Sizi en çok yoran şey ne?

Namaz oruç falan bunlar yormuyor da, sürekli olarak kafirlere kötü davranmak zorunda olmak beni bile bazen yoruyor. Hatta sanırım beni en çok yoran bu. Karşımdaki kişi kafirse ona kötü ve sert davranmam gerekiyor. Bunu yapmaktan mutsuz değilim, o benim ve Allah'ın düşmanı sonuçta. Ama işte bu bir zaman sonra insanı yoruyor. Sürekli kafirlerle savaş halinde olmak. Ölene kadar. Ama tabi sorun değil, Allah'ı seven bir kalp, o yolda yorulmayı da sever. Zaten imtihan da budur.
Ve tabi kişisel dertlerinin yanında bir de sürekli tüm Müslüman kardeşlerinin yanında olmak, onların dertleriyle yanmak🇵🇸. Bu da bazen yoruyor. Ama sorun değil. Mus'ab bin Umeyr'in de dediği gibi; "Rıza yolunda biraz cefa gördük diye Rahman'a naz mı edeceğiz?".
Müslüman olmak böyle işte, ölene kadar Allah'ın düşmanlarıyla savaşmak, ibadet etmek, tüm Müslüman kardeşlerinin dertleriyle yanmak, hatta bazen kendi dertlerini bile unutup Müslüman kardeşlerin için yanmak🇵🇸, Allah'ın emirlerini yapmak. Ve bu yorgunluk benim çok hoşuma gidiyor. Çünkü Allah yolunda yoruluyorum!❤️🧡💛💚💙💜Peygamberimiz "Müslüman kul ölünce Dünya'nın yorgunluk ve ağrılarından kurtulur" diyor, kurtulmaya yaklaşıyorum!🤍☁️
Ve son olarak bu ayeti tekrar okuyorum…

☀️~Ali İmran Suresi~☀️
﴾195﴿ Rableri onların dualarına şöyle karşılık verir: "Şüphesiz ben, erkek olsun kadın olsun, sizden bir şey yapanın emeğini asla boşa çıkarmam. Hicret edenlerin, yurtlarından çıkarılanların, benim yolumda eziyete uğratılanların, savaşanların ve öldürülenlerin; işte onların günahlarını elbette sileceğim. Andolsun ki, Allah katından bir mükâfat olarak onları altından ırmaklar akan cennetlere koyacağım. Şüphe yok ki nimetin güzeli Allah’ın katındadır!" 🍯🥛💦🍒🍓🍎🍉🍑🍊🍋🍍🍌🥑🍏🍈🍐

Sizi en çok yoran şey ne?