Arkadaşım evden kaçtı bize sığındı annem bundan haberi yok nasil söyleyecem?

Arkadaşlar annem çok yaşlı bir kadın babamla çocuk sahabi olsun diye evlenip boşanmış dedem ve ben annem geçen sene kadar beraber yaşıyorduk ama dedem rahmetli oldu ALLAH şükür maddi imkanımız çok iyi 2 ev kirada annemin 3 evi var birinde biz oturuyoruz dayılarım sahip cıktı bize çok şükür annem çok sinirli ama sağolsun herşeyim alıyor arabam da var ama her şey çok güzel derken 1 hafta önce arkadaşım ailesi onu zorla evlendirmeye çalıştı diye evden kaçtı aileside reddeti şimdi konuşmuyorlar ama annem bunlar bilmiyor ve nezaman evden gidicek diyor söylesem ortalığı yıkar ne yapicam arkadaşım evden atamam ne yapicam yardim edin hayatım kötü bir hal aldi

Güncellemeler
+1 yıl
Annem söyledim annem hiç kızmadı neden sadece bana söylemedin sıkıntı beraber çözeriz dedi arkadaşım ailesiyle görüştü annem baya kızmış onlara onlarda pişman olduklar söylediler işte arkadaşım ailesiyle barıştı birdaha böyle bir şey yapmayacaklar söz verdiler annem dediki eğer birdaha böyle bir şey olursa polise vereceği söyledi sonra her şey çözüldü bende rahatladim
Arkadaşım evden kaçtı bize sığındı annem bundan haberi yok nasil söyleyecem?