Merhaba arkadaşlar,
Ailem sevdiğim adamı çok ufak sebeplerden dolayı tanışmaya bile çağırmadan istemiyorum diyerek üstüme çok fazla geldiler ve bu süreçte yemediğim hakaret ve dayak kalmadı. Şehir dışı diye istemiyorlar sebebi bu. Sadece babam karar verirmiş evlendiğim kişiye annem hiç benim için çabalamıyor. Sevdiğim çocuk sekiz aydır bir haber bekliyor. Ailelerimize evlenmek istediğimizi söyledik çocuk sekiz aydır ailesiyle beraber bir haber bekliyorlar ki tanışmak için gelsinler ama bizimkiler bir evet bir hayır deyip beni umutlandırıyor ben de karşı tarafa umut vermiş bulunuyorum ve karşımdaki insan hala benim için çabalıyor. Yani Allah’a çok dua ettim Rabbim güzel şeyleri nasip et diye ama ailem çok küçük sebeplerden dolayı istemiyor. Bu durumda artık yapabileceğim ne olabilir kaçmayı bile düşündüm yani
- Aile & Toplum konusunda 148,8b cevap paylaştı.
u +1 yılYaşadığınız bu zorlu süreç, hem duygusal hem de fiziksel olarak çok zorlayıcı olabilir. Ailenizin onayını almadan evlenmek, bazen aile içi çatışmalara ve duygusal travmalara yol açabilir. Ancak bu, size başka seçenekler sunmuyor demek değil. Ailenizle açık ve saygılı bir şekilde iletişim kurmayı deneyin. Duygusal ifadeler kullanarak, onların endişelerini ve sizin ne kadar ciddi olduğunuzu anlatmaya çalışın. Bu süreçte sabırlı olun ve duygusal tepkilerinizi kontrol etmeye çalışın. Kendinizi finansal ve duygusal olarak bağımsız hale getirmek için adımlar atmaya başlayın. Eğitim ve iş hayatınızı sürdürmek, geleceğinizi inşa etmek için önemlidir. Ayrıca, güvendiğiniz bir arkadaş veya aile üyesinden destek almayı düşünebilirsiniz. Sevdiğiniz kişiyle birlikte bir çift terapisti veya danışmanından yardım almayı düşünün. Bu profesyonel, ilişkinizi güçlendirmenize ve aile problemlerini ele almanıza yardımcı olabilir. Eğer ailenizin baskısı ve kötü muamelesi fiziksel veya psikolojik olarak zarar veriyorsa, hukuki yardım almayı düşünün. İlgili yasalar çerçevesinde haklarınızı öğrenmek için bir avukatla iletişime geçebilirsiniz. Ailenizle birlikte aile danışmanlığı veya terapisi düşünülebilir. Bu tür bir terapi, ailenizin iletişimini ve ilişkilerini düzeltmeye yardımcı olabilir. Kendinizi güvende hissetmediğiniz veya fiziksel şiddete maruz kaldığınız durumlarda acil yardım alın. Güvendiğiniz bir arkadaşınızı veya ailenizin dışındaki bir yardım kuruluşunu haberdar edin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Aileler evleneceğiniz kişiyi kabul etmek zorunda değil! 😅
Siz ailenizi ikna etmek zorunda değilsiniz! 😅
Dua etmek ile olmaz, Allah akıl fikir vermiş, el ayak vermiş, boş boş dur diye değil aşkına kaç diye! 😅
Abim kuzenler çoğu arkadaşım kaçırdı! 😅
Hayırlı işin acelesi makbuldür uzattıkça bozulur bozmak isteyenler olur tadı kaçar! 😅
Ailenin istememe sebebi, çok saçma! 😅
Baban seçecekmiş bak bak bak yok ya! 😅
Yatağına o girecek sanki, ne saçma bir düşünce! 😅07 Yorumla- +1 yıl
Ve ben daha önce nişanlanıp ayrılmış bir insanım o da ona o zaman karar vermişti. Birbirimizi çok seviyoruz çok çabaladık sürekli pişman olacaksın başka bir şey yaparsan diyorlar çocuğun ailesi aradı annesi annemi aradı dedi olsun bu iş gelin ön ayak olalım falan dedi ama dediği tek kelime şu kocam karar verir zaten daha öncesinde de sürekli dayak yemiş hakarete maruz kalmış bir insanım ve gerçekten hani piskolojimi tamamen bozmuş insanlar bunun sonucunda da depresyon ilaçları kullanıyorum
- +1 yıl
Çözümü yazdım boşuna kendinizi yormayın siz yetişkin bir insansınız çocuklara aileleri karar verir
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum yapıştır gitsin evlen gizliden ya da kaç
- +1 yıl
Durduğun kabahat ne duruyorsun aşkına haber et seni alsın 🥰
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilenle güzelce konuş …. Sizi anlıyorum de ama aşık oldum de … araştırın de zaten nişan…. Olacak de …. Sen istersen her şey olur….
çocuk delikanlı yiğit biri anlattğına göre …. sahip çık … seviyorum de… çocuk da bilsin ailende…
ozaman asla vazgeçmeZ… ailende yumuşar
07 Yorumla- +1 yıl
Çocuk benim her zaman arkamda beni sevdiğini yaptıklarıyla gördüm o kadar güzel şeyler yaşattı ki her cümlem de hep bana sahip çıktı her söz verdiği şeyi tek tek gerçekleştirdi çoğu erkekten daha adam ailem şimdi bana yalan söyledi ve kandırdı herkese de benim hakkımda yalan yanlış şeyler söylediler bu iş artık düzelmez yumuşamıyorlar aksine daha da sertleşıyorlar
Cevap sahibi+1 yılBen seni en iyi anlayan insanım
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim gelişme var mı
Cevap sahibi+1 yılBana yazar mısın
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılAllah yardımcın olsun gerçekten. Hani ailen eş adayının huyunu, suyunu beğenmeyip, seni uzecegini dusundugu için karşı çıksa anlarım gerçekten hakkıdır. Ama hiçbir şey yokken sırf o çocuk şehir dışında diye sorun cikariyorlarsa ailen gerçekten problemli demektir. Kaçmak çözüm değil. Hatta hoş olmaz gerçekten. Aileni bir şekilde ikna etmeye çalış. Sana söyleyebileceğim tek çözüm önerisi bu
021 Yorumla- +1 yıl
Ya da kaçarım diye ailenin tehdit edebilirsin. Gerçekten kaçma tabiki ama en azından bu konuda korkutursan işe yarar gibi geliyor
- +1 yıl
Sadece şehir dışında olduğu için sorun çıkardıklarına emin misin? Belki başka sebepler de vardır
- +1 yıl
Başka sorun yok hatta çocuğun annesine telefon numarasını verdim annesi aramış demiş hani çocuklar üzülüyor biz aile olarak üzerimize düşeni yapalım demiş annem kadına şunu söylemiş senin oğlun belki içiyordur nereden bilim belki içki içiyordur belki kötü alışkanlıkları vardır bilemem demiş büyük hata bu
- +1 yıl
Yahu tanımadan etmeden nasıl böyle şeyler söylüyor senin annenin de yaptığı iş mi yani a
- +1 yıl
Bak evlenirken arkanda ailenin olması gerçekten çok önemli. En kolay bırakılan, terkedilen insanlar arkasında ailesi olmayan insanlar ölüyor bunu sakın unutma. Evlendigin zaman eşin seni sahipsiz görmemeli. Her zaman arkanda bir ailen olduğu hissini verdiğin zaman sana karşı istediği gibi davranma hakkını da kendinde bulmaz. Nasıl olsa ailesi de sahip çıkmıyor istediğimi yaparım kafasında olmasına izin verme, kimseye böyle bir şey dedirtme de düşündürtme de. O yüzden özellikle evlenirken ailenin bir şekilde onayını alman gerçekten önemli
- +1 yıl
Öluyor değil oluyor*
- +1 yıl
Kaçarak evlenenlerin sonu gerçekten iyi bitmiyor çoğunlukla. Yani ailenin bu davranışına da gerçekten anlam veremedim. Yanlış yapıyorlar. Ama bir şekilde anlaşmaya vurmanın yolunu bulmaya çalış. Ailen istemiyor diye de sevdiğinden vazgecme
- +1 yıl
Sen onlara karşı gelip bu çocukla evlenirsen seni evlatlıktan mı reddedecekler? Ne yapacaklar? Evlen gitsin
- +1 yıl
Nesi varmış ki Antalyanı
- +1 yıl
Çocuk içiyor mu içmiyor mu siz ona bakın. Şehirle ne alakası var bunun şaka mı bu? Ben de İzmirliyim içmiyorum. Ne alaka şehirle ya
- +1 yıl
Herkese söyle o zaman benim hayatımda biri var diye. Böylece öyle saçma şeylere yeltenemezler
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun ne diyim. Bence umursama evlen. Ailen de bir şekilde kabul etmek zorunda kalacaklardır
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
- Aile & Toplum konusunda 15,9b cevap paylaştı.
+1 yılEğer ki seviyorsan git evlen gadası. Ama ne olursa olsun arkanda duracak bir kapın ailen olsun.
01 Yorumla
+1 yılAilen saglikli düsünebilecek kapasitede degilse baskici bi ailen ise kac git meslegin varsa diyelimmi sonraki olacaklarini düsün ilerde anlasamadin (tabiki Allah göstermesin) kendi basina ayak durabilecegin elinin altinda meslegin var mi? Evlensen bile mutlaka calis. Olacaklarini düsünüp hareket etmek daha mantikli. Sadece sehir disi diye mi istemiyorlar? Baska sebepleri yok mu?
13 Yorumla- +1 yıl
Başka sebeplerinin olması için çocuğu çağırıp tanımaları gerekiyordu ve çocuğu Çağırmıyorlar ailesini tanımak istemiyorlar çok baskıcılar hep benim dediğim olsun modundalar mesleğim var çok şükür çalışıyorum, bugüne kadar hep ailemi mutlu ettim ama artık kendi mutluluğuma bakacağım
- +1 yıl
Meslegin varsa o zaman korkulacak birsey olmasin. Ha bosansanda bosanmasanda farketmicek. Hakkinda hayirlisi olsun bu sürecte evlenecegin kisiyle gözün kapali sekilde evlenme 4 gözün acik olsun.
ailenin böyle bir isteksizliğinin ardından illa ciddi bir şey vardır. sen nerelisin o çocuk nereli? sen nerde yaşıyorsun o nerde yaşıyor. yaşlarınız kaç? çocuğun işi gücü sana ayrı ev açacak mı yoksa anasının evine mi alacak vs vs...
05 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 914 cevap paylaştı.
+1 yılTanışmaya gelecekler ona göre de ailene ve gerçekten de kalkıp gelsinler. Bir sorunları varsa yüz yüze konuşsunlar medeni insanlar gibi. İkiniz de çocuk değilsiniz, aileniz sizin nasibinize engel olamaz
05 Yorumla- +1 yıl
Tamam işte. Arkadaşının ailesine karşı söyleme cesaretinde bulunsunlar
- +1 yıl
Çocuğun annesi aradı böyle böyle bir durum var bir konuşalım kadına şöyle demiş senin oğlunun ben içki içip içmediğini nereden bileceğim kadında üzülmüş ve demişki ben çok şükür oğlumun bugüne kadar hiçbir zararlı alışkanlığı olmadı ben zaten gelip konuşmam demiş böyle bir şey olsa ama kadın çok üzülmüş bunu söylediği için
- +1 yıl
Bu nasıl bir ön yargı. Sorup soruştursun o zaman baban o şehirde yaşayan bir tanıdığı illaki vardır yani
İnanır mısınız şu an aynı durumu ben yaşıyorum. Bende çıkmazlar içine girdim uzak ben seni evlendirmem yok senin geçimini sağlayamaz vs vs bahaneler üretiyor şu an biz kaçmak için plan yapıyoruz ama arkamda bırakacağım bir annem kardeşim var onlar için yapamıyorum.
05 YorumlaBence aileni kırarak anne baba rızası almadan mutlu olamazsın otur babanla konuş sularına git ben sizi kırmak istemiyorum falan de kaç kaç diyenlere de inanma kimse seni ailenden daha çok düşünmez. İnsanlar kolay elde ettikleri şeyin kıymetini bilmezler sevgilini tanımıyorum ama çevremde gördüğüm kadarıyla kaçan kızların çoğu mutsuz.
09 Yorumla- +1 yıl
Biraz bahsedeyim neler olacak. Aileni bırakıp kaçtığını için otomatik olarak karşı tarafa benim için her şeyinden vazgeçti düşüncesi yüklenecek. Artık gidecek yeri yok diye düşünecek kaybetme korkusu olmayacak istediğini yapacak sana saygısı kalmayacak. Kayınvalideyle olası bir tartışma da hemen kalkıp kendin geldin lafını yiyeceksin vb.
- +1 yıl
Çok fazla uğraştım hala uğraşıyoruz araya herkesi soktuk gerek annesi aradı kaç defa benim annem yaşadığı şehirle alakalı ben nereden bileyim senin oğlunun kötü alışkanlığı olmadığını demiş telefonla konuşurken yani bu kelimelerin söylememesi gerekiyor ama annem ne kadar ağzına gelecek şey varsa hepsini söylemiş kendi elleriyle yapıyorlar beni yanlış yere itekleyen sadece ve sadece ailem
+1 yılSana şiddet uygulamaları benim canımı sıktı. Hiçbir ebeveyn çocuğuna vurmamalı. İstemiyor olabilirler sadece uzakta diye istemiyorlarsa senden uzak olmayı istemiyorlardır ki emin ol aileden uzak olmak berbat bir şey. Bende uzaktan biriyle evlendim ailem acele ediyorsun bekle biraz daha tanı demişti ama ben dinlemedim. Keşke dinleseydim. şu an ailemin evinde olmak isterdim. Kendi fikrimce uzakta kimseyle evlenme çok zor oluyor inan. Ama illede seviyorum diyorsan karar senin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimde evlenmek istediğim kızın annesi ayırma büyüsü yapmış, kız delirmiş vaziyette, beni deli gibi seven kız şikayet edip uzaklaştırma alacak seviyeye geldi ortada en ufak bir sorun yokken hemde. İşinin ehli birinide bulamadım halletmesi için.
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİNŞALLAH sağolasın umarım sizinde durumunuz düzelir, yahu sanki kendileri yatıp kalkacaklar hadleri hakları olmayan işlere burunlarını sokuyorlar, ALLAH ıslah etsin.
Cevap sahibi+1 yılİnsanı bu hale düşürüp birde iyiliğini düşündüğünü söylerler. Sırf parası var diye kızının istemediği bir kişinin evlilik adı altındada olsa o kişiyle yatmasına nasıl razı gelecekler anlamak mümkün değil.
- Aile & Toplum konusunda 899 cevap paylaştı.
+1 yılAilenin boynunu yere eğme derim. Çocuğu tek habersiz eve çağır babanla annenle otursun konuşsun? İkna olurlar belki
017 Yorumla- +1 yıl
Vallahi her şeyi denedik çocukta korkuyor diyor ki babanın karşısına çıksam belki çok büyük tepki verecek belki sana kızacak belki sen kötü olacaksın korkuyorum diyor yoksa hemen gelecek yani onu bile düşündük biz hep annem engel oluyor her şeyi annem ön ayak olsa her şey olacak ama annem hiçbir şey yapmıyor benim için
- +1 yıl
Korkacak bişey yok... Babanın daha hoşuna gider. Ben zamanında tek başıma gitmiştim. Saatlerçe konuştuk. Tavla dahi oynadık
- +1 yıl
Turşu mu kurcaklarmis knk seviyorsan olay bitmistir sen cocukla babani bir araya getir arkadasin dediği gibi son care. Bi sekilde gelcekler zaten cocugu tanıyınca fikri degisebilir
- +1 yıl
Bişey yapmaz. Korkma en fazla kapıyı yüzüne kapatır.
- +1 yıl
Konuştuğun çocuk gelsin. Görevini. yapsın. Sonrası zaten vermezse kaçarsın
- +1 yıl
Babana sinir oldum ha ne değişik
- +1 yıl
İki tokat yesin ne olacak. Karşılığında seni alacak
- +1 yıl
Psikopat adam knk sikayet etsene babansa baban ne demek siddet
- +1 yıl
Ablan falan olsaydim o herifin elini kirardim neyse eger hicbir yolu yoksa kac cocuga o adamdan da kurtulmus olursun
- +1 yıl
Bi tik normal olsa babani dinle bir bildigi vardir derdim ama adam dümdüz ruh hastasi sanada zarar veriyo kacabiliyorsan kaç gülüm
+1 yılCanım başta bende de vardı o problem ama nasibin seni illaki bulur ve kimse bişey dyemez Allah birleştirr szi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 487 cevap paylaştı. Belkide snein göremediğin bişeyi görğyorlar benc eönem ver fikirleirn
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKaç yaşındasın? Belki de senin yaşından dolayı istemiyorlar..
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 759 cevap paylaştı.
+1 yılDemekki seni evlendirmek istedikleri başka birisi var
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 734 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenme çünkü aileler razı olmayınca sıkıntı oluyor
00 Yorumla
+1 yılAilenin herşeyde hakkı var kısmetimizde kuracağımız yuvada hakkı yok sen sevdiğinle eğlenmene ve evlenmene bak
05 Yorumla- +1 yıl
Sakın pişman olacağın bir şey yapma diyenler var ailem de diyor ki ne yaparsan kendine yaparsın ama hiç kimse demiyor biz sana şunu yaşattık diye aylardır depresyondan çıkamıyorum dört kutu ilaç da hayatta kalmaya çalışan kızları var ama bunları görmüyorlar hala diyorlar ki sen bize yapacaksın biz sana bir şey yapmayacagiz
- +1 yıl
Evet pişman olacağın bir şey yapma ve sevdanın peşinden git ben aşık olduğum kadın için sonuna kadar giderim sende aileni karşına al ve madem ne yapacaksam kendime yapacağım o zaman izin verin sevdiğim adamla evleneyim o beni ben onu birbirimizi seviyoruz de evden kaçmakta istemiyorum sizi de çok seviyorum hem sizi hem sevdiğim adamı kaybetmeden hayat sürmek istiyorum lütfen ulaşın de :)
- +1 yıl
Annenle konuş tek yakala sonra da bi akşam karşısına geç babanın ama tek olma tüm aile fertleri olsun ve konuşmak istiyorum diyip konuşmaya çalış konuşmadan uzlaşmak çok zor olur
Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı. sende eften puften sebeplerden dolayı kaç ailenden
024 Yorumla
+1 yılŞöyle aileler ne sinir bozucu ya
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuğun işi ne? Evi arabası var mı
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAilen daha ne istiyor 😳
Cevap sahibi+1 yılHe ya sorma :(
- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılAkıllarında başka birisi vardır
01 Yorumla
+1 yılHabersiz evlenin sonra kaç git ✌️
11 Yorumla
+1 yılTanismaya cagir
03 Yorumla- +1 yıl
Ozmn kac git meslegin varsa
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026