(Kürtleri de küçümsemeyiyorum, aşiret çocuğuyum...)
18 yaşında evden ayrıldınız mı?
(Kürtleri de küçümsemeyiyorum, aşiret çocuğuyum...)
(Cahil biri değilim, yemek yapmayı, ütü yapmayı, çamaşır yıkamayı, parayı düzgün kullanmayı herşeyi biliyorum hakimim)
Ciddi kişiler yorum yazsın lütfen ben yazın ordaydim gene geldim Batman'a ama bu sefer Samsun'a gidip evimize kendim kalıp sınava orada çalısip girmek istiyorum kız arkadaşım da orada hatta beraber çalışıyoruz, annemler beni hala çocuk olarak gördüğü için ilk söylemde pek ılımlı bakmadı, çocukken bana çok baktıkları için beni seviyorlar anlıyorum ama ayaklarımın üstünde durmak istiyorum
Siz ne zaman evden ayrıldınız?
-Evden ayrılıp kendime bakabileceğime çok güveniyorum.
Bu karar benim için önemli Samsun'da mutluyum ve orada kalmak istiyorum 18 yaşında birisi kendi kararlarına net olmalı belli düşüncelerde ama bazılarında ailesini de düşünmek zorunda biliyorum bunu ama bu konuda ailem ne derse desin her türlü gidicem Samsun'a izin vermeseler bile gidicem burada dayanamam hele ki güney doğu olan bir bölgede
Sürekli Samsun'dayım zaten sadece ailemin ikisi de memur diye onlar Batman'da çalışıyor ilk kez gidip kaldım falan yok Samsun'da. 18 yıldır sürekli gidip geliyoruz ailecek orada kalmak istiyorum hem yaşam olarak gerekte çalışmak okumak ne olursa olsun gelcegimi şekillendirmek istiyorum.
Annem samsunlu babam Batmanlı ona göre anlayış göstererek yorum yapın çok imkansız bir şey yok imkan her şey var evden kaçmak değil konu sadece kendi iradem ile bazı şeyleri yapmak istiyorum kalıcagim yer var kendimize ait hemde kira vs de yok annanem teyzem dayım vs kuzenim orada öyle yani ne yazarsaniz yazın ben zaten her şekil gitmekte kararlıyım herkesin durumu aynı değil ama imkan varken değerlendirmek lazım.
Geleceğim için bazı şeyleri yapmak zorundayım
ben de 18de ayrıldım Kendini hazır hissettiğin zaman ayrıl bence aileyle hayat zor oluyor
ben onlara cekmedim beyaz teniliyim ne kardesim ya bu bilginin bize ne faydası var KJIHUFRDESWDRFGTIKLIJUHY
Ya şey olarak yazdım bende bilmiyorum WPŞAPCĞSÇEŞVĞWĞŞRĞVW
Hani yapımı tam anlamanız için ten rengi belirtmez tabiki de şöyle soylim babam Kürt annem Türk baba ne işe sende oralı olursun bende kürtüm ama Kürtçe bilmiyorum diyim daha güzel bir çerçeve çizip anlaşılmış olur
seyden söyledim ten rengi beyaz kürtller sehir degistirince biz aslında türküz moduna giriyor sende de o potansiyeli gördüm de JNHBGVFCDXSZASDFRGTHYJUKHGFD cok korkuyorlar genelde birisi kürt olduklarını anlayacak diye Evden ayrılma konusunda da en iyi yol üniversiteye gitmektir Yalnız ev arkadaşı secerken dikkatli ol bu siteye de güvenme bence benim ev arkadaslarının sonu hüsran oldu hep cunku
batılı yapım var ne allah askına kardesim ne garip cümleler Senin akrabalar problemli büyük ihtimalle KJHGFDRESREDFGHYJKLJHGFDRSE
yanlıs secenegi sectim bu arada kendi kararlarını vermeyi sececektim ayrıl bence evden
Hayır ya öyle değil Kürtler hepsi esmer tenli onların bir tık açığına kendi içlerinde beyaz diyorlar ya ben öyle de değilim aşırı bir beyaz tenim var konuşma tarzım tamamen ee ya böyle bana baksan benim Kürt olduğumu asla anlayamazsınsin konuşma tarzım ses kalınlığım falan olsun baba tarafıma benzemedim demek istedim anne tarafıyim
Ya ayrılacam zaten ondan kesinim, ya şu beyaz tende benim anne tarafı çerkez Rusyadan gelme öyle kdnejdmemdm
anladım sadece sürekli bunu belirtmen garip geldi Dediğim gibi kendini hazır hissediyorsan ve ailenle kafalar cok uyusmuyorsa sehir degistir Uyuyorsa da aileyle yasanmaz zaten Ben tek yasamaya baslayınca ailemle aram düzeldi az görmek daha iyi. Tekrar yks ye girip üniversite kazan bence aileden bağımsız yasarken ekonomik bagımsızlık cok önemli
ya tamam anladık beyaz tenlisin Batmanda cok farklı kalıyorsun herhalde bizim reşlerin yanında KJHGFDRESWRDHJUKJHGFTRDES
cevrem bildiğiniz gibi kürt KJHGFDSWAQWDERFTGYLŞİLKJTRDESWA cok komik yazmıssın
Ya sende kürtsün reş dedin anladım kdnejdmejdmemdme
vayy cok zekisin
Kendimi çokça hazır hissediyorum zaten, maddi olarak destek gene onlardan alırım bir şekilde veriler zaten de
Bir kere anlattım sen yapamazsın şu bu dedi kışın çok soğuk ya böyle şeyler söyledi ki sanki aynı durum başka şehirlerde yok kötü insan çok vs gibi babam bağırdı çağırdı işte bir şekil geldim Batman'a ama okul dönemi de baslicak şimdi ise anneme sadece söyleyip anlatıp biraz biletimi alıp gidicem evin de anahtarını alıp orada kalmaya ders konusunu halletmek istiyorum bilmiyorum ne şekil anlarlar yapacağım şekilde daha mutlu olurum eğer 9 ay daha burada kalırsam sıkıntıdan yerim kendimi
Bu arada bunu batmanlı arkadasıma okuttum kacsın diyor fırsatı varsa KJFREDWSQERTYUIOLPŞİĞLOIYTRE
anladım tabi ki kötü hissettiğin yerde kalma hayat senin hayatın nerede mutluysan orada devam et aile bu tarz seyleri eninde sonunda kabullenmek zorunda seneye de üniversite kazanırsan zaten artık aileden bağımsız devam edersin hayatına Akraba aile cekilir dert değil Aileni ikna etmeye calıs edemezsen de dediğim gibi üniversitede özgür yasarsın Ailen neden istemiyor ki gitmeni
Neden tek kalmamı pek istemiyor merak ederiz, kışın soğuk olur kendine bakamazsin hasta olursun, yemek düzgün yiyemezsin , çamaşırları şey yapamazsin hani bu nedenlerden dolayı geçen sene uni samsun için dediğimde her iki haftada bir temizlik için teyzen gelir gibi vs söylemişlerdi yani konu tamamen sevginin aşırıya kaçması bizsiz yapamazsın kaygısı var tamamen
İsminde bile hayır yok içinde zaten bişey bekleme akla direk sıcak kurak küçük bir şehir evet kendine göre gelişmiş ama diğer şehirlerin yanında tezek olarak kalır ekonomik sagem verilerine göre batman gelişmislik sırası 76 da ondan sonraki illerde Van Şırnak Hakkari... paanı -1.306 bişeydi
Samsun ise ilk 30 da puanı 1.400 civarı
Hani bu verileri aileme sunup anlatsam anlamaz ya belli bir yaştan sonra anlamıyor hiçbiri zaten anlamadıkları için sorun başlıyor
Biliyorum gittim Batmana Yani önemli olan tabi ki kendini daha iyi hissettiğin bir hayat kurabilmen Kendine en uygun sehri secersin zaten bu veriler cok da etkilemez mesela acıkcası karadeniz 1de bile olsa ben yasamak istemezdim Ama ailenin takıldıgı nokta gelismislik falan değil bence senin tek yasamanın sorumluluğunu alıp alamayacağından emin olamıyorlar Yani senin cevrende tanıdığın insanlar da olacak o yüzden daha rahat olursun ama cok fazla zorluk var tek yasarken hazır değilsen zorlanırsın. Sen kendi kendine yetebildiğini göster onlara icleri rahatlarsa izin verirler zaten
Ya evet işte asıl konuya değindi özetle onlara bu konuda kendimi kanıtlayacak bir şey yok tek yapmaları gereken güvenmek ve hazır hissettiğimi düşünüp kendim net karar vermek ben evde her yemeği yapabiliyorum hamaratliyim
Profetrol hamuru açıp iç harcı dışı vs gibi bir çok tatlı olsun çiz kekten tut yaş pasta suffle olsun ne bilim pizza yapmak olsun hamur açıp yapabiliyorum, yaptım da zaten ya aslında bunu gösterebilmelik bir durum pek yok açıkçası tek yetebildigimi göstermek yemekle de bitmez de şehirde koskoca tek olan ben olmicam yürüyerek 7-8 dklık yerde annanem dedem teyzem oturuyor tek de değilim aslında öyle
Sen bir sekilde ikna et zaten artık 18 yasındasın kendi hayatının sorumluluğunu almak seni üniversiteye de hazırlar Bir süre sonra kabullenirler mutlaka sen zaten kendine yetebilecek birisiymissin Etrafında da gerektiğinde ulasabileceğin insanlar olacak Bol sans sana ikna edersin umarım
Teşekkür ederimm motive oldum bu konuşmadan sonra ☘️
Cevap
1Cevap
ben 20 yasindayim ve hala zorla evde tutulur um kpss ye gireceğim bu sene ve meslek icin bilr baska ilde çalışamam öyle bir durum olursa öldürüruz diyor ailem korkuyorum ve cok endişeliyim napacagjmj bilmiyorum
Daha önce ayrıldım
Kaç yaşında ayrıldın
15
Sen nasıl yaptın, nasıl kaldın ailen ne şekil tepki verdi sana anlatır mısın
Ayrıldığım da tc gibi şeyler çok önemli değildi otellerde çalışarak kalacak yer vs onlar sağladı sonrası geldi. Annem babam ayrılmıştı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar