Arkadaslar aleviler namaz kilar mi ya da oruc tutup kurban keser mi bilgi alabilirmiyim
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı. Alevilik bir kültürdür, tarikat veya mezhep değildir.. Onlarda namaz kılar, oruç tutar ve islem geleneklerini yerine getirir.. Yalnız deyyus din ucubelerini getirdiği saçma din kuralları yoktur.. Camiye gidilmez çünkü Hz. Ali camide Muaviye denilen hayvan tarafından öldürüldüğü için cami boykot edilmiştir. Tahtacılar, Oymacılar, ve Kızılbaşlar olarak kollara ayrılmışlardır.. Yüksek ahlak ve faziletli olmak baş kuraldır.. O yüzdende dinci baronlar ve aslak dinci ucubeler Aleviliği istemez ve karalarlar..
Mum söndünün özelliği de şudur.. Birinin yardıma ihtiyaç olduğunda toplantı yapılır ve mum söndrürlürmüş.. karanlıkta yardım yapacaklar ortaya para bırakırmış kim ne kadar verdi belli olmasın diye.. Onu bile ucubeler kadın götürme seansı olarak söylerler.. Çünkü akılları hep bacak arasında olduğu için..40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 893 cevap paylaştı. 1. Aleviler namaz kılar ama farklı kılar, namazları halka namazıdır, semahtır. Diğer Müslümanlar gibi 5 vakit kılmazlar. Namazın ne şekilde kılınacağı da Kuran'da yer almaz.
2. Oruç tutarlar, ama muharrem ayında tutarlar. Süre olarak Ramazan orucundan daha kısadır ama kuralları daha ağırdır.
3. Kurban gelenekleri Sunnniler'le aynıdır.
4. Cami yerine cem evlerine giderler. Burada isme takılmamak lazım. Misal, biz cami diyoruz, Araplar mescit diyor. Ayrıca cami mimarisi konusunda da İslam'da kesin kurallar yok. Emevi camileri ile Malezya'daki camiler fakrlıdır. Türk camileri Aya Soyfa tarzıdır. Cem evlerinin de kendine göre mimarisi ve adı vardır.51 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAslinda hepsini yaparlar ama sunnilerden biraz daha farkli. Arkadaslarimdan hatirladigim kadariyla soyluyorum: camiye asla gitmezler onlar icin cemevi var, hz. ali camide olduruldugu icin adim atmazlar. Dugun dernek oldu mu rakisiz olmaz onu biliyorum :D oruc daha kisa sure tutuyorlar sunnilerden bide kurallari daha farkli sanirim su mu icmiyorlardi oyle birsey hatirliyorum. Sonuc olarak sunnilerin yaptigi herseyi aslinda onlarda yapiyor ama farkli yollarla. Devrim de, sol de, direnis de, bir numaradirlar birde. bir de dipnot olarak: aleviler de muslumandir.
00 Yorumla
+1 yılAleviler de müslümandır. Yani Allah'ın emri neyse onu yaparız. Evet namaz kılarız, oruç tutarız, kurban keseriz... Hatta çoğumuz ehli sünnetten daha iyi biliriz islamı. Gerçek aleviler Hz. Ali'yi ve peygamberin ailesini severler ve çok saygı duyarlar. Sapıtmış olan kendine alevi diyen gurup zaten dinden çıkmıştır. Dikkate almayınız. Zaten alevi kelimesi şiadan, şia ise şialiden gelir. Şiali ali yandaşı demektir. Yani biz de müslümanız, çakma müslüman muammelesini haketmeyen müslümanlar. Soruların varsa rahatlıkla cevaplarım.
214 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
ozelden mesaj atamıyorum seninle konuşmak isterim
- +1 yıl
cok onemli bu konu benim için
- +1 yıl
Eee bizde bir aleviyiz o zaman hz aliyi sevmeyen musluman yokki o zaman aleviligi bizden ayirn ozellik ne onu anlamadim
- +1 yıl
@sensationn çok çok fazla sevmemiz. Alevi sünni ayrımı bir savaşta çıkmaya başlamıştır. Bu savaşta Hz. Ali'nin tarafını tutanlar alevi olmuş diğerleri sünni. Abartılacak bir ayrım yok aslında, zamanla insanlar büyütmüş olayı.
- +1 yıl
Kusura bakmada cook cok fazla sevilcek bir insan varsa oda hz muhammed ( s. a. v.) olmali hz ali sevginiz hz muhammedin onune gecmemeli
- +1 yıl
@sensationn bu konu çok detaylı. Biz 1 Hz. Muhammed, 2 onun ailesini severiz ve özellikle Hz. Ali, Hz. Fatımaya saygı duyulur. Bu konu çok çok detaylı. Basit bir şekilde değerlendirmryin.
- +1 yıl
Musait bir zamanda ozelden detaylari bekliyorum o zaman
- +1 yıl
@sensationn mesaj atılmıyor.
- +1 yıl
Ehli beyte saygılıyız derken. Hakkında temiz olduğuna dair ayet inmiş Hz. Ayşe hakkında fikriniz nedir?
- +1 yıl
@macerankara Hz. Aişe'yi çok severim, belki de bazı özelliklerini kendime benzettiğimdendir. Ayrıca ilim sahibi, döneminin çok üstünde bir kadın olduğu da aşikar. Ancak en saygı duyduğum kadın Hz. Hatice'dir. Yeryüzünün en hayırlı kadını ve bir nevi İslam'ın gizli kahramanıdır benim gözümde.
- +1 yıl
şia Hz. Aişe için o ile başlayan kelimeyi kullanır bunu biliyorsun?
- +1 yıl
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
15Cevap
+1 yılALEVİ, Şİİ VE SÜNNİ NEDİR, FARKLARI NELERDİR?
Alevilik Türkiyedeki 15 Milyon Aleviye özel bir dindir.
Hatta Alevi Din adamları, biz Sunnilerin inanışına "Emevi uydurması"derler.
Onlara göre,2 Milyar Müslüman yanlış SadeceTürkiyedeki 15 Milyon Türkmen Alevi dogrudur.
Her ne kadar Aleviler ve Şiiler de, Allaha, Kur'ana ve Hz Peygambere inansalar bile,
Alevi islam ile Sünni islam birbirinden çok farklıdır. Şii islam, Sünni islama daha yakındır.
Aleviler tam bir "Muamma"dırlar. Alevi din adamları (Dedeler) ve Alevi web sitelerinden faydalanarak hazırladıgım ve özetledigim bilgileri sizinle paylaşıyorum.
1-Aleviler, sadece kendilerinin "Kur'an Müslümanı"oldugunu, ve Sunnilerin inandıgı islama "Emevi uydurması"derler. ŞİİLERDE ÖYLE.
2-Alevilikte Cami ve Namaz yoktur, Cami yerine "Cem evi"denen yerde kadın erkek karışık, otururlar. Çalgı ve türkü eşliginde kadın ve kızlarla Şamanizmden gelen Semah dansı yaparak ibadet ederler. ŞİİLER CAMİYE GİDERLER VE 5 VAKİT DEGİLDE 3 VAKİT NAMAZ KILARLAR.
3-Aleviler, Hazreti Alinin, Hz Hasanın, Hz Hüseyinin ve Hz Fatımanın, Öldürülmesinden bütün Sünnileri suçlarlar. ŞİİLER DE AYNI. oysaki Sunnilerde Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyinin ve Hz. Fatımanın katillerine lanet okurlar.
4-Aleviler, Hz. Ayşe, Hz. Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman , Hz Halid ve Yavuz sultan Selimden nefret ederler, ve Onların isimlerini asla çocuklarına vermezler. Ayşe, Bekir, Osman, Ömer, Halit, Mervan, Yavuz ve Selim isimlerinde bir Alevi göremezsiniz. ŞİİLERDE AYNI.
5-Aleviler, Osmanlıdan, özellikle Yavuz Sultan Selimden nefret ederler. ŞİİLERDE AYNI.
6 -Aleviler, Ali, Hasan, Hüseyin, Fatıma, Hatice, Cem, Can, Bektaş, Salman, Cafer ve Kemal isimleri çocuklarına vermeyi severler. Soy adlarının'da "Öz"ile başlamasını severler. ŞİİLERDE YUKARIDA SAYDIGIM İSİMLERİ ÇOCUKLARINA VERMEZLER.
7-Aleviler, Ramazanda 30 gün oruç tutmaz, Muharrem ayinda 12 gün oruç tutarlar. ŞİİLER RAMAZANDA ORUÇ TUTARLAR.
8-Alevilikde Ramazan bayramı yoktur, ŞİİLERDE RAMAZAN BAYRAMI VARDIR.
9-Aleviler Hacca inanmaz ve Hacca gitmezler. ŞİİLER HACCA GİDERLER.
8-Alevilerin kıblesi Kabe degildir ve kıblesi yoktur. Allahin evi insanın kalbidir derler, ŞİİLERİN KIBLESI KABEDİR.
10-Alevilerde örtünme, tesettür yoktur , ŞİİLERDE ÖRTÜNME VE TESETTÜR VARDIR.
11-Aleviler Şeriattan bahsederler ama , onların inandîgı Şeriat Sünni islamdaki Şeriat degildir. Sunnilerin inandıgı "Şeriate"Emevi uydurması derler. ŞİİLER ŞERIAT KANUNLARNA İNANIRLAR.
12- Alevilerde gusül inancı nasıldır? Bu konuda meşhur Alevi din adamı
"Halil Öztoprak"Sadece nikahsız cinsel ilişkide bulunanlar cünüp olabilecegini söylüyor.
"Sadece zina yapanlar gusul abdesti almalıdırlar"diyor (Aleviler yıkanmaz demiyor "gusul abdesti almaz" diyor.
13-Alevilikde, Alevi Dedeleri vardır ve çok önemli dini oteritedirler. ŞİİLİKDE AYETULLAHLAR DİNİ OTERİTEDIRLER.
14-Alevilikde geçici nikah (muta) yoktur. ŞİİLERDE VARDIR.
15-Alevilerde Zekat yoktur. ŞİİLERDE VARDIR.
16-Alevilerde Mezhep yoktur. ŞİİLERDE VARDIR VE "CAFERİYİZ" DERLER
17-Bazı Aleviler "Renkarnasyon"a inanırlar. ŞİLERİN BİR KISMIDA İNANIRLAR.
18-Filim, Tiyatro ve Müzik piyasası Alevilerin elindedir. Onlar yazarlar ve kendileri oynarlar. Eger Aleviysen şöhret olma şansın %80 dir.
Alevilerin çogunlugu yukarıda anlattıgım gibidirler. Azda olsa bazı Alevi kökenli olupta Aleviligi takip etmeyen , Cem evine gitmeyip, Camiye gidenler, Sünniler gibi 5 vakit namaz kılan, Ramazanda Oruç tutan, Hacca Zekata, Tesettüre inananlar vardırlar. Onlar müstesna.
Eger bir Alevi Sunni Camisine geliyor ve 5 vakit namaz kılıyorsa Sünni,3 vakit kılıyorsa Şii olmuştur.
Kimse çarpıtmasın Alevilere asla karşı degilim.
Bu araştırma Alevilerin kendilerini açıkça ifade etmediklerinden gerekli bulunmuştur.
Bütün bu bilgiler Alevi dedelerinden ve Alevi Web sitelerinden alınmıştır. Bu bilgilerin sunulmasında hiç bir art niyet yoktur.
Eger yanlışım varsa, dogruları somut kanıtlarla sunun.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.izlesene.com/video/aleviler-gusul-abdesti-almaz-aleviler-namaz-kilmaz-aleviler-abdest-almaz-aleviler-camiye-gitmez/9679608&ved=2ahUKEwimwaS6n5rlAhXIsJ4KHfBAC3UQwqsBMAN6BAgIEBM&usg=AOvVaw1B2og_agIKEMbIfV2IZF6C&cshid=157100468605030 Yorumlaalevi dediğimiz hz. ali yolundan giden onu imam sayan kişilerdir.
hz. aliye Hz. Muhammed (s. a. v)'e kalben bağlı her insan Allah'ın farzını ve Peygamberin Sünnetini yerine getirir.
Allah'ın aslanı ve Peygamber Efendimizin Damadı Olan Hz. ALi (r. a) şüphesiz farz ve sünnetleri asla terk etmemiş ve ettirmemiştir.
Bu sebeple her kim ki Allah'ın farzını terk etmiş ise ona müslüman denmez.
Sorunun cevabı bu detaylarda gizlidir kardeşim. Aklı basında olan kimseler için geçerli alevisi sunnisi yok.
Ama malesef ki o dönemden bu yana kandırılmıs asimileştirilmiş alevi kardeşlerimiz var.
onlara soduldugu zaman ise namaz kılmamalarının sebebini hz. Ali'ye camide küfredilmesi öldürülmesi olarak gösteriliyor. kısacası onlarada ne anlatılmıssa ona ınanmıslar...
Öğretilmiş caresizlik psikolojide. Soru soramazsınız mantık arayamazsınız.
Ama namaz kılan oruc tutan bir çok alevi arkadasımda var420 Yorumla- +1 yıl
Evet maalesef yok. Öncelikle İslam'ın beş şartından bahsedelim. Bu beş şartın kökeni nedir hiç düşündün mü? Bence asıl Alevi olmayanlar dini sadece şekle dayalı bir hale getirdi. Alevilik'te bu kurallar daha geniştir, 4 kapı 10 makam vardır.
Aleviler'in cemi namazdır. Oruçları ise muharrem ayındadır. Oruç tutan, namaz kılan Alevi tanıdıklarım var diyorsun, Aleviler zaten bu ikisini de yapıyor ama farklı yapıyor. - +1 yıl
@tblisi müslümanlar islamin şartını yapmakla yükümlüdür. Bu kuranda gecer. Kuranda namaz oruc hac zekat sadaka bunlar farzdır bunlari yapmayanlar sözde muslumanlardir alevi ya da değil bunları her müslüman yapmalı gercek aleviler bunların hic birini yapmazlar red ederler. Buna karşın yazacak cok seylerim vardır iyisimi sen bir araştır ve öğren.
- +1 yıl
Kuran'da "İslam'ın şartı 5'tir" diye hiç bir ibare geçmez. Aleviğin 4 kapı 40 makamında bu beş şarttan da fazlası var, hatta bu 4 kapı 40 makam sadece Alevilik'te değil, Sunni itikatı olanlarda da var, Ahmet Yesevi'de de var, bütün bunları yok sayıp, bunları 5'e indirmenin mantığı nedir anlamak zor! Ayrıca okuma yazma bilmeyen veya kalın kafalılar için tekrarlıyorum: Alevilik'te oruç da var namaz da var. Sizin yaptığınız gibi değil, ama var.
- +1 yıl
Ben o temel bilgileri yeterince biliyorum. Alevilik bir mezhep degil. Ibadetini yapan Alevilere sözüm yok benim sözüm yok Kuran'da gecmez bizim dinimizde boyle deniyo diye bişey yoktur. Sozum namazi kuran okumayı oruc tutmayi bunlardan uydurma sebeblerle kacanlardandir
Benim tanidigim alevilerde bir muslaman gibi hersyi yerine getirende var Hristiyan gibi herseyi inkar edip alevilik kelimesinin altına saklananda var. Demiyorum alevi olmayanlar bütün ibadetleri yapar diye anlatmak istedigim musluman ya da alevi ne olursa olsun sözüm ibadetini hakkıyla yerine getirmeyip sözler arkasina kacanlaradir. @tblisi - +1 yıl
Dedigim gibi senin amacin burada efsaneleri benimsetmek ise bosuna ugrasma :)
2×2=4 bunu elin meksikalisi bile kabul edip secde ediyor.
4 kapi 40 kilit olaylarindan bence vazgecin artik.
Cem nedir nasil yapilir nasil oruc tutulur hepsini biliorum merak etme :)
Aleviligin yazilmayan tarihi afli kitabi al oku...
Neden dinden uzaklastirilmis aleviler al oku...
Hz. ali ye tam bagli olan nasil ki onu dahi dinlemez? - +1 yıl
"Gerçek Alevi" saçmalığını nereden çıkardığınızı merak ettim. Gerçek Alevi dediğiniz şey, Erdoğan zat-ı muhteremin "asıl Alevi benim" lafından mı geliyor?
Aleviler dini nasıl şekle dayalı hale getirdi anlamak zor. 5 vakit namaz kıl, 40 defa bilmem ne oku, atomik saate göre orucunu aç saçmalığını aleviler'de göremezsiniz.
5 şart olayını araştırdım deyip duruyorsunuz, neyini araştırdınız merak ediyorum, bildiğiniz bir şey varsa yazın!
@üğpoıuy sen camiye git, orucunu Ramazan'da tut, 5 vakit namaz kıl, ama Alevi'yim diye ortalıkta gezme, hele ki asıl Alevi benim yalanıyla insanlara yanlış bilgi verme. - +1 yıl
Alevi değilseniz lütfen Aleviler'in işine karışmayın.
Bu kafa yüzünden Maraş'ta, Sivas'ta, Çorum'da yüzlerce insan öldürüldü.
galeri.uludagsozluk.com/.../...iam%C4%B1_91825.jpg
Alevi açılımı gibi saçmalıklar var, bunlar Aleviler'in umurunda bile değil. Tek istediğimiz rahat bırakılmak. İnsanların bizim yerimize bizim için kararlar vermesinden usandık! - +1 yıl
7 yıl değil, 700 sene oldu o dediğin.
Defalarca sordum, yine soruyorum, "5 vakit namaz" ve "namaz böyle kılınır" hangi ayette yazıyor? Şiiler ve Arap Alevileri günde 4 vakit namaz kılar. Mısır'da, onlar da Sunni olmasına rağmen, Ramazan orucu Türkiye'dekinden farklı zamanlarda biter. Hambeliler'in namazları ile Hanefiler'in namazları arasında bile, az da olsa farklılar var.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen çocukken babamın iş arkadaşı aynı zamanda komşumuzdu. Çocuklarıylada biz arkadaştık yani ailecek içli dışlıydık. Onlar alevilerdi. Ramazan ayında bizimle birlite sahur eder iftar eder oruç tutarlardı. biz onlara giderdik onlar bizlere gelirlerdi. Yani normalde aleviler ramazan ayında oruç tutmuyorlar muharrem oruçları var. Ayriyeten alevilerin arasında namaz kılanlarda var. biliyorum. Ama çoğunluğunda yok. Yine kurbanda kesiyorlar. ama kurban bayramında değil. Çok eski sevgililerimden birisi aleviydi. Bu konudalarda konuşurduk ama çok detaya inmezdik. Toplumuzda bu kültür hakkında bilgi eksikliği çok fazla özelliklede bu toplumun içinde olmayanlar tarafından. Aynen kürtlerde olduğu gibi. Bizler kürtler hakkında çok şey bilmiyoruz. Ama kürtler bizim hakkımızda ve toplumumuz hakkında herşeyi biliyorlar. Bence bu çok büyük bir eksiklik. kürtçe konuşabilmeyi isterdim. Ben insanları inançlarına göre hiç ayırmadım. ayırmamda.
20 Yorumla
+1 yılDin değil ırktır. Sunni inanca göre ehli sünnet olmadığı in hak mezhep değildir. Özünde 3 tiptir. 1. Si ermeni. olup alevi kisvesi altında yaşayanlar. 2. Si dini kendine göre yorumlayıp cemevine giden. 3. Sü sunnilerden farkı olmayıp Hz. Ali konusunda hassas olanlar. 1. Sıradakiler dhkp-c temelini oluşturur. 2. Ler özgün tavırlar sergiler.(iran şia sına fikren yakın yaşam biçmi olarak uzaktır) 3. Olması gerekendir. Gadir hum diye anlatılan bir olay vardır ama ıspatı çelişkilidir. Cemel vakası (gerdan olayı) ndan beri fikri ayrılık artarak gelmiştir.
00 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=RrVJhf57Oi0
Al Nebras Alamam
Bu filmi izlersen Alevilerin neden bu kadar çok ehlibeyt sevdalısı olduğunu anlarsın.
Ayrıca alevilerin yaptığı cem ibadeti kırklar cemi hikayesinden gelir Kırklar Cemini vikipedi den bir araştır cem ibadeti oradan gelir.00 Yorumla Namazda kılar, Haccada gider, Orucun daha zorunu Muharrem orucunu tutar ve bu sürede su dahi içilmez sıvı ihtiyacı komposto gibi şeylerden karşılanır, Kurbanda keser, Laik ve demokrat konusunda bir numaradırlar
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlevilik diye bir kavram yoktur cem evinde bismillah diye baslarla namaz kilmazlar ayetten ornek gosterirler cem evinde ama uygulama yapmazlar ben alevilik diye biseyi kabul etmiyorum simdi burdaki aleviler atip tutarlar madem kurani kerimden ornek veriyorsunuz cem evinde o zaman uygulayin kardesim
02 Yorumla- +1 yıl
alevilerde namaz kılar kardeşim. bilginize. aynı sunnilerde namaz kılan olup kılmayanda oldugu gibi :)
- +1 yıl
Alevilik diye birşey VAR. Kabul etseniz de var, etmeseniz de var. Aleviler namaz kılar genellemesini de anlamıyorum. Bildiğiniz anlamda namazı kılan Aleviler çevresi için bunu yapıyorlardır, Hristiyan bir ülke de yaşasalardı muhtemelen kibarlık olsun diye Pazar ayinlerine de katılırlardı.
+1 yılAlevi inancina gore ibadet cem evinde yapilir, oruc muharrem ayinda tutulur, kurban kesilir. Ama tabi camii ye giden ramazanda oruc tutan alevilerde var.
37 Yorumla- +1 yıl
Yanlış biliyorsunuz. Bunlar ayrıca yapılan nafilelerdir. Biz de ramazanda oruç rutarız, ibadetimizi camide yaparız. Kurbanı da bayramında keseriz. Cem evi çakma alevilerin abartmasıdır. Uzun dönem önce toplumdan dışlanıp, camilerde öldürüldüğümüz için kendimize ibadet için cem evi açmışız. Ama olaylar zaman içinde farklı bir şekil almış.
- +1 yıl
@LakadaLukadaTapTup evet bunlari yapan alevilerde var dedim bektasi alevileri yapmiyor mesela
- +1 yıl
Bektaşilikle alevilik beraber zikredilse de farklı kavramlardır. Aleviliği farklı gösteren, başka bir dinmişcesine gösteren gurup çakma, zamanla müslüman kimliğini kaybetmiş avanaklardır. Bir yerde haklısınız.
- +1 yıl
Çok uzun mesele özelden yaz saatlerce sürer bu muhabbet
00 Yorumlanamaz kılmaz kılanıda vardır oruç kendi geleneklerine göre vardır kurban hakkında bir bilgim yok.
01 Yorumla
+1 yılnamazda kılarlar oructa tutarlar kuranda keserler. her muslumanda oldugu gibi kılmayanda var. baska sözlere itibar etmeyin lütfen. :)
00 YorumlaHayır sözde müslümanlar onlar camiye felan gitmezler.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsünnetin her kuralını red eder... kur anı kerim i sapkınca yorumlarlar... ateist pagan hristiyan çok etkilene bir dindir
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı. Kılıyolar kesiyolar ama bazılarıda top yekun inkar ediyor herkesin kendi goruşu
00 Yorumla
+1 yılHe Hacca Bile giden var o_O
03 Yorumla- +1 yıl
bir bilgin yoksa yorum yapmak. icin yapma arkadasim
- +1 yıl
yok ciddiyim ben.
- +1 yıl
Vardır. Müslüman olup kilisede mum yakan da var.
Hacı Bektaş'ın kelamı:
Hararet nardadır sacda değildir
Keramet baştadır tacda değildir
Her ne arar isen kendinde ara
Kudüste Mekkede Hacda değil
Sakın bir kimsenin gönlünü yıkma
Gerçek erenlerin sözünden çıkma
Eğer insan isen ölmezsin korkma
Aşığı kurt yemez uçta değildir
Alevilik mezhep değildir sadece tassavuf düşüncesi
00 Yorumla
Devamını Gör(1)