Hayat, hep iş ve ev düzeninde devam etmek zorunda mı?

İş hayatına atılalı 1,5 yıl oldu neredeyse. Lise mezunuyum ve okuduğum bölüme uygun bir iş bulamadığım için ailemin bulduğu fabrika, market gibi işlere girip çıkıyorum. Babam üniversiteye gitmeme izin vermiyor. Üniversite mezunlarının çoğu da aldığı eğitime uygun meslek sahibi olamadıkları için. Sonuç olarak ömür boyu, ömrümün yarısını alacak işlerde çalışıp emekli olmaya çalışacağım. Ne için? Rahat bir yaşam. Peki ömrümün yarısını zaten zorluklara ayırdıktan sonra küçücük bir kısmında "rahat" yaşasam ne olur? Ne anlamı kaldı onca emeğin? Bir hiç için ömrümü sevmediğim işler yaparak köle gibi geçirmek istemiyorum. Baba evindeyken girişim yapacak cesareti kendimde bulamıyorum. Her yaptığımı eleştiren ve kendi dediğini doğru kabul eden bir babaya sahipken arkamda duracak kimse yok. Evden ayrılmak istiyorum ama kapı yine çalışmaya çıkıyor para biriktirmek için. Ama dediğim gibi. Yıllarca çalışsam bile evden ayrılmaya yetecek parayı toplayamam. Kısacası ömrümü boşa harcamak istemiyorum. Hep aynı düzende, boş ve mutsuz yaşamak istemiyorum. Lütfen yardım edin. Neler yapmam gerek bilmiyorum. Ne sormam gerek size onu bile bilmiyorum ki. Eğer yardımcı olacak bir fikriniz varsa lütfen söyleyin.

Hayat, hep iş ve ev düzeninde devam etmek zorunda mı?