+1 yılBence her açıdan sıkıntılı, istediğin gibi davranamazsın, eşinle yalnız kalamazsın, mahremiyet olmaz, kavgalarınıza şahit olurlar, ama muhtemelen iyi insanlardır ve dediğin gibi yaşlılar, hayatlarının son zamanları bunu da yalnız geçirip dışlanmış hissetmek istemezler, ve sevgiye ilgiye ihtiyaçları var ama ilişkinizi nasıl etkiler bilmiyorum. Gerçekten çok seviyorsan ve bazı şeyleri göze alıyorsan kabul et, eğer emin değilsen de korkularını, endişelerini, senin için sorun olan şeyleri partnerine anlat, konuşun. En iyisi bu olacaktır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAynı apartmanda bir de elti var, aman evlerden ırak.
Yavrucuğum, güzelim yapamazsın bence de, elti de çirkefin teki, tüm iş sana kalır, çalışan bir insansın, işte çalış, eve gel, yemek telaşı, sonra kayınvalideye, kayınbabaya hizmet, evli olduğunuzun farkına bile varmazsınız, unutursunuz birbirinizi, acaba seninle evlenme sebebi hizmet et diye mi, kendisi anne ve babasına yemek, temizlik yapıyor ya, seninle evlenip bu işleri sana yaptırmak düşüncesiyle mi evlenmek istiyor seninle bir bakıma.
Bence bu iş olmaz, ailelerin uzak olması lazım sizden sizin tam bir aile olmanız için. Anne ve baba hasta değil ki ayrıca, uzakta oturun, kendinize özel alanınız olsun, aynı apartmanda yaşama fikrini kabul edersen kuzum, elti denen yılanla uğraşırsın, ne gerek var yüz göz olmaya, bu defa da eşimin ailesiyle sorunlarım var, sürekli hizmet ediyorum, eşim yardım etmiyor tarzında sorular sorarsın burada.
Sorumlulukların artar, eşin yardım etmez sana, kendine ait bir alanın olmaz, bence sen bu sevdadan vazgeç, üzülürsün10 Yorumla
+1 yılŞimdi ablam öncelikle mutluluklar diliyorum size. Eğer damat abimizin anne babası uyumlu insanlarsa o konuda zaten bir sıkıntı olmaz. Ama bu yenge ortalığı karıştırabilir. Bence eşinle konuş ve bu yenge arıza çıkarabilir aramızı bozabilir huzurumuzu bozabilir de. Eğer kocan akıllı mantıklı ve rasyonel bir beyefendi ise bir sorun çıkmayacaktır.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet yengeden yana bende huzursuzum ama üst katta yaşıyor eşiyle birlikte taşınsalar iyi olur bizde üste taşınırdık
+1 yılÇalışıyorsan zaten günün işte geçecek akşamdan akşama ve hafta sonu beraber olacaksınız. Kabulde etmişsin zaten bu saatten sonra vaz geçmek güven sorunu olur. Yaşlı diyorsun hayır duası alırsın bu süreçte birikim yapıp ev alırsanız ilerleyen süreçte kendi evinize geçersiniz.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Üst kattaki yenge tek başına oturuyor kocasıyla oh mis gibi sen de iki tane Yaşlının içinde oturup kocana annesine babasına hizmet edeceksin 😅
O evde özeliniz nasıl yaşayacaksınız? Aa hava aşırı sıcak hadi bi gecelik giyeyim desen onu da yapamayacaksın
Çoook yanlış bir durumu kabul ettin çok
Hiç mi çevrende sana akıl veren olmadı?
Yaşlılar aşırı huysuz oluyor hadi seninkiler iyi oldu diyelim nereye kadar iyi? Mesela bir gün senin modun bozuk olur gülmezsin konuşmak istemezsin kaynanan bana tavır yapıyor diye düşünür oğlunu fişekler
Giyimine gezmenize her şeye karışacaklar şimdiden haberin olsun
Adamında niye senle evlenmek istediği ortada annesiyle babasını çekecek bir kadın bulmuş bırakır mı😅😅20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Genel olarak baktığımız zaman eşin anne babası ile yasamak kötüdür. Hep kötü örnekleri görülmüştür. Nice dizi filmlerde de şahit oldum! Çevremde de şahit oldum! 😅
Ancak eşin anne ve babasına ve de eşlere bağlı olarak değişir farklılık gösterir. Evlat ana kuzusu anne kuzusu değil ise iyi olur. Ailede iyi ise iyi olur. Sadece özel hayat için yatak odası dışında yapamazsınız! 😅30 Yorumla
+1 yılBüyük fedakârlık etmen gerekiyor buna hazır olmalısın yorucu sabır gerektiren zorlanacağın bir durum ha kötü bişey mi değil ama yürek isteyen bir durum bir de ekstra elti var Allah uzak etsin çok çok iyi düşün diyeceğim ama başa gelmeden anlamak zor sanırım...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 471 cevap paylaştı. Kötü bir şey değil eğer çekilmez huysuz değillerse bence yapabilirsin. Zaten çalışıyor muşsun akşamdan akşama anca göreceksin. Bence onlarla yaşa dualarını al yaşlı olqn evde bereket olur derler. Eşinin abisine ve yengene gelecek olursak onu Allah'a havale et anne babasından 2 tabak yemeği esirgryenden her şey beklenir ona sakın güvenme.
00 Yorumla
+1 yılEv ustune ev olmaz ne kadar iyi olurlarsa olsunlar ben kabul etmem. Ozelin olucak istedigin gibi odandan cikmak isteyeceksin istedigin gibi oturup kalkmak isteyeceksin. Bunlarin hic birini yapamayacak olman zoruna gitmiyor mu?
11 Yorumla
Soran+1 yılGidiyor ama yaşlı erkek arkadaşım onlarla kalmak zorunda. Başka çözüm bulamadm
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBence çok kötü. Kendi annem babamla da yaşamak istemem, eşimin anne babasıyla da.
00 Yorumla
+1 yılYaşayana saygı duyarım ama ben yaşamam. Nasıl ki eşimi tutup annemin evine sokmadıysam o da beni buna mecbur bırakamaz. Herkesin kendi özeli kendi alanı olmalı. Kalabalık ve aile üstüne aile olan bir evde bu konforu kimse bulamaz.
10 Yorumla
+1 yılMadem onları yalnız bırakmak istemiyorsun bence üst kattaki yenge gitsin kendine ayrı ev tutsun sen üstte otur hem yaşlı anne babaya bak hemde kendi özel yaşam alanınız olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet bende onu teklif edicem kabul etmezlerse ayrılırım. Sonuçta hem dısarda çalış hem evde ozel alan yok. Üst ksttakiler cikarsa eve yardımcı alırım ve sorun kalmaz
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSeni vermiş olduğun karardan dolayı tebrik ediyorum. Büyük cesaret hem evliliğe alışmaya çalışırken kendin eşin dahil toplam 4 kişiye bakmak ev işi yapmak evdeki durumu idare etmek inşallah pişman olmazsın
00 Yorumla
+1 yılİyi niyetli bir karar vermişsiniz eşin ve ailesi sen bu fikirde olduğun sürece memnun olurlar, tek soru işareti yengenin kıskanıp size bulaşması. Umarım bana dokunmayan yılan modunda biridir
00 Yorumla
+1 yılO üstteki yenge olmayaydı iyiydi. Sen iyi niyetli birine benziyorsun vicdanlısın da. Başlarda zor olur ama zamanla alışırsın o yengeyi hiçbir şekilde kafana takma. Eşini arada bırakma yeter
00 Yorumla
+1 yılYenge neden sinirini bozuyor ki eşinin ailesine bakmak zorunda değil, bir zahmet eşi hizmetli tutsun anne babasına. Aileye bakarim dersen sorun çıkmaz abla
00 YorumlaYapamassin degil ama çok zor olur senin icin kabul etme elti yukarda ailesi evde mahremiyet olmayacak sen ise gidince senin evine gelecek yapma derim pisman olursun göründüğü gibi olmayacak hiçbir şey isten gelirsin cok yorgun olursun uzanacaksin belki.. bende aile binasina gelin geldim onlar bizim evliligimizin icinde sorunlari... kayin valide yenge... çok zor yıpratma kedini yakin olsun ama aynı yerde olmasin..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBence seni biraz ev hizmetleri olarak alıyor gibi. Kimse yemek yapmak vb zorunda değil. Helal olsun yengeye 👏👏
07 Yorumla
Soran+1 yılKendi anne babasi olarak düşünmeli zaten ayrı evi 1 yemek yapsa ne olur. Yarın oda yaşlanir. Ustelik evde oturuyor en azindan bir yerde çalışsın hayata geliş amacı evde oturup yatmak mı
- +1 yıl
Evet yan gelip yatmak hayata geliş amacı, sanane. Kendi anne babası değil, kendi anne babamıza bile bir sorumluluğumuz yok. İnsan üst soyuna karşı değil, alt soyuna karşı sorumludur. Alt soyunu sen dünyaya getirirsin çünkü. En güzelini yengen yapıyor. Kendi değerini biliyor, başkaları da onun değerini biliyor. İleride daha iyi anlarsın.
Soran+1 yılBoşanmak üzereler her gün bunun kavgası var
Soran+1 yılAma evet bi yandan çok haklısın böyle davranan insanlar hep el üstünde tutuluyor.
- +1 yıl
Her gün bunun kavgasını yapmak ne demek? Ben seni bu eve hizmetli olarak aldım demek.. Evet çünkü sen kendi değerini bilmezsen kimse de senin değerini bilmez..
Soran+1 yılHaklısın sende tabi ama bazen vicdanımda rahat olmuyor
- +1 yıl
Niye vicdan yapacaksın ki? Kendini kimse için feda etme derim...
İlk zamanlar birikşm amaçlı doğru olablir fakat ilerleyen zamanlarda ayrışma vakti geldigini anlamalısın.
08 Yorumla
Soran+1 yılBirikim icin erkek arkadaşım ın 3 evi var zaten ama birlikte yaşamamız gerekiyor.
Soran+1 yılYapar ama şöyle bi durum vsr benim zoruma giden anne babasiyla ayni evde kalmak degil. Yengesinin dısarda bile çalışmadığı halde evde prenses havasinda olması üst katta yalniz bi yemek bile yapmaz ama çocuğu oldu hergun aşağı gonderiyor bu durum beni aşabilir
Soran+1 yılUst kattakiler çıksın dicem kabul etmezlwrse ayrilcam
Soran+1 yılNe konuda denicek. Ailesini falan biliyorum durum boyle zaten. Deniyorsa da o kaybeder
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBence bakıma muhtaçlarsa bak sen girecen sevaba üste alta kim ne var bakma bu dünya üç günlük
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılAşırı kötü berbat bir fikir... Boşanmanın adımları henüz evlenmeden atılmış. Ya da sinir hastası olma yolu açılmış da diyebiliriz...
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Beraber yaşamak ayrı sürekli ilgilenmek ayrı açıkçası benim yapabileceğim bir mertlik değil umarım sen de çok zorlanmazsin.
00 YorumlaEve bir tane gündüzlü yardımcı bayan tut. Her şey yoluna girer.
02 Yorumla
Soran+1 yılOnu kabul etmiyorlar ayıpmış.
+1 yılerkek arkadaşının seninle evlenme niyetini bir sorgula derim yarım akıllım benim
017 Yorumla
Soran+1 yılEvlenme niyeti derken
Soran+1 yılAilesine bakmam için mu evleniyor diyosun
- +1 yıl
öyle değilse gerçekten şaşırtıcı olur
Soran+1 yılÖyle değil bence. Çünkü isterse çalışmayan ve sürekli evde annesine bakacak kızlarda var kuzenleri falan ailesi onlarla evlendirmeye çalıştı o evden kaçtı beni bekliyor evleñmek için. Ailem şu an evlenmeme iz8n vermiyor 1 yıl kadar beklicek. İstese kuzeniyle falan evlenir tek derdi anne babaya bakmak olsa
- +1 yıl
seni sadece pişmanlık bekliyor o kesin en azından
Soran+1 yılPeki sence üst kattan yenge ve abisi çiksa biz oraya yerleşsek anne ve babası alt katta olsa. Böyle bi durumda sorunlar cikar mi. Çünkü bu şartı sunmayı düşünüyorum
Soran+1 yılAyrıca erkek arkadaşım anne babasını bırakmak istemiyor ama oda onlarla yaşamaktan memnun değil üst kattakilerle başka yerde 2 katlı ev tutalim demisti bir ara
- +1 yıl
konuşması kolaydır zamanı gelince icraat göremeyebilirsin ama seninki iyi bir şart denemeye değer
Soran+1 yılEvlenmeden önce yaparlarsa kabul ederim hem daha ailem bilmiyor ailemin ne tepki vereceğinden emin değilim. Sonuçta ezilmim diye okuttular onca yıl. Ama yenge ve abisi sence o evden çıkarlar mı
- +1 yıl
sence çıkarlar mı? sen daha iyi bilirsin.
Soran+1 yılYani 3 evleri daha var. Zaten anne babaya tahammul edemiuorlar çıkmaları daha mantıklı degil mi
- +1 yıl
bazı insanlar işleri kolaylaştırmayı sevmez
Soran+1 yılEn kötü kabul etmem yapacak bisey yok zaten işte çalışmak zor eve gelincs kafami dinlemek istiyorum bide bu yengeyi falan hic cekemem. Anne baba icin kendi ailemi düşünüyorum ve bakmak istiyorum ama yengenin sürekli gelecek olmasi cocuklarini getirmesi ustelik bi yerde çalışmadan onun pisliğini benim temizlemwm zoruma gidiyor. Bunu erkek arkdasima söyledim simdiden bunun hesabını mı yapıyorsun dedi
- +1 yıl
evlenince yapılacak hesap mı diye sor akıl zenginine
Soran+1 yılAhahah demi zaten evlenmeden düşünmek gerekiyo
- +1 yıl
kesinlikle çünkü evlendiğinde aldığın cevap muhtemelen evlenmeseydinden hallice olacaktır
Soran+1 yılEvet şimdiden neredeyse o cevabı veriyor. Öncesinde adam akıllı konuşmalıyım. Ama bana dediği genelde evlenip kendimizi toparlayalım öylr yaparız gibi oluyo. Örnek işte çalışıyorum eve temizlikçi tutalım haftalık gelir deidm. Evlenip toparlanalim sonra diyo. Bunada muhtemelen aynı cevabı verecek. Işleri kesinleştirmeden evlenmemem gerekir
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılKötü katlanılmaz Bi eziyet ben istemezdim evde insan fazlalığı sevmiyorum zaten oğlu bi fazlalık gerek yok
00 Yorumla Seni tebrik ediyorum 🌸 bu dünyada yapabilrceğin en güzel hayırı yapmışsın. Hersey gönlünce olsun Allah yolunu açık etsin.
00 Yorumla
+1 yılDerdin ne peki aynı evde yaşamayı göze alacak kadar
04 Yorumla
Soran+1 yılErkek arkadaşım onlar yaşlı diye yalnız bırakamıyor
- +1 yıl
Yakında ev bulun.
Soran+1 yılYakınlarda ev var. Üst kattaki yenge ve abi oraya gitse bizde üst kata gitsek böyle sorjn cikar mi snecs
- +1 yıl
Sanmam. En azından sizin de özel bir yaşantınız olabilir.
+1 yılBence eşin ve sen kesinlikle ayrı eve çıkmalısın iki aile aynı evde olmaz. Bu konuda çok netim.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 373 cevap paylaştı. Eğer dünya iyisi insanlarsa hiç kötü bişi değil ama tam aksi ise cehennem olabilir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 576 cevap paylaştı.
+1 yılİğrenç bir şey bence herkes yerini yurdunu bilmeli karı koca özeli olmalı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen bozulmadan yap sevap kazandığına bak boş ver evet bozulur insan ama o büyütmüş o güne kadar Allah sana sevap yazicak sen üstüne düşeni yap seni tebrik ediyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Kötü tabi. Hep gizli saklı yaşayacaksın ses bile çıkaramazsınız😂😂
00 Yorumla
+1 yılYa açıkçası zor hemde baya ama bu anne babanın nasıl biri olduklarına göre de değişir be ama sınır koymayı bil
00 Yorumla
+1 yılYani sen ailenin yemek yapanı olacaksın diğeri hiç bişeye el sürmeyecek bu devirde birlikte yaşanılır mı ya kimse istemez
01 Yorumla
Soran+1 yılDıgeri üst katta yaşiyot diye öylr. Ama onun üst kattan çıkmasını isticem madem bakmiyorsa yoksa evlen micem
Daha iyi bence eksileri vardır ama artıları daha çok
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAçık konuşmak gerekirse eşiniz senin zevk çığlıklarını ailesine dinletmek istiyorsa kimse için sorun yok gayet güzel yaşanabilir
00 YorumlaBirkaç aya boşanma davası gözüküyor slfjkfd
04 Yorumla
Soran+1 yılO kadar kötü mü
Soran+1 yılEvet yalnızlığada alıştım baya
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen kabul etmezdim. Aileden ne kadar uzak olunursa o kadar iyi kafasındayım.
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrıca üst katta kalan abiyle yenge var siz niye kalma gereği duruyorsunuz anlamadım onlar baksın işte.
Soran+1 yılBakmıyor ki yenge. Çalışmıyor da ev hanımı. Ama günde 1 yemegı bile yapmıyor. Ve aşağı bile inmiyor. Erkek arkadaşım da anne babasini bırakmak istemiyor. Yakinlarda bir evleri daha var. Yenge ve abi oraya taşınsin bizde onlarin yerine geçelim dicem
Cevap sahibi+1 yılMutlu olmayacağını düşünüyorsan hayatını karartma bir kere geliyoruz dünyaya evlenince eşlerin birbirleriyle yalnız kalması, alışmaları lazım sen direkt anne baba bakımına gireceksin rahat edemeyeceksin. Kendi evin olsa istediğin gibi hareket edersin ama orada kısıtlı olacaksın göze batacaksın üzüldüm gerçekten.
Soran+1 yılEvet farkındayım çok zor olacak ama bi yandan erkek arkadaşım var onuda cok seviyorum. Başka yolu yok mu
Cevap sahibi+1 yılBaşka nasıl bir yol istiyorsun. Seviyorum evleneceğim diyorsun. Üst kat dolu, sevgilin ailemi bırakmam diyor seni ikinci plana atıyor. Ne diyebilirim hayat senin hayatın ya sevgilini ikna edeceksin ya beraber yaşamaya razı olacaksın ya da evlenmeyeceksin.
Esinin anne babasi iyiyse bi sorun olmaz
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 376 cevap paylaştı.
+1 yılKendi anne babanla yasamak bile kötü
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBence kötü bir şey herkesin kendi hayatı sonuçta
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok sıkıntı ev üstüne ev kurmak.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKesinlikle sorunlar çıkacaktır
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 676 cevap paylaştı. Zor bence işin problemler cıkar seni üzer
00 YorumlaDeğil cidden iyilerse sorun yok
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 524 cevap paylaştı. Rahat olmaz ya
00 Yorumla
+1 yılYaşanmaz ya resmen aile apartmani
00 Yorumla
+1 yılKötü bence
00 Yorumla
+1 yılEvet
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 608 cevap paylaştı. Nıye kotu olsun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
+1 yılYapamazsin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılevet kötü bir şey
00 Yorumla
+1 yıldegisir
00 Yorumla
+1 yılHic çekilmez
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem