21 yaşında genç bir kızım. Anne babam bir kac yil once ayrildilar. Annem cok sinirli, inatci, cirkef birisi benim icin. şu an oyle benim icin. Bazen cok iyi gibi oluyor ama ona gore hazmedemegi konular olunca bir anda tersine donuyor. Psikolojik durumu iyi degil benim icin. Herneyse. Anlat anlat bitmez. Benim evlenmeme 15 gün var. Dugunum 15 eylulde. Ve benim istedigim gibi ilerlemiyor bir seyler. Annem kiz veriyorum diye karsi tarafi zor duruma sokuyor surekli. Annemle yanyana anlasamiyorum hic bir sekilde. Su yasimda bana yapmadigi kalmadi dovdu ben bu yasima kadar hep ondan dayak yedim. Etmedigi beddualar kalmadi. Benim eşim olacak insanla hayalimiz hani istegimiz. Eglence vs yapmayalim dua ile olsun nikahlarimiz olsun yeter diye istiyorduk. Aileler istedigi icin sirf onlar icin eglence yapacak olduk. Karsi taraf ben nişanliyken bayramda neymis bana kiyafet almamislar. Bu icten gelen bir sey benim icin. Alirlarsa tesekkur ederim almazlarsa canlari sag olsun. Ama annem bu sekilde bakmiyor bunu ve bunun gibi seyleri adet edinmisler. Neyse bir gun once gece bir seyler hazirladim birlikte yemek icin kardesim ve kucuk kuzenimde bizde kalmisti. Neyse oturduk yiyoruz. Annem, kıyafet konusunun lafini yaparak geline kiyafet alinir ne bileyim bir seyler alinir soyledim bir gun carsiya cikicaz. Gecende bir seyler almislardi 7-8 bin harcama yapmislardi giyim vs. Bende annem eşime bir sey almadigi icin elimdeki son parami 3 bin liram vardi ona bir seyler aldim. Ve elimde param kalmadi. Yemek yerken bana onun konusunu acti sinirlendim acikcasi. Anne dedim zaten alacaklarini aldilar hic yoktan bir seyler. Boyle bir seyi soyledin ama eşime de sen alabilevekmisin dedim. Hayir dedi. Bunlar kiza yapilir geline alinir vs. Hayir dedim ben insanim o degil mi? Ona alinmayacaksa bende hic bir sey istemiyorum cikmam o carsiya falan dedim. Oda sen onlari savunma bak bana vs bagirarak uzerime gelmeye basladi. Ben savunmuyorum kimseyi haksizlik dedim. Benimle inatlasarak bana bir tane vurdu
Güncellemeler
+1 yıl
Devami yorumda lutfen cevap verin merak ediyorum dusuncelerinizi.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bu sekilde yapmamalisin, sinirlendiğini bile bile hem onu hem kendini zor duruma sokmamalisin evet fikirlerin var ve cok haklisin, annen oyle seyler mi diyor klnuyu degistir ya da ven istemedim konustuk yapmicaz dedim de butcemi altina ya da farkli seylere ayrmak istiyorum de kiyafet cok bos iş aldirip durmaktansa yatirim daha iyi falan de yani farkli yonlere cek, yukseldigini mi hissettin savunmaya gecme tamam de geç yani annen sonucta
Kendimi ya da biseyleri anlatsamda fark etmiyor onun gozunde sonuc itibari ile karsi tarafi savunuyor oluyorum. ya da kendi istedigi bildigi sekilde birseyleri yaptirmakta israrci devamli
İstemedigimi ya da bunun gibi seyler soyledigimde beni yine ayni sekilde itiyor birsey degismiyor yani. Annem olabilir ama ben bu zamana kadar onun hep yanindaydim evleniyorum bana demedigini birakmadi seni mahfederim gelinligin kan icinde olur evlensende fark etmez ne demek. Onun sozleri hep icimde saklı ben bu zamana kadar herseyi yutardim susardim hep odaya kapanip aglamakla kendimi yitirirdim ben onun yuzunden sedef hastasi oldum hala ugrasiyorum buyuk konusmak istemiyorum ama herkes anne olamiyor maalesef. Bilmiyorum onun da psikolojisi yerinde degil ama bana zulmetmekten baska bir sey yapmiyor
Hep o benim annem yarin bir gun bir sey olursa benim vicdanim nasil rahat edicek diye de yanindaydim. Ama beni bu sekilde cok hirpaladi ozellikle son 15 gunum benim onunla bu zamana kadar hep ayniydi ama son zamanlarimda bari onu guzel hatirlamama sebep olsaydi keske.
Böyle bir anne ile büyüdüğün için senin de psikolojik olarak bununla başetmen çok zor devlet hastanesinde ucretsiz psikoloğa gidebilirsin ilk psikiyatriye gidiyosun o yönlendiriyor direk psikolog icin randevu vermiyolar
Sen daha fazla yipranmamak için son 15 gunde birsey deme ne isterse ne konusursa konuşsun sadece 15 günü kaldı bu süreçte istedigini istesin nişanlın başedemiyorsa o muhattap olsun annenle elin ogluna da vurucak degil ya
Nişanlın der gücüm ona yetmiyor diye adamin bogazini sıkıp alicak hali yok sen hiç sesini cikarma
Çok uzun kanki
Daha sonra napuyosun sen ya dedim bagirdim bana bagirma dedi bi tane daha vurdu o sinirle siseyi attim bacagina gelmis bardagida yere carptim. Geldi canimi yaktin diyerek sacimi tutup basimi yere carpti ve basima darbeler aldim. kardesimin ve kuzenimin yaninda yapmasi cok zoruma gitmisti. Ve o gunun sabahi esyalarimi yeni evime taşıyacaktım. Devamli cocuklugumdan beri boyle. Ne zaman dogru seyi soylesem. Ne zaman ondan doğruları istesem. Ne zaman kendi fikirlerimi kendi isteklerimi soylesem. Bana karsi hep kucumseme hep beddua hep bencillik ve hep siddet ile yaklasiyor.