"İstemez misin, ya Ömer! Dünya onların, ahiret bizim olsun."
~Hazreti Muhammed (sav)☁️
Kabe'nin Rabbine yemin olsun, onlar kazandılar. Ahireti kazandılar. Şimdi sıra bizde! 😋☁️☀️🌴🌈 Öyleyse bu geçici dünya hayatını, ahirete tercih etmeyin! Allah neyi emrediyorsa, onu yapın. Allah'a karşı gelmekten sakının! Bu dünyanın imtihan dünyası olduğunu unutmayın. Geçici olduğunu da. Ahiret için çalışın, şüphesiz ahiretteki nimetler daha güzel ve sonsuza kadar kalıcıdır! Unutmayın, asıl hayat ahiret hayatıdır. Asıl hayat, ölünce başlar. Ölüm bir son değil, başlangıçtır!❤️🧡💛💚💙💜
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
bir an ikna oluyordum sonra ya abartıysa diye geçti vazgeçtim, günahıyla sevabıyla tercihim, intihar etmemek için bazen zor tutuyorum kendimi
Hem dünyayı tercih ediyorsun hem de intihar mı etmek istiyorsun anlamadım?
evet, hayatım zor, aşk yok sefil yaşıyorum. İntihar da aklımda ara ara geçiyor, sonra boş ver diyorum
Yani sen Müslüman mısın kafir mi?
günahkar müslüman
Tamam. Bak kardeşim, bu dünya hayatında neden varsın biliyor musun? Allah’a kulluk etmek için. Allah’ın emrettiklerini yapmak için. Başka hiçbir sebepten değil. Bu dünyada çok acı çekmiş olabilirsin imtihanın ağır olabilir, ama cennete gittiğinde tüm bu acıları unutacağından ve sonsuza kadar orada mutlu yaşayacağından şüphen olmasın. Sonsuza kadar diyorum…
☁️ Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kıyamet günü, cehennemliklerin, dünyada en müreffeh (mutlu yaşamış) olanı getirilerek ateşe bir kere batırılacak. Sonra: "Ey ademoğlu, denilecek. Hiç nimet gördün mü? Sana hiç hayır uğradı mı?" "Hayır! Ey Rabbim, vallahi hayır!" diyecek. Sonra cennetliklerden dünyada en fakir olan getirilecek. O da cennete bir sokulup, çıkarılacak ve kendisine: "Ey ademoğlu hiç fakirlik gördün mü, hiç sıkıntı çektin mi?" denilecek. Oda: "hayır! Vallahi ya Rabbi! Başımdan hiç fakirlik geçmedi, hiçbir sıkıntı çekmedim" diyecek."
Beni öldürmeyen acı, güçlendirir.
Friedrich Nietzsche
Anlayanlar için ibretler vardır.
İyi geceler diliyorum herkese 😄🤗
Hayret.
Böyle bir yerde böyle bir paylaşım 🌹
Ara sıra yapıyorum burada kardeşim😋😋😋☀️☁️
Aferin tatlım 😊👍
Uyudun mu
Şimdi uyumaya gidiyorum kardeşim😋
Bence uyuma tatlım 😉
Zaten yaşayamadım hayatı hiç
Önemli değil kardeşim, Peygamberler sahabeler çok mu yaşadı sanıyorsun. Söyle bana, şu dünyada yaşayacağın 70 yıllık hayat mı daha önemlidir yoksa öldükten sonra yaşayacağın sonsuz hayat mı?
Sonsuz olanı tabi ki
Ama buradada yaşasaydım iyiydi 23 yıllık hayatım ot gibi geçti ne bana aşık olan oldu ne arkadaşım
İnşallah yurtdışına gittiğimde daha iyi olur hayatım
Senin tek dostun Allah, bunu unutma. Bu dünya öyle kısa ki, öldüğünde anlayacaksın kardeşim. Bir rüya gibi geçip gidecek. Öldüğünde, sanki rüyadan uyanmış gibi olacaksın. Ayrıca umarım yurt dışı derken kafir ülkelere gitmek istemiyorsundur.
Merak etme hiç bir ülke şu türkiye kadar kafir değil
birisini sevmediğin zaman sana küfür edecek dine hakaret edecek sana onun bunun çocuğusun diyenler, hırsızlar, din misyonerleri hep bu ülkede
Evet Türkiye de Müslüman ülke değil bence zaten, çünkü dinimizi uygulamamızı yasaklayan yasalar var maalesef. Örneğin Allah “hırsızın elini kesin” diyor, ama sen bu ülkede hırsızın elini kesersen hapse girersin…gibi gibi. Sana resmî olarak şeriatla yönetilen ülkeleri tavsiye ederim, bende en yakın zamanda Suudi Arabistan’a taşınmayı düşünüyorum. Afganistan’ın ekonomisi biraz düzelirse orası da olabilir. ya da belki Endonezya Malezya falan da olabilir, araştırmak lazım oralar tam şeriatla yönetiliyor mu diye. Yani tam şeriatla yönetilen bir ülkeye taşınırsan senin için daha hayırlı olur kardeşim. Kafirlerin yaşadığı ülkelere ise asla taşınmamalısın.
Araplar türkleri sevmez
Sudiler gerçek müslüman değil başka bit meshepler
Üstte ki yazdığın ülkeler insana saygının olmadığı ülkeler
Sudiler diğer arapları bile sevmiyor
Zaten mesleğimi icra edebileceğim ülkelerde değiller
Dine göre değil yaşam standartları ve insana saygıya göre gideceğim
Bu da avrupa ülkeleri demek oluyor
Öncelikle ırkçılık yapmamalısın kardeşim, dinimizde yasaklanmıştır. İnsana saygının olup olmaması neye göre? O ülkelerin çoğu Allah’ın kurallarını uyguluyor ya da uygulamaya çalışıyor, bu dünyada belki yaşam standartları biraz kötü diye Müslüman bir ülkede yaşamayı kabul etmeyecek misin? Allah’ın kurallarıyla? O zaman bunu bile kabul edemiyorsan, sırf dünyada rahat yaşamak için kafir ülkelere taşınmak istiyorsan dünya hayatını ahiret hayatına tercih etmiş olmuyor musun sence? Sana kafir ülkelerde yaşamakla alakalı bir hadis atıyorum, okumalısın kardeşim ⬇️
🌴Peygamber (asm) (Yemen'de bulunan) Has' * kabilesine bir bölük asker gönderdi. Oradaki bazı (Müslüman olmuş) insanlar (İslam ordusunu görünce kendilerinin Müslüman olduklarını göstermek için) derhal secdeye vardılar/namaz kılmaya başladılar ki öldürülmekten korunsunlar. Ancak (Müslüman askerler, bunların yalancıktan ibadet ettikleri, Müslüman olmadıklarını düşünüp onları öldürmeye başladılar) süratle ölüme maruz kaldılar.
Peygamber (asm) bu haberi duyunca, ölü başına yarım fidye verilmesini emretti ve "Ben kafirler arasında yaşayan her Müslümandan uzağım." buyurdu.
Bunun sebebini sorduklarında da "Onların ateşlerinin birbirini görmemeleri (yani Müslümanların kafirlere yakın yerlerde oturmamaları) gerekir." diye buyurdu.
📖(Tirmizi, kitabu’s-Seyr, 42; Ebu Davud, Cihad, 105 ; Nesai, Kasame, 27)
Yaşam standartlarımızın kötü olması yöneticilerin hırsızlığı, vatandaşların cahilliği ve tek dertlerinin cinsellik olmasından dolayı
Bana ırkçılık yaptın diyorsun ama kafir diyorsun bir sürü insana. Kafir Allaha inanmayana yani ateistlete denmez mi?
Allah sana o yazmış olduğun ülkelerde yaşamayı nasip etsin ama ben istemiyorum.
Ben bana insan hakları veren bana saygı duyulacak ülkerden birisinde yaşayacağım.
Yani müslüman olmayanı öldürmek mi gerekiyor?
Neden güzel bir hayatımın olmasındansa bu geri kalmış ülkelerde benim hakkımı zenginlere peşkeş yapan hükümetlere boyun eğmek zorundayım?
Bence biz anlaşamayacığız bu konuda size hayırlı geceler dilerim.
Her Müslüman ülkenin hükümetini aklındaki hükümet gibi sanma kardeşim. Irkçılık ırklarla alakalıdır, dinlerle değil. Evet Müslüman olmayan kafirdir, onunla savaşılması gerekir. Dünya hayatını güzel yaşamak için kafirlerin arasında yaşamayı kabul ediyorsun yani? Peki senin tercihin. Ama ben Afganistan’da yaşamayı ABD’de yaşamaya tercih ederim. Bu dünya hayatını nasıl yaşadığım umrumda değil, sadece Müslüman kardeşlerimle Allah’ın dinini uygulayarak yaşamak ve dünya hayatımı böyle sonlandırmak istiyorum. Ahirette ise çok güzel nimetlere sahip olacağımı biliyorum, bu dünyadan çok daha güzel! Şüphesiz ahiretteki nimetler daha güzel ve sonsuza kadar kalıcıdır… İşte asıl kazanç ve başarı budur!☁️🌴☀️🌈💛
☁️Hazreti Ali dedi ki: Dünya arkasını dönmüş gidiyor, ahiret ise yönelmiş geliyor. Bunlardan her ikisinin de kendine has evlatları var. Sizler ahiretin evlatları olun. Sakın dünyanın evlatları olmayın. Zira bugün amel var hesap yok, yarın ise hesap var amel yok." 📖[Kütüb-i Sitte]
Evet seninin kafir olarak gördüğün insanlarla yaşamayı seçerim.
Ve orada kimseyi rahatsız etmeden islam üzerine yaşayıp öleceğim.
Avrupa’da hırsızların elini nasıl keseceksin merak ediyorum? Zina edenlere nasıl 100 sopa vuracaksın?
Bu site bunu kaldıramaz
Yine dikili kaldı benim ağacım gelde meyve versin
Niye gittin ey çocuk