Yoksa ayrılır mıydınız?
Onu çok seviyorum ama ben müslüman olduğum için islam dini evlenemezsin diyor nikah geçersiz sayılıyormuş ne yapicam ben
Yoksa ayrılır mıydınız?
Onu çok seviyorum ama ben müslüman olduğum için islam dini evlenemezsin diyor nikah geçersiz sayılıyormuş ne yapicam ben
Ne güzel işte bir yola girmiş, deist olmuş, bu yoldan sonra hayırlısı ile ya benim gibi agnostik olur, ya ateist olur yani yürüyeceği yol var daha, şimdilik bir Tanrı'nın kesinlikle var olduğunu kabul ediyormuş ama zamanla ya emin olamayacak, ya tamamen reddedecek, orada öylece pek durulmuyor çünkü, deizm bir nevi geçiş kapısı gibi bir şey. Belki o haklıdır, nereden biliyorsunuz? Sizin yanılıyor olma ihtimaliniz olmadığını düşündüren şey nedir? En ince detayına kadar araştırdınız, en ufak bir kusur hatta ufacık bir yanlışlık bile bulamadınız mı mesela? Anne sütü gibi tertemiz bir inanç buldunuz, kesinlikle dünya üzerindeki 4,300 dinden hak olan işte bu mu dediniz veya diğer 4,299 inancı da teker teker araştırıp en mantıklı olarak İslam'ı mı buldunuz tam olarak nasıl oldu? Sadece bizim insanımızda değil, çoğu insanda söz konusu inanç olunca bu var, çoğu kişi şanslı doğuyor kendi mantığınca, hak dine doğuyor daha doğar doğmaz şansa bak, hiç araştırmasına bile gerek kalmıyor, bizde bunun katmerlisi olmasının sebebi de " son din " ve " son peygamber " söylemleridir. Yahudilerin bundan haberi yok, Hristiyanların bundan haberi yok tabi, ayrıca o son dan sonra sayısız inanç gelmiş ama aklımızda son kaldığı için dinleme gereği bile duymamışız, o son dedi ya işte tamam elbette haklıdır, bundan sonra gelecek her Peygamber sahtedir. Peki onun gerçek olduğunu düşündüren şey ne? Çok şey söylerimde sorunuz ile alakalı değil, benim derdim herkesin kendini haklı görmesi ama asla araştırmaması.
Cevap
6Cevap
Hehehe sahsen küçuk psikolojik baskılarla yıllar içinde gecirmeye çalışırdım. he o da olmuyosa maalesef
nasıl yani bana şey diyo evlenmek için müslüman olurum o kabul olmuyor ki
Yani zaten müslüman ya olunur ya olunmaz. he olursa zaten bırakmaz bence, ama evlenek sonra yine birakırım derse sen bilirsin. yani sonucta evlenirken müslüman. bence bi araştir ama çocukların da dinsiz büyüyebilir. ben olsam iyice uğraşırsım. hiç olmazsa tamamen müsluman olmasinı saglamaya calışırdım. bunu ben yaşadım. he şu anda hanefi, ve çok da sevdi islamı. ben ilk onun inancindaki yanlısları gosterdim, sonra bizdeki karşılığını söyledim. ona çok mantikli geldi, zaten bende biraz istiyodum dedi. ve müslüman oldu.
valla bizimkisini alt edemezsin çok bilimsel evren teorilerle gidiyor benim için dini önemli değil çocuklarımı manipüle etmekte istemem zaten kendi dinlerini reşit olunca kendileri seçer
Yani müslümanlik zaten bilimsel ispatlanabiliyor, önemli olan doğru olması. teoriler ispatlanmış şeyler değil. adı üstünde onlar birer teori. çocuklarını manüpule etmek değil o, emin misin çocuklarınin doğru karar verebileceğinden. dinimiz kötü seyleri yasaklıyor, emin misin çocuklarının o kötü şeylere kapılmayıp doğru yere varabileceklerine?
kötü şeyler yapıp yapması karakter ile ilgilidir
dinler evrimi reddediyor ama
... peki, evrim zaten bir teori yani ispatlanmamış bisey. Kanunlar ispatlanmış seyler.
bak sen ona yardımcı olabilirsin gibime geldi ben bu konuda çocuğa yardımcı olamadım çünkü çok bilimsel ve felsefik konuşuyor ben o kadar hakim değilim bu konulara
Ya youtube ve google her seyin cevabını barindıriyor aslinda. Ordan da bakabilirsiniz, hatta 2 niz beraber bakın ki daha kolay ikna olsun.
sana neden mesaj atamıyorum
Bilmem. belki takiplesmemiz gerekiyodur.
Aynı durumu yaşıyorum desem.
Evet islam dininde nikah geçersiz birlikte olunduğunda evli de olsan zina sayılıyor.
bana diyo ki evlenmek için müslüman olurum o şekilde kabul olmuyormuş ki ya of
benim için önemli değil herkesin dini kendine ama islam izin vermiyor
müslüman olmayan birini dışlamak doğru mu sence her şeyden önce bir insan benim için karekterli efendi saygılı merhametli olması yeterli dini dinsizliğe kendine din dil ırk ayrımı asla yapmam sadece inandığım din buna izin vermiyor bu yüzden olmuyor zaten
aradığım insanı buldum ama böyle bir engel var işte
ne yapicaz biz ya
benim dini inancım sağlam değil maalesef kuranın Türkçesini okudum kafam karıştı benim bide evrim adına söyledikleri mantıklı gibi bilmiyorum dediği gidi dinler evrimi reddediyor mesela din ve bilim biraz çelişiyor bilmiyorum ya şu nisa sureside kafamı karıştırıyor kadın erkek eşitliği vs.
takip isteği attım bi bakabilir misin
Ben olsam devam ederdim sadece çevremdekilere aptalı oynamasını isterdim
ya benim için sorun değilde nikah olmuyor ki sorun o
bilmiyorum ben erken ayrıldım çocuktan korktum simdi devam ederiz iyice baglaniriz bu sefer bu tövbe de etmezse yandın
evlenmek için müslüman olurum diyorda olmaz ki o şekilde
Eleman sana söylemek ile yanlış yapmış. Ben söylemedim eşime. Anlayabilecek kapasitede olsaydı söylerdim.
dürüst bir çocuk çünkü
Hmmm yanlış yapmış. Aldatır da seni şimdi müslüman değil ya. Sadık olmaz.
ne alaka be
E döver de bu seni. Müslüman değil çünkü.
ahahah ulan o karakter meselesi sen ne anlatıyorsun adamım
Bende onu diyorum işte...
dine bağlıyorsun sen
Anlayamıyorsun.
sana göre kimse anlamıyor neyse yorum için saol
Zor bir durum ben de yaşamıştım tam her şey iyi gidiyordu ben onun ateist olduğunu öğrendim sonradan o da istemedi ben de..
benimde öyle her şey çok güzel aradığım insanı buldum ama böyle bir engel var benim için sorun değil ama islam dini izin vermiyor
Ee ayrılacak mısınız ne yapacaksın insan ne yapacağını şaşırıyor
evlenmek için müslüman olurum diyor ama o şekilde kabul olmuyormuş gönülden inanması lazımmış
midem kabull etse,
olmak isterdim.. ama.. .. ((
ne var ki bunda o bi insan sonuçta herkes Müslüman olmak zorunda değil ki benim için deist olması sorun olmazdı ama inandığım din izin vermiyor
benim dediğimi diyorsun ya
bnde olmaz dedim..
ne birliktelik
ne sevgi
ne emek..
niye?
ulan kendin dedin ya
inacım kabull etmiyor..
ikiniz de öyle olun :D
müslümanım ama sapım :((
Müslümansa evlenmem asıl
Hahahahah