1. Kadinin istediği gibi giyinebilme özgürlüğü
2. Başörtüsü özgürlüğü
3. Yatağa aç yatan çocuğun doyma özgürlüğü
4. Düşünce özgürlüğü
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İlk iki madde birbirinin aynısı. Evet önemli bir özgürlük. Üçüncü madde çocuklar için en başta biyolojik ihtiyaç olup buna bağlı olarak stresin giderilmesi için de gerekli, yetişkinlerde ise , hem kadın hem erkek açısından, fiziksel , biyolojik , psikolojik olarak giderilmesi gereken unsurlar olup çok önemli bir özgürlük. Düşünce özgürlüğü ise bunların hepsini içine alan şıklar arasındaki en önemli özgürlük. Öncekilerin hepsi , düşünceler içindeki isteklerin yerine gelmesine yönelik özgürlükler. 😉😊
Hepsi değerli ve önemlidir yani bunlar kıyaslanmamalı en önemlisi yaşama özgürlüğü, giyinme özgürlüğü ve düşünme özgürlüğü. ama adalet olmadıkça bunların hepsi boş maalesef Düşünce ve ifade özgürlüğü, bireylerin düşüncelerini açıklama, fikirlerini paylaşma ve eleştirme hakkını ifade eder. Bu özgürlük, demokratik toplumların temel taşlarından biridir, çünkü tartışma, yenilik ve değişim için gereklidir. Kişisel özgürlük, bireylerin kendi yaşamlarını nasıl yaşayacaklarına dair özgürlüklerini ifade eder. Bu özgürlük, özgür irade, özel yaşamın gizliliği ve kendi kararlarını alma hakkını içerir. Hareket özgürlüğü, bireylerin serbestçe seyahat etme ve yer değiştirme hakkını ifade eder. Bu özgürlük, bireylerin farklı bölgeleri keşfetmesini ve farklı kültürlerle etkileşime girmesini sağlar. Din ve inanç özgürlüğü, bireylerin kendi dinlerini seçme, inançlarını uygulama ve başkalarının farklı inançlarını saygı gösterme hakkını içerir. Topluluk katılımı ve siyasi özgürlük, bireylerin toplumsal ve siyasi süreçlere katılma hakkını ifade eder. Bu, demokrasilerde vatandaşların yönetimleri üzerinde etkili olma ve değişiklikler talep etme yeteneğini sağlar.
Bir çocuk yatağa aç giriyorsa. Öteki şıkların hepsinin canı cehenneme.
👍🌹 güzel bir ifade..
Aynen öyle ! Ben yazacaktım sen yazmışsın dostum eline sağlık
Aç çocuk kalmamalı bana göre onu okuyunca bitti diğer şıklar
👍 en iyi görüş
😌🙏
Cevap
27Cevap
Bütün özgürlükler değerli. Ben çok paralı iş karşılığı karşı cinse ficudumu hunharsızca sömürtebilme özgürlüğü istesem de bir çocuğun yatağa tok girme hakkı bir özgürlük değil, toplumun bir mecburiyetidir..! Lakin düşünce özgürlüğünü bir çocuğun tokluğundan daha önemli görülmesi beni çok üzdü. Kafalar çok karışık. Ezberler zekâyı örtüyor maalesef.
Günaydın.. Bir cocugun yatağa tok girme hakkına ister özgürlük de ister mecburiyet de. çocuklar aç kaldıktan sonra hiçbir kelimenin bir değeri yok.. birşeylerin özgürlüğünü haykıranlara attığım bir taştı o. son cümlelerin çok güzel her zamanki gibi..😊👍
Teşekkürler sağolasın. Sorularıma dikkat et, başlıkları bir cümleye oturttuğunda verilmeyecek cevaplar parça parça sorulardan toplayınca alıyorum. Bize lazım olan önce adil düşünce. "Yurt dışına gider misiniz?" diye soruyorum yüzde 80 üzeri giderim diyenler, topraklarında yabancı istemiyorlar. Gideşatı beğenmeyenler vatan sevgisinden bile uzaklaşırken, düzeltmek adına hiç bir çaba göstermek istemediklerini belirtiyorlar. Memleketten kaçmak isteyenler, gitmek içşn bile çaba göstermek istemiyorlar. Yani hem bireysel olup, hiç bir şey yapmak istemeyen ama herkesi suçlayan insanların müthiş bir çoğunluğu olan bir ülkede komşusu aşken tok yatmayı bile başarı sayanların olduğu, insanlara vermektense ekmekleri, yemekleri iki günlük oldu diye bütün bütün çöpe atanların olduğu bir ülkede kolaycılık hastalığı vardır. Nöyle bir ülkede çocuklar yatağa nasıl tok girsin ki?😞
Normalde özgürlük tanımlanırken bahsedilmesi gereken bir konu var.
Kişinin özgürlüğü; bir başkasının özgürlüğüne, yaşam hakkına, fiziksel ve psikolojik bütünlüğüne müdahale etmeye başladığı noktada son bulur.
1,2 ve 4. maddelerin bu kapsamda bazı sınırları olabilir.
3. maddeyi ise konuşmak bile saçma. Aması fakatı olmamalı. Hiçbir çocuk yatağa aç gitmemeli.
Düşünce özgürlüğü. İstediğini düşünüp ifade edemedikten sonra insan kendini çok kısıtlanmış ve stresli hisseder. Açlık tokluk işi bir özgürlük değil bir ihtiyaç bir zorunluluk. Özgürlük kapsamına nasıl soktun bunu😅
Yataga ac yatan cocugun doyma ozgurlugu nedir
yatağa aç giren çocuk olmamalı.. anlaşılmayacak ne var ki. bunda
Yani diger ciklar arasinda en onemlisi. Bu bir ihtiyac. Zorunluluk. Ozgurluk kavrami secenekler icerir. O manada sormustum.
Bu zorunluluk giderilmiyor maalesef.. lüks gibi sanki.
Asuman Hanım. Bu durum nerede yasanıyor ve sahit oluyorsanız destek olmak isterim. Kim olduğumun bilinmesinede gerek yok.
Başkasının yaşamını etkilemeden riske sokmadan sadece kendini etkileyebilecek her şeyi yapabilme veya yapmama özgürlüğü
Dördüncü çünkü diğerleri de onunla ilgili bu arada düşünmek serbest zaten, önemli olan ifade edebilmektir.
Hangi özgürlüğün daha önemli olduğunu seçmeyecek kadar özgür olmak
Özgürlüğün her türlüsü önemlidir hepsi bir zincirin halkası gibidir birisi koparsa zincir dağılır
Sahip olmadığımız özgürlüğü isyez. Her özgürlük önemli
sabah domates öğlen biber akşam melemen yatar kende petito çikolata işte özgürlük😂🤑
Bütün özgürlükler önemlidir. Tabi başka birinin özgürlüğünü kısıtlamadığı sürece
Düşünceler özgürleşince diğer özgürlükler kendiliğinden çözülür toplumda
Düşünce özgürlüğü deyince hepsi içine giriyor ama düzeltme yapmak istiyorum hepsi olmalı ama sadece erkek özgür olmamalı erkekler kadınların emrinde olmalı
Çirkin olma özgürlüğü olsun, çirkinleree ÖZGÜRLUKK👽👾.. (Sosyal medyada linç yiyorlar ve isteklerini yapamıyorlar🤝👍))
1. Yatağa aç yatan çocuğun doyma özgürlüğü
2. Yatağa aç yatan çocuğun doyma özgürlüğü
Hepsi düşünce özgürlüğü farklı bisi bunu herkeze kabuletiremsin
Valla şu an ekonomik özgürlüğüm daha önemli çünkü 4 aydır yaptığım bu işten dokayi düze cijtim alabiliceklerini alıyorum o yüzden ekonomik kesinlikle
aç yatan çocuğun özgürlüğü
Başörtüsü ve düşünce özgürlüğü
Seçeneklere zorlanacak kadar özgür olamamak.
Konusabilme sanati..
Düşününce özgürlüğün ne olduğunu anladım 🙄
Hareket özgürlüğü
Cünkü hepsinin temeli o
Düşünce
Hepsi önemli
Hepsi önemli
Tabiki aç yatan karın doyma özgürlüğü
Fikir özgürlüğü
düşünce özgürlüğü
Pompa bence
Hepsi önemli.