Bir anlamda yerinde bir karar olmuş fakat bir anlamda da yanlış bir karar olmuş. Ben lisede öğrenci olsam ve 70 bin liralık telefonum olsa, onu ders öncesi okul yönetimine teslim etmezdim. Çünkü bazı okullarda teslim edilen telefonlar bi tane kututa atılıyor veya bi dolaba konuyor. Hangi telefonun kime ait olduğuna dair kayıt tutulmuyor. Bu yüzden okul bittiğinde, erken çıkan öğrenciler istediği telefonun kendisine ait olduğunu söyleyip alabiliyorlar. Pahalı telefonu olan öğrenciler, dersten erken çıkan öğrencilerin insiyatifine kalmış oluyorlar. Bu yüzden pahalı telefonum varsa telefonumu okul yönetime teslim etmezdim. Telefonumu sessize alıp, çantamın gizli bir bölümüne atıp sınıfa sokardım. Sizce derse telefonla girmek mi doğru yoksa telefonu teslim etmek mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Telefon kullanımı dersler veya çalışma zamanı sırasında kişisel performansı ve odaklanmayı olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, telefonun ders sırasında veya çalışma saatlerinde kullanımını sınırlamak veya engellemek önemli olabilir. Bazı okullar ve çalışma alanları, ders saatleri veya iş saatleri boyunca telefonların teslim edilmesini veya kilitli bir yerde saklanmasını gerektirebilir. Bu, öğrencilerin veya çalışanların dikkatlerini dağıtmalarını önlemeye yardımcı olabilir. Telefonunuzda dikkatinizi dağıtan uygulamaları veya web sitelerini engellemek için uygulamalar kullanabilirsiniz. Bu tür uygulamalar, çalışma veya ders saatlerinizi daha verimli hale getirmenize yardımcı olabilir. Eğer telefonunuzu sessiz mod veya uçuş moduna alırsanız, arama ve bildirimlerin sizi rahatsız etmesini engelleyebilirsiniz. Çalışma veya ders sırasında telefonunuzu başka bir odaya veya uzak bir yere kaldırmak, dikkatinizi dağıtmadan çalışmanıza veya derslerinizi takip etmenize yardımcı olabilir.
Sanki gazete haberi yazar gibi soru cevaplamışsın. Gazetici misin yoksa burada soru cevaplayan üye misin belli değil.
Biz önceden telefon ile gitmiyorduk. Öğrencilerin küçük yaşta olanların cidden telefon şart mı bence değil derste akıllı saat takip ile takip edilebilir. Nasıl yurtdışında demir dolaplar var eşyalar konuyor kilitli bizim lise zamanımızda da posta dolapları gibi dolaplara konuyordu. O zaman biz bir sıkıntı yaşamadık lise zamanlarında. Google sınıf var oradan öğretmen ödevleri notları atabilir ama öğretmenlere de yasak olması konusunda tüm sorumluluklarını üzerine odak noktası olduklarının farkında olmaları gerek ama ben kimsenin uymayacağını düşünüyorum. Önceden müfettişler çok mu aktifti şimdi aktif olsunlar ha ceza vs. vermek için ona da başlar para alma vs. Saçma sapan mevzular ne konular var eğitimde düzeltilmesi gereken kimi varsa onun düdüğü ötüyor yani..
Ben lisedeyken bizde bazen sınıf aranıyordu. Müdür yardımcı biz dersteyken, yanına başka bir hoca alıp, kapıyı çalıp, sınıfı aramak istediğini söylüyordu. Bize ders veren hoca izin verirse sınıfı arıyorlardı. Üstümüzü arayıp çantamıza bakıyorlardı. Bizim sınıfta bir tane büyük bir masa vardı, arama yapılacağını önceden haber alıyorduk ve saklayacağımız eşyaları o masanın altına saklıyorduk. Kızlar güzellik malzemelerini ve telefonlarını saklıyorlardı, bazı arkadaşlar içtiği sigaralarını saklıyorlardı, bende bir keresinde bi arkadaştan aldığım film cdlerini saklamıştım :D Güzel anılarım olmuştu o günlerde. Saklamak isteyen her türlü sınıfa istediğini sokup saklayabiliyor.
Yani ama bizim hocalar akıllanıp araya köstepek koyuyordu haberimiz yoktu onunda şeyini bulurlar.
Vaaay işte o köstebekler tehlikeli, herşeyi bozup mahvediyorlar :D Ortalığı karıştırıyorlar. Arama yapan hiçbir hocann aklna o masanin altna bakmak gelmedi. O masa da, laboratuvar sınıflarında olan büyük uzun masalardandı. Lise bitene kadar saklayacağımızı o masanın altına sakladık zaten. Şimdi lise bitti, üniversite de bitti, o yüzden artık kafam rahat :)
Bizimde bitti okuyunca bir halta olamıyorsun bu ülkede 25 gireceğim çocukları ötelemek için bir sürü teknik de koyarlar. Eğitimin bir kalitesine odaklansınlar öncede bir ona yönelsinler çok şey söylenir de kendileri duymuyor onun için sabır.
Aynen eğitimde aşılması gereken çok sorun var. Ve ne yazık ki bu slrunlarjn giderilmesi için bir şey yapılmıyor. Benim zamanımdaki eğitimin kalitesi bile günümüzdekine göre daha yüksek.
Telefonu hic götürmemek