Merhaba Bi meseleyi sormak istiyorum. Boşanma evresinde olan bir çift var. Kadın atınları alıp gitmiş. 6 bilezik ve diğerleri. Erkek ayriyeten mehir ödemesi gerekir mi? O altınlar kadının mı sayılıyordu?

Merhaba Bi meseleyi sormak istiyorum. Boşanma evresinde olan bir çift var. Kadın atınları alıp gitmiş. 6 bilezik ve diğerleri. Erkek ayriyeten mehir ödemesi gerekir mi? O altınlar kadının mı sayılıyordu?
Dinen kadının hakkıdır, anlaşma yapıldı ise istisnq olabilir. Ne kocası ne de kocasının ailesi düğünde takılan altınlardan yararlanabilir. Kadının kendisi borca ya da başka birşeye farketmeksizin alınan altın, takım, mücevherat gibi şeyler kadına aittir. Kendi hür iradesi ne isterse onu yapabilir, aynı zamanda bunların zekatı da kadına aittir. Erkek birey bu durumda anlaşma dışında sorumlu olamaz. Boşanma esnasında ortak alınan bir mâl varsa eşit olarak paylaştırılmalı.
İşinize gelince dinen diyorsunuz da işinize gelmeyince dinen olan şeylere yobazlık diyorsunuz
Ben islam dinine özgü olan şeyi söylüyorum, boş boş konuşup canımı sıkmayın. Vurun o zaman size bunu diyen kadını. Benim kendime özgü doğrularım var, kimseyi alakadar etmez, kimse de beni alakadar etmiyor sadece doğuları söyleyince triplere girmeyin. Erkeklerin de 4 kadın hakkı var ona kalırsa.
Busegms dinen miras paylaşımı nasıl dır peki kız çocuk ile erkek çocuk için? Ve dinen bir kadının kocasının izni yoksa makyaj yapabilir mi dışarı çıkabilir mi açık giyinebilir mi kocasının kapan diye baskı yapma hakkı var mı cevap verirmisin bunlara
@zzzaaafffeeerrr zafer sende din adı altında burada zorbalık yapma
Ahdevefa hanfendi dinen erkek şunu vermeli bunu vermeli demiş. Bende ona istinaden dinen işinize gelen konuları var sayıp savunuyor ama işinize gelmeyen konuları geri kafalılik yobazlık olarak adlandırıyor sunuz dedim. Zorbalık anlayışınıza anlam veremedim şu an. Bence siz de idrak ederek okuyup öyle cevap verin
Zafer, güzel kardeşim ben seni çözemedim senin amacını ama fetva vermek benim haddime değil ve gidişat onu gösteriyor. Ben işime geleni din emri, işime gelmeyeni de zorbalık olarak görmüyorum ayrıca. Doğru olan neyse onu konuşurum. Dinen miras paylaşımını tam olarak hesabını bilmiyorum ama erkek evlat kız evlattan daha fazla alıyor. Bir kadın da kocası izni olmadan dışarıya bir adım atamaz, makyaj yapması da zaten uygun değil eşi ister izin versin ister vermesin kadın kendini dikkat çekmeyecek şekilde gizlemeli. Kocasının kapan diye baskı yapmaya hakkı var mıdır bilemem ama burada zaten kocasının baskı yapmasına gerek yok zaten başta din kadına örtünmeyi emretmiş, kocası dese ne, demese ne?
Busegmss fetva ne haddime özür yanlış anladım seni. Genelde kadınlar işine gelince dinen böyle der ama dinen işine gelmeyen durumlarda yobazlık der. Güzel yorumun açıklaman için teşekkürler. Hakkını helal et
Helal olsun.
dinen haklı olabilmesi için dini yaşamış olması gerekir şimdiki kadınların büyük çoğunluğu dinden bi haber olduğu için işine gelincede dinen hakkımız deyip çok güzel sıyrılıyorlar mevzudan
çok sinirlisin pikachu... sen nasıl yorum yapıp dini mevzuattan bahsetmişsin doğru olarak bende kadınların çoğunun bu şekilde olmadığından bahsettim tek bur da tuhaf olan öyle kadınlara mesajım senin yorumun altından olması bununda sebebi daha fazla kitlelere ulaşması pikachu
her kadın değil yüzdedoksanı:)
bu arada benim yazdıklarımı anlamayan ilk canlısın:))))
Kamuçalışanı bende anlamadım
@zzzaaafffeeerrr seni gidi kerata boncuk attın şimdi buseye hayırlı işler
@kamuçalışanı senin ilgi çekme cabani anlamadım
@zzzaaafffeeerrr tüm ilgiler senin olsun zafercim hayırlı işlerrr
@kamuçalışanı öyle bir derdim olsa bugün ki konu değil bu
Cevap
4Cevap
Hersey kadinin altinlar kadinin meher ödemesi gerekiyor aylik maaş bagliyor böbregini de versin canini elini kolunu tek boşanan kasara hepsini versin yeterki siz rahat olun
Sisu ağzına eline yüreğine sağlık. Sonra da EŞİTİZ derler. Bu nasıl eşitlik keşke eşit olabilsek.
öyle yasalar varki kadınları yüzde yüz haklı hale getiriyor haksız olsa bile erkeğin yedi sülalesini soyuyorlar bırak altınları
kadının sayar mahkeme
Hepsi benim
Kadının
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?