Bu kiralık evler şaka mı?

biraz iç dökmek gibi olacak çünkü ciddi anlamda çok bunaldım. depremden önce deprem olan şehirlerden birinde 5.000'e sıfır eşyalı evde oturuyordum iki tane de kedim var, ev sahibi falan başta pek sıcak yaklaşmasalar da sonradan kabul ettiler ve orada iyi bir düzenimiz vardı. depremden sonra mecbur döndük memlekete kiralar çok fazla hadi onu geçtim yok memur olacaksınız yok evcil hayvan almıyoruz, tamam malına zarar gelsin istemiyorsun anlarım da yani bunlar zaten depozitoya dahil olacak şeyler. ha bir de kedilerim gerçekten uysallar yani daha önce sıfır ve eşyalı dairede kirada kalıyorduk hiçbir sıkıntı çıkmadı. depozito denen şey zaten olası zararları da karşılıyor olmalı ve öyle az buz da değil depozitolar. hani sorun çıksa da hepsini halledeceğiz diyoruz, kirayı da peşin peşin vereceğiz diyoruz hatta elimizde olduğu zaman iki ay birden veririz genelde ama geciktirdiğimiz olmuyor. hala inatla ev vermiyorlar ya. bir de memur olma şartı var onu da anlamış değilim hani en kötü gelirimize bakar ona göre karar verirsin de memur olmayan sokakta mı kalsın yani. herkes tutturmuş memur olmayana ev yok yemin ederim kafayı yiyeceğim aylardır akrabalarda kalıyoruz çok bunaldım. saçma sapan cümleler kurduysam kusura bakmayın cidden nasıl dışa vurabileceğimi bilemiyorum artık.
Bu kiralık evler şaka mı?