Namaz oruç falan bunlar yormuyor da, sürekli olarak kafirlere kötü davranmak zorunda olmak beni bile bazen yoruyor. Hatta sanırım beni en çok yoran bu. Karşımdaki kişi kafirse ona kötü ve sert davranmam gerekiyor. Bunu yapmaktan mutsuz değilim, o benim ve Allah'ın düşmanı sonuçta. Ama işte bu bir zaman sonra insanı yoruyor. Sürekli kafirlerle savaş halinde olmak. Ölene kadar. Ama tabi sorun değil, Allah'ı seven bir kalp, o yolda yorulmayı da sever. Zaten imtihan da budur.
Ve tabi kişisel dertlerinin yanında bir de sürekli tüm Müslüman kardeşlerinin yanında olmak, onların dertleriyle yanmak🇵🇸. Bu da bazen yoruyor. Ama sorun değil. Mus'ab bin Umeyr'in de dediği gibi; "Rıza yolunda biraz cefa gördük diye Rahman'a naz mı edeceğiz?".
Müslüman olmak böyle işte, ölene kadar Allah'ın düşmanlarıyla savaşmak, ibadet etmek, tüm Müslüman kardeşlerinin dertleriyle yanmak, hatta bazen kendi dertlerini bile unutup Müslüman kardeşlerin için yanmak🇵🇸, Allah'ın emirlerini yapmak. Ve bu yorgunluk benim çok hoşuma gidiyor. Çünkü Allah yolunda yoruluyorum!❤️🧡💛💚💙💜Peygamberimiz "Müslüman kul ölünce Dünya'nın yorgunluk ve ağrılarından kurtulur" diyor, kurtulmaya yaklaşıyorum!🤍☁️
Ve son olarak bu ayeti tekrar okuyorum…
☀️~Ali İmran Suresi~☀️
﴾195﴿ Rableri onların dualarına şöyle karşılık verir: "Şüphesiz ben, erkek olsun kadın olsun, sizden bir şey yapanın emeğini asla boşa çıkarmam. Hicret edenlerin, yurtlarından çıkarılanların, benim yolumda eziyete uğratılanların, savaşanların ve öldürülenlerin; işte onların günahlarını elbette sileceğim. Andolsun ki, Allah katından bir mükâfat olarak onları altından ırmaklar akan cennetlere koyacağım. Şüphe yok ki nimetin güzeli Allah’ın katındadır!" 🍯🥛💦🍒🍓🍎🍉🍑🍊🍋🍍🍌🥑🍏🍈🍐
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Muhatap olmamanız yeter. Kötü davranıp da iyice soğutmayın dinden kimseyi. Sonra günah size yazılır.
Boş yapma kardeşim banane soğuyan soğusun tüm kafirlerin ağzına işerim.
☀️~Fetih Suresi~☀️
﴾29﴿ "O, Allah’ın elçisi Muhammed’dir. Onunla beraber olanlar da kâfirlere karşı sert, kendi aralarında merhametlidirler."
Mücadele edeceğiz elbet ama fikir mücadelesi olacak bu.
Aynen sahabeler de fikir mücadelesi yapardı.
Kafana göre konuşma kardeşim. Ayetleri başka yerlere çekmeye çalışma.
Elbette bize silah çekenlerle dövüşeceğiz ama bunu yapmayanlarla, hakaret etmeyenlerle fikir dövüşünden başka bir şey olmaz.
☁️ Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur: "Ben, insanlar Allah'tan başka ilahın olmadığına, Muhammed'in de Allah'ın elçisi olduğuna şehadet edinceye, namaz kılıncaya, zekat verinceye kadar onlarla savaş etmekle emrolundum. Bunları yaptılar mı, kanlarını, mallarını bana karşı korumuş (emniyet altına almış) olurlar.
📖 [Kütüb-i Sitte Buhari, İman 17, Müslim, İman 36, (22)]
Savaşmamız gerek kafirler Müslüman olana kadar onlarla. Öldürmemiz gerek kafirlikte direnenleri. Daha doğrusu bunu Müslüman erkeklerin yapması gerek ama nerde, hepsi korkak oldu. Birde utanmadan Allah'ın ayetlerini değiştirmeye çalışıyorlar artık korkaklıklarını gizlemek için mi niyeyse. Ama tabi günümüzde böyle cihad etmek de çok zor çünkü devletler engel oluyor maalesef.
Bu konular epeyce tartışmalı. https://www.youtube.com/watch?v=Ieo4wO9-STg
Allah’ın ve Peygamberinin dediğine inanmayıp sakalı bile olmayan sarık bile takmayan her ayeti her hadisi evirip çevirip başka anlama getiren bir Türk hoca mı? Kalsın.
Çok ön yargılısınız.
Ön yargı değil bu kardeşim. Ben sadece sürekli her ayeti her hadisi evirip çevirip başka anlamlara getirmeye çalışan, kafirlerden korkan Türk hocalardan bıktım. Nisa/34’de yazana bile apaçık “evet kardeşim Allah orada dövün diyor” diyemiyorlar. Peygamberimizin Hazreti Aişe ile 9 yaşındayken evlendiğini bile söyleyemiyorlar, sanki Peygamberimiz ayıp bir şey yapmış gibi. Sürekli insanlara yaranma çabaları. Artık Türk hocaların hiçbir dediğini ciddiye almıyorum. Din hakkında bir şey aklıma takılırsa da hemen translateden Arapçaya çeviriyorum aklımdaki soruyu, ve internete Arapça yazıp Arap hocaların açıklamalarına bakıyorum.
Siz bilirsiniz.
Kuran'da sizi yurtlarınızdan çıkarmayan, size zarar vermeye kimseyle savaşmauın diyor. Dine leke atanlar ve karalayanlar hariç tabii ki. Seninki savaşta olmuyor. Sen kötü davrandıkça onlar azıyor. Hakkıyla anlatıyorsan agzına sağlık.
Senin yorulmanın sebebi takıntı haline gelmiş sende bende inanclıyım ibadetimi yapmaya calışırım ama baskaları sana zarar vermediği saldırmadıgı sürece düsman görmen doğru değil herkesin inancı kendinedir
Yaşasın şeriat mı diyoruz
Şeriat ya da Allah’ın kuralları ne diyorsan
İkisini de diyorum:)