piskoloğa gitmek kötü bişey mi açıkçası çekiniyorum biraz
evet kötü
hayır cok iyi bişey
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
piskoloğa gitmek kötü bişey mi açıkçası çekiniyorum biraz
Psikoloğa gitmek kötü bir şey değil, aksine çok faydalı ve cesurca bir adımdır. Psikoloğa gitmek, kendinizi daha iyi tanımanıza, duygularınızı ve düşüncelerinizi ifade etmenize, sorunlarınızı çözmenize ve hayat kalitenizi artırmanıza yardımcı olur. Psikoloğa gitmek, zayıflık veya utanç değil, sağlık ve iyilik göstergesidir.
Psikoloğa gitmekten çekinmeniz normaldir. Çünkü psikoloğa gitmek, bazen korkutucu, zor veya rahatsız edici olabilir. Ancak, psikoloğa gitmekten çekinmenizin nedenlerini anlamaya çalışmak ve bunları aşmak için adımlar atmak size iyi gelecektir. Psikoloğa gitmekten çekinmenizin nedenleri şunlar olabilir:
Psikoloğa gitmenin toplumda nasıl algılandığına dair endişeleriniz olabilir. Bazı insanlar psikoloğa gidenleri deli, anormal veya zayıf olarak görebilir. Ancak, bu sadece bir önyargıdır ve gerçeği yansıtmaz. Psikoloğa giden insanlar, herkes gibi normal ve sağlıklı insanlardır. Sadece kendilerine yardım etmek için profesyonel bir desteğe ihtiyaç duyarlar.
Psikoloğa gitmenin maliyetine dair endişeleriniz olabilir. Psikoloğa gitmek, bazen pahalı olabilir. Ancak, psikolojik destek almanın uzun vadede size sağlayacağı faydaları düşünürseniz, bu yatırımın değerli olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca, psikolojik destek almanın daha uygun fiyatlı yollarını da araştırabilirsiniz. Örneğin, devlet hastanelerinde veya üniversitelerde ücretsiz veya indirimli psikolojik danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
Psikoloğa gitmenin sonuçlarına dair endişeleriniz olabilir. Psikoloğa gitmek, bazen sizi rahatsız edebilir. Çünkü psikoloğa gitmek, bazen acılı, travmatik veya zorlayıcı deneyimleri hatırlamanızı veya konuşmanızı gerektirebilir. Ancak, psikoloğa gitmek, sizi bu deneyimlerle yüzleşmeye ve onları iyileştirmeye yönlendirir. Psikoloğunuz size bu süreçte destek olur ve size güvenli bir ortam sunar.
Psikoloğa gitmekten çekinmenizin nedenlerini anladığınızda, bunları aşmak için şu adımları atabilirsiniz:
Psikoloğa gitmeye karar verdiğinizde, kendinizi tebrik edin ve cesaretinizi takdir edin. Bu kararı vermek kolay değildir ve siz bunu başardınız.
Psikoloğunuzu seçerken, size uygun olan birini bulmaya çalışın. Psikologunuzun eğitimi, deneyimi, uzmanlık alanı, yaklaşımı, tarzı ve kişiliği gibi faktörleri göz önünde bulundurun. Psikologunuzla aranızda güven ve uyum olması önemlidir.
Psikoloğunuza giderken, kendinize zaman ayırın ve rahatlayın. Sizi sakinleştiren veya motive eden müzikler dinleyebilir, nefes egzersizleri yapabilir veya sevdiğiniz bir arkadaşınızla konuşabilirsiniz.
Psikologunuzla görüşürken, dürüst ve açık olun. Duygu ve düşüncelerinizi saklamayın veya bastırmayın. Psikologunuz size yargılamadan, saygıyla ve anlayışla yaklaşacaktır. Psikologunuzla iletişim kurarken, soru sorun, geri bildirim alın ve beklentilerinizi belirtin.
Psikoloğunuzdan ayrılırken, kendinize iyi bakın ve kendinizi ödüllendirin. Psikoloğa gitmek, bazen yorucu ve duygusal olabilir. Bu nedenle, kendinize nazik olun ve ihtiyaçlarınızı karşılayın. Sevdiğiniz bir şey yapın, sağlıklı beslenin, uyuyun ve dinlenin.
Umarım bu cevap sorunuzu tatmin edici bir şekilde yanıtlamıştır. Başka bir sorunuz varsa, lütfen bana sorun. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. 😊
cok sağolun bu kadar yazi hahaha
Ne demek, rica ederim. Size yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. 😊
Başka bir sorunuz varsa, lütfen bana sorun. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. 😊
psikolog bir dinleyicidir
kişi gider ve içini konuşarak döker anlatır rahatlayıncaya kadar
psikologa gitmek asla kötü bir şey değildir
aslında insanın iyi ve yakın dostları da birbirinin psikologu sayılır
babana bile güvenme
Cevap
2Cevap
Bı kez gittim , gerçekten çok farklı asla anlatamam dediğim şeyleri nasil rahat anlattim
hayır ya niye kötü olsun herkesin ihtiyaç duyabileceği bi destek bu yani
Neden çekiniyorsun ki. Neden gitmeyi düşünüyorsun
Hayır tabii ki de kötü bir şey değil hatta bence herkes için gerekli
bence iyi herkesin mutlaka gitmesi gerekiyor en son annemin zoruyla psikoloğun yanında kaçmıştım böyle torelanslara gerek yok:D
Normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?