AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
107Cevap
açıklamanda gayet net belırtmıssın olması gerekenı aynen katılıyorum sana.. zaten günümz evlilikleriye eski evliliklerı kıyaslarsak uzun sürmesnini başka bır sebebı yok.. olması gereken bu
Yav Islamiyette Kadin el üstünde tutuluru, millet neler diyo...
Cennet bile Analarin ayaklarinin altindadir, babalarin degil...
kim üstün simdi siz söyleyin !!
Oyle kadinlar var ki elinin tersiyle bir koysa 8 erkegi devirir. Sacma.
hanı nerde
Ben varim canim. Denemesi bedava
bence 10 erkeğı cevırır konuya farklı yerden bakıyorsunuz
Kadini durup dururken kimin yazdigi bile belli olmayan bir kitap yuzunden neden ezeyim ya. Kole olmaya alismayin arkadas.
ben guclu kadından yanayım da 8erkegı devırmek zor :D
tm canım benım sen nasıl ıstıyosan ole olsun
Gel vur bana, ama bende vuracağım sonra. :D
Senin gibiler yuzunden ulke ilerleyemiyor, farkinda misin? Islami soru siteleri var oralarda takilabilirsin
bunun gıbılere gore kadın hıcbısı yapamaz got buyutur sadece
nerede takılacağımı senden öğrenecek değilim yorum yap dıye zorlayan mı oldu senı emınım bu ülke benım bu sorum yuzumden ılerleyemedı
Evet benden ogreniceksin tatlim , 2 meme ve bacak gorunce kadinlarin her istedigini yapan , ayni zamanda doven ve tecavuz eden zihniyetten bin kat daha zeki ve ustunum, NOKTA.
Hala arapların etkisinden kurtulamadık derken, iyice arap bataklığına saplanıyoruz. Millet kuyruklu yıldıza keşif için giderken biz kırmızı don giymek günah mıdır değil midir diye tartışıyoruz.
Küçük beyinler küçük işlerle uğraşırmış.
bakmaguldugume bole soruyu soranlar hıc ılerleyemeyecek ben de dındarım ama kadının guclu olmasından yanayım butun gun altın gununde got buyuten asalakları sevmem
Evet dinen erkekler kadınlardan daha üstündür. Günümüzde bu durum köreltilmeye çalışılsada çoğu ailede bu durum böyledir. Erkeğin daha dominant olması gerektiği düşüncesindeyim , sözünü geçirip lafını dinletmeli. Ama kırmadan , incitmeden.
ANSNDNAMFLALGKSKRÖFDMSÖW
aslında erkek kadından üstün deyildir sadece eşitdir üstünlük cinsiyet de deyildir hanımlar dinimizde allah huteala bize sen kızsın sen erkek misin diyecek üstünlük takvadadır ibadetin neyse karşılığını öbürdünyada alacaksın
Hangi ayette erkeğin bir adım önde olduğundan bahsediliyor?
Sizin yazmış olduğunuz durum fiziki şartları vurguluyor.
Cennet bile anaların ayakları altına serilmişken...
yorumları okuyun ben bunları her yerde konustum
Bence olması gereken ne arkada nede önde olmalı hep yanında olmalı emanet olmalı erkek kadına kol kanat kadın erkeğin kanadinin tüyü olmalı ki birlikte ucabilsinler
arkada ya da önde olmasını tartısmıyoruz tabıkı yanında olacak desteğını her daim belırtecek ben burada cok farklı bı noktaya değindım anlayan anladı anlamayn anlamamzlıktan geldı
Yok anlamamazlıktan gelmiyorumda yani ben fikrimi icra ettim
Senin anlatmak istediğin nokta şu erkekler kadınarda önde ama kadınlar çile çekiyor
Hayır eşitlik saçma kadına ayrıcalık tanınmalı
kadın yiğittir
Kadın yücedir
Kadın anadır
ayrıcalık farklı bı konu tabıkı kadın yğittir merttit anadır. yorumun tesekkur ederım
Ben teşekkür ederim
dinlerin modası geçti artık be canım ben bu yaşımla söylüyorum bunu. gencecik beyinlerinizi neyle yıkıyorlarsa artık
dınde moda dıye bırsey mı vardıda bız göremedık
laf oyununu geç. din beyninizi yıkamış diyorum.
tamam biz malız sen akıllısın aferin sana sen git 2 tane erkekle evlen hatda :D
tam olarak nerede diyor bunu? ayet açısından soruyorum.
Nisa34 - Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür.
ben ayet var demedım sen nerden cıkardın kı ayettı dınımızde bu boyle gerektırıyoır dedım
Nisa 34 - Erkekler kadınları gözetirler. Zira Allah her birine farklı yetenekler ve özellikler vermiştir. Nitekim erkekler evin geçiminden sorumludur. Erdemli kadınlar, (Tanrı'nın yasasına) boyun eğer ve Allah'ın korumasını emrettiği (onur ve iffetlerini) tek başlarına bile olsalar korurlar. İffetlerinden endişe duyduğunuz kadınlara öğüt verin, yataklarınızı ayırın ve nihayet onları çıkarın. Size itaat ederlerse onlara karşı bir yol aramayın. Allah Yücedir, Büyüktür.
Hangi ayette nerede diyor diye sormuyormusun. Ne demek istiyorsun sen?
Ayeti bile yalan tercüme etmişler tebrikler valla
nacizane fikrim hep yurtdışına olan özentilikten dolayı herkes ota bota karışır hale geldi. "her şey hakkında yarım yamalak fikir sahibi olacağına bir şey hakkında adam akıllı fikir sahibi olma" durumunun zıttı oldu. sorsan herkes herşeyi biliyor..
Gücünü koruyup kollamak bakmak yerine kadınına şiddet uygulayarak gösteren erkeklerden mi bahsediyoruz? Eğer hayırsa diğer kısımda kalanların çoğu ben bir tık önde olucam mücadelesine girmiyor belirtmek isterim.
kımse durduk yere dayak yemez artı sen bakıma muhtac mısın sakat mısın
Ben bakıma muhtaç değilim evlide değilim kaldı ki zaten çalışıp paramı kazanıyorum. Kadın evet bakıma muhtaç değil ama örnek veriyorum o zaman ev işi yemek yapmak zorundada değil hem çalışıp hemde onları yapmanın zorluğunu bilmem biliyor musun? Madem sakat değil bakıma muhtaç değil diye kadınların çalışmasında sorun yok o zaman erkeklerde üstüne düşeni yapmalı
Hem muhtaç değilsin git çalış diceksiniz hem yemek tuzlu gömleğim ütüsüz diye kadının başını yiceksiniz kadınlardan daha çok dır dır eden o kadar erkek var ki. Kadınla erkek arasında eşitlik değil adalet vardır yazmış birisi çokta doğru yazmış. Adaletinizi gösterin konuşmak kolay
yapmalı ben yapmamalı demıyorum zaten esıt olmalı hersey
ev ısını buyutmeyın allah askına camasırı bulasıgı makıne yıkıyo yerlerı elektrık supurgesı temızlıyo bı tek utu var bı de yemek var bunlar da ortaklasa yapılır
Yapın madem 1 hafta boyunca bu işleri tek başınıza sonra gelin bir daha konuşalım :)
yapan bır suru erkek var merak etme ev ısıymıs pehh ben bulasık ta yıkarım yatagı da toplarım bunlar ıs mı yanı camasırı makıneye atmakta ne var bı solesene
uretın bıraz uretın asalak olmayın kendınızı gelıstırın bos lafa karnım tok
senın ıcın demıyorum genelınız ıcın dıyorum yanlıs anlama
benım arkadasım var gayet te guzel yapıyo kendı yemegını temızlıgını
bak şimdi asalak dersen iş kavgaya gider benim erkek arkadaşım ev işinide temizliğinide kendisi yapıyor ama tutupta ben kadınımdan üstünüm hep ben öndeyim diye saçmalamıyor ayrıca bende çalıştığımı belirttim zaten kadınların geneli öyleyse bu yine erkeklerin suçu taa çocukluktan gelen bastırılmalı söylesene ben o ya da 3 5 kişi dışında erkeğe saygı duyucaksın diye yetiştirilmeyen kaç kız var? sayıya takılma genel olarak diyorum
erkege saygı duymak baska asalak olmak baska tabıkı de calısacaksınız
ee demekkı erkekler de ev ısı yapabılıyomus dımı
Benim lafım erkek arkadaşıma değil zaten bahsettiğim gibi biri olsaydı şu an hayatımda olmazdı. Ben kadını hem çalıştırıp hem ev işi yaptırıp hemde sürekli başının etini yiyen itip kakan tiplerden bahsediyorum. Niye bu kadar sinirlendin ki?
anladm ya sınırlenmedım de bole dusunceye tahammul edemıyorum yanı ev ısı zor deıl ondan her ıkısı de ortak olmalı ben bunu soledım zaten sorun yok sanırım
kurani tam okudun mu? orda oyle birsey yazdigini hatirlamiyorum tam aksine kadini yuceltme vardir
kuranı okumakla kalmayıp hatim ettım kı ben kuarnada yazıyor demedım ıslamıyette boyle dedım kı kadın burada kötülenmedı lütfen yorumları ve soruyu tekrar okuyunuz
ne sacma. kuranda yazam islamdir zaten. senin bahsetigin turkiyenin yasam tarzi. islamla alakasi yok
siz ıyımısınız gercekten yardıma ıhtıyacınız var mı
@heyzcanlı düzgün bile yazamayan basit görüşlü yanlış yorumlayıp itaakarlık yapan bir canlının türevisin sen
Bir erkek bakabiliyorsa bilmem kaç kadın alabiliyormus dinimizce. Kuranda böyle yaziyormus biz hala esitiz değiliz muhabbeti yapalım. Kadın mal zaten erkek üstün.
Yemisim eşitliğini. Saldirmayin cevap yazmayacagim.
savaşan erkekler ölen erkekler bu sefer erkekler azalacak kadınlar dulmu kalacak o topluluk çoalması için öyle gerekli bir kadın 2 erkekle evlenmesi var bir erkeğin 2 kadınla evlenmesi var sadece mantık yeterli olacakdır şöyle bir düşünürseniz hem siz belki benden üstünsünüzdür
islamiyette kesinlikle öyle bise yok aksinne kadınlar çok değerli senin dediğin arap kültüründe var ve ordan gelme bir kültür
aynı ortamda oldugum ve onların önunde oldugum erkekleri duşununce, zekamın boşuna harcanmaması gerektigini duşunuyorum. öndeysem öndeyimdir.
Hayır öyle bir şey yoktur... Kadın da erkek de aynı mesafede Allahü Teala'ya karşı biri diğerinden önde değildir...
konuyu sevap günah olarak mı ele alıyorsunuz hak hukuk sevap günah acısından zaten hepimiz esıtız
Her konuda öyle, kadın erkek eşittir... Lakin şu vardır, mesela, inşaat işçiliği, 5 katlı bir yere sırtta çimonta çekilecekse erkeğin fiziği buna daha elverişlidir, kadınlar işlerde bu şekilde pazarlanmamalıdırlar...
Fıtrat olarak kuranda kadın erkek farkı nerede belirtilmiş? İşin gücün islamı karalamak. Yeter artık şu saçma soruların.
islamı karalamaya calısanlar sızsıznız asıl sizin gibi düşünenler yorum yapma o zaman benım fıkrım bu saygı duymak zorundasınız sevıyelı elestırıye her zaman açığım fakat sızın yaptığınız ıftıra nazarında bısey
Şu an kuranda olmayan bir şeyi var gibi gösterdin ve cezan kafanın kesilmesi.
tövbe estagfurullah
Ah ışid bir gelse şuraya...
"Ey mümin erkekler ve mümin kadınlar üstünlük sadece takva iledir."
Aynı ayette ”feddelellahu badehum ala badin” ifadesinin manası ” her birine farklı yetenek ve özellikler verdik”dir. Ancak bir çok mealde her nedense ”Allah bazılarını (erkekleri), bazılarından (kadınlardan) üstün kılmıştır” şeklinde çevrilmiştir.
Ayette ”Allah erkekleri kadınlara üstün kılmıştır” yazsaydı şöyle olması gerekirdi; faddalellahur ricae alen nisai.
Nisa Suresi 32 ve Rad Suresi 4. ayette aynı kelimeler geçer. Ancak her ne hikmetse burada ”kiminizi kiminize üstün kıldı” olarak çevrilmiştir. Ayetin manası, ”Allah her birine farklı yetenek ve özellikler vermiştir”dir. Cinsiyet ayrımı yoktur. Ayetin doğru çevirisi aşağıdaki şekildedir.
Erkekler kadınları gözetmekle yükümlüdür. Zira Allah, her birine farklı yetenekler ve özellikler vermiştir. Nitekim erkek evin geçiminden sorumludur… (Nisa Suresi, 34) (Edip Yüksel)
Günümüzde politikacılar yeterince kullanıp sömürüyo islamı. İslam;her dikkat cekmek isteyenin yorumlayacağı tartışacağı bir din değildir.
bız burada ıslamı tartısmıyoruz.. yorum ıcın tesekurle r
Sen günümüz şartlarında kadın-erkek ilişkisi islama uygun tecelli etmiyor diyosun. Ama dolaylı olarak islamın tartısmaya açılmasına sebep oluyosun. Yorumlara bakılınca öyle.
ıslama yoneltenler varsa ben ne yapıyım sımdı hata benımmı
Güncelleme yapabilirsin sanırım yanlış anlıyorlar durumu
aslında anlayan anlıyorda ısıne gelmıyor
Kadın erkek eşitliği özellikle feminizm denilen olay kadınlarında kapitalist düzene aktif hale getirmek amacıyla uygulanan bir taktik. Yazının sonunda dediğiniz gibi kadınlar Allah'ın emanetidir ama artık malesef öyle değil.
maalesef canım senin gibi cahillere inat eşitiz hep eşit olacağız :D ağlayın zırlayın hiçbirşey değişmez
ztn eşitsiniz islamiyette böyle bişey yok arapların saçma kültüründen gelme bir söylev bu yani arap kültüründen bize geçmiş
günümüz kadınlarının birçoğu islam kadını köle olarak görüyor.
görüşünde. oysaki islam kadının hakkını kollamakla beraber, islamdan önce kız bebekleri diri diri gömülüyordu.
aynen oyleydı bu ınce kavramı herkes anlayamıyor
Tebrik ederim. Ilk defa gordum boyle mantikli soru hem de sabahin bu saatinde..
tesekkur ederım ama sanırım farklı bıyere cekılmeye çalısılıyor anlatmak ıstedıımı anlamayanlar var
kadınlara ne değeri be , kadın dediğin erkeğin cinsel ihtiyaçlarını karşılar ev işlerini yapar. Yanlış anlaşılmasın karşılığını da veriyoruz bir mekana gittik mi hesabı ödüyoruz , arabada gezdiriyoruz , para veriyoruz. eee bu işler yala başı al maaşı
Senin gibi erkeklerin * yalaka
sen bence öl
şuraya yazsam arabamda dolaştırcam yedireceğim içreğim sizi sitedeki kızların alayı atlar hemen
senın gıbı erkekler yuzunden bu kızlar bole ya
ersan1907 bir s*ktir git , kadın dediğin paraya tapar. Bende kuralına göre oynuyorum yeriyorum para sonra çakıyorum.
senın de ak o kızların da ak ıkınızde de gurur yok ıste bırı paragoz orspu dıgerı serserı
paraya tapanların orspudan farkı yoktur
Keşke soranı eksileyebilseydik seni eksilerdim soran. Bir kadının böyle düşünmesi ne acı. Böyle bir şey yok, bunlar kadını kendi himayeleri altına alıp onları köleleştirmek isteyen, ezmek isteyen erkeklerin zırvası.
dur o zaman ben senı eksılıyım ıcınde kalmasın
Eksile, böyle bir düşünceye sahip olman senin için en büyük eksi zaten. ;)
kesinlikle bir erkek olarak katılıyorum sana ne salak insanlar var yakında itlik yaparlar
her erkek bir deyildir hiç bir erkek kadını ezemez eyer böyle bir şey söz konusu olursa başka bir erkek kadına elbettde yardımcı olur buna bende dahilim
Erkek her zmn bir adım öndedir. Bir şirkette iki müdür olmaz..
Hayır yanlış okumuşsunuz veya duymuşsunuz İslamiyette Yahudilikte ve Hristiyanlıkta'da kadınların erkeklerle eşit yaratıldığını üstüne basa basa söylüyor Yüce Allah :)
hak hukuk anlamında değil ya da günah sevap anlamıbdada değil konu farklı anlama ıstersen tabı. yorumun ıcın tesekurler
Bu tür dini konuları burada paylaşmazsanız daha iyi olur. Dine küfür edenler oluyo. Zaten onlara ne desen boş. Inanan zaten inanıyor boşa tartışma ortamı oluşturmaya gerek yok.
hımmm tabı nburada sadece cınsel seyler tartısılır demı haklısınız... dıne küfür etmek ısteyen heryerde küfür eder bugun camılerımız bombalanıyor sen karsı cıkmazsan ben karsı cıkmazsam kım cıkacak
Sorduğun soruyla verdiğin cevap arasında bir bağlantı kuramadim. Demek istediğim sorunun tartışma yeri burası değil.
ben bıseylerı anlatmaya calısıyorum fıkrıme saygı duyup duymamn senın tercıhın yorumların ıcın cok tesekkur ederım
aslında bunu bütün kadınlar biliyor. ama kabullenme konusunda sıkıntılar mevcut. 20. YY daki feminist yaklaşım kafa karıştırmaktan başka birşey yapmıyor.
hak hukukda kımse kımseden ustun olamaz bu tezı savunmuyorum fakat kadın ve erkek esıtse eğer neden en agır ısler erkeklere yaptırılıyor ben bu konuya ısık tutmaya calısıyorum fakat coğu ınsan konuyu farklı bıyere saptırmaya calısılıyor
bende hiç madene girmiş bir kadın görmedim. ya da itfaiyeci kadın vs...
ama ev işi yapan onlarca erkek arkadaşım var.
:)))) yapmaya devam etsınle r
yani bu durumda aslında madur olan erkek oluyor ama neden madur olan kadınmış gibi gösteriliyor bilmiyorum :)
Allah razı olsun bu kötü yorumların uzerıne güldürdun benı maduruz da maduruz heee
evet maduruz. köle gibi kullanıyıorlar bizi kadınlar :))
hay allah hakkında hayırlısı
amim :))
Yeni düzen daha iyi insanlar yozlaşıyolar işte, aklı başından olarak insanların sapması işime geliyor. .
bence de erkek bır adım onde olmalı cunku kadın onde olursa erkek poposuna bakar gunah olur
yanlıs yerden konuya bakıyorsunuz anlatmak ıstedığım bu değil gercı farkındasınız ama yorumun ıcın yınede sağol
Fiziki olarak farklı olabilir ama düşünce ve toplumdaki yeri açısından erkekle eşit olmasından yanayım.
yorumun ıcın tesekkurler
Rica ederim :)
Üzgünüm ancak katılmıyorum biz Türküz. Türk geleneğinde bir ayrım yok arap ve Ortadoğu halklarinda olduğu gibi. Bu bize islam ile yerleşmiş bir olgudur. İslam kadını falanda korumaz sadece erkek temellidir.
katılmıyor olabılırsın sevıyelı görüşün ıcın cok tesekkur ederım
Rica ederim.
Ilk erkek yaratıldı erkeğin sol kaburgasından kadın yaratıldı peygamberlik gibi zor görevleri kadınlar yapamazlardı o yüzden erkeklere verirdi ALLAH
ışık tutmus oldun güzel yorumun ıcın tesekkurler
Hz. muhammed gibi taşlanmaya
Hz. isa gibi günlerce işkenceye
Hz. ibrahim gibi ateşe mancırık ile firlatılmaya
Hz. zekeriya gibi testere ile ortadan 2 ye bolunmeye
Diyer peygamberlerin başına gelen olaylara bir kadın dayanabilir mi?
yanı soyle dıyım tabıkı dayanılması zor bır durum ama davam ıcın elımden gelenı ardıma koymam mesela bu konu nıcın dın ıcın asla tavızım yoktur kımseye
Adem babam ız topraktan yaratıldı güçlü kuvvetli olsun diye
Havva annemiz adem babamızın sol kaburgasından yaratıldı güçsüz narin kisaca kadın erkeği ile ilgilenmesi için kadınlar güçsüz dür
aman kadın onu yapamasın bunu yapamasın sızın gorusunuze baslarım he tarlada calısan kadınlar nasıl calısıyo pekı avrupada calısan agır ıslerde calısan kadınlar nasıl calısıyo pekı gurescıler haltercıler nasıl bu sporları yapıyo
Unutmaki ALLAH kadınların ayak altına serdi cenneti
Veda hutbesi peygamberimizin son saati
Kadınlar size köle değil ALLAHın emaneti dir
Her kim karısını döverse onun davacısı ben olurum hz. muhammed s. a. v
Bizim dinimiz kadınlara çok önem verir şimdiki sapkin müslümanlar kadını eziyor
annelerın ayagına serdı kadınların deıl her kadın anne olmuyor
benım dedıgım kadın her ısı yapabılır ole yapamaz falan demeyın yanı
bir kadın peygamber lik yapabilir mi ümmet topliya bilir mi gerektiğinde günlerce aç gerektiği zaman hicret edebilir mi gerektiği zamam günlerce kelle koltukta kılıç sallaya bilir mi?
eskıden olmus seylerı soleme ben sımdı ıcın soluyorum ogretmenlık avukatlık hemsırelık sekreterlık hosteslık gıbı ıslerı kım yapacak
Onları yapabilir evini gecindire bilir
yanı yapabılır dımı yapanlar nasıl yapıyo dımı
Yapabilir onda sorun yok zaten islamda kadın erkek eşittir çünkü kadında ölür erkekte kadında cennet ya da cehenneme gider erkekte asla ayırma yapmaz ALLAH
bazıları yok guc muc bılmem ne dıye zırvalıyo da ondan dedım
@ersan190777 valla yapan yapıyor kardeşim, ben lisede Üniversite de köpek gibi çalıştım Tıp okuyorum yeri geliyor kurul haftası zerre uyku uyumuyorum. Kuran'da da bu üstünlük le ilgili kurulan 2 ayette de çevirilen kelimeler birden fazla anlamı olmasına rağmen o şekilde çevrilmiş, erkek kadını gözetir yerine hükmeder olarak çevirmiş. Kadın erkeğine itaat eder, derken ki itaat kelimesinin aynısını erkek sadakati olarak çevrilmiş. Ki itaat her şeyi kapsayan sadakat çoğunlukla cinsel anlamı kapsar ama böyle çevirmişler gerçek anlamda böyle hassas şeylerin arapçasını anlamadan okursak olacağı bu. Kadını dövün kelimesi daraba aslına 17 anlamı varken ve çoğu ayette uzaklaştırmak anlamındayken nedense dövün diye çevrilmiş. Neden? Kimi erkeklerin işine geliyor. Peygamberimizin eşi çalışırken, kadınların da çalışmamak tüm gün yatmak işine geliyo. Vallahi köpek gibi çalışıyorum da yeri geldimi saat 00.00 da dersten çıkıyorum. Namusuma, ahlakıma da bakıyorum
Eşimi de umarım o kadar çok sevicem ki ikimiz de birbirimizi kırmamak adına birbirimizin sözünden çıkmayacağız. Bereber sorumlulukları paylaşacağız, istediğimiz saatte gece o da ben de çıkmayacağız. Allah gece vakti dışarda boş olanları sevmez çünkü bu kadınlara has bir durum değil. KiYahut beraber çıkarız, eşim zaten anlayışlı olursa eğer bu üstünlük meselesi sadece gerginlik olur konuyu açmak bile manasız. Çünkü biz beraber tamız. Bunun haricinde her zaman ama her zaman hep üslubumu korurum ve sürekli kibar ağırbaşlı davranmaya çalışırım yeri gelir kaza geçirir belki eli ayağı kopar asla da vazgeçmem ondan, ama ondan da aynı şeyleri beklerim çünkü karşılıksız yaparsam çok kırılırım benim de bir kalbim var. Baktım olmuyor onu o zaman düşünürüm. Ama bunun dışında verdiğim onlarca yıllık emekten sonra kimse gerçek İslamiyette öyle olmamasına rağmen geridesiniz diyemez. Ben anne olucam, inşallah doktor olucam sana mı kaldı bunu demek
@ersan190777 ha ama şöyle bir şey de var İslamiyette kadın çalışmak orunda değil ama erkek zorundadır. Bu yüzden miras payı bir pay fazladır, eşine nafaka ödemek zorunda olana o, ailesine bakmak zorunda olan. Eğer çalışmıyorsan bu hükümleri kabul etmelisin. Ki bu sistemi halk yapamadığı için kadın şiddet görüyor, aldatılıyor, İslamiyette tam anlamıyla yaşanmıyor boşanamıyo, sonra keşke çalışsaydım oluyor ne yazık ki. Ama kadınlar İslamiyete göre çalışamaz demek büyük yanlış tamam belki bir erkek gibi taş taşıyamaz belki ama mühendisliğini yapar, mimarlığını yapar kadınların da erkeklerden çok daha yetenekli olduğu alanlar var örneğin şirket yöneticiliği, mimarlık kesinlikle görsel ayırdık etmede beyinleri gelişmiş, voleybol, öğretmenlik, kadın beyni mesela aynı anda birden fazla şeye odaklanabilirken, erkek beyni bir şeye aşırı konsantre olup o işi yükseltebiliyor, Allahın böyle yaratmasında bir sebep var ki böyle oldu. Yani diyeceğim bu devirde kimseye güven olmaz kızlar çalışmalı
Bu arada tıp fakültesi en zor bölüm olmasına rağmen Türkiye deki fakültelerde kız öğrenci miktarının %70 civarı olduğunu söylemek isterim
Dinimiz ne erkeği kadından ne de kadını erkekten üstün tutmuştur.
bir şekilde biri hep önde olmasì gerek buda coģunluk olarak erkek oluyor
Gerekmiyor. Kadın ve erkek eşittir. İslamıyette böyle bir şey olduğunu daha önce duymadım.
erkekler evet her yönden bir adım daha öndedir ve olmak zorundadır da ha bu aralarında eşitlik yok anlamına gelmez tabiki
KS de Din ve Siyaset konuşulmaması gerek.. Yorumsuz geçiyorum ki niyeti masum görmediğim için.
burası madem demokratık bı sıte ısteyen ıstedığını konusabılır ya da dur cınsellık mı konusmalıydım
Bak bak laflara bak, bayan siyasete atılın siz burada harcanıyorsunuz ;)
durun sız onuda yapıcam zorla benı kaba konusturuyorsunuz kı kımseyı burada ne rencıde etmek nede yermek ıstıyorum
Dört gözle bekliyorum, bol şans..
bekle o zaman:)
emanettir kabul ama kimse emanet olmak istemiyor çünki bunu suiistimal edenler var
yanı o sekılde düşünenlerde var tabı
Eşitliği şu dan anlıyoruz Sizin kadınlar üzerinde haklarınız olduğu gibi onların da sizin üzerinizde hakları vardır. (Tirmizî, "Radâ", 11)
Bir bayan bunu sorgularsa siz köle olun hanfendi cidden birey olmayı haketmiyosunuz
aslında sıze o kdar cok sey yazmak ısterdım kı fakat banı anlayabıolecgınızı düşünmedığim ıcın yazma geregı duymuyorum değerlı yorumun ıcın tesekkur ederım
Asıl ben sana çok şey yazmak isterdim sorunu dikkatli oku bir kuran da erkek kadından bir tık önde ama fiziksel güç olarak hak açısından eşit sonuç olarak cennet e gitmede erkeğe bir öncelik verirmicek
ben hak hukuk adalet cennnet cehennme konusunda yorum yapmadım kı sadece kadın erkegıyle ben senınle aynı statülere sahıbım sen yaparsan bnede yapam özgürlüğüm var sen ıcersen bnede ıcerım derse bu olmaz ya neden benı anlamak ıstemıyorsunuz aslında hepınız bu sekılde bırı ıstıyorsunuz ama ıs karsı cıkma ya hiçbiriniz hak vermıyorsunuz yorumun ıcın tekrar tesekkur ederım
Ben karşımda kendi fikri kendi özgür iradesi olan birini isterim adı üstünde hayat arkadaşı olcak
İçki içmek hem kadına hem erkeğe günahtır, zina hem kadına hem erkeğe günahtır. Erkek yapabiliyorsa ben de yapabilirim diye bir savunma olamaz çünkü bunu erkek de yapamaz. Herkes dinini yaşamaya özgürdür. Ben içki içmiyorum, erkek de içeyecek, ben zina yapmıyorum o da yapmayacak eğer farklı bir dini inancım olsaydı bir erkekle beraber içseydim onun yaptığı hata bu şekilde küçümsenemezdi o erkekse yapabilir anlayışı gibi kurduğun cümle, hepimiz Allahın kuluyuz hepimiz hata yapabilir.
rte nin basın sözcusu gibisin hiç sevmem o adamı -.-
cevaba gelirsek onu yazmadım bir kuruma şikayet veya başka konuda cinsiyet farketmeden dilekçe yazılabiliyorsa eşitlik vardır bu basit örnekten dedim ki halen araba kullansın mı kullamnasın diye tartışan ülkeler var -.-
ben burada sıyasetle alakalı bısey paylaşmıyorum. yorumun ıcın tesekkurler
gereksiz bir adam çapı neki gündem oluşturacak fazlasına gerek yok zaten o nun için
takdır senındır bı yorum yapmaya hakkım yopk
Müslüman kadınlarda senin gibi düşünen araştıran ve sorgulayan olmalı
tesekkur ederım :)
Anlatmak istediğim her şeyi anlatmışsın zaten. Ellerine sağlık...
tesekkur ederım :)
Açıklama bölümün doğru, soru yanlış bence, ben islamiyette öyle bişiy duymadım
islamıyette kadın erkeğinden her zaman arkadaydı eskıdende boyleydoı evlılıkler nasıldı senın annenın babana saygısı hürmetı nasıl dı dört dörtluk olduğuna emınım ne zmankı kadın erkekle esıttır denıldı evlılkler bozulmaya başladı
Arkadaydı değil arkasındaydıdiyelim, sana katılıyorum ama seni yanlış anlayabilir insanlar
Doğru diyosun ama günümüzde kadınlar daha değerli adli yollarda bütün hak onlarda afedersin ama bu böyle yani
çünku ALlhım emanetı dedğim kadınlara bazı kendını bılmez ınsanlar güçsüz varlıklar olduğumuz ıcın ezıyet edıyolar ve tabıkı adalet kadınlara hak ve hukukda en ıyı sekılde yardım edecek edılıyor mu tartıslır
İşte bu yüzden de haksız olsa bile elinde 3 beş kağıt parçadıyla bu adalet denilen hukuk denilen şey onların yanında ne olursa olsun yasalar onların yanında
Esit degil tabiki sadece toplumda farkli gorevleri var erkegin de kadinin da
adaletli olunduğu sürece eşitdir her 2 cins de
kimse kimseden üstün değildir, erkekte kadında topraktan yaratılmış.
kadınlar herşeyi yapabilir. ister makine mühendisi olsun, ister ağırlık kaldırmak olsun herşeyi yaparlar. kadınlar erkeklerin 1 adım gerisinde olursa erkekler kendilerini fazla büyütür. ben 1 numarayım diyerek etrafta dolaşır durur. işin gerçeği kadınlar erkeklerden daha sinsi, zeki, içten pazarlıklı ve tilki gibidir. bu hepimiz için geçerli değil. bazılarımız fazla saf oluyor (iyi anlamda). erkekler içinse iş fiziksel anlamda olur. bu yüzden biz eşit insanlarız
her ısı yapın o halde kacmayın ısten
konuyu farklı bı yerden ıslemıssın
Hiçbir insan eşit değildir. Doğarken bile eşit şekilde doğmuyoruz. Şu eşitlik safsatalarına inanmayın artık.
kızlara anlat sen bunu sana tepkiler coğalır evet aslında böyle ama sözde özgür bir ülkeyiz ya biz
farkındayım tepkılerın ama yanımda olan destekleyen kızlarda var
diğerlerini görmezden gel ben yobaz olmaya razıyım :)
yobaz deseler keske sabahtan berı aldığım hakaretler hatsafada kı kotu bıseyı savunmuyorum fakat vardır bı bıldıklerı ne dıyım
bildikleri falan yok tek bildikleri özgürlük adam bana yobaz diyo sebebide adamın kızı acık gezer sokakta öpüşür bilmem ne yaparmış olsaymış başkalarına bunu diyebiliyo ama gercekten kızı olsaydı yaparmıydı bide bana yobaz diyo cokta tın
bos yorumlar ıste takmamak lazım bitmezler cunku
aynen öyle isteyen engeller
Yazdıklarını bayanların hepsi bilir ama kabullenmek istemez.
aynen oyle:))
Bu lafa sinir oluyorum ya kadın erkek eşitmiş hey allahım ya kadın kadın olsun dünyayı ayaklarına serelim nedir bu lafta eşitiz ler s. d.. k yarıştırmalar falan kadın olsunlar yeter karşısındaki adamsa yapmayacağı şey yoktur.
Kadin die bisi yapamaz mi ne alaka
Eli ayagi yok mu onlarin
Ne alaka be kardeşim kadın kadınlığını bilsin yeri geldiğinden bizden bin kat öndeymiş gibi muamele de görür ama herkes rolünün gereğini yapsın
Siz kutsal varlik gibi muamele ettikce daha cok basiniz agrir
Kadin erkek esittir nokta kutsalmis gibi abartmayin kadinlari
Abarttığımı kim söyledi kardeş sen ne okuyorsun ne anlıyorsun
Soruyuda sormussun cvbida vermissin soze gerek yok.
biraz oyle oldu sanırım
Doğruları yazmışsınız zaten bu sorudan cok güzel bir aciklama olmuş...
.>)))))
Ben kuranda oyle bir ayrim gormedim ayrica kadin daha onde olmasi gerek anne oluyorlar cunku
lütfen konu bu değil annaler kutsaldır keza cennette anaların ayagı altındadır lütfen konuyu anlayarak cevap verınız
Soruyu okumadim ya basligi okudum kim. okicak o kdr uzun seyi sabah sabah
tamam okursan tartısırız :))
Okudum bencede fikrine katiliyorum esitlik soz konusu degil ama bu demek olmuyorki kadinlar hep ezilen taraf
yok canım kadınları ezmek kımın haddıne
Ezilen eziliyor ama bunu görüyoruz
psıkopat bı erkege denk gelmıstır o ben şiddet uygulayan erkeklerı erkekten saymıyorum saygı onlara gösterılmaz
Katiliyorum sana peki snn bu yaklasiminin siyasi bir dusunceyle ilgisi var mi merak ettim
benım bu yaklasımımın sıyasetle ne alaksı olabılır kı benım sıyasetle ısım olmaz evet bı davayı savunurum ama kısılığımı bu ıs ıcın harcamam yerı gelır babamızdan bıle darbe alırız tutduğumuz savunduğumuz partıden mı almıcaz
Davan nedir?
kardeşım dava derken ahanda sorduğum soru ortada ben bu tezı savunuyorum karsıt olabılırsın senden onu savunursun
Yahu sinirlenme hemen bende senle ayni seyi savunuyorum :D siyasi dusunceni sordum sadece
sıyası bı görüşüm yok burada sıyaset konusmayalım herkesın fıkrı kensınedır tesekkur ederım saygılar sevgıler Allaha emanet olunuz :))
Peki sizde :)
ıslam da kadın olacagına hındıstanda ınek olman daha ıyıdır
senın düşünce tarzına taş devrı dıyoruz
ıslamıyettekı kadınların statusune bır bakarsan gorursun :)
taaaalara gıdersen o zamn her dın hındıstan devrıne gıtsın eskıden medenıyet vardıda muslumanlarmı kullnmadı
kadın taslamak hala varsa kol kesmek kelle almak bunu dın emredıyorsa bıraz dusunmenı tercıh ederım
Helal olsun demeye geldim sana senin gibi düşünmüyor artik kimse
tesekkır ederım fakat anlatmak ıstedığımı coğu bayan arkadsım yanlıs naladı uzgunum
Yanlış anlamamislar onlar eşitliği savunan kişiler
Evet ama öyle değil çünkü Türkiye sahil nerdeyse hiçbir ülkede İslamiyet maalesef yasanmiyor
Dahil*
Ben arada öne alıyorum yürürken falan kesmek için de, onun kadar zevk almıyorum, ben onun önünde olim o baksın daha iyi bence:)))
İslamda erkek kadından üstün değildir. Sadece bakmakla yükümlüdür.
sen bakıma muhtac mısın elın ayagın yok mu senın sakat mısın calısamaz mısın
Çalışırım , çalışıcam da ama islamiyet erkekleri onunla yükümlü tutmuş soran kişinin görüşüne de katılmıyorum zaten
senın de kapanmak gerek
goruse katılmıyosan sorun yok calısıyosan sorun yok