Sizce özgürlük nedir
Alkol almak veya seks yapmak mıdır dünya bundan mi ibaret yoksa
Alkol almak veya seks yapmak mıdır dünya bundan mi ibaret yoksa
Özgürlük, etik vb kavramlar insanların binlerce yıldır tartıştığı konulardır yani Antik Yunan'da bu konu hakkında onlarca yıl konuşmuş filozoflar olmasına rağmen net bir tanımı yoktur.
İnsanoğlu ortak bir özgürlük tanımı yapamaz işte milletler ve onların kurduğu devletler tam da bunun için vardır. Milletlerin yıllar boyu süren gelenek-görenekleri vardır ve zamanla bu geleneklerin birçoğunu yazıya döküp kanunlaştırmışlardır, bir kısmı ise sözlü gelenek olarak kalmıştır. Bir kişinin özgürlüğü devletin kanunlarının belirlediği ölçüdedir yani Türkiyedeki bir kişinin özgürlüğü ile Afganistandaki veya ABD'deki birisinin özgürlük kavramı da buna göre yaşantısı da farklıdır.
Özgürlül alkol alabilmek ve seks yapabilmek olmalı. Bunları yapmak değil ancak yapabilmek önemli olan (elbette bunlarla sınırlı değil verilen örnek üzerinden belirttim)
Batının ve şeytanın istediği özgürlük şekli bu dünyalık.
Gerçek özgürlük nedir
Önce özgürlükten kasıt nedir. Biz hayvan mıyız başıboş mu yaratıldık? Bu akıl düşünce bize sebepsiz mi verildi diğer varlıklardan farkımız nedir? Aklı düşünceyi veren illa ki sınırları da koymuştur mükellef olunan dünyanın idaresi içinde insanların kargaşaya güvensizliğe düşmemesi canı malı nesli emniyete alınması İçin konulan sınırlar vardır. İnanmayana hepsi serbest.
Öyle gözüküyor ki ileride gerçekten inançlı pek kimse kalmayacak peki o zaman ne olacak
Hiç sorun değil herkesin hesabı görülecek o duruma gelindiğinde kıyamet kopar iyiler kalmayınca
Peki bunun olacağına dair bir kanıtın var mi
Mesela sen ya da ben durup dururken nerden çıktık? Neden şnsan türü diğer canlılardan farklı? Medeniyet kuruyor üretiyor tüketiyor diğer canlılardan farklı düşünüyor kitap İlim bilim herşeyi yapıyor. Hepsi kendiliğinden mi olmuş? Sadece canlılar içinde insan mı evrim geçirmiş de diğer canlılar türler bizden canım ya da geri kalmış?
Kendi kendine olan bir şey gördün mü hiç sebepsiz? Yağmur bile yağmıyor belli şartlar oluşmadan bitki büyümüyor bu sınırı bilinemeyen ulaşılmayan milyarlarca yıldır varlığından gönderdiği ışıkla ancak haberdar olunan devasa dehşet düzen kendi kendine mi oldu diyorsun. Öyle diyorsan konuşacak bir şey yok.
İlk emir “oku”
Ondan sonra da akletmez misiniz? Düşünmez misiniz? Görmez duymaz mısınIz? Şeklinde uyarı
Devamında ise hakikatleri Akletmez görmez düşünmez duymaz gözü kör kulağı sağır diye tenkit edilir insan !
Evet çok haklısın bu konuda kesinlikle bir yaratıcı olduğuna inanıyorum ama gördüklerim şeyler bana her şeyi sorgulatıyor
Dünyayı cennetle gibi yer diye kodlamak gibi tuhaf düşüncelerimiz buna sebep. 🙂 herşeye karışan müdahale eden kötüleri engelleyen bir Yaradan olsa dünyada kimse kalmazdı diye Kuranda ayet var ya bizi en iyi bilen Allah kuralı koymuş. Belli vakte kadar mühlet tanımış.
Fatır suresi ayet 45 “Eğer Allah, yaptıkları yüzünden insanları (hemen) cezalandırsaydı, yeryüzünde hiçbir canlı yaratık bırakmazdı. Fakat Allah, onları belirtilmiş bir süreye kadar erteliyor. Vakitleri gelince (gerekeni yapar). Kuşkusuz Allah, kullarını görmektedir.”
10 emir diye bilinen yeryüzünde konulan “öldüremeyeceksin çalmayacaksın zina etmeyeceksin haram yemeyeceksin …. Diye devama eden bu tüm kutsal kitapların değişmez kuralıdır
Anladım çok teşekkür ederim ben yine okumaya öğrenmeye devam edecem düşünceleriniz için teşekkürler
Tek diyebileceğim kulaktan duyduklarına inanma. Okuyup araştır diyanet kitaplık var orada mealleri hadisleri sorulara çavacaktı bulabilirsin
Android ve AppStore da indir istediğini oku
Tamam teşekkür ederim bakacağım
Özgürlük bana göre kendi kararlarını kafa rahatlığıyla alabilmektir. Kimseye hesap vermek zorunda hissetmemektir. Daha çok hissetmekle alakalı bence. Çünkü bu zamanda kötü hislerin esiri olmuş durumdayız bu da doğal olarak özgürlük olmuyor zaten.
Cevap
13Cevap
özgürlüğün sana tanımını yapamam kişisel bir kavramdır. Ama özgürlüğü alkol, seks, parti olarak gören kişi ve kişilerin hayal dünyasına acırım :(
İnsanların çoğu öyle değil seks ve alkol hayattaki tek amaç haline gelmiş
Kişiden kişiye göre değişir özgürlük ve sınır kavramları alkol ve seks ile hikayem var aynı tarz yaz anlatıyım şaşırıırırsın
Anlatır misin
Yok kalsin
Tama atiyom istek
Özgürlüğü bu gibi pis duygulardan uzakta yaşayın :D esaret altında kalmadıkça özgürsündür :D
Esaret dediğin şeyi acar misin mesela neler eserat altında olmaktır
4 duvar arası 90 gün kaldım mesela başka bir şey görmedim birde bunu yıllarca ve ya ömür boyu yaşıyanlar var
Senin sorduğun ise özgürlük değil sapıklık şaşırmışlık hastalıktır ancak hasta insanlar hayatlarını tek kadın ve alkol olarak görürler kadını obje görürler alkolü ihtiyaç alkol kadın düşündürür çünki etkisini biliyorum içtim ama sadece düşündüm kaçtım özgürlük olsaydı bende devam ederdim :D
Dünyevi özgürlüğü çok zengin olarak gerçekleştirebilirin
Dünyevi dışında başka özgürlük var mıdır varsa olduğunu nereden bileceğim
Düşünce özgürlüğü ya da manevi özgürlük olabilir kişinin nereden ve nasıl baktığına göre değişir
Özgürlük seni kısıtlamadan kimsenin özgürlüğüne dokunmadan yapabileceğin her şey
O zaman çok kısıtlı bir şey çünkü adım atsak bile bazen başkalarının özgür alanını suistimal edebiliyoruz
Tabi ki ama o kısıtlama olmazsa özgürlük diye bir kavram olmaz
Bana göre özgürlük, başkalarının hayatını etkilemeden dilediğini yapabilmektir.
İstediğin anda istediğin şeyi yapma ya da yapmama hakkıdır
her şey yerinde ve zamanında tam isteyince yapılmalı eğer öyleyse bence
Özgürlük makul ölçüde olduğun gibi davranabilmektir.
Hayır kimseye bağlı kalmadan maddi özğürlünü yakalamandır
Sadece paradır yani
Yok aşkım kaynanan yoksa özgürsündür
Herkesin özgürlük anlayışı farklıdır
Herkese göre farklıysa bu anlayışlar birbirleriyle çatıştığında doğru olan neye göre karar verilmeli sence
Tabi ki hayır herşeyi yapmak değildir.
Aids kapınca özgürdüm dersin ölürken
özgürlük istemediğin zaman çalışmamak
Sadece bu mu
seks yapmak özgürlük değil ahlak meselesi
O zaman ahlak ne diyor sana göre seks hayatin en önemli parçası mıdır
hayır. türkiyede seks çok önemli bir eylem gibi gözüküyor. ama yurtdışında sadece fanteziler ön planda
Alakasız
Sınırın varsa özgürsün
Evet
Srkssss önemli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?