Zaten yaşlı nüfuslar genç insan yoksunluğu çekiyorlar
Bu gidişle avrupa diye bir şey kalmayacak
hor gördüğümüz araplar patır patır ürerken
avrupa korunma az çocuk şu bu derken 50 yıla esamesi okunmayacak hale gelecekler
bence 100 yıla güç dengesi çok fena değişecek şimdi yazayım belki gelecektekiler vay be bi ön görü sahibi bu yazıyı geçmişte yazmış desinler
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Daha çok insan = Daha çok güç mü?
2 tane elon musk gibi adam suriyeyi devirecek güce sqhipken şu matematiği yapman nasıl bir neandertal olduğunu gösteriyor
insan gibi konuşmayı beceremediğin için senden daha akıllı ve medeni biriyim.
Paran varsa 1 kişiyle milyonlara hükmedersin ne anlatıyorsun sen
Avrupa nüfus gücünden dolayı güçlü değil ki. Avrupa ekonomik gücünden dolayı güçlü.
tamam da abicim o ekonomiyi o nüfus yönetiyor oluşturuyor
nüfus yaprağı yerse hangi nüfusla gücü sürdürecekler?
50 sene önce senden işçi aldılar. 50 sene önce de nüfus gücü yoktu. Ve sende yetişen nitelikli nüfus Avrupa’ya gidiyor. Kendi nüfusu önemli değil yani. Sen burada 1000 işçi ile çalışıp kumaş üretiyorsun, o bir makina ile marka basıp senin kazandığının beş katını kazanıyor
iyi de babacım ne zamana kadar göçmen göçmen diyecekler bir nokta da bunların göçmenlerden fazlasıyla baskın olmaları gerekiyor.
Her getirdikleri insan onların kültürlerine zarar vermez mi? Kısacası araplaşmazlar mı sürekli arap alırlarsa
Arkadaşım sen kendi kültürünü yaşatabildin mi? Adamların kültürüne adapte oldun. Sabah onların kahvesini içip onların kıyafwtini giyip onların arabasına binip onların şirketinde çalışıp onların filmlerini izliyorsun. Nerede senin kültürün. Nerede Arap kültürü.
Ben şu an güçsüz demiyorum Avrupa ve ABD birbirlerine gereken desteği vererek sürdürüyorlar
lakin Avrupanın sömürdüğü afrika topraklarında Rusların desteğiyle isyanlar çıkıyor.
Sömürü kaynaklarından ciddi pay gelirken karşı ülkeler Çin ve Rusya bu kadar bilenmişken
Ben arapların iş gücünü sömüreyim
ben o toprakların yer altı kaynaklarını sömüreyim diye devam edersen bir nokta da o çark durur hocam
Şurada 1900'lü yıllardan beri kaç savaş çıkmış? Daha yeni biz birliğiz şöyleyiz böyleyiz diye bu politikayla bir şeyleri yapıyorlar lakin bu böyle sürmez benden demesi
Ki bunu dünyaca ünlü Elon Muskta söylüyor nüfusu baskın olan ülkeler kişisel ve bireysel gelişimin önem kazandığı dünya da öne çıkacak
hor gördüğümüz arapları teknoloji dünyasında şirketler yönetirken bulabilirken arapların çinlilerin ya da ucuz işçi rolünde çalışacak insanları sürekli piramitin alt safhasında göreceğin inancı ne kadar doğru?
bu adamlar mal değil mk bir nokta da bidk ya bende öğrendim yapayım der yani..
Bu adamlar mal olmayıp bir dakika dedikleri anda önce kendi ülkesini yakıp yakarlar. Mal gibi yaşıyorlar mal gibi muamele görüyorlar. Çin dünyanın en büyük insan gücü olsa ne olur. En büyük Çin zenginleri nerede yaşıyor. Paraları hangi bankalarda. Şirket merkezleri hangi ülkelerde. Yatırımları nerelerde. Arap Çin şu bu boş ver Sen ülkende doktor tutamıyorsun. Pramitin üstüne çıkan kişi zaten ben senden değilim diyor. Ülkende eğitimli zengin insan tutabiliyor musun? Ancak sonradan görme devlet eliyle zengin olmaz cengizi tutabiliyorsun. Onun bile malvarlığı ve parası İngiltere’de.
Dostum benim sen hep şuanı konuşuyorsun dünyanın gittiği nokta üzerinden konuşmuyorsun ki benimle,
evet dediklerin de şu an haklısın da dünya da hani diyorum farklı evreye yöneliyor.
Bunlar şu an kendi ülkelerini yakıp yıkıyor lakin her topluluğun ortak görüşü ve aydın kesimi var
Bu kesimde ülkenin nasıl şekil alacağını belirliyor.
Mesela şu an ülkemizdeki Z kuşağı önceki kuşaktan rahatsız çünkü z kuşağına göre y kuşağı cahil ve kendisini geliştirmek daha güzel ve iyi yatırımlar yapmak varken koyun gibi hareket ettiğini düşünüyor.
Bu z kuşağı dediğimiz kesim her ülke de var. Arabistanda da var mısırda da var.
Ama onların büyüttükleri çocuklar onlar gibi olmuyorlar ben mesela babam gibi değilim teknoloji ile büyüdüm ve teknolojiye hakimim ama benim babam daha facebook kullanmasını bilmiyor.
Şunu anlatmaya çalışıyorum teknoloji olmasa şu an ben babamın yolunda spot eşya satıp dururdum ve aynı zihniyetle hareket ederdim. Teknolojinin getirdiği bireysel gelişim imkanı sayesinde ben savaşmanın yanlışlarını akılcı doktrinlerin öneminin farkındayım. Buda beni güçlü kılıyor.
Aynı şey araplar içinde geçerli.
Çağ bireylere imkanları arttırdığında şu an bahsettiklerin gerici yaklaşımlarla önce kendileri itecek bu durumda nüfusun az olması hiç iyi sonuçlanmayacak
Tam olarak sorun bu. Önceki kuşak gibi değilsin. Daha da Avrupalısın. Avrupalı gibi düşünüyorsun. Avrupalı gibi yaşamak istiyorsun. Yani adamlar artık seni ülkelerine almadan ele geçirdi. Onların kültürünü bürünüp onlara zarar veremezsin.
Mesela ne gibi aktivitelerim de ya da yaşayış şeklim onların kültürüne ait? Örnekler misin?
Kullandığın alfabeden tür elindeki telefon ve içindeki uygulamalar.
Avrupa neleri yapmış ki demiyorum ki dostum bana kültürünün üzerimde etkisi olduğunu söyledin
kültür bkz :
bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini oluşturan, gelenek durumundaki her türlü yaşayış, düşünce ve sanat varlıklarının topu.
örneğin Facebook kullanıyorum. Facebook Amerikalı bir şirkete ait. Facebook uygulamalarına hangi kültürü yansıttılar ve biz bundan nem aldık?
Örneğin bana şunu diyebilirsin Hollywood filmlerinde Donut yemek kültürlerinin bir parçasıdır.
Ben her sabah donut yersem kültürüme etkisi olmuş oluyor ama öyle bir şey yok sadece deneyenler var.
Onların yaptığı uygulamaları kullanıyorum diye en fazla onları önemsemiş olurum buda zaten onların bilgece olan kısımlarını kendi kültürüm ve yaşayış şeklimle birleştirmemi ve onlar gibi uygulamalar geliştirmemi sağlar.
Yani bilgi aktarılmış olur.
İşte tam Facebook etkisi. Facebook bilgini kültürü tanıma sıkıştırır ve tanım üzerinden kendimi över. Facebook aydınına saygılar. Evet Avrupa 50 yıl sonra yok. Aç 50 yıl önceki Aydınlar da aynısını diyordu. Amerika bitti Avrupa kültürel yozlaşma içinde önümüzdeki yıllar bizim vs vs. Facebook ve Facebook bilginliğin ile sana mutluluklar
50 yıl önceki aydınlar nasıl öyle bir şey desin dostum adamlar savaş harbinde nasıl toparlanacaklarını düşünüyordu ortada adam akıllı bir teknoloji yoktu ve çoktan kendi alt yapılarını oluşturmaya başlamış avrupa için baya övgüler ve tatmin edici gelecek çiziyorlardı
kendi yeşilcam filmlerimize bile yansıdı bu durum avrupa hakkında neler söylemiş göz atabilirsiniz.
Burada tek kayda değer şey bu gücün avrupa üzerinde inşa edilmiş olması onlara olan ilgiyi arttırdı
bu onların kültürünü kabul edeceğimiz anlamına gelmiyor
ben her gün donut yemek istemiyorum mesela
ön yargılardan kurtulup daha doğru düşünmeniz lazım iyi akşamlar
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!