- 1 yıl
Aslında insanların bunu bilinçli olarak yapmadığını düşünüyorum. Tepki mekanizmaları, savunma ve adaptasyon süreçleri ile ilgili. Birisine sürekli, her koşulda, o ne yaparsa yapsın iyi davranıyor isem bana diğer arkadaşları kadar ilgi göstermeyi gerekli görmeyebilir, zaten her zaman iyi davranıyor düşüncesi işlemiştir çünkü bilinçaltına, zaten hiçbir zaman hayır demiyor ne dersem yapıyor geliyor gibisinden. Bu tarz birisine ayıracağı zamanı hayatında kaybetme riski olduğunu düşündüğü insanlara ayırır. Mesela sözünü tutmadığında ona darılan, bunu başına kakan. Hatalarını yüzüne patır patır çekinmeden söyleyen, yeri geldiğinde hayır demesini bilen, kendini her zaman ön planda tutan arkadaşını kaybetme riski daha fazladır ve bilinçaltında oluşan bu sentez sonucu doğal olarak diğer arkadaşları ile benden daha fazla ilgilenir, daha fazla üzerlerine titrer, daha fazla vakit geçirir. Doğal olarak bana değer vermiyormuş gibi algılanır. O yüzden ne olursa olsun kim olursa olsun kişiliğinden karakterinden ödün vermemeli insan, kendine değer vermeli, kendi kendini geri plana atmamalı. İyi niyetin de bir sınırı vardır.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
u
1 yılGünaydın İyi insanların sevilmediğine dair bir genelleme yapmak doğru olmaz. Ancak, bazı durumlarda iyi insanların sevilmediğine dair örnekler vardır. Bu nedenlerden bazıları şunlardır: İyi insanlar, kendilerini savunmakta zorlanırlar. Onlar, başkalarının duygularını önemserler ve çatışmadan kaçınmaya çalışırlar. Bu, kendilerinin haksızlığa uğramasına veya suistimal edilmesine izin vermelerine neden olabilir.
İyi insanlar, kolay hedeflerdir. Onlar, başkalarının çıkarları için kullanılabilirler. Bu, onların sevilmelerini değil, kullanıldıklarını hissetmelerine neden olabilir.
İyi insanlar, anlaşılamazlar. Onlar, başkalarının beklentilerini karşılamakta zorlanırlar. Bu, onların sevilmelerini değil, dışlanmalarına neden olabilir.
İşte iyi insanların sevilmediğine dair bazı örnekler:Bir işyerinde, iyi çalışanlar genellikle daha fazla iş yüklenir. Onlar, başkalarına yardım etmeye istekli oldukları için, yöneticileri tarafından sömürülebilirler.
Bir ilişkide, iyi insanlar genellikle daha fazla fedakarlık yaparlar. Onlar, partnerlerini mutlu etmek için kendi ihtiyaçlarını geri plana itebilirler. Bu, onların sevilmediklerini hissetmelerine neden olabilir.
Bir toplumda, iyi insanlar genellikle daha fazla eleştirilir. Onlar, başkalarının kusurlarını görmezden gelmezler ve bu nedenle, sevilmediklerini hissedebilirler.
Sonuç olarak, iyi insanların sevilmediğine dair bazı nedenler vardır. Ancak, iyi insanların sevilmediğine dair bir genelleme yapmak doğru olmaz. İyi insanların da sevildikleri ve değer gördükleri birçok örnek vardır.00 Yorumla
- 1 yıl
Çünkü iyi insanlar kötülerin tekerine çomak sokarlar. Ayrıca iyi insanlar kullanılmaya çok müsait olduğundan ötürü insanlar genelde menfaatleri doğrultusunda kullanıp kenara atarlar. Karşıdaki kişi de iyi olduğu için sesini çıkarmaz ve kaybettiğiyle kalır. İyi insanlara ulaşmak zor değildir. Cezbediciliği düşük olur o sebeple herkese yardım etmek ister herkesin sorununu çözmek yanlışı düzeltmek ister oysa insanlar zor ulaşılan şeyleri severler. İyi insanlar maço olamazlar badboy olamazlar kadınlar böyle erkeklere iyi erkeklerden daha çok değer verir. Erkekler için konuşursakta iyi kadını bir başkasını kıskandırmak için veya cinsel ilişki yaşamak için kullanıp atarlar. Erkekler de kadınlar gibi zor ulaşılana sahip olmak isterler aynı zamanda herkesin gözdesi olanı yanına almak isterler. Zira bu onun için şan şöhret meselesi haline gelecek insanlara hava atacaktır. Daha sayılacak çok sebep var. Ne demişler Dünya denilen yer iyilerin cehennemidir. Yapacak pek bir şey yok. İyiysen kaybetmeye alışmak zorundasın iyi kalacaksan hayatın sana verdiği zararları görmezden gelmek zorundasın.
10 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı. Çünkü bu devirde iyilik ikinci hatta üçüncü sıralarda yer alıyor insanlar kendini ekarte eden ardından koşturan ulaşılmaz gibi davranan insanları daha cazip kılıyor ve onların peşinden koşuyor çok gereksiz
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
- 1 yıl
Bana göre iyi insan veya kötü insan diye bir şey yoktur. İyiliğin içinde kötülük saklıdır, kötülüğün içinde iyilik saklıdır. Bir insana iyi biri dersin ama aslında iç kısmını tanimazsin.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Aksine benim tanıdığım çok iyi insanları istemedikleri kadar seven var ve bunaltıyolar. İyi olduğunu düşünen insanlar diye düzeltirsek belki sebeplerini düşünebiliriz.
00 Yorumla- 1 yıl
İyi insanlar hep var olsun. Varsın sevilmesin nolcak
27 Yorumla- 1 yıl
@By_Barsss iyi olmaya devam edecem kötü olup sevilmek yerine iyi olup sevilmemeyi tercih ederim bu benim düşüncem sizi bilemem
- 1 yıl
@By_Barsss kimseye kendimizi zorla sevdiremeyiz sonuçta seven sever sevmeyen yol alır 😊yani sevmeyen biri umrumda olmaz
- 1 yıl
@By_Barsss ihtiyaç duyduğun insan zaten herzaman yanında olması gerekir ister dost ister sevgili. İhtiyaç olduğu zaman yanlız birakmiycak az olsun öz olsun 1 tane olsun sadık dürüst harbi olsun gerisi boş kalabalık
- 1 yıl
Gözümde iyi insan kavramı yoktur ama farklı olanlar sevilmez
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 yıl
İyi insanlar sevilir. Ama bazen insan kendi iyi biri zannediyor da aslında hiç iyi biri olmuyor o kişi.
00 Yorumla - 1 yıl
kötülerin çoğunlukta olduğu zamanda yaşıyoruz çünkü, külkedisi :)
00 Yorumla - 1 yıl
Sevilir sadece zamana bırakın elbet hayatınızdan kötü insanlar geçecek ama kötü şeylerin hep bir güzel sonu vardır
10 Yorumla - 1 yıl
Nefisin gözü kör olunca doğruyu yanlışı secemez ondan
00 Yorumla m
1 yılSanırım süründürmedikleri için
00 Yorumla- 1 yıl
İyi insanlar atlara binip gittiler 😃
00 Yorumla - 1 yıl
Belki onlar için kötüsün 😎
00 Yorumla Çok doğru hep kaybeden tarafız
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. İnsanlar aksiyon istiyor
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Sevmeyen sevmesin boş ver sen iyi misin?
02 Yorumla- Soran1 yıl
Evet
- Cevap sahibi1 yıl
iyi olma sende kötü ol iyileri toplum harçar
Aile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. İyiyse cenneti gitsin
00 YorumlaKötüler iyileri hak etmez çünkü.
00 Yorumla
Detaylı bilgi