18 yaşında evden ayrıldınız mı?

• Ben Batman'da yaşıyorum ama burayı sevmiyorum hiç güzel bir yer değil Normalde Samsunla bağlantımız var ve Maddi imkanlar, kalabileceğim ev kendimize ait, akrabalar, her şey bulunuyor ailem hala çocuk olaeak görüyor beni batamanda durmami istiyor ama ben istemiyorum kendi hayatımı şekillendirmek istiyorum mutlu olduğum şekilde

(Cahil biri değilim, yemek yapmayı, ütü yapmayı, çamaşır yıkamayı, parayı düzgün kullanmayı herşeyi biliyorum hakimim)

Ciddi kişiler yorum yazsın lütfen ben yazın ordaydim gene geldim Batman'a ama bu sefer Samsun'a gidip evimize kendim kalıp sınava orada çalısip girmek istiyorum kız arkadaşım da orada hatta beraber çalışıyoruz, annemler beni hala çocuk olarak gördüğü için ilk söylemde pek ılımlı bakmadı, çocukken bana çok baktıkları için beni seviyorlar anlıyorum ama ayaklarımın üstünde durmak istiyorum

Siz ne zaman evden ayrıldınız?

-Evden ayrılıp kendime bakabileceğime çok güveniyorum.

Bu karar benim için önemli Samsun'da mutluyum ve orada kalmak istiyorum 18 yaşında birisi kendi kararlarına net olmalı belli düşüncelerde ama bazılarında ailesini de düşünmek zorunda biliyorum bunu ama bu konuda ailem ne derse desin her türlü gidicem Samsun'a izin vermeseler bile gidicem burada dayanamam hele ki güney doğu olan bir bölgede

Sürekli Samsun'dayım zaten sadece ailemin ikisi de memur diye onlar Batman'da çalışıyor ilk kez gidip kaldım falan yok Samsun'da. 18 yıldır sürekli gidip geliyoruz ailecek orada kalmak istiyorum hem yaşam olarak gerekte çalışmak okumak ne olursa olsun gelcegimi şekillendirmek istiyorum.

Annem samsunlu babam Batmanlı ona göre anlayış göstererek yorum yapın çok imkansız bir şey yok imkan her şey var evden kaçmak değil konu sadece kendi iradem ile bazı şeyleri yapmak istiyorum kalıcagim yer var kendimize ait hemde kira vs de yok annanem teyzem dayım vs kuzenim orada öyle yani ne yazarsaniz yazın ben zaten her şekil gitmekte kararlıyım herkesin durumu aynı değil ama imkan varken değerlendirmek lazım.

Geleceğim için bazı şeyleri yapmak zorundayım

18 yaşında kendi kararlarını vermek
Aile ne isterse onların zoruyla istediklerini yapmak
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Yks girdim bir kez ama istediğim sonuçta yoktu zaten bidaha gircem ama orada hazırlanıp girmek istiyorum, eğer burada kalırsam okul okumak gibi bir hissim olmuyor arkadaş çevrem yok , insanlar bildiğiniz gibi Kürt ve ee bazı şeyler güzel değil ben batılı bir gencim öyle büyüdüm anne tarafıma çektim Kürtler esmer falan olur ama ben beyaz tenli falanim ee umarım mevzulari anlamışsınızdır burası kafa yapıma uymuyor mutlu olmuyorum olamıyorum.

(Kürtleri de küçümsemeyiyorum, aşiret çocuğuyum...)
Güncellemeler
+1 yıl
Bazı karaları net vermek istiyorum yks girdim istediğimi sonuç da gelemdi bidaha girmek istiyorum Samsun'da çalışıp, mutlu olduğum şekilde batman çok küçük geliyor ki öyle insan yapısı bana uymuyor pek batılı bir yapım var öyle büyüdüm anneme çekerek kız arkadaşım da Samsun'da, kendimize ait ev de var her şey mevcut sadece ailem ne der nasıl davranır mevzusu var biraz kendi başıma bakarım ama gelde anlat onlara şimdi anlamazlar her genç bir gün evden ayrılır kimi uni okuyarak kimi çalışarak.
18 yaşında evden ayrıldınız mı?