Günümüz çağında çocuk sahibi olmak mı yoksa hayvan sahiplenmek mi istersin?

Günümüz çağında çocuk sahibi olmak mı yoksa hayvan sahiplenmek mi istersin?

çocuk sahibi olamadım hayvan sahiplendim oda evlattan farksız 9 aylık bir minyatür pinscherim var 76 gün önce vefat etti eşimin ölümünden sonra oğluşum yemeden içmeden kesildi 15 gün boyunca ağzına bir şey sürmedi çok korktum oğluşumda ölecek diye veterinerine ulaşıp sebebini sorduğumda yas tuttuğunu söyledi ve oğluşumu ne zaman mezara götürsem eve dönünce yine yemeden içmeden kesiliyor ve gözleri dalıp ağlamaya başılıyor durumu yine veterinere anlattığımda köpekler aşırı hassas eşimin çocukları babaların ölümüne köpeğimiz kadar üzülmedi bile
Hayvan sahiplenmek isterdim
Nasıl gereksiz bir karşılaştırma gibi görünüyor. Hayvanla insan hiç bir olur mu? Ama ne yazık ki böylede bir yozlaşmış gerçek var. Çocuk bakmanın sorumluluğunu alnsk yerine canı sıkılırsa sokağa atabileceği ya da devredeceği hayvan beslemek.
Herkes sizin düşüncenizde değil.
Çocuk
Cevap
11Cevap
Ben evlenmek ve bir kız çocuğum olsun isterdim. ama evcil hayvan da isterdim
İkisi de farklı kulvarlar bence. Elma ve armut misali. Evlendiğim kişi ile ortak kararımızsa çocuk yapmamak tamam ama bu bile büyük bir karar ve sorumluluk. Anı değil ileriyi düşünmek gerekir. Bir hayvan bakmak bile sorumluluk ona kalsa. İnsanlar kolay sanıyor da o işler öyle olmuyor. (Sibirya kurdum var)
Evcil hayvanım var onu evladım gibi seviyorum. çocukları da severim ama şu an çocuk düşünecek zamanda değilim
Ekonomik olarak bakarsak ikiside masraflı çocuğun her ne kadar bez, kıyafet, mama ihtiyaçları varsa hayvanında kumu, maması, ilaçları var dünyanın parası tabi.
Ama insan sevip istedikten sonra kendini adıyor
beyin mamcıklamasında nirvanaya varmak bu olsa gerek. bir evlatla iti köpeği bir gören zihin dünyası...
Çocuk sahibi olmak her zaman daha güzeldir eğer hayvana bakabiliyirssn cocugada bakabilirsin hem o bir gelecektir
Hem çocuk hem hayvan isterdim. Görsel çok tatlı.
cocuk sahibi olmak istemem hayvan sahiplenip bakmak isterdim🙂
bi köpeğim olsun istemişimdir her zaman o yüzden hayvan sahiplenmek diyorum
Bilmedim bunu hayvanın yeri ayrı çocuğun ayrı olur
çoçuk başka evcil hayvan başka 2 sinimi bir tutuyonuz yani
İkiside beraber büyüsünler
Hayvan sahiplenmek isterim.
İkiside masraflı hiçbiri
İkisi arasındaki bağlantı nedir?
Hayvan sahiplenmek
İkisi birlikte olmaz mı
Çocuk sahibi olmak çocuk neşedir bereketdir
Hayvan sahiplenmek, kedi 🐾🐈