Çocuk olmadan evlilik?

Lütfen yanlış anlamayın ve dalga geçmeyin çünkü ciddi bir şekilde soruyorum bunu:

Benim durumum şu benim ailem müslüman gibi gözüküyor ama tam değil (siyasal islamcı diyeyim) ve ben de tesettürlü tam inanan biri değildim ama artık kendim araştırmaya falan başladım ailemin de öğrettiği bir şey yoktu zaten. Araştırma yaparken kafama takıldı hiçbir yerde de bununla ilgili bir şey göremedim ve sormak istedim. Benim baktığıma göre dinde nefsimize uyanmamamız gerektiği söyleniyor sürekli. İşte atıyorum kıyafet alacaksın tamam ihtiyaç ama işte hep en pahalısını en güzelini istemek ihtiyacın yokken veya isteyip açgözlülük, maymun iştahlılık yapmak nefsi bir şey o yüzden yapmamamız gerekir. Veya alkol içmek istemek bağımlı olmak nefsi bir şey ihtiyacın değil o yüzden yapmamız gerek nefsimizi terbiye etmemiz gerek tamam güzel anladım. Ama peki ya evlilik? Tam açmak istemiyorum ama ne demek istediğimi anladınız bence. Yani evlenip bir ilişki içinde olmak da nefsi bir şey evlenince onu yaşamak en azından. Çünkü bu duygu da nefsani bir şey. İnsanın ihtiyacı falan değil yapmasa ölmez. Ki zaten evlenene kadar yapmayın denildiğine göre ve evlenmeyen insanlar da olduğuna göre bu olmadan yaşanılabiliyor. O zaman bu nasıl çocuk dışında bu işi yapmak günah olmuyor. Ben şu an düşününce yanlış geliyor o yüzden yapmak istemiyor ve düşünmüyorum mesela herhangi bir fikriniz var mı sizin bu konuda?

Çocuk olmadan evlilik?