Evlenmesi zor mu neden çünkü o yaş gurubuna geldiğinde kendi yaş gurupların da hep evlenmiş oluyor evlebmeyenlee de sıkıntılı bazıları hem evlenilecek hem de doğru insanı bulmak zor bence
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılYaş gurubu değll karşısına çıkan insanların nasıl bir karakterde olduğu önemli. Ayrıca bizimki gibi bir ülkede 30 yaşından önce evlenmemek değll evlenenememek çok doğal. Çünkü üniversite bittiğinde ilk yıldan kazansan 22 yaşında mezunsun. Ki herkes ilk yıldan gitmiyor. Mesela ben mezun olduğumda 26 yaşındaydım. E atanmaya çalışayım derken 29 oldum. Hala ufukta evlilik yok. Çünkü elimde evlensem geçineceğim sağlam bir mesleğim yok. Atanmadan evlenmek istemem. Çünkü evlenince ev işi, dersler derken hepten zor olur. Bir de eşimin işi yaşadığım şehirde olursa ve memur değil de özel sektörde çalışıyorsa farklı bir şehirde kendine yeni düzen kurayım derken zorluk olur. Çünkü öğretmenleri ilk doğu tarafına atıyorlar. Ben doğulu değilim veya orada da yapamıyorum. Ne yapayım yani? Evli olup ayrı şehirlerde mi yaşayalım atanıp doğu görevimi yaparken? Öyle saçmalık mı olur? İşte bu yüzden biraz da Kpss sınavını zaten elinde mesleği olan bireyler için saçma buluyorum. Mesleği olan işsiz takımı çok bu ülkede. İnsanlar nasıl evlense geçinecek?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDaha sağlam ve aklı başında kararlar vereceği bir yaş olduğu için en azından yanlış bir seçim yapma ihtimali azalmış oluyor. Evlilik doğru alınması gereken bir karar bu açıdan bakinca geç olsun da güç olmasın demek daha doğru olur
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmesi aklı başına geldiği için zor evet 😂 Gençken evlendin evlendin yaş ilerledikçe onun çöpü bunun çekirdeği derken daha mantıklı bakıyorsun olaya, duygusal değil..
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet
+1 yılYaşım 34. Evet Dediğin Gibi 30'dan Sonra Yaş Gruplarımız Evlenip Çoluk Çocuğa Karışmış Oluyorlar Lakin Sorun Aramamak Gerekir Bence. Sorun Tamamen Herkesi Bir Sanarak Yakınlaşamamak Yani Tanışma, Flört, Konuşma Bana Kalırsa. Benimde Mesleğim Var Çok Şükür Muhasebeciyim Lakin Bulamadım Ve Bazı Hemcinslerinde Bi Takıntı Var Para, Şöhret, Makam Mevki Vs. Çoğaltılabilir. her şey Maddiyat Değildir Lakin Böyle Duydukça İnsan Uzaklaşıyor. Herkes Diyor Hani Bahane Mi Arıyorsun Diye Ama Öyle de bir şey Yok Bir Kaç Kriter Var Ama Yapamıyorlar Bunlar İlki Tanıma Ama Gel Gelelim Daha Sonra Kimse Beğenmiyor Özellikle Beni Beğendiremedim Kimseye Kendimi Doğru Dürüst Oldum Olmadı Sadık da Kaldım Yine Olmadı. Bilmiyorum Anlayamadım Ben
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
47Cevap
O kadar da karamsar olmayın. Evet bazen bu gibi düşünceler hepimizi yokluyor. Kendimizi kötü hissetmemize neden oluyor. Ama umut, sabır ve çaba. İnanıyorum ki sonu mutlu bitecektir bu hikayenin :)
14 Yorumla
Soran+1 yılBen karamsarim ve düşündüğüm gibi de oluyo r
Soran+1 yılUmutlu olunca da olmuyor hiç nirsey degismiyor anlamadım
- +1 yıl
Normalde bayanların avantajı biz baylardan daha fazla eş bulma konusunda. Dediğim gibi karamsar olmayın. Umutlu olun, sabredin, aşırıya kaçmamak biraz çabalayın ve dua edin. Öte yandan herşeyin doğru bir zamanı ve doğru bir yeri vardır. :)
Yani biz de arıyoruz nasibimizi ama şimdilik doğru insanı bulabilmiş değilim. Ama umutsuz da değilim :)
+1 yılArtık zor bizler için evlilik daha aklımız başında ve ortam bozuk hayırlısı tabiki imkansız değil ama zor.
19 Yorumla
Soran+1 yılOrtam çok bozuk benim kimseye güvenim kalmadı arkadaşlık bile kuramiyorum
- +1 yıl
Sorun tamamen bu güveni kaybettik hepimiz bir birimize karşı.
Çok fazla iyi olan da bile neden bu kadar iyi diyoruz mesela aslında aksine sorgulamak gerekmez bu kadar ama hata arıyoruz iyide bile ve yaş birazda çocuk değiliz tecrübeler oldu ağzımız yandı artık
Soran+1 yılAslında evlilik isteme sebebim biraz da yalniz olmak arkadaşlık bakımından da yalnizjm
- +1 yıl
Bende öyleyim gerçekten yanlızlığa alışmaktan da korkuyorum doğrusunu söylemek gerekirse
- +1 yıl
Çünkü bir süre sonra insana artık daha iyi geliyor yanlız kalmak tek başına yaptığın şeyler zevk vermeye başlıyor yavaş yavaş bu moda girdim sayılır bende ileride de kimseyi istemem muhtemelen biraz daha böyle giderse
Soran+1 yılBen de öyle değil eskiden zevk aliyordum simdi değil aksine yalnız oldugunm için insanlar üzerime rahatlıkla geliyor
- +1 yıl
Yok kimseye o rahatlığı da vermiyorum doğrusu.
Kimse bir şey diyemez asla.
Herkesin kendi hayatı kendi yaşamı kendi tercihleri saygı duymayan olursa da asla arkadaşım olmaz.
Yani çok özür dileyerek tanışsak benim mantık olarak yaklaşımınız hoşuma gitti tabi uygunsa sizin içinde.
Soran+1 yılŞimdi ben de zor begeniyorum doğru o sıkıntım da var
- +1 yıl
O bende de var.
Eskiden güzellik bakardım şimdi zerre umrumda değil mesela değişiyor insan zamanla istekleri
Gizli Üye(30-35)+1 yılsanki o evlenenler çokmu mutlu söylermisin bana benim çevrem geniş evlenenlerin hepsi mutsuz keşke evlenmeseydim diyor ben hiç evlenmedim düşünmedim mutluyum ağrımayan başımı neden agritayim külfetten başka bir şey değil kadın evlilik ailesi vs vs bu benim düşüncem baskalarinin düşüncesine saygım sonsuz zaten yurt dışına gideceğim burada hayat yok kendimi geliştiremem burada zaten insana değerde yok mesleğimde de kendimi geliştiremem bilişim de çok geriyiz burada kendimi curutumem heba edemem vatanımı çok seviyorum ama baştakinin yüzünden güzel ülkem mahvoldu mülteci doldu ne olduğu Belirsiz doldu okuyan meslek sahibi ne bir şey demiyorum fazla söze gerek yok iste
112 Yorumla
Soran+1 yılAma benim arkadaş gurubum da yok yalnızım yalnızlığı bitirmek istiyorum anlatabiliyor muyim
Cevap sahibi+1 yılo zaman kendine bulmalisin
Cevap sahibi+1 yılBende 30 un üstündeyim napıcaksın evlenip
Cevap sahibi+1 yılnormal arkadaşındami yok
Cevap sahibi+1 yılmadem çok evlenmek istiyorsun ailen bulsun sana sahip çıkabilecek birisini
Soran+1 yılYokiste olsam bu durumda olmam arkadaş var ama dost yok
Soran+1 yılErkeklerden daha iyi arkadaş oluyor bazen
Soran+1 yılÇok sosyal değilim ortamlarda dislaniyorum hep bu da beni yalnızlığa sürüklüyor
Soran+1 yılÖzellikle kızlar beni çok dişliyor
Cevap sahibi+1 yılbenim var bir sürü arkadaşım birkaçtane dostum var kadın olarak iyi anlaşıyorum dertleşiyoruz
Cevap sahibi+1 yılsana şimdi normal arkadaş olalım desem yok diceksin onun için demiyorum sadece sormak istedim ama evliliğe sevgilime karsiyim nedenini sorma uzun hikaye
Cevap sahibi+1 yılKadın kadını çekemez derler kıskanır özlleigi böyle yaoacak bir şey yok
+1 yılMesleğin varsa sıkıntı değil ortalık bekar kaynıyor niye sıkıntı olsun parası olmayan evlenemiyo Şu an
23 Yorumla
Soran+1 yılMeslek var da
- +1 yıl
En azından varmış ne yaptın 30 yaşına gelene kadar demezler 😂
Soran+1 yılDiyolar jdjdb yaaa diyorlar ki mesleğin de var nasıl bulamazsin
+1 yıl30 dan sonra giderek zorlaşır ama imkansız değil. Beklentilerini düşür. Zamanında köpek çektiğin efendi erkeğe de şans ver. Belki hala efendiliğin kazandırqcağına inanıyodur.
04 Yorumla
Soran+1 yılKöpek çekmiyorum ama fazla pasif erkek de istemiyorum misal beni ortamda koruyabilmesi sahip çıkabilmek
- +1 yıl
Kusura bakma da kimse kimseyi koruyamaz. Sadece bir şekilde caydırır ya da kaçınır. Bir mermiye gider en babayiğidi. Ayrıca rambo veya polat alemdar arıyorsan biraz imkansız.
Soran+1 yılHayır öyle değil ama sahip çıkmalı anlatabiliyor muyim
- +1 yıl
Anlıyorum.
Evlilik seks için yapılan gereksiz bir sözleşme ve artık son dönemlerini yaşıyor. 30 lu yaşlarındakiler bir önceki nesle göre %50 daha az evlenmiş 2 jenerasyon sonra evli sayısı bekar sayısından çok daha az olacak.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. bence değil. erkeklerden de bir sürü evlenmeyen oluyor anca iş buluyorlar erkeklerde. ne o evlenme niyetin mi var yoksa
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılBen anlamıyorum hemşireler hemen evlenir ben hemşire oldum hala bekarım anasını satayım bazi şeyler üstüne sülük gibii yapışıyor ve senden gitmiyor sanki kaderin gibi benim sevgilim de olmsdi gençken aşk hayatım ilerlmiyor iş haytimda da mutsuzum ne yapacam ben zaten hemşirelik sectigime de ayrı pişmanım keşke mühendis olsaydim
+1 yılEvlenir ya neden evlenemezsin kendi yaşıtını bulamazsa küçük bulsun hem kendi 30 yaşına kadar sıkıntılı olduğu için mi evlenmedi kendi nasıl normal evlenmediyse normal evlenmeyen bir sürü insan vardır onun gibi
10 Yorumladoğru kişi bulmak daha zor olur herekes sececi ve zor olur
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 660 cevap paylaştı.
+1 yılMerak etme senden cok var evlilik müessesesi zorlasti tahammül yook
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kolay değil kendimden biliyorum.. :)
Kalbime aklıma sinmesi gittikçe zorlaşıyor…10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNiye zor olsun. Evde kalmak diye bir şey yok. Kendini obje olarak görenlerin tabiri bu.
Yanlış bedende olmaktansa doğru yalnızlık her zaman daha hayırlıdır10 YorumlaEvet çünkü yaşıtları yuvasını kurmuş, eline bebeğini almış oluyor genelde.
00 YorumlaBence zor değil. Kadınların bence belki de en şanslı olduğu konu eş ya da sevgili bulma konusudur.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kız niye zor olsun 50 yaşında bile koca bulursun dert etme
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yıl30 yaşındaki kadın ortaya ne koyacak
maddi oalrak?00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl30 yaşında evlenmemiş bir kadın olmak istemezdim. Yaşıtları şu an bize bakıyor ve onlardan büyük olanlar da evli oluyor zaten. Evlenmeleri çok zor
017 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle valla ben de istemezdim ama olabiliyor
Cevap sahibi+1 yılHakkında hayırlısı
Soran+1 yılKolay beğenen birisi değilim herkese evet evlenelim diyemiyorum
Cevap sahibi+1 yılBu yüzden 30 yaşına kaldın zaten ya
Soran+1 yılAma kanka evlilik bu sevmediğim biri i ne yaoayum
Cevap sahibi+1 yıl30 yıldır hiç mi sevmedin 😃
Soran+1 yılBegendiklerim oldu onlar da bana bakmadı
Cevap sahibi+1 yılNasip değilmiş
Soran+1 yılMesela bir akraba tanıştırdı o oglani begenmistim ama buluşma sonrası yazmadı bana misal bunun gini başka oglanlarla bulusuyorum onlsri da ben beğenmiyorum ilişki buluşmadan öteye gidemiyor
Cevap sahibi+1 yılNiye yazmadı sence
Soran+1 yılBilmem begenmedi heralde yoksa yazardı sence eğer yazsaydi onunla devam etmeyi düşünüyordum
Cevap sahibi+1 yılBencede beğenmemistir
Soran+1 yılYani oyle diğerleri de iyi oluyor ben beğenmiyorum olmuyo kanka
Soran+1 yılNeden beğenmedi onu da anlamadim halbuki fotomu gördü de buluştu ya da ilk vulusmada soğuk gelmiş olabilirim
Cevap sahibi+1 yılBelkide bazen fotodan farklı çıkıyoruz ondan da olabilir
Soran+1 yılBilmiyorum bir bulusmam da aynısı oldu o da öyle yazmadi ama normalde instadan tanistik diğer bulusmalarim da da ben devam ettirmedim ben beğenmedim çünkü
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorum canım
Aile & Toplum konusunda 6b cevap paylaştı. 30 gurubundayım. Biraz seçici oluyoruz da o kadar da umursamıyorum.
00 YorumlaValla zengin olsun yakışıklı olsun kibar olsun efendi olsun saygili olsun bitmez bu istekler ondan sonra kimse evlenmez
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı. neden zor olsun ki şu an evlenme yaşı 30 oldu
02 Yorumla
Soran+1 yılKızlar için
Evet zordur kadın durdukça çöker erkek durdukça olgunlaşır bi an evvvel evlenmene bak yoksa evde kalma korkusu basar büyük trip hiç evlenemezsin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYasıt erkekleri genelde kücük kiz yirmilerinde kiz ariyor
00 Yorumla
+1 yılNiye zor olsun canım sap erkek çok düzgün birini bulamak zor bu soruyu böyle değiştir
06 Yorumla
Soran+1 yılNe bileyim kanka yaşımı duyan yaşın da gelmiş muamelesi yapıyor da sinir oldum
- +1 yıl
Her insan evlenmek zorunda değil bence
Soran+1 yılAynen
Soran+1 yılBir de bulmak da zor su devirde simdi
- +1 yıl
Evet iyi dürüst zor
Soran+1 yılHele ki çevrem yoksa bittin ailen de sana diyor bul diye
+1 yılZordan ziyade bir süre sonra kimseyi tanımak istemiyorsun çünkü kendine bir düzen bir kariyer yapmış oluyorsun
00 YorumlaBu saate kadar kimse almamışsa zor
Anca boşanmış biri evlenmek ister02 Yorumla
Soran+1 yılBoşanmış birini de benistemen o zaman kaldık jdjdj
Soran+1 yılİsterse de ben de evlen boşan yaparım bdjfb
Mutlu olmak istiyorsan armudun sapı üzümün çöpü demeyeceksin
02 Yorumla
Soran+1 yılMutlu olmak istiyorum
+1 yılÇok zor bence. Hele erkek ise daha da zor. mezar temizler bizi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yıldeğil tabiki
ben 36 da evlendim02 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten mi kaç yaşında hanımla peki
- +1 yıl
30 yaşındaydı
Gizli Üye(25-29)+1 yılevet zor anlayın artık 30 yaşında olan biri evde kalmıştır evlenemez
03 Yorumla
Soran+1 yılNiye öyle diyorsun kanka belki de sene kalacaksın
Soran+1 yılHic birşeyin garantisi yok
Cevap sahibi+1 yılkalırsam kalırım bu benim için pek önemli bişey değil ama halam 32 ye girdi hala evlenemedi mesela
+1 yılNiye bu kadar evliliğe takıksınız
10 Yorumlaçok kolay kank imzayı atıyosun evleniyosun
10 Yorumla
+1 yılEvlilik kararı için zorunlu şartlar var.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. İmkansıza yakın duruyor bence bu saatten sonra
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvet zor 30 dam sonra evlenmeyin zaten
00 Yorumla alayım seni :)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılNeden evlenmek zorunda ki?
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Millet 70 yaşında evleniyor😃
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 914 cevap paylaştı.
+1 yılSeçici olmak dışında bir sorun göremiyorum
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yılevlenir neden evlenmesin
00 Yorumla
+1 yılZor biraz evet ama evlenmesin ya napacak evlenip
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYoo nasip meselesi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışansan caziben oluyor bir şekilde
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılyoo kolay
10 Yorumla
+1 yılneden zor olsun ki
00 YorumlaZor tabi
00 Yorumla
+1 yılZor değil
00 Yorumla
+1 yılBence zor değil takip et özelden konuşalım
00 YorumlaKaramsar olmamak lazım
00 YorumlaNeden zor olsun soruya baak
00 YorumlaNeden
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 356 cevap paylaştı.
+1 yılNeden zor olsun
00 Yorumla
+1 yılBazı sebeplerden ötürü kolay değil
00 YorumlaYoo evlenebilor
00 Yorumla
+1 yılYoo değil
00 Yorumlayo değill
00 Yorumlaİdeal yaş bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO zman sen de sıkıntısın
01 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir bilemem