Merhaba elektirk elektronik mühendisliği için ktün yani konya teknik mi yoksa Selçuk üniversitesinimi tercih edeyim fikirleriniz nedirr
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
selçuk teknoloji fakültesini ben beğenmiyorum. mağara gibi. ktun daha iyi. ben bilgisayarda oradan mezun oldum.
Suanki konumunuz nedir çap yapmak istiyorum zaten lütfen bilgi verir misiniz
şu anki konumumun okulla bir alakası yok. okulun bana teknik anlamda bir katkısı olmadı. bilgisayar bölümü için konuşuyorum. elektrik bölümü hakkında bilgim yok ama fakülte liseden farksız yani. ktun daha canlı. bizim bir kafeteryamız kantinimiz bile askeri gazinodan farksız :D şu anki konumumu merak ediyorsan, konya da yaşıyorum. uzaktan türkiyenin en büyük bankacılık ürünlerini geliştiren firmasında yazılım mühendisi olarak çalışıyorum. ama dediğim gibi bunun okulla bir bağlantısı yok. tamamen kendi çabamla elde ettiğim bir şey. ktun'un eğitiminin buraya kıyasla daha iyi olduğunu düşünüyorum. çünkü bizim hocalarımız da bilgisayar mühendisliği mezunu insanlar değiller genelde..
çap yaparsın bu arada. çap yapan bir kaç arkadaşım oldu. biraz zor ama bir şekilde çözersin mevzuyu. oturur çalışırsın. ben çalışmadan 3 ortalama yaptım.
İnşallah ya çok saol değerli yorumun için Allah razı olsun senden ock teşekkür ederim saolun 🤗 peki acaba aylık ne kadar maaş alıyorsunuz kaç yıl tecrübelisin birde çok saolun yeniden
gizlilik sözleşmem var o yüzden net cevap veremem. ama türkiyede dörder kişiden üç aile bu civarda bir parayla geçiniyor desem herhalde kafanda bir şeyler şekillenir. deneyimim yeni mezunum. ama 3 yıl tecrübe sahibiyim. okurken çalışıyordum kendi alanımda.
Anladım asgari ücret civarı aliyorsunuz ama 35 40 bin felan diyorlardı neden acaba sizde böyle bir durum var
söylediğim cümleyi anlatamadım sanırım :D duyduklarınız civarında işte. öyle çok yüksek bir kazanç diyemem ama idare ediyoruz işte
Hsnfndns ay çok pardon çok özür dilerim peki 7 8 yıllık tecrubeliler için ise 90 binlerde bu konuda ne düşünüyorsunuz peki
yakın arkadaşımın bir ekip lideri var. bir projeyi baştan yazmış farklı bir dilde. çocuğa 100 bin dolar promosyon vermişler. 3 milyon lira. yani ne iş yaptığından ya da kaç yıl deneyimli olduğundan ziyade kime çalıştığın önemli. çok büyük bir kurumda, önemsiz işler yapsan bile bu rakamları kazanabiliyorsun. piyasada çok büyük paralar dönüyor. ben şahsen daha işin başındayım. o yüzden dedim zaten "çok yüksek değil ama idare ediyoruz işte" diye. ama bu kurumlara girebilmekte tabi inanılmaz zor. 2 aylık mülakat süreçlerinden falan geçiyorsun.
Torpile gerek var mı peki bu kurumlar için yoksa gerçekten akıllı insanalrimi aliyorlar
sence? :D bizim işlerimizde memuriyet diye bir şey kesinlikle yok zaten. memuriyetin olmadığı yerde memur zihniyeti de olmaz bunu unutma. benim bu mesleği seçmemin en büyük nedeni zaten bu torpil cart curt meselelerinden iğreniyor oluşum. şirket, çalışanın maaşını milletin parasıyla değil; kendi cebinden ödüyor. işine yaramayacak adama verir mi o parayı :) direkt kovar geçer. yüz tane sözleşme imzalıyorsun hepsi yazıyor içinde. öyle keyfi yatayım bugün gelmeyim şunu yapmayım, ona buna bağırayım çağırayım vs. hadi bi yapsınlar da göreyim :D herkes uslu uslu işini yapıyor. neden torpil yok bir diğer sebebi ise, adamların problemleri var. problemlerini çözebilecek adamlar arıyorlar. problemin büyüklüğüne ve çözebilecek adamın piyasadaki azlığına bağlı olarak fiyatlarda ona orantılı olarak artıyor. ben mesela, piyasada benim gibi adam çok. övünmeyi isterdim ama çok bilinen teknolojileri kullanıyorum ben. o sebepten ücretim konusunda çok pazarlık yapamıyorum. adamlar ne verirse o yani. ama tüm şirketlerin teklif gönderdiği spesifik özelliklere sahip olsaydım o zaman her 2-3 ayda bir bana zam yaparlardı sırf beni mutlu etmek için. gözüm dışarıya kaymasın diye. birisine sıfırdan öğretebileceğin şeyler değil bunlar, o yüzden sokaktan adam toplayamıyorlar. birisi sırf bu teknolojileri biliyor diye kullanabildiği efektif sonuçlar çıkartabildiği anlamına da gelmiyor. yeri geliyor adamın karakteri problemli oluyor. anlaşamamazlıklar çıkıyor vs. o yüzden doğru adamı bulmakta zor bir şey.
yani piyasada adam çok ama çalışılabilir adam sayısı da az yani. bu sektörde para var diyerek önü açık diyerek her sene nerdeyse milyon tane insan tercih yapıyor yani. onbinlerce mezun veriyor. sırf türkiyede değil dünyanın her yerinde bu durum var. senin rakibin karşı komşunun çocuğu değil, karşı esnaf değil. benim şirketimde bir sürü yabancı var. amerikalısı almanı hindistanlısı pakistanlısı kanadalısı. ne ararsan artık. biz dünyayla yarışıyoruz rekabet ediyoruz. haliyle çalışan emek veren insanların bu sektörde olması kadar doğal bir şey yok. yani para için yapılacak bir işte değil. orada da çok yanlış anlaşılma var. konu paraysa araba al sat daha fazla para kazanırsın. bu iş günde yeri geldiğinde 16 saat bıkmadan sabrı tükenmeden problem çözebilen, problemsiz sistemler geliştirebilen insanların işi. mecbur akıllı olmak zorundayız.
Ya sen çok iyi birisin sana çok teşekkür ederim senin önün su gibi açılır inşallah en iyi yere gleirsin peki sana bir başka sorum ise ortalama önemli midir acaba ortalama kasıp hem pau , ktün gibi üniversiteden mezun olup bide sağlam bir ortalama kasarsam güzel yerlere gelebilir miyim bunun hakkında ne düşünüyorsun birde İngilizceden nefret ediyorum ingilizce yapmasam iyi yerlere gelirmiyim ayreten yaparsam nerelere gelirim bana neler tavsiye ederisn
teşekkür ederim. ingilizce önemli. yani ben her zaman derim, programlama dilinden önce ingilizce dilini öğrenin diye. benim ingilizcem belli bir seviyede artık. bundan sonrası daha fazla pratik yapmayı gerektiriyor. üzerine çok az koyabiliyorum. o yüzden geçen hafta oturdum, rusça öğrenmeye başladım. programlama dili zaten birkaç tanesini biliyorum. ama daha fazlasını öğrenmem gereken noktalarda var. ilerde farklı bir sektöre siber güvenlik alanına da kaymak isteyebilirim. yani mesai dışında da bir şeylere oturup çalışıyorum. şimdi yapmayacağım çoğu şeyi. mesela bir programlama dilini 5-6 ay sonra kullanacağımı bildiğim için, azar azar bakınıyorum ki öğreneyim diye. bunu hallettikten sonra rusça da belli bir seviyeye gelmiş olur. ondan sonrasında ise, belki 2-3-4-5 yıl sonrasında kullanmak için kendime yavaş yavaş siber güvenlik yatırımı yapacağım. her gün 1 saat bakınsam bile çok yol kat ederim. önümde süre çok çünkü. e bak ben sorumlu olmadığım halde oturup çalışıyorum sektörün içinde olmama rağmen. şirket bana ingilizce desteği sağlayacağını da söyledi. ondan da faydalanacağım. bak ben kendimi garantiye almış olmama rağmen gene de nasıl çalışıyorum? normal 9 saat mesaimi tamamladıktan sonra yapıyorum tüm bu saydıklarımı. yanlış anlama ama, bi zahmet yani otur ingilizceyle haşır neşir ol. bilişim sektörünün genel terimlerine hakim olmaya bak. bilgisayarını telefonunu ingilizceye çevir. tıkandığın yerde google çeviri kullan. bak nasıl öğreniyorsun her şeyi. bir de yabancı dizi seyret. türkçe altyazılı olsun. adamları dinle, sadece altyazıyı okuma. zamanla oturur yani. benimde ingilizcem hiç iyi değildi. özellikle ingilizcemi geliştirmek için hiç çalışmadım ben. bu işlerle uğraşa uğraşa kendiliğinden gelişti. şu an her türlü konuşulanı anlarım. yazılanı anlarım. az buçuk cevaplarımda. önemli olan istemek.
ortalamanın önemli olduğunu düşünmüyorum. 2 ortalamayla da mezun olma ama. 3 olsun kafi. o da yapması zor değildir diye tahmin ediyorum. 1. sınıftan itibaren sıkı tutarsan derslerini, çok rahat yüksek puanlar yaparsın. çünkü en kolay dersler 1. sınıfta. herkeste laylaylom geziniyor. 2-3-4. sınıflar zor olduğu için istesen de çok yüksek puanlar alamıyorsun. bari 1. sınıfın yüksek olunca, diğer senelere çok fayda ediyor. benim birinci sınıfım çok kötüydü. 2. sınıfım falan da öyle. 3 ve 4 te anca toparladım. 2.96 ile mezun oldum. öyle ki 20 kredilik staj bile ortalamayı 0.13 ancak arttırdı. şimdiki aklım olsaydı lineer cebir gibi 7 kredilik derslere oturur adam gibi çalışırdım. hatta okulu bitiremeseydim, yeni ders seçiminde kesinlikle o dersi de eklerdim, DC ile geçtiğim basit dersler vardı çok çalışmadığım için ya da hoca ödeve sıfır verdiği için zor geçtiğim. onları alıp CC BC bile yapsam ortalamam epey yukarı çıkardı. belki 3.2-3.3 falan görürdüm. sadece DC'leri bi tık yukarı taşısam yani. çünkü çok fazla DC vardı.
valla bana şu anki şirketime girerken ortalamamı ve transkriptimi sordular istediler. yani yeni mezun olarak çıktığında istiyorlar. ama bence çok önemli bir şey değil. önemli olan teknik bilgi ve insan iletişimi. eğer yüksek lisans vs. yapacaksan yapanlar var. ben şahsen okulu zamanında bitirebildim diye yatıp kalkıp dua ediyorum. bir noktadan sonra gerçekten sıkıyor. ben gerçekten okulu özlemiş biri olarak başladım. ama öyle kötü geçti ki, gerçekten bitsin de gitsin ne olacaksa olsun hesabı takılmaya başladım. bir noktadan sonra sende bıkacaksın yani. her dönem 10 tane sunum proje vs. olunca yoruluyor. bide ben hem iş hem okul aynı anda götürdüm yıllarca. öğrencilerin de sorumsuzluğu yüksekti açık konuşayım. ben gece uyumuyordum. ödevlerimi yapacağım diye. hiç işi gücü olmayan adamlar yapmayıvereyim kafasında takılıyordu. yani çok büyük zamanınız var. bunu kullanın. gerçekten zaman en büyük hazine. yıllar geçip gidiyor daha üniversiteye başladığımda 21 yaşımdaydım, şu an 27 yaşıma giriyorum. dün gibi. bunun bilincinde olun. sadece çalış demiyorum tabi. gez toz eğlenmene bak. film izle dizi izle oyun da oyna. ama gününün belli bir kısmını da kendi mesleğine ayır. bu işe bölüm olarak değil meslek olarak bak yani. okula da sana resmiyet kazandıracak bir araç olarak bak. diploma için gidiyormuşsun gibi hesap et. bu senin mesleki anlamda kendine yatırım yapmanı sağlar. ve emin ol kimse odtü itü den mezun değilse mezun olur olmaz işi hazır olmaz. benim gibi üniversitelerden mezunsan ya da daha kötüsü, kesinlikle çok şey biliyor olman gerekiyor. bunun nefret ediyorumluk bir tarafı yok. oturup öğreneceksin :)
düz mantık olarak şunu anlasan yeter.
çok çalışıp okulda ortalama kasarsan, ortalaman 3.5 ya da 3.7 gibi bişey olur. ama okulda öğrendiklerinle asla iş bulamazsın. ortalaman güzel olabilir ama sıfırdan yetiştirmeyecekseler gene bir işine yaramaz. onun yerine benim dediğim gibi iş tecrübesi ve teknik yatırım üstüne geçen 4-5 yıl neyse, üstüne de derslerine vize-finallerden 1 ay önce çalışmaya başlasan ortalaman gene 3 olacak. yani yarım puan için bence hiç değmez bu takas. derslerine çalışan ineklerden olma. benim sınıfımda dolu öyle. kime yaradı? 100 tane adam var nerdeyse. kaçı sektörde çalışıyor? bir elin parmağını ancak geçiyor. ben ise 3000 kişi arasından seçiliyorum. neden? beni işe alan adamın dediği şey belli. bu adam okurken 3 yıl tecrübe edinmiş, üstüne de 3 ortalama yapmış. demek ki bu adam ne yaptığını biliyor, zaman yönetimine de sahip. bildiğin sektör adamı. ben bu adamı kaçırmayım diyor. özellikle yeni mezunlarla kıyaslanıyorsan, hesap et işte. tecrübesiz 10 bin tane adam olsun. ben gene hepsinden öteyim yeni mezun olarak. isterse puanları 4 olsun yani. benim konuşmam bile fark attırır onlara. o yüzden önemli işte teknik yatırım, tecrübeye yatırım.
Yahu senden Allah razı olsun çok teşekkür ederim saol çok iyi birisin Allah senden bin kere razı olsun çok değerli yorumun için ya ne diyeceğimi bilemiyorum peki Sakarya , Selçuk, Pamukkale, Bursa Uludağ üniversteleri arasinda bir mukayese yaparmisin desem siralaman nasıl olurdu acaba:)
hiç bilemiyorum. eğer bunu 5 sene önce sorsaydın, bir sıralama yapacak olsaydım bunu üniversitelerin konumlarına göre yapardım çünkü hangisi marmara-ege çevresinde özellikle İstanbul'da ona bakardım. çünkü o zamanlar ofiste çalışma dışında bir imkanın yoktu. dolayısıyla konyada yaşayan biri, konyada çalışmak zorunda olduğu için muhtemelen iş bulamayacaktı. bulsa bile kapasitesi belli olacaktı. bir nevi sektörde oyalanmış olacaktı. belki asgari ücretin üçte biri falan verilecekti deneyimsizsin adı altında emeği sömürülecekti. ama şimdi herkes uzaktan çalışıyor nerdeyse. ve dünyada da bu durum böyle. hani illa türkiye olarak bakma. benim ilk işim hollanda'daydı. baya baya hollanda'ya çalışıyordum. sonraki işimde isviçre'ye çalışıyordum. ben ilk kez türkiye'ye çalışıyorum. hepsinde de evimdeki kendime ait odamda çalıştım. karşımda yatağım var. yorulunca öğle molasında yatıyorum. gidip dışarı çıkıcam diye banyodur temiz kıyafettir ütüdür sabah kahvaltısı uğraşmıyorum. hatta hava sıcak çok sıcak o yüzden şu an üstümde bi iç çamaşırım var :D dışarda terlesem soyunamazdım. ikincisi işe gidiş geliş belki günde 2-3-4 saat vaktimi alacaktı. öyle bir durumum da yok. anlayacağın uzaktan çalışmak büyük nimet. ama alıştırmak lazım kendini. değilse çok boş şeye vakit gidiyor. bi youtube'a gireyim bi instaya bakayım falan filan derken vaktin gidebiliyor. işler yetişmezse sıkıntı yani. o yüzden oturup çalışıyorum. işlerimi hallettikten sonra gidiyorum keyfime bakıyorum. bunu yapmayan insanlar var bu arada, günün sonunda performansları düşük kaldığı için birilerinin merceğine takılıyorlar ve şutlanıyorlar. o yüzden suistimal edilebilir bir şeymiş gibi düşünme bunu. gene oturuyoruz çalışıyoruz yani. neyse konuyu çok dağıttım, üniversite sıralamasını yapmazdım :) buna gerek yok çünkü.
ama eğer ofisten çalışmak gibi bir imkanın olsun istersen, hangisi ege bölgesine İstanbul'a daha yakınsa seçebilirsin. ama deprem falan da olacak deniliyor. ben olsam korkarım yani :D bide etkinlikler falan oluyor. onları kaçırma bence. ben istanbuldaki etkinliklerin çoğuna katılıyorum. gidiyorum haftasonu, bir gece sağda solda kalacak bir yer buluyorum. orada pek çok insanla firmayla konuşuyorum tanışıyorum. işini iyi yapıyorsan, güzel yatırım yaptıysan oralarda iş bulabiliyorsun. yani ben son işimi oradan buldum mesela. ordan başvurdum. o yüzden konya'da okumanın bir engeli olduğunu düşünmüyorum. aksine okul ve işi bir arada götürebileceğini bildiğim bir okul. bide yaşantıyı da biliyorum yani. sessiz sakin bir yer. suriyeliler yok bosna civarında. yani üniversite civarında. kampüsü büyük geniş. daha ne olsun? oturur kendine 5 yıl yatırım yaparsın. 4 yıl neyse artık. mezun olduğunda sektöre bomba gibi giriş yaparsın. önemli olan bir konuda gerçek anlamda profesyonel olmak. öyle çok fazla alan var. ben olsam rahat rahat bitirebileceğim bir okul bakardım. çünkü başta da dediğim gibi odtü itü değilse tüm üniversiteler aynı yani. iyi eğitimle seni zorlasalarda, kötü eğitimle seni rahat bıraksalar da dışarda ha selçuk ha pamukkale anlatabiliyor muyum? kimsenin ççükünde değil. bari rahat okula git, aynı anda tecrübe kas. ha dediğim gibi eğer okul bana bir şey katsın ben kendi kendime yapamam dersen gideceksin iyisi hangisiyse hangisi ingilizce eğitim veriyorsa onu seçeceksin. ama bence oturup kendi kendine de bu işi halledebilirsin. günün sonunda mezun olduğunda da hocaların yanında olmayacak. kendi başına kalacaksın. o yüzden baştan bunu kabul ederek başlamakta fayda var
Yine Cok teşekkür ederim değerli yorumun için peki elektrik elektronik mühendisidemi evden çalışıyor peki birde ktün de ikinci öğretim olsa fark eder mi acaba, eğer ben üniversiteden mezun olur olmaz bana iş vermezlerse o zaman ben işsiz kalırım maalesef zira kendim iş bulamam ve gleistiremem ama hayırlısı olsun diyelim senin işlerin gercekten çok iyi hem şuanda bende elektrik elektronik mühendisliği okuyorum:(
ben elektrik falan nasıl calisir bilmem. hic tanidigim da olmadi cevrem de ona gore degil. o yuzden ne desem yalan olur. ben ikinci ogretim oldugum icin bunca yillik tecrube elde edebildim. birinci ogretim olsam mumkun degildi. ama iste sosyallik sıfır oluyor ikinci ogretimde. okula gittiginden hicbisey anlamiyorsun sosyallesemiyorsun. bunu bilmek gerekiyor 2. ogretim secerken.. işsiz kalmak bilmiyorum her sektorde var o durum. ama isini iyi yapan fark yaratan o konuda cok sey okuyup arastiran hayata gecirebilen insanlar asla issiz kalmaz. piyasadaki sorun okuldan cikan kisilerin hicbiesey bilmemesi. 1 milyon mezun varsa atiyorum yarisindan daha azı calisiyor. haliyle herkes issizlik cok yuksek diyor. ama gercek şu ki insanlar bos bos okul okuyorlar. gidip geliyorlar yani. ustune koymak lazim. ben eminimki emek sarf ettigin surece emeginin karsiligini alacaksin. bir diger husus ise, işsiz kalmaktan korkmayacaksın. bu senin gundeminde olmamalı. ogrenciyken elektronik muhendisi olarak calismali sektoru gormelisin. bilgisayarsa da yazilimci olarak ya da baska neyse iste. tecruben oldugu zaman belki staj yaptigin yer dicek sana kal burada diye. sende diceksin ki sogortami yapin bana su kadar maas verin kalayim. bu kadar basit aslinda. ben de boylr yapmistim. o sirkette edindigim sigortayi baska sirkette gosterdim. ise girdim. ikisini topladim baska yerde gosterdim daha da rahat jse girdim. onemli olan cv de bir seyler gostermek. ogremciyken cok rahat cv olusturursun. sonucta ogremcisin isgedigin yerde calisirsin masil olsa maliyetjn dusuk. ya da belki ucretsiz yapacaksin bilmiyorum. ama issiz kalsan da cabaladigin surece isi gene bulursun. pes etme yeterki :) kendine inan...
Ya yine teşekkür ederim ama birinci öğretim ile ikinci öğretim farkını tam anlayamadım çünkü birinci öğretim ile ikinci öğretimin tek farkı harç olması değil mi hocalar bile aynı peki bu durumda neden ikinci öğretimde dersleri anlayamiyorsun onu anlamadim
şöyle anlatayım. birinci öğretim olursan tüm günün okulda geçer. ders 9 da başlar, 4-5 e kadar aralıklı ders koyarlar. mesela saat 9-11 arası dersin vardır. 12-1 arası zaten mola. 1 de dersin vardır. 3 te biter. 6 saatin okulda geçmiş oldu. kimi zaman 4 te biter. o birkaç saatlik boşlukta genelde arkadaşlarınla sağa sola gidersin. öyle vakit öldürürsün işte. işe gitmek istesen gidemezsin. akşam vakti kimse kimseyi çalıştırmaz. ikinci öğretim olursan, akşam 5 te dersin başlar. 3 saatlik dersi hoca 2 saatte anlatır, gidebilirsiniz der. iki ders varsa aynı günde, ilki tam anlatır, ikincisi anlatır geçer. akşam 9-10 da salmaz, 1-2 saat erken salar. gidebilirsiniz der. yani, düz mantık hesapla işte. birinci öğretim adam, gününün 6-7 saatini okulda geçirirken ben yalnızca 3-4 saatini okulda geçiriyorum. zaten ara yok mola yok. haliyle insanlarla sosyalleşemiyorsun. ve tüm gün sana kalıyor. o kalan boşluğu da çalışmaya ayırıyorsun işte. ben hep öyle yaptım. sordular bana okul engel değil mi diye. bende dedim ki, hayır. benim okulum 5 te başlıyor. ben sabah 8-9 da başlarım, okul vaktim gelmeden mesaimi bitirmiş olurum. bitti. bana sadece vize-final haftalarında izin verin. başka bir şey istemiyorum. bu kadar yani. adamlar da kabul ettiler. bu şekilde 3 yıl çalışmış oldum. brinci öğretimdeki adamı kabul edemezler bu şekilde. adam tüm gün okulda. akşam çalışmak istese, tüm ekip gündüz çalışıyor. akşam çalışan adam sorusu olsa sıkıntı mesela. direkt tıkanacak. ki soru sormaması da imkansız. o yüzden ben ikinci öğretimi öneriyorum. arkadaş ortamı, öğle vakti sağda solda birlikte yiyip takılmak istiyorsan, çalışmak gibi bir derdim yok diyorsan öğrenci gibi yaşayacağım hayatımı diyorsan birinci öğretimi seçmen daha mantıklı.
ama ben genelde arkadaş ortamlarında takılmalık diyebileceğin bir insan değildim. haliyle hep tek başına oturan o kişiydim :D zaten tınlanmadığım için tınlanmadığım insanlar için birinci öğretimi seçemezdim büyük a**tallık olurdu. ikincisi onlarla takılabilecek maddi gücüm de yoktu. dediğim gibi 2-3 lirayla okula gelip gidiyordum en fazla ne yapabilirdim :D onlar yemek yerken ben kenarda seyrederdim :D ya da kafede de çay içemezdim bütçem yetişmezdi. kütüphaneden ucuz çay alıp kafeye oturamazdım herhalde :D dersleri anlamaktan çok bahsettiğimi hatırlamıyorum. anlasan da olur anlamasan da. günün sonunda senin kendi vakit ayırman gereken bir şey yani. hoca çok iyi anlattı diyelim. sen tekrar etmedikten onu kullanmadıktan sonra zaten ne anlamı var unutup gideceksin yani. eğer ilgin varsa hocanın anlattıklarına, gidersin kitap alırsın. boş vakitlerinde ona çalışırsın. millet not çıkartır. sınav dönemi zaten bakarsın öğrenirsin o konuları. o yüzden birinci öğretim okumak bana mantıklı gelmiyor. en azından benim durumumda birisi için
Sen çok iyi birisin ya vallahi iyi ki karşıma çıktın anlıyorum seni ben, bu durumda yapmam gereken birde çap yapmak önemli mi birde mezun olur olamz iş bulabilirmiyim bende 80 binlerdeaas alabilirmiyim lütfen soylermisiniz ne yapmam gerek yoksa işsiz bırakır mı konya teknik üniversitesi yoksa ne olur lütfen bilgi verir misiniz
çap güzel bir şey. ama iş ve okulu aynı anda götüremezsin. onun yerine part time çalışabileceğin bir yer bulursan, haftada 3 gün gibi. o zaman bence yürütebilirsin gibi. ama ikinci öğretim olmanda fayda var. bu arada zor bir şey yani hayatsız olmayı gerektiriyor. üstesinden gelebilir misin bilemem. maaş konusuna gelince, çok hayal kurma :D o ne öyle? ben 3. yılımdayım hala öyle bir rakam görmüş değilim. kendine gel :D ha kazanabilir misin? çok iyi bir şirkette çalışıyorsan eğer evet. ama çok iyi bir şirkette çalışan arkadaşım var. o bile bu rakamı ancak kazanıyor. iyi bir şirket dediğim, dünyanın en büyük 250 şirketinden birinde çalışıyor. anlatabildim mi? sen kazanacağın maaşa değil, edindiğin teknik bilgiye odaklan. sen iyiysen fark yaratır düzeydeysen zaten para sana gelir. para motivasyonuyla ilerlersen emin ol iş dahi bulamazsın teknik olarak dahi bir yere getiremezsin kendini.. bu iş para için yapılacak bir işte değil. zamanı gelince anlarsın dediğimi
Min 30 35 veriliyor diye biliyorum yok ya ders çalışırım hayat olur off çok kararsız kaldım ya vallahi bak
minimum o düzeyde verilmiyor. iyi şirketler minimum bu düzeyde veriyor. 2 3 4 yıl çalışan adama cüzdanı biraz daha açıyorlar. 50 civarı oluyor. ama işte iyi olmayan bir şirkette çok iyiysen de ancak bu kadar parayı da kazanabilirsin. yani 20k için çalışan çok tanıdığım var. herkes uçuyor kaçıyor gibi algılamışsın sen ama bu kesinlikle doğru değil. minimum 35 veren bir firmada işe girebilmek için kaç bin kişiyi işe alımlarda sollaman gerektiğinin farkında ol. sen çalışmaya bi başlada, anlarsın dediğimi. şimdi sen sadece hayal kuruyorsun. önce icraat yap. hayal kurmayı bir kenara bırak. yeri gelecek hiç para bile kazanmayacaksın belki. önemli olan senin fark yaratman. projeye yön verebilecek, soru sorulan kişi olmak. daha oraya gelmene çok uzun yıllar var. bunları düşünme. üzülürsün değilse..
Peki k zaman yine teşekkür edeirm peki senc ekendimi helistirerek yüksek paralar almam için bana meelr önerirsin kısaca bahsedemrisin çok teşekkür ederim saolasin
elbette en iyileri takip ederek. bu sektörde en iyiler dedigin insanlar kimleri takip ediyorlar onlara bakarak. yani yeni baslayanlara basit seyler ogretenlere degil, o isi bilen insanlarin birseyler ogrenmek icin takip ettigi kisiler kimlerse onlardan ogreneceksin. basit bilgiyi herkes verir. zaten dokumanda da o yazar. onemli olan o bilgiye yorum katip onu en iyi sekilde nasil kullanacagini anlatan kisiyi dinlemektir onemli olan. onun disinda, bir teknoloniyi dokumandan ogrenmek cok onemli bir beceri. dokuman okuyabilecek duzeyde ingilizce bilmelisin. onun disinda bir kod nasil daha iyi hale getirilir. normal isleyisi nasil degistirebilirim. bu kod nasil daha hizli hale gelir. bu kodu nasil daha kisa yazabilirim. nasil system design edebilirim. teknik gelisim icin ayirdigim vakti nasil daha verimli hale getirebilirim. nasil daha az calisarak kendime daha fazla bilgi beceri katabilirim. bunun hesabini yapmak lazim. bunlarin cevaplarini ogrenmek. lazim. uygulamak lazim. bunlar hakkinda icerik paylasmak lazim. bir seyi ogretmek cok daha iyi ogrenmeni saglar. soyleyebileceklerim bunlar.
Merhaba sizce Kocaeli universtesi elektornik ve haberleşme mühendisliği mi yoksa Bursa Uludağ elektrik elektronik mühendisliği mi?
Buna ne dersin peki
ben kendi alanım dışında bir bilgi veremem. bilmiyorum çünkü. yanlış olur. onu da bir bilene sor :)
Sen olsan hangisini tercih ederdin peki
epey spesifik bir cevap olacak ama :) ben tek tercih yaptım. gelirse gelir gelmezse gelmez. ben başka bölüm istemiyordum. ne istediğim belliydi çünkü.
Bunların ikisi arasinda illa bir şey sple desem ne derdin pdki
elektronik mühendisliğini seçerdim. daha bilindik bir bölüm. yazılım alanında da geçerliliği var. ilanlarda sık gördüğüm bir bölüm.
Elektrik elektronik mühendisliği mi elektronik ve haberleşme mi anlamadım ki
elektrik elektronik ilanlarda daha çok sık görüyorum. illa birini seçeceksen onu öneririm yazılım alanı için.
Tamam çok teşekkür ederim peki bana onerebilecegim bir şey var mı il olarak peki Kocaeli mi sence bursa mi
kocaeli derim. İstanbul'a ulaşımı daha kolay. icabında hybrid tarzı bir işte gidip gelmen hızlı trenle çok kolay.
Ya çok teşekkür ederim bu arada YTÜ elektrik mi kou elektronik ve haberleşme mi
ytü, çünkü İstanbul'da.
Medeniyet elektrik elektronik mühendisliği mi YTÜ elektrik mühendisliği mi
Tercihler bitmedi mi
Benimki başka yatay geçiş benimki