Sizin de dolandırılma hikayeniz var mı?

Geçtiğimiz günlerde bir dolandırıcılık girişimiyle karşılaştım bekledikleri kadar kolay lokma olmadığımdan büyük hayal kırıklığına uğradılar. Olayı kısaca anlatayım şöyle ki bir iş ilanı gördüm ve başvurdum. Başvuru sürecinden olayın son anına kadar şüphe uyandıran şeyler vardı örnekse sözümona şirketin google' da çıkmaması, web sitelerinin epey kalitesiz olması, kullanılan iletişim kanalı ve üslübun kurumsallıktan uzak olması gibi.

Her şeye rağmen "aman nolucak canım varsın veri hasatçısı olsun, varsın dolandırıcı olsun" dedim ve başvurdum. Evet o ihtimali biliyordum kuvvetli bir ihtimaldi ama hem önemsemedim hem de kondurmak istemedim "kuruntu yapıyorsun" dedim kendime.

Neyse çok geçmeden bunların foyası ortaya çıktı alakasız bir şekilde bana para gönderdiler ve parayı geri istediler. Bir daha yazarlarsa şikayetçi olacağımı söyleyip bunlarla iletişimi kestim. Şimdi "bunun neresi dolandırılma" diyeceksiniz. Şöyle söyleyeyim biraz az zeki bir insansanız (gzekalı, kıt akıllı demek istemiyorum) o parayı gönderirsiniz ve bununla birlikte ardı arkası kesilmeyen para talepleri gelir. "falanca dosya masrafı için bin lira atmanız lazım, şu evrak için şu kadar para göndermeniz lazım" gibi. Dikkatli olmazsanız sizi sağabildikleri kadar sağarlar.

Bu aşağılık insanlar saf gariban bulduklarını dolandırıp hayallerini ve emeklerini sömürürken benim burada açtığım davanın takipsizlikle sonuçlanmasını beklemekten başka bir şey yapamıyor olmam hiç hoşuma gitmiyor -sizlerin yardımıyla oyunlarını bozabiliriz aşağıda anlatacağım takipte kalın-. O nedenle buraya yazıyorum öncelikle bilinçlenin, türlü zorluklarla kazandığınız paranızı ve emeğinizi dolandırıcılara kaptırmayın. Şunu da eklemek istiyorum hastanelere taşeron dahi olsa başvurular işkur üzerinden yapılıyor (Söz konusu olan sahte iş ilanı hastanede bir pozisyondu).

Sizin de var mı böyle dolandırılma/dolandırılamama :) hikayeniz?

Güncellemeler
+1 yıl
Peki biz ne yapabiliriz? Şöyle ki ben bu hikayeyi dışarıdan dinleyen biri olsaydım bahsi geçen ilanı bulur kendimi cahil, saf gariban, ilkokul/lise mezunu gösterir yalandan bir adres bilgisi uydurur benimle iletişime geçmelerini ve para göndermelerini beklerdim sonra iletişimi keserdim. İş bu yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir :d, bunu yapmanızı önermiyorum. İlan jooble'de Türkiye genelinde hastane banko görevlisi ve şoför olarak açık durumda bu ve benzer ilanlara karşı dikkatli olun.
Güncellemeler
+1 yıl
İnsanlar saflıklarından ya da dalgınlıklarından mağdur olabiliyor. Bu olayı anlatma ve sözde şirketi ifşa etme sebebim de insanların biraz olsun bilinçlenmesi, iş başvurularında bile seçici ve dikkatli olmalarını sağlamak. Şikayet ediyoruz dava sonuçlanmıyor, dava görülse bile bir tezgah kapanıp bir diğeri açılıyor ben de böyle bir çözüm yolu buldum kendime dediğim gibi, bunu yapmanızı önermiyorum sadece sizleri benzer ilanlara karşı uyarmak istiyorum.
Sizin de dolandırılma hikayeniz var mı?