Güncellemeler
+1 yıl
Avukata sordum diğer mirasçılara eşit oranda geçer dedi ben kardeşime geçip geçmeyecegini soruyorum bana ne Dior
Arkadaşlar babam vefat etti 5 6 sene önce ablam ben reddi miras yaptık borçtan dolayı ama kardeşim yapmadı şimdi bizim miras kime geçiyor devlete mi annememi kız kardeşimemi yoksa adî pislik amcamlara falan mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Kız kardesın yapmadıgı icin ona geciyor o da yapsaydı babaannene gecerdi eğer hayattaysa, degilse devlete kalırdı, bu kadar.
Babaanne ne alaka simsi biz 3 kardeşiz annem babam 2011 de boşandı 2017 babam öldü ablam ben yaptık reddi miras tek kardeşim yapmadı ama annem babam ayrıldığı için anneme geçmez bence hepsi kardeşime geçti o zaman
Babaannen babanın anası oldugu icin anladın mı bacım git biraz arastır kültürlen
Araştırdım zsten miras hukuku biraz karışık anlayamadım burası da bir araştırma sitesi farkındaysan mahalle degil
Tamam iste cevabı yazdım dogru olanı anladın mı? Üstüne soru sormana gerek yok
Diğer cevapların hepsi yanlıs kulak asma dedigime bak sen amcana falanda kalmıyor tek anaya babaya kalır ok bay
Cevap vermekten bu kadar rahatsızsaiz vermeseydiniz iyi geceler
Cevap vermekten rahatsız olsam cevap vermezdim ben sana 2+2 4 diyorum sen bana gelip 4 ne alaka diyorsun 🤦♀️ İyi geceler reis
Anladım sadece anlam veremedim simdi benim ve ablamın hakkı kardeşime geçti kardeşim de reddi miras yapsa amcaya nasıl geçmiyor babanneye geçiyor babaanne hayatta değilse devlete geçiyor gene amcaya geçmiyor
Önce kardeşin sonra annene kaldı. Eger onlarda reddederse amcalarına vs kalır.
Annem babam 2011 de boşandı hepsi kardeşime geçti o zaman
Mal varlığı şerhsiz şartsız merhum babanıza aitse amcalarınıza geçmez. Bu arada başınız sağolsun 😥 Ah bu amcalar halalar hep böyle mi olur 😡
Ben ve ablam reddi miras yaptık o zaman hepsi kardeşime kaldı çünkü annem babam Boşanmıştı evet genelde sere*siz olurlar yıllardır bizi aramaz bugun kardeşimin tel numarası ni istemiş babam öldüğünde kardeşim ergenlik çağındaydi bir kere aramadı psikolojisi bozuldu yıllardır arsanın derdinde zaten biz reddi miras yaptık ya hakkımız ona geçecek sanıyor zaten ikide bir sorup durdular reddi miras yaptinizmi die
Hmm anladım. Kardeşinizi şiddetle uzak tutun o vampirlerden.
Ben bu işlerden pek anlamam da bizim de 25 yıllık büyük miras sorunumuz var herkes birbiriyle küs, kimse hakkına razı değil, dedemin nenemin mezar yanını bile toplulaştırma zamanında başkalarına peşkeş çekti avel amcalarım. Siz de bu işi onlara fırsat vermeden halletmeniz gerekir.
Şöyle bir durum var yalnız, amcalarınız siz varken babanızın maddi mirasçısı olmaması gerekir. Yani hak talebinde bulunsalar bile bunu reddetmeniz lazım başka bir avukat ile.
Başka bir avukat ile görüşüp kökünden halletmeniz lazım.
Reddimiras yapmayanlar, borçlarla birlikte mirası alır aileden.. borç çok mu büyüktü
Anne baba ayrı mı? Değilse karısına ve kızına geçer
Mantıken demi
Annem babam 2011 ayrıldı babam 2017 de vefat etti biz 3 kardeşiz ablam ve ben reddi miras yaptık yani ablamın ve benim hakkım kardeşjme geçti demi
Ben avukat değilim ama kardeşine kalır miras reşit mi kardeşiniz değilse kimle kalıyor
20 yaşında bizle kalıyor
Tamam tüm mirası kardeşiniz alır
Miras babaannene kalır
Reddi miras yapmazsan borç sana kalır
Reddi miras yapmayan kardeşine geçer.
Geride kim varsa mirascı
ailenin diğer fertlerine
heps annen ve kardeşine geçer
Mirazciai olarak kalanlara
Evet
Bilen birine sorun