☀️~Fussilet Suresi~☀️
(40) "Bizim ayetlerimiz konusunda çarpıtma yapanlar, bize gizli kalmazlar. Öyleyse ateşin içine bırakılan mı daha hayırlıdır yoksa kıyamet günü güvenle gelen mi? Siz dilediğinizi yapın. Çünkü o yaptıklarınızı gerçekten görendir.''
❓Bunu okuyunca neden Türklerin "o ayette aslında öyle demek istemiyor" sözünü hatırlıyorum? Sanki Allah söylemek isteyeceği şeyi söyleyemeyecek kadar acizmiş gibi Allah'ın sözünü düzeltmeye kalkıyorlar! Birde Kuran hakkında tartışmaları yok mu, subhanallah televizyonlarda sosyal medyada bile Allah'ın ayetleri hakkında konuşuyorlar tartışıyorlar. Ama şunları hatırlatmak isterim ki;
☁️Resulullah (sav) şöyle buyurdular: "Kur'an hakkında münakaşa küfürdür."
📖[Kütüb-i Sitte]
☁️Ebu Hureyre (ra) anlatıyor:
Biz kader hususunda münakaşa ederken Resulullah (sav) çıkageldi. Öylesine kızdı ki, öfkenin hasıl ettiği kızıllıktan, yüzünde sanki nar taneleri ortaya çıkmıştı. Bize şöyle çıkıştı: "Bununla mı emredildiniz, yoksa ben size bunun için mi gönderildim. Bilin ki, sizden öncekileri, dini meselelerdeki münakaşalarının çokluğu ve peygamberleri hakkında düştükleri ihtilafları helak etmiştir."
📖[Kütüb-i Sitte]
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
arapçayı ana dili gibi türkçe konuşan ve anlayan biri olarak söyleceğim tek şey, tv den ve sosyal medyadan din öğrenmeye kalkanlar muhtemelen dinden çıkar.
tvlerin amacı izlenmek bu amaçla bu niyetle yapıyorlar, niyette ihlas olmayınca izleyene faydası olmaz şayet olsaydı her dini programı izleyenin kalbi allaha dönerdi ama insanların kalbine işlemiyor.
geneli bozuk hoca, ve ehlisünnet velcemaat alimlerinin dediklerini çarpıtıyorlar, kuranın anlaşılmayacağını insanların zihinlerine sokmaya çalışıyorlar ve kendi fikirlerini manipüle ederek kabul ettirmeye çalışıyorlar.
geçen biriyle sohbet ederken, zehri yemiş, kuran ayetlerini nasıl yorumlarsan öyle olur diyor, oysa kuran kadar net açık başka bir delil kitap kaynak yok ( tefsirle olmak şartı ile, çünkü hangi ayetin kime ne için hangi olayda neyi kast ettiği ancak tefsirle anlaşılabilir. nitekim peygamberin huzurunda sesini yükseltenlerin amelleri zayı oldu boşa gitti. diye inen ayeti, bi sahabe kendi için indi sanmış ve kendini eve hapsetmişti daha sonra peygamberimiz o ayetin o günün kafirleri için indiğini söyledi.
bunun gibi örnek olaylar var, burada tartışılması gereken en vahim durum şu, biz müslümanız ve çocuklarımıza sadece kuran ezberletiyoruz, oysa bir müslümanın tefsir öğrenmesi şarttır hadis ilmi öğrenmesi şarttır. biz toplum olarak dünyacı olduğumuzdan hayatı böyle doğru sanıyoruz ve herkes çocuklarının makam mevkisi peşine düşmüş din geriye atılmış. kendimde en iyi yaptığım şey, kimseyle dini münakaşaya girmemek çünkü çoğu cahil ilimsiz ama dinde kök söktürüyor geneli slogan konuşuyor ya da oradan buradan izledikleri ile.
Evet bende kimseyle dini münakaşaya girmiyorum özellikle bu ülke beni çok yordu bir an önce Müslüman bir ülkeye taşınmak istiyorum. Ülkemizde çok cahil var, maalesef laik ülke olmanın da etkisiyle ülkemizdeki insanların çoğu sadece dünya için çalışır olmuş, asıl yaşam olan ahiret hayatını ikinci plana atıyor. Ve çoğu konuda da dinimize göre yanlış yapıyor. Türk hocaların neredeyse hiçbirine güvenmiyorum zaten, hepsi korkağın yalancının teki. “Orada aslında öyle demek istemiyor” diye diye Allah’ın sözlerini değiştiriyorlar resmen.
yanlış düşünce içerisindesiniz, burasıda müslüman bir ülke ancak insanları inançtan kopardılar bunu her alanda her platformda her saniye yapıyorlar, gençlerin üzerine oynuyorlar kasten bilerek yeterki islamdan soğusunlar diye maalesef burayı terk etmek müslümanın düşüneceği bir şey değil, islamda aslolan halk içinde hak ile birlikte olmak, nekadar ortam bozuk olursa senin dinini yaşamanın kıymeti ve kazancı daha çok oluyor. şu an herkes takva sahibi müslüman olsa şu ortamdaki ecri kazanamaz.
Farkında mısın bilmiyorum ama biz bu ülkede dinimizi yaşayamıyoruz, zulüm görüyoruz hatta. Allah “hırsızın elini kes” diyor, sen bu ülkede hırsızın elini kesersen hapse girersin. Allah “zina eden kadın ve erkeklere 100 sopa vur” diyor, sen bu ülkede (her sokak başında) zina edenleri gördüğünde 100 sopa vurursan hapse girersin. Allah erkeğin 4 eş almasına izin vermiş, sen bu ülkede 4 eş alırsan hapse girersin. Peygamberimiz “eşcinsellerin hepsini öldürün” diyor, sen bu ülkede eşcinselleri öldürürsen hapse girersin.
Bu ülke laik bir ülke, ve biz bu ülkede dinimizi yaşayamıyoruz kardeşim.
bu ülke laik bir kurallarla yönetiliyor ama halkı müslüman, esas olan halktır.
sen kuran ayetlerini söylüyorsun tamam ama peygamberin uygulamalarınıda yaz. kuran ayetlerinin hepsine iman ettim, ancak zina edene öyle gel öl diyemezsin şer'en 4 tane şahit lazım görmeleri lazım. hırsızın neden hırsızlık yaptığını şayet mağdur edilmişse mağdur edene ceza vermen gerekiyor. 4 eş konusunda şayet adil davranacaksanız 4 eş alın ama adil olamazsınız diyor rabbimiz
sen sistemi brak islam kalbi yaşanan bir inançtır senin inancını kalbine girip ne laik bir düzen bozabilir nedn günahkarların günahı bozabilir. şeriatta aslolan kişinin kendisinin şeriatı yaşamasıdır. tabiki günahları savunmuyorum ama nefsimizin hatalarını düzeltmeyi brakıp düzen bozuk vs dersek dini yüceltmiş olmayız
Çok yanlış düşünüyorsun kardeşim, İslam kalbi de fiili de yaşanan bir inançtır. Denecek olanları dedim zaten, sen bu ülkede Allah’ın emrettiklerini yaparsan hapse girersin. Bu kadar.
İslam Kur'an ve sünnetten olduğu gibi eğmeden bükmeden öğrenilmelidir. Yoksa din din olmaktan çıkar.
Tabikide. Mesela biri bana “şöyle yapma günah” dediğinde “bana bunun günah olduğuna dair ayet ya da hadisi getir” derim. Sadece ayet ve hadislerde yazanlara inanırım, insanların sözlerinden ziyade. Ve ayetleri asla sorgulamam, ne yazıyorsa öyle kabul ederim. Asla ayetler hakkında biriyle tartışmam. Çünkü bu küfürdür, dinden çıkarır.
👍👏