bu aralar sosyal medya da çok karşıma çıkıyorlar ateist olsun deist olsun hristiyan olsun hep istemişimdir böyle biri ile konuşmak dini sorgulamak caizdir bu arada var mı aranizda böyle biri ( elhamdülillah çok şükür müslümanım bu arada)
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAllah düşmanları ile muhabbet etmek hoşuna gidiyor demek. Bunun caiz olduğu konusunda feci yanılıyorsun. Tabii istediğini yap, caiz olmadığı belirtmek istedim.
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır sadece sormak istediğim bir kaç soru var bana ilginç geliyor onları bu inançtan ayıran şey ne
En İyi Cevaplar
+1 yılbenim yolum boyle oldu
sozde musluman> deist> gercek musluman> agnostik teizim > agnostik ateirzim>ateizm > nihilizim
diamond tema videolarina bakarak biraz aydinlana bilirsin.
dinin icinde girdigimden beri benim icin cok zor oldu. objektiv dusunemedim ve dusunmekte zorluk cektim. sonra kendimi kabullendim. ya varsa demekle olmuyor iste. ben dine girdikce din beni kendinden uzaklastiriyordu. agir depresyona gidiyordum 2 yilim boyle gecti.08 Yorumla- +1 yıl
her kesin inandigi dina slinda farkli seninin inandigin islamla baskasinin kabul ettigi islam ayni degil. her kes aklinda farkli sekilde yorumluyor dini. Biri bir Hadis okuyor burada bunu dedi bize bunu anlatmaya calisiyor diye kaydediyor. Baskasi ondan baska anlam cikariyor. herkes kendi bildigi yone dogru ilerliyor. Din kendi icerisinde boylece asiniyor. Mezhebler Cemaatler falan bir suru farkli topluluk olusuyor. Her biri de kendininkini gercek islam sayiyor ve takipci coplamaya calisiyor
Soran+1 yılYukarda yorum yapacaktım ama yorum gelmiyordu bak ben şu an ne desem inanmazsın ama ben en azindan yaraticim hakkında mucizeler sundum siz ne kadar inanmasanız da peki sizin yaraticiniz kim size gire yaratıcı nasıl biri bu soruma cevap verirsen sevinirim
- +1 yıl
asagida baska bir yorumda verdim
Soran+1 yılAsagidakinde gelmiyor zaten gizli üye engellenmiş falan diyor
- +1 yıl
blam ben dinlerin hic birisine karsi dusman degilim ozellikle de islama karsi. uzun zamandir inanmak icin cok calistim birisi beni gercekten ikna ede bilirse yemin ederim o dine cok siki siki baglanirim. ama ben arastirdikca yavas yavas battim. kac zamandir depresyonla ugrasiyorum inaniyorsam dogru durust inanmak istiyorum kulaktan dolma bilgilerle degil. benim ailem komple dindar , ya varsa diye yasmaya calistim uzun zamandir amma kendimi kandirmanin anlami yok. her hangi bir karsi inanci ve ya ideolojiyi da savunmuyorum. neye yatkinligim var dersen nihilizme yatkinligim var. ama orada burada ben buyum diye kendi degerlerimi insanlara asilamaya calismiyorum. onlarin da kendi degerlerine belirlemesini bulmasini olusturmasini istiyorum.
o mucizeler her hangi bir din disindaki her hangi bir tarihi kaynakta yazilsa kesinlikle degerlendiririm ve konunun ustune duserum. O devirde bir suru tarihci vardir. illa birisinin boyle buyuk bir mucizeyi gormus olmasi kaydetmesi gerek. devrin farkli tarihcilerine bakiyorum Hazreti Muhammedin hayatini hepsi farkli sekilde yazmis olaylari hep farkli sekilde kaleme almislar. mesela allahtan ilk vahiyi alma durumunu kac farkli sekilde aktarmislar. Bunlara bakinca bile insan neye inanacagini sasiryor.
- +1 yıl
kim yaratti sorusunda Kim ifadesi daha cok bizi insansi akilli varlik yaratti hissine kapilmamizi sagliyor. Oyle olmaya bilir demiyorum sadece yaratici durumu her insanin algisina gore degise bilir. Belki de kim yaratti ola bilir. Ne yaratti ola bilir. Belki de big bang diye bir baslangic olmamistir sonucrta bir teori. ve ya evren 0'dan var olduysa bile, 0'dan once baska bir formda olmus ola bilir, ve ya hep tekrarlanarlanarak yok oluyor ve olusuyor ola da bilir, belki coklu evrenler vardir, belki evren inanilmaz super kutleli bir ak delikden de olusa bilir, belki gozmeledigimiz evren hep vardir , belki evren aslinda baska bir varligin parcasi olmus ola bilir. binlerce durum var. allah ezeli ve ebediyse aslinda medde de ezeli ve ebedi olmus ola bilir. allah maddenin kendisi bile ola bilir. illa yaratici var diye de dusunemeyiz.
- +1 yıl
yukardaki iki mesaji yazmistim
Soran+1 yılÇok şey yazmışsın ve çoğu dediğin belirsizlik ile ilgili ama ben sana doğru yolu göstermeye calisacam elimden geldiğince şimdi sana göre yaratıcı var mı yok mu
Sende benim gibi deist olacaksin bence🤪
043 Yorumla
Soran+1 yılBence sen müslüman olacaksın Allaha çok şükür müslümanım
Soran+1 yılHırsız da olsa soyguncu da olsa kim olursa olsa yinede Allahı (c. c) inkar etmiyorlar ve bunu bildiklerine rağmen yapıyorlar
Soran+1 yılBu vicdan şefkat sadece bu dünyada geçerli ve bu dünyadaki şeyler sadece geçici önemli olan öbür dünya ve namaz zekat oruç vb. Sayesinde cennete kavuşabiliriz bir de iyi niyetler sevaplar
- +1 yıl
Ölumun oldugunu bilmemek tamamen akılsizlik ona katiliyorum. ama şuda var yaşim 38 ne benim hayatimda nede milyarlarca yıldır kimseden öbür tarafla ilgili ne bir haber ne bir mektup nede başka bir şey kesin ve net bilinmemektedir bu hayatta bana elle tutulan gözle görulen gerçek mucizeler lazim. örnek ben şu an iki ülke arasinda bir sınır çizgisindeyim burada geceleri aya doğru merdiven çıkıyor desem benim yazmamdan hariç nekadar inanırsin.
Soran+1 yılYani sen gözünün gördüğü elinin tutuğu yani beş duyu organinla hissetiğim şeylere iananiyorsun dimi Peki var mı öyle bir şey
Soran+1 yılSadece kuran değil gerçek hayatta da mucizeler var mesela depremzedeler onların kaç hafta enkaz altında kalıpta yaşaması mucize değilmi?
- +1 yıl
Tamam peki şunuda bilmeni isterim mucizeden bahsediyorsun.2004 yılinda lüftansa hava yollarina aiy bir boing 737 yolcu uçaģı yardimcı kaptan pilotun bir gece önce kız arkadaşiyla tartıştıģı için kokpiti kitleyip bilerek ve isteyerek 256 yolcu ve bunların 4 tanesi benek olmak şartıyla hepsini son sürat dağa çarparak öldürdü. belki diceksin onlar gavur. ama düşman dediģin yünanistan ve bir çok yabancı ülke deprem bölgesine yardıma geldi bizim müslümanlar ne yaptı enkazda ćikan köpek mamasını bile ćaldılar en iģrenç olanı ise dianet vakfi açikladı deprem zede çocukları alin bakın ve nikah düşer diyerek açıklama yaptı.
Soran+1 yılBak eğer insanlar kurana göre yaşasaydı giyinme olsun adalet olsun cezalar olsum davranış olsun dünya daha güzel olurdu bu yaşanan felaketler olmazdı bu yasanan felaketler insanoğlunun hayvanlara olsun ya da başka canlılara olsun onlara karşı yaptıkları adaletsizlikler zülumlerdir herkes müslümanım dese de aslında onu içtenlikle demesi lazım peygamber efendimizin de söyle bir hadisi var bir camide 100 kişi namaz kılıyor ve bunlardan biri bile bak biri bile gerçekten müslüman değil sorsan hepsi müslümanım der ama içten olmaz sadece gösteriş olarak yani ve Allah herkese akıl vermiş insanoğlu bunu kullanamiyorsa bunda islamin hiçbir etkisi ya da suçu yoktur
Soran+1 yılAdem ve havanın çocukları ikizler evlendiler ve bu o zaman insanların çoğalması için normaldi
Soran+1 yılSenin şu an var olman onlar sayesinde ve bence zamanımızın kızların biribirleri ile ilişkiye girmesinden daha iyi
Soran+1 yılSana şu an yanlış geliyor olabilir ama o zamanlar Allah bunu haram kılmamıştı insanların çoğalması için bu zaten gerekliydi başka nasıl çoğalabilirdik ki?
Soran+1 yılHayır tabikide Hz Adem yasaklı bir ağaçtan elma koparıp yediği için Allah onu dünyaya göndermekle cezalandırmış Ve havva da, onların da ilk ikiz çocukları olmuş sonra da yine ikiz çocukları olmuş bunları çapraz sekilde evlendirmisler insanlığın soyu devam etsin diye başka nasıl devam edilebilirdik ki
Soran+1 yılSana şu an garip ve imkansız geliyor ama o zamanki düşünce yapısı bu zamanki ile aynı değil o zamanlar haram kılınmamıştı bu onlara göre zorunlu ve olması gereken bir sey di
Soran+1 yılSana göre yaratıcı kim peki
- +1 yıl
Hayatı canliyı akıl almayacak kadar hasas olan evrenin bir yaratıci mutlaka var. ve onada sonsuz saygim emin ol ki var adina allah tanri her ne denir bilemicem ama dine gelince zerre inancim yok ya gelenek olan bir kurbanlik olayini bile dine bağlayıp adina kurban bayramı diyorlar imam nikahini bile dine baglayan hic bir sekilde araştirmasinı yapmamıs cahil insanlar var bu memlekette.
Soran+1 yılKurban bayramı Hz. Ibrahimin çocuğu olmuyordu ve Allahtan ona bir çocuk verirse onun yoluna kurban edeceğini söyledi Allah ona bir çocuk verdi bir oğlan adı da Hz ismail bu çocuk büyüdü ve hz ibrahim bir gün rüyasında oğlunu kurban ettiğini görür ve aklına Allaha verdiği söz gelir oğlunun gözünü kapattı elini ip ile bağladı tam kurban edecekken Allah ona bir melek tarafından bir koç gönderdi ve oğlu yerine koçu kurban etmesini istedi bu da artık islamda kurban günü olarak kabul edildi zaten koçu yaratan Allah onu istediğini yapar biz de öyleyiz Allah istese şu an hepimizi yok edebilir ama yapmıyor. Imam nikahına gelince önemli olan Allah'ın huzurunda evlenmek insanların önünde resmi bir nikah ile evlenmek değil o zaman sadece insanların bilmesi için evlenmiş oluruz ama bunun hiçbirimize bir faydası yok önemli olan Allah'ın yarattığı iki kulun birbirini sevip Allahın huzurunda bunu sonsuzluğa kavusturmaktir
- +1 yıl
Ya biraz mantığini kullanmani isyerim. allhtan cocuk istiyor ve olursa onu yoluna kurban etmeyi düşunen bir adamdan bahsediyorsun içindeki canavarlığa baksana. insan gibi bir adak dileseydi ozaman demesi geliyor insanin. onada kurban bayrami denilmiyor. ve ibadette kurban etme diye bir şey yoktur. oda mantiksiz allahin yaratmış olduği şeyi nasıl onun yoluna kesip parçaliyorsun yazık gunah degilmi. bir karincayı bile inciltmeye çekinirken neymiş allah adina kurban kesiyorum. ozaman her canliyi kesmeden oldurmeden once allahim senin için yapiyorum de çık işin içinden. imam nikahı asirlar once köy ve küçük kasabalarda muhtar vali kaymakam gibi resmi makamlar yoktu ancak büyük şehirlerde resmi daireler nadir bulunurdu. köyde kasabada doğum ölüm ya da nikah işlemleri imamlara verilirdi imamlarda ayın belirli tarihlerinde resmi işlem yapan kurumlara gidip bunlari resmiyete dökturdüğü icin adina imam ya da hoca nikahı diyerek bu zamna kadar gelmiş.
Soran+1 yılBu bir vicdansizlik değil Allah onu çocuğu ile imtihan etmiş ve Hz ibrahim gerçekten de bu sınavdan geçmiş çünkü Allah herşeyi bilendir bilerek ona önceden çocuk vermedi - ki hz ibrahim ona böyle bir söz versin ve bakalim yerine getirecekti diye denemiş ve başarılı bir şekilde bu imtihanı geçmiş ve eğer insanin eğer gerçekten icin de Allah sevgisi varsa ne aile ne anne ne de baba oğul çocuk buna engel olamaz aynı bu ülkenin vatani için şehit olması gibi çünkü içlerinde vatan sevgisi var. Sanırım sen sırf imam nikahı kiydi diye ona imam nikahı deniyor diyorsun bu imam bunun içinde dualar okur Allah ile bağlantı kurar dua yoluyla ve Allahın huzurunda onları evlendirir
Soran+1 yılPeki madem sen de Allahın var olduğunu biliyorsun o zaman Allah bizi niye yarattı hangi inanca bağlı olalım ve ona kulluk edelim diye yarattı? Sana göre nasıl bir inanç olmalıydı
Soran+1 yılEski zamanda yani hasta havale azdı Adem döneminde İmam yoktu o zaman yani Allah onların evlendiğini biliyordu Allah'ın huzurunda evlendiler şu anki imamlar kalkıp nikah kıydı zaman Allah ile bağlantı kurmuyorlar bağlantıdan kastım dualar okuyorlar kur'an-ı Kerim okuyorlar ve Allah'a dua ediyorlar Allah'ım bu iki kişi senin huzurunda dinen nikahlık oluyorlar evlenmesi için hiçbir engel yok dinlen diyorlar Şu an sen kalkıp bazı Müslümanların Avrupa'ya kaçmasından imamların Avrupa'ya kaçmasından bahsediyorsun eskiden Hz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem bir gün herkes etrafında iken konuşuyordu diyordu ki Bir gün gelecek öyle bir gün gelecek ki bir camide milyonlarca insan namaz kılacak Ama içindeki gerçekten bir Müslüman olmayacak öyle bir gün gelecek ki millet ben müslümanım diyecek ama Hristiyanlara başka dinlere özenecek başka dinlere doğru gidecek Hatta kur'an-ı Kerim'de böyle bir ayet var böyle bir hadis-i Şerif var ve gerçekten de şu anda olan bu bir şu an biz bu durumdayız çok kötü bir şey ben bunun farkındayım ama farkında olmayan Müslümanlar var Ben bunu inkar etmiyorum gerçekten olan bir şey ama her müslüman kur'an-ı Kerim'de uyusaydık kur'an-ı kerim'deki gibi olsaydı biz şu an başka yerlerde olurduk
- +1 yıl
Tatlim bu haytta her kurumda en basiti telefonunda bile bir mesaj atiğinda ileti gorup cvp bekliyorsun doğrumu. birilri çikıp allahin huzurunda birlesmek adina nikah diliyorlar sonrada aldatma esleri oldurme yalan dolanlar isin icine giriyor ve sonuc itibariyle yukardan olumlu olumsuz ileti geldimi ki alahı suçlmak gerekiyor. yani demek istedigim bunlari insanlar hayal gücunü ve inamak istedigine inamakta diretiyorlar. bak burada coğu kisi cinsellik aşk meşk peşindeyken biz iki gündur seninle insan gibi saygi cercevesi icinde konu yorumluyoruz ve senin veya benim bir msjimla asaglik bir insana donüsmekte bizim elimizde. kisacası her seyde empati kurmak adaletli davranmak dürüst olmak en buyük müslumanlıktır emin ol iyilikte kötülukte biz insanlarin elinde.
Soran+1 yılHaklisin iyilik kotuluk bizim elimizde çünkü Allah bunun için bize akıl vermiş onu doğru kullanmakta bizim elimizde insan özgür bir varlıktır ne yaparsa yapsın yaptığı her şey onun bilincinde ama islamda sadece iyi bir insan olmak yetmiyor eğer öbür dünyada cennet ve cehenneme inanıyorsan- Allah insanları sadece kendileri için iyi ya da kötü olsun diye yaratmadı kendisini ibadet etsin kulluk etsin diye yarattı sen bir ressam olsan kafandaki resmi kağıda döküp sonucu görmek istemezmisin işte Allah da öyle
Soran+1 yılBunu demem belki yanlış bilemiyorum yanlış ise kusura bakma ama bence islam için düşüncelerini tekrar yargıla anlıyorum müslümanım diyen ama icin de gram müslümanlık olmayan bazı hıyarlar çok afedersin, islami çıkarları için kullanıyor az once senin anlattığın olaylar mesela bunlardan bazı örnekleri, mesela islamda hırsızlık yapanın kolu kesilmeli ama yapılmıyor çünkü islama göre kurana göre yaşamıyoruz yaşayamiyoruz sen o hırsızlık yapan kişinin kolunu bir kez bakalim bir daha böyle bir olay olacakmı mazlumun ağını alacakmi hakkı olmayan bir şeyi çalacakmı ama günümüzdeki adalet nasıl içeri atıyorlar bir yıl en fazla yatar sonra çıkar bazıları bunu parası ile ödüyor ve yatmadan çıkıyor torpil yapiyorlar yani sadece bu değil daha bir sürü sey bu tecavüz olayları ya da ailesini katledenler kadınları öldürenler o kadar çok şey var ki ve çoğu elini kolunu sallayarak geziyor bazılarından haberimiz bile yok çünkü adalet denen şey yok keşke dinin şartlarına göre yaşasaydık şu an bambaşka bir dünya olacaktı ama insanoğlu rahatlığa çok alışmış ve bilmiyorlar ki asıl rahatlığı ve yaptıklarının cezasını öbür dünyada çekecekler
- +1 yıl
O yaptıgim resim icin verdigim emekler icin bende herkeste karsilik bekler ve ister. ama sen simdi diceksinki öbür tarafta ki oda belli degil mukafatlandirilcan ama bu hayattaki emeklerimin karsiligini kim verecek. ornek sen burada bir işte aylarca yıllarca hayrina calış alla obür tarafta sana 5 mislisini verecek desinler sence bu aptallik olmazmi
Soran+1 yılSen Allahın varlığına ve sonsuz kudretine inanıyorsan o senin hakkını asla bırakmaz belki bu dünyada onun karşılığında sana mutlu olacağın bir sey verir ya da öbür dünyada seni bolluk içinde yaşatır
- +1 yıl
Bak ben yillar once en sevdiģim ugruna canimı verebileceğim babami trafik kazasinda kaybettim. ve o şimdi bu dunyada değil hiç kimseye gerek yok a bile bana bi şekil ulaşsa deseki oglum namazini kil orucunu tut burada ćok işe yariyor gibi bir mektup bir ileti alsam seve seve kosarak aninda her isimi gucumü bırakip ibadetlerimi yaparim. ama yok kimseni en yakininin bile obür tarafla ilgili bir gercekleri yok sadece bildigim tek bir şey var oluyorsun ve sade eserlerin ismin ve hayalin kaliyor gerisi bomboş bir hayal gücü
Soran+1 yılÖncelikle başın sağolsun hepimiz sevdiklerimizi kaybediyoruz ben de kaybettim ama baban vefat etmiş sana nasıl bir ileti ya da mektup yollasın ama o seni izliyordir
Soran+1 yılVe son söylediğin cümle sadece bu dünya için geçerli bu dünya gelip geçici önemli olan ebedî olan öbür dünya evet biliyorum inanmıyorsun ama bir düşün Allah seni yaratmış ise sen sevap ya da günah işliyorsun ve ölüyorsun hepsi hakkını biliyormu hayır bulmuyor o yüzden cennet ve cehennem var mesela firavun biliyorsundur belki o kadar şey yaptı peygambere ve dünyada cezasını bulmadı ama öbür dünyada buluyordur
Soran+1 yılBak senin de aklın var ve akıllı birine benziyorsun konuşma üslubun falan bemce bu islâmî internetten araştırarak ya da kendi aklından yola çıkarak bir yere varamazsın evet akıl çok değerli bir şeydir ama bazen bizi istemediğimiz ve yanlış yollara götürüyor bir imama ya da hocaya danış ya da bana da sorabilirsin ben de dini az sorgulayıp hocalara soru sormadım bir kere dene bunu bence doğru olana ulaşacaksın
Soran+1 yılMesela kafana yatmayan başka neler var
Soran+1 yılOlmaz ekliyorum seni
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
Çok dindar biriyle konuşulmuyor ya pek. Hep bi kalıba sokma hakarete başvurma vs oluyor
01 Yorumla
Soran+1 yılYok ben sadece merak ettiğim sorular var onları soracam
+1 yılAllaha inanmamak dine düşmanlık değil. Sadece doğa üstü şeyleri gerçek olarak kabul etmemektir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKimse kimseyi yargılayamaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılSoru sormak istiyorum merak ediyorum cevao bermek istemeyen vermez zaten
Gizli Üye(30-35)+1 yılgel bakalım
010 Yorumla
Soran+1 yılHangi inanca bağlısın
Cevap sahibi+1 yılgeliosan gel
Soran+1 yılSana cevap verdiğime göre başlayalım işte
Cevap sahibi+1 yıloky
Soran+1 yılHangi inanca baglısın
Cevap sahibi+1 yıldeistim
Soran+1 yılDeist tam olarak nasıl açıklarmısın
Cevap sahibi+1 yılaraştır
Soran+1 yılSen söyleyeceksin işte araştırmak istesem buraya bu soruyu yazmazdım bu inancı yayıyormusunuz bizim islami yaydığınız gibi?
Soran+1 yılYaydığımız gibi*
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Neyi merak ediyorsun
041 Yorumla
Soran+1 yılNeden islama inanmıyorsunuz
Soran+1 yılMucizeler var hani sizin dinin mucizeleri?
Soran+1 yılKurani kerim başlı başına bir mucize peygamberimiz ve onun başına gelen mucizeler
Soran+1 yılKuranı kerim bir icat ya da keşif değil her şey yazıyor derken de sadece Allahın emrettikleri peygamberlerin hikayeleri başına gelenleri Allahın sözleri buyrukları yazıyor gavurlar sadece dünya için kesif ya da icat yapıyor bu onları öbür dünyadan kurtarmaz
Soran+1 yılPeki senin mucizelerin var mı? sen istesen de öyle bir mucize yazamazsın kendini neden deist olmaya yakın buldun
Soran+1 yılSenin şu an dünya da olman bile bir mucize senin yaratılman bir mucize
Soran+1 yılPeki senin inancın ne sana göre yaratıcı kim?
Soran+1 yılBen kendi dinimi yeterince sorguladım ve inanmak istediğime inandım ama sen?
Soran+1 yılAllaha çok şükür orada doğmadım bu arada kendi inancın hakkında hiç bir şey söyleyemiyorsun ve kanıtlaamıyorsun sürekli oku bana çevieigorsun sen de biliyorsun kendi inancının bir yararı yok
Soran+1 yılAsıl islam dışında inançlara inananlara soru sormak istiyorum ona bakarsan sen de benim dinimi sorgulayamazsın kendi dinini inancını savunamıyorsan yazmayacaktın
Soran+1 yılMeslea mucize var dedim hatta bu anlatacağım olay bilim tarafından da kanıtlanmış gökyüzündeki ay peygamberin ismini hatilmaihorum birazdan bakarım onun zamanında o peygamber ayı ortadan ikiye böldü ve nasa ayı incelemeye gittiğinde ayın ortasında gerçekten de bir yarık olduğunu gördüler bunun gibi daha çok mucize var hadi ben bir mucize söyledim sen de bir kanıt söyle bana
Soran+1 yılSs atabilsem atarim gir internete Nasa ay yarılması yaz orada risale haberi oku
Soran+1 yılXper 3 seviyesine gelmem lazim
- +1 yıl
NASA ay yarılması yazdım bu çıktı
evrimagaci.org/.../ay039in-ikiye-bolunmesi-bilimsel-olarak-ispatlanmis-midir-4838
Soran+1 yılBenim dediğim sitede kanıtlanmış üstüne üstlük kuran da yaziyor
Soran+1 yılAyı yaran peygamber de ona inanmayanlar için onların gözü önünde ayı ikiye ayırmış
Soran+1 yılPeki sen nerden biliyorsun kanıtlanmadığını sen de başkalarının dediğine güveniyorsun
Soran+1 yılKuranı kerimin mealini al ve oku
Soran+1 yılPeki sen çok soru sordun sıra bende kim seni yarattı ben nasıl dürüstce cevaplar verdiysem senin de vermeni beklerim
- +1 yıl
Bir sey soyleyeyim ay tutalim ikiye bolundu mucize oldu. O devirde bunu hic kimse gormedi mi? Gordu de neden kaydedilmedi? Neden hic bir tarihi kaynakya bununla ilgili bir sey yok? Bu biraz sacma degil mi adam ayi ikiye bolmus halbuki.
- +1 yıl
Risaleyi Said Nursi isimli bi adam yazdi. Kendine Hizmet denen topluluk olan "Nur" cemaati da onun gosterdigi yolla giderek ogretilerini benimsedi. Genellikle hadisi seriflerle devam eden hanefilerin tarafindan kabul edilmis bir kulliyat
Soran+1 yıl@rashaddemirov o zamanlar teknoloji bir sey mi vardı kaydedilsin ayrıca bir kaynakta yazılsa bile yine inanmazsınız al bak kuranda yazıyor inanıyormusunuz hayır inanmazsınız çünkü sizde benim inancım gibi kendi inancınıza çok bağlısınız sabahtandir yaraticiniz kim diye soruyorum biriniz bile cevap vermedi daha doğrusu veremedi ben en azindan siz ne kadar inanmasanız da mucizeler söyledim siz anca hala benim dinimi sorgularsınız evrenin olması mucize sizin yaratılmanız nefes almanız güneşin doğması batması ayın çıkması ve daha fazlası hepsi mucize peki sizin bir kanıtınız var mı?
- +1 yıl
ablam ben dinlerin hic birisine karsi dusman degilim ozellikle de islama karsi. uzun zamandir inanmak icin cok calistim birisi beni gercekten ikna ede bilirse yemin ederim o dine cok siki siki baglanirim. ama ben arastirdikca yavas yavas battim. kac zamandir depresyonla ugrasiyorum inaniyorsam dogru durust inanmak istiyorum kulaktan dolma bilgilerle degil. benim ailem komple dindar , ya varsa diye yasmaya calistim uzun zamandir amma kendimi kandirmanin anlami yok. her hangi bir karsi inanci ve ya ideolojiyi da savunmuyorum. neye yatkinligim var dersen nihilizme yatkinligim var. ama orada burada ben buyum diye kendi degerlerimi insanlara asilamaya calismiyorum. onlarin da kendi degerlerine belirlemesini bulmasini olusturmasini istiyorum.
o mucizeler her hangi bir din disindaki her hangi bir tarihi kaynakta yazilsa kesinlikle degerlendiririm ve konunun ustune duserum. O devirde bir suru tarihci vardir. illa birisinin boyle buyuk bir mucizeyi gormus olmasi kaydetmesi gerek. devrin farkli tarihcilerine bakiyorum Hazreti Muhammedin hayatini hepsi farkli sekilde yazmis olaylari hep farkli sekilde kaleme almislar. mesela allahtan ilk vahiyi alma durumunu kac farkli sekilde aktarmislar. Bunlara bakinca bile insan neye inanacagini sasiryor. - +1 yıl
kim yaratti sorusunda Kim ifadesi daha cok bizi insansi akilli varlik yaratti hissine kapilmamizi sagliyor. Oyle olmaya bilir demiyorum sadece yaratici durumu her insanin algisina gore degise bilir. Belki de kim yaratti ola bilir. Ne yaratti ola bilir. Belki de big bang diye bir baslangic olmamistir sonucrta bir teori. ve ya evren 0'dan var olduysa bile, 0'dan once baska bir formda olmus ola bilir, ve ya hep tekrarlanarlanarak yok oluyor ve olusuyor ola da bilir, belki coklu evrenler vardir, belki evren inanilmaz super kutleli bir ak delikden de olusa bilir, belki gozmeledigimiz evren hep vardir , belki evren aslinda baska bir varligin parcasi olmus ola bilir. binlerce durum var. allah ezeli ve ebediyse aslinda medde de ezeli ve ebedi olmus ola bilir. allah maddenin kendisi bile ola bilir. illa yaratici var diye de dusunemeyiz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Allaha inanmayan dine inanmayan biri ile sohbet etmek istiyorum?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler