-Bireysel silahlanma meselesi çok yanlış anlaşılıyor uzun uzadıya konuşulması gereken önemli bir konu.
-Maalesef insanlar silahlanmanın önemini kavrayamıyor ://
https://youtu.be/TILvKsjqby4
https://youtu.be/WCb4fz7FTG4
Evet konu hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum. Buyrun dökülün efenim.
Silah taşınmalı ancak bunu özellikle kadınlar yapmalı. Ve her kadına kendini koruma, saldırma eğitimi verilmeli. Silah olarak da çakı, şok cihazı veyahut muşta sağlanmalı. Keyif olarak kullanıldığında kadın erkek fark etmeksizin ceza uygulanmalı.
Ben güvenlik ihtiyacının cinsiyetlere göre ayrılması gerektiğini düşünmüyorum diğer yandan şiddete "kadın şiddeti", cinayete "kadın cinayeti" demeyi de doğru bulmuyorum. Zaten şu an silahlanma hakkı toplumun belli bir kesimine verilmiş durumda bizler eğitim dışında din, ırk, cinsiyet, meslek ve gelir seviyesi gibi başlıklara bakılmaksızın insanların silahlanma hakkı olduğunu savunuyoruz. Yorumunla destek verdiğin için teşekkürler.
Bireysel silahlanma şart. Ülkede kaçak yollarla silahı olmayan insan yok. Bireysel silahlanmaya karşı olanlar gece ıssız bir sokakta tinercinin birisi kafasına silah dayadığında da "bireysel silahlanma gereksiz yaaa" der umarım.
Bir kadından bunları duyabilmek gerçekten çok mutlu edici teşekkür ederim
Bireysel silahlanmanın geleceği günü iple çekiyorum. Annem dışarı çıktığında "umarım başına bir şey gelmez" diye strese girmekten 18 yaşında beyaz saçlarım çıktı.
Seni çok iyi anlıyorum, maalesef burada öyle bir şey olmayacak dünyada da pek az ülkede mümkün o ülkelerden birine yerleşmeyi düşünüyorum ciddi ciddi.
Benim de bu ülkede kalma isteğim yok. Ülkeyi Atatürk kurdu diye terk etmeyen tayfadandım da ciddi ciddi hayatımız tehlikede.
Bir anlasalar keşke
Sonuna kadar savunuyorum
Karşı görüşte olanlar hakkında ne düşünüyorsun?
Yanlış pencereden bakıyorlar
Umarım başlarına bişey gelince anlamazlar
Gelince de anlamayacaklarından endişeliyim milletçe daha başımıza ne gelebilri ki? Çocuklarımız ölüyor, gençler - kadınlar saldırıya uğruyor hani daha ne olması lazım birilerinin anlaması için bilmiyorum.
Haklısın
Sığ görüşlerden bıktım
Herkeste at gözlüğü
Aynen kanka diyip geçiyorsun işte
Cevap
7Cevap
Bence bireysel silahlanma olmamalı. o zaman herkes çok kolay bir şekilde ulaşır ve kafasına esen kendi adaletini sağlamaya çalışır
Bireysel silahlanma bir hak değildir.
Özgürlük olarak bazı ülkelerde serbest bırakılmıştır, ve bu ülkelerde de her sene katliamlar görülmektedir.
Mesela abdde "school killer" yani okul katili diye bir kavram var. Manyağın biri eline tüfeği alıp önüne geleni öldürüyor ve bu çok sık plan bir olay.
Ayrıca yapılan bilimsel araştırmalar, bireysel silahlanmanın, silahlanan kişinin can güvenliğini azalttığını gösteriyor.
Mesele suç işlenmesi değil hocam bizler silahlanmanın önemini savunurken aynı zamanda suçu savunmuyoruz ya da "silahlanırsak suçlar yok olur" gibi bir iddiamız yok. Suçla mücadele edecek mercii biz değiliz, suçluyu yargılayacak olan da. Burada bahsettiğin gibi "komik" olan suçun nesneyle özdeşleştirilmesi. Sizin gibi düşünen insanların argümanlarıyla otomobillerimizi ve mutfağımızdaki meyve bıçaklarını da devlet otoritesine teslim etmemiz gerekir ki trafik kazaları (ki alkolle araç kullanmak cinayetin ta kendisidir o ayrı bir konu) olmasın, bıçaklarla cinayetler işlenmesin.
Suç ve suçlu profilini incelerken toplumun sosyolojik yapısını da göz önünde bulundurmak lazım, aynen dediğin gibi amerika'da sanki bir gelenek gibi en az her 10 yılda bir (iyimser bir zaman aralığı verdim) silahlı okul saldırıları olur. Bizler de zorlayıcı regülasyonlara ragmen gerek ruhsatlı gerek ruhsatsız silah sahibi olan bir milletiz ama sivillerin faili olduğu okul baskını görülmemiştir bugüne kadar.
Peki 6136 sayılı kanun salt saldırı ve savunma aracı olarak alet kullanamayacağını söylüyor, bu sana kendini güvende mi hissettiriyor?
"kötü adamların" önüne anayasa ve kanun koyduğun zaman suç işlemeyi bırakacaklarsa lütfen hemen yap bunu milletçe ihtiyacımız var.
"İnsanları silahla değil kanunlarla ve eğitimle koruyabilirsin." Özgecan'ı niye koruyamadık? daha bugün Özgecan'ın videosuna denk geldim, kızcağız katledildiğinde ben de mersindeydim... Onun gibi daha yüzlercesini koruyamadık, neden?
Pek olumlu bakmıyorum çünkü çoğu insanın psikolojisi yerinde değil insanlıktan anlamıyan insanlar var
Peki sen bu durumda savunmasız hissetmiyor musun kendini? Bence tam bu saydıkların sebebiyle silahlanmalı insan.
Psikolojisi düzgün insanlar alabilirler bence psikolojik Bi testten geçip alınmalı
Savunmasız hisediyorum ama düzeni sağlaması gerek devlettir bu konuda yetersiz olmamız üzücü
Kuzum işte kaçırdığınız göremediğiniz nokta bu, insanlar zannediyor ki devlet eliyle her haneye silah dağıtılsın diyoruz. Hayır öyle bir niyetimiz yok hatta bugüne kadar verilen ruhsatlar toplansın da deriz çoğu silah sever ve atıcılar olarak.
Bence silahlanma şart lakin şöyle bir sıkıntı var, insanlar çok cahil... En ufak bir zıtlaşmada birbirini gebertir millet.
Hukukun konusu o bizim değil. Aile, toplum, hukuk gibi mercileri ilgilendiren meseleler onlar önce bir adım atalım bu gibi olaylarla ilgilenecek kurum ve insanlarımız var zaten. Dikkat çekmek istediğim noktalardan biri bu.
türkiyede millet sokakta samuray kılıcıyla yoldan geçeni öldürüyor bireysel silahlanma olsa önüne geçenin kafasına sıkar millet
Şu an kendini güvende hissediyor musun insanlar ellerinde "samuray kılıcıyla" gezerken?
hissetmiyorum, her allahın magandasının elinde legal şekilde silah olunca daha da hissetmicem
bu ülkede sırf baktı diye kaç kişi öldü? norveç değil burası türkiye halkın yarısının psikolojik sorunları var herkes sinir hastası sen kendini korumak için kullanacak olabilirsin ama allahın adanalısı delisi manyağı gelir ne bakıyon diye kafana sıkar görürsün o zaman
Çok üzücü gerçekten bu kadar ısrarcı olman senin için yapabilecek hiçbir şeyim yok maalesef :/
ben sokakta yürürken ne olduğunu bilmediğim adamların elinde silah olmasını istemiyorum, sen milletin elinde silah olunca suç oranları düşecek herkes kendini koruyabilecek sanıyorsan benim de sana yapacak bir şeyim yok yanından psikopatın teki silahıyla geçerken kaçacak delik ararsın
Son yazdığından sonra senin için daha fazla üzülüyorum :/ Hiçbir zaman "milleti silahlandıralım" demediğim gibi "silahlanma suçu yok eder" gibi bir argümanım da olmadı ama evvelinde okuduğunu anlamadığın gibi bunlarıda anlamayacak olmana çok üzülüyorum.
anlamıyorsam anlat o zaman, bilmiş bilmiş tavırlar sergilemek yerine
Öyle bir özgürlük mü var bu ülkede
maalesef bir umut belki insanların dikkatini çekeriz diye düşünmekteyim
G. tü yemez bizimkilerin boşa umutlanma. Yetmişbin korumayla geziyor hepsi sana silah mı aldırırlar
Niyetim "cake-eater" diye tabir edilen kesimin dikkatini çekmek değil vatandaşı uyandırmak ama o da pek mümkün değil farkındayım. Merak ettim kimler ne düşünüyor diye işin aslı.
Anladım. Vatandaş zaten s ğır sürüsü onlarla hiç uğraşmaya gerek yok.
Herkes silahlansın kanka sonra eğlencesine biri havaya sıkıp senin kafana geldiğinde savunuruz hakkını
Senin yolun celladınla kesiştiğinde ne yapalım Özgecan gibi niceleriyle aynı kaderi paylaştığında? Arkandan ağlayalım mı?
Elektroşok ve biber gazı taşıyorum kanka. Ruh hastaları silahlanınca tiktok çekmek için saniyede beş kişiyi öldürecekler dikkat et yorgun mermi gelmesin o psikopatlardan
Esenyurtta silahı olan tekel bayii sahibi öldürüldü. Silahın olsa da sen tetiğe basana kadar psikopatın biri tarafından öldürülebiliyorsun yani
Çözüm bireysel silahlanma değil düzenli olarak halkın her kesimine yapılması gereken psikolojik kontroller
Daha önce de söylediğim gibi seni, sizleri bir şeye ikna etmeye çalışmıyorum ben silah tüccarı değilim yalnızca bir insan savunmasızlığı ne kadar haklı çıkarabilir, muhtemel bir katliamın kurbanı olmayı nasıl savunabilir onu görmek istedim. Çok kıymetli düşüncelerin/düşüncesizliğin için teşekkürler.
Zaten silah olmayan kaç kişi kaldı ki herkes leblebi gibi silah alıyor. Saçma sapan sebeplerden de millet birbirini vuruyor. Meksikayı Kolombiyayı filan geçeceğiz böyle giderse
İddianı doğrulayabilir misin?
Ekşi Sözlüğe girip gündemi takip etmen yeterli.
Daha elle tutulur bir argüman beklerdim mesela iddia ettiğin gibi kolay silah sahibi olabiliyor musun? Bizde süreç hiç de kolay olmadı.
Benim bahsettiğim şey kaçak ruhsatsız silahlanma. Ruhsatlı silah almayı bilmiyorum. Kaçak silahlanma son derece fazla ve son derece tehlikeli bir durumda şu an.
Sence ben şu an burada bunu mu konuşuyorum, insanlara kaçak silahlanmaları gerektiğini mi söylüyorum.
Sen ne diyorsun peki arzu eden herkes silah alabilmeli mi diyorsun
Okuduğunu anlayamıyorsun diyorum
IQ seviyesi ortalama g. rizekalının ufak bir tık üstü olan, dünyanın en sinirli 2. ülke verisine sahip bir ülkede bireysel silah edinmeyi savunmak. Neyse bir şey demeyeceğim, aynen baya haklısın.
Sıkışınca hakaret edene ne diyorduk?
Hahahah1. si sıkışmadım 2. si hakaret etmedim varsa anti tezin beklerim
Seni bir şeye ikna etmeye çalışmıyorum ben silah tüccarı değilim yalnızca bir insan savunmasızlığı ne kadar haklı çıkarabilir, muhtemel bir katliamın kurbanı olmayı nasıl savunabilir onu görmek istedim.
Kendini savunmak isteyen bir insanın cinnet geçirip bir anda katliam yapmayacak olması ne malum? Olaylara geniş perspektiften bakmak lazım. Bu tür şeyler 1-2 açıdan bakılabilecek şeyler değil.
"Gelecekte suç işleyebilirler" gibi saçma bir argümanla toplumu silahsızlaştırmak "gelecekte tecavüz edebilirler" gerekçesiyle tüm erkeklerin penisini almaya benziyor.
Hayal ürünü varsayımlarda bulunmak olaylara geniş perspektiften bakmak mı oluyor bilmiyorum ama daha fazla saçmalayacaksan buradayım.
Silah değil ama biber gazı tarzı bir şey herkeste olmalı bence ne olacağı belli olmuyor
Kanun onu da yasaklıyor
Bence olmali
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?