Daha önce bizim aklımıza gelmeliydi dediklerini yazabilirsin

Daha önce bizim aklımıza gelmeliydi dediklerini yazabilirsin
Yabancilar bizden daha insan. Yani ahlak, saygi, sadakat daha fazka sanki onlarda. Bir de cok guzel cocuk yetistiriyorlar. bizim çocuklar simarik, kendini yerden yere atan tipler. Aileden bir turlu kopamayan cocuklar yetisiyor bizde. Cebinde paranda olsa, geçinecek durumda da olsan aile evinden ayrilamiyor kimse. Onlarda cocuk daha kucuk yaştan bir birey. Aileye bagimli yetismiyor. Kiz erkek ayrimi yapmadan hayatla ilgili, evdeki yasamla ilgili her seyi ogretiyorlar. Onlarin yetistirdikleri cocumlar bizim cocuklardan hatta bizim akli basinda 40-50 yaş civarindan daha akilli ve olgun. Sosyal medya da videolar görüyorum. Yabanci bir cocuk. Annesi cikolatalarini yedim diyor. Cocuk ilk basta sasiriyor, gercekten mi diyor, buzdolabini acip ama senin yemen gerekenler burada diyor, annesi ozur dilerim diyor sonra olgunlukla olsun annecim sana kizmadim diyor. Bizim cocuklara yap bakayim bu hareketi. Krize girer, ortaligi ayaga kaldırır, halinin ustunde debelenir durur benim çikolatalarimi nasil yersin diye. Yani cocuk yetistirmelerini cok begeniyorum. Daha kucuk yastan paralarini da kazanmalarina izin veriyorlar. Erkek çocuklarına ev islerini falan ogretiyorlar. Ara sira yabanci takip ettigim hesaplarda yabanci erkeklerin kenara gecip oturdugunu gormedim. Mutlaka evle ya da cocuklarla ilgili bir seylere dahil oluyorlar. Hollanda da falan yasayanlar babalarin cocuklari gezdirdigini ilgilendigini, parka getirdigini, yemegini yedirdigini vs cok görürsunuz diyorlar. Bizim millet cocuk yetistiremiyor dogru duzgun. Ozellikle erkek evlat hic yetiştiremiyor. Kadina deger de var onlarda. Bizde kadinin varligi hizmetciden, bakicidan oteye gecemiyor, gecmeyecekte bu zihniyetle. Bizim ulkede kadinla evlenenlerin cogu bu sebeole evleniyor. Duzgun, duzenli hayat, yemek onume gelsin, temizlil yapilsin, evdeki isler halledilsin, ben sadece calisayim. Bir de artik turk kadini da calissin, maddiyat olarakta bana yuklenmesin... yabancilar yaptigi evliligi cikar icin degil gercekten bir yuva kurmak amaciyla yapiyorlar. Bunu da net olarak farkediyorum. Bir de cogunlugu musluman olan bir ulkeyiz ama onlar daha ahlakli, insanliga karsi. Yari hollandali yari turk bir sevgilim olmuştu. Babasi hollandali, annesi turktu. orada dogmus buyumus biriydi. Karakteri gercekten harikaydi. Bana kadin olarak verdigi deger bambaskaydi. Ilk kez kendimi bir erkegin yaninda ozguvenli ve degerli hissetmistim. Gercekten kultur cok baska bir sey. Bizim ulkenin kulturu, onsani gercekten boğuyor. Her seye karisan bir milletiz. Her seye karisan olunca da nasil hareket edecegimizi bilmez hale geliyoruz baskidan dolayi.
Cevap
5Cevap
öyle bir şey yok
Yüz üstü yoga yapan kadınları hareketsiz gören adam polise katliam ihbarında bulundu. Bunu nasıl kaptırdık tüh
Dünyanın en fazla küfür eden ülkesi biz değilmişiz.. Benimkiler tekrar sayılsın..
YKK'ya itiraz dilekçesi yazayım..
Benim zikirmatiğim..
(Temsili değildir..)
thumbs.gfycat.com/...pleteHare-size_restricted.gif
Baklava cacık rakı sarma
Dürüstlük
Türk toplumu son 100 yıldaki eğitim ve kültül politikalaroyla hem erdemsiz bir toplum oldu, hem de aptallaştırışdı. Şahsiyetsiz, kimliksiz bir toplum olduk… Çoğu kişi yalancı, çoğu kişi karşısındakini kandırma derdinde… Hakkı savunan çok az. Şehirlerimizin çirkinliği de, kurumların kalitesizliği de buna bağlı. Son 100 yılda oldu bunlar. Önceden nitelikli bir toplumduk.
Aslında şu bir gerçek ki öncesinin nasıl olduğunda takılı kalmayıp şu yüzyılda neden daha gelişmiş olamadık diyebiliriz
Her devrin içinde saklı kendine göre yozlaşması ahlaksızlığı muhakkak vardır şimdi her hal aşikar olduğu için bu derece göze batıyor
Neden düzeltmiyoruz sorusuna düzelte düzelte fiili bir cevap oluruz belki
Artık tren kaçtı. Türk toplumu %90 oranında Türklükten istifayı tercih etti.
Ahlak terbiye saygı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?