Resûlullah Efendimiz (s. a. v.) buyurdular:
“Ümmetimin en hayırlıları, (insanları), Allâh’a (onun dinine) davet eden ve kullarını (ibadet ve itaate sevk ederek) Allâh’a sevdirendir.”*
(Kenzü’l-Ummâl)
*_Hayırlı Cumalar_*
Resûlullah Efendimiz (s. a. v.) buyurdular:
“Ümmetimin en hayırlıları, (insanları), Allâh’a (onun dinine) davet eden ve kullarını (ibadet ve itaate sevk ederek) Allâh’a sevdirendir.”*
(Kenzü’l-Ummâl)
*_Hayırlı Cumalar_*
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Cuma namazının ekstra huzuru var mı bilmiyorum. Namaz kılmak genel olarak insana huzur veren bir ibadet zaten eğer kabz halinde değilsek. Hayırlı cumalar
Her namaz da huşu bulmuyor ki insan
İşte o dönem dönem değişiyor zaten
Cuma da oluyor ama işte. Hiç namaz kılmayıp cumaya giden insanlarda bile bir huzur hali oluyor
Doğrudur. Cuma namazına gitmeyeli çok oldu
Zaten bize yer kalmıyor
Kadınların evde namaz kılması onlar için camiden daha hayırlı
Orası öyle de sonuçta cemaatle de kılınabilir isteğe bağlı
Şafiî mezhebine göre kadının evinde cemaatle kıldığı namaz, camide cemaatle kıldığı namazdan daha üstündür. (el-Fetava el-Kübra, I/158).
Hanefi mezhebine göre ise yaşlı müstesna, kadının camiye gitmesi doğru değildir. (Mecmeu'l-Enhür, 1/109).
Her hadisin sahih olmadığını söylememe gerek var mı?
Tamam evde namaz kılmak kadın için daha hayırlı olabilir ama bu camide namaz kılmayı yasaklamıyor. Yasaklanmayan bir şeyi yapmanın da bir sakıncası yoktur. Kadın camide de gayet namaz kılabilir yani
Hz. Peygamber Efendimizin,
“Evlerinde kılmaları daha hayırlı olmakla beraber, hanımlarınızın camilere gitmelerini engellemeyin”,
“Kadının evinin özel odasında kıldığı namaz oturma odasında kıldığı namazdan, odasının gizli bir köşesinde kıldığı namaz, odasında kıldığından daha hayırlıdır.” (Ebû Dâvud, Salat, 52-53)
buyurduğu bilinmektedir.
Ayrıca Hz. Peygamber, kendisine gelerek “Ey Allah’ın elçisi sizinle beraber namaz kılmayı seviyorum." diyen bir kadına şöyle cevap vermiştir:
“Benimle namaz kılmayı arzu ettiğini biliyorum, ama evinin özel odanda kıldığın namaz, oturma odasında kıldığın namazdan, oturma odasında kıldığın namaz, evin salonunda kıldığından, o da kendi kavminin mescidinde kıldığın namazdan, kendi kavminin mescidinde kıldığın namaz ise benim mescidimde kıldığın namazdan daha hayırlıdır.” (bk. Heysemî, Mecmau’z-Zevâid, 2/34)
Ayrıca Hz. Aişe, gelişen olaylar üzerine,
“Hz. Peygamber, kadınların yeni yeni icad ettikleri şeyleri görseydi, İsrailoğulları kadınlarının men edildiği gibi onların camiye gelmelerini yasaklardı.” demiştir. (Buhârî, Ezan,163; Müslim, Salat, 144; Muvatta, Kıble, 15)
Tamam bunları biliyorum zaten. Ben de farklı bişey söylemedim. Bunları bana anlatmana gerek yok :)
Neyi bilip neyi bilmediğini bilemem. Kalpleri yalnız Allah bilir. Ben bildiğim şeyi paylaşmak ile mükellefim
Peki
Hafta sonu geliyo ya ondan bence. Bide cuma günü de dinen özel bi gün. Yani bence. Aklıma ilk gelenler bunlar
Çağrı denen Proje Kafiri Maymun gibi oynuyor sizinle.
https://youtu.be/86jIILZ-ZZg?si=MsebduM25QNcqJTw
Ben evrime inanmıyorum.
Topluluğun oluşması olabilir
Normalde cemaatle de kılıyoruz namaz ama Cuma da daha farklı sanki