Her şeyin abartısı bir yerden sonra iğrençç olmaya başlıyor :D bu tadında ve hoş :D
https://www.instagram.com/reel/CtFH1QbO4MZ/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Her şeyin abartısı bir yerden sonra iğrençç olmaya başlıyor :D bu tadında ve hoş :D
https://www.instagram.com/reel/CtFH1QbO4MZ/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Bence ortası olmalı.
İlişkilerde kavram bence evlilikte ki gibi eş olmaktır birbirimize saygı sevgi sadakat konusunda. Eşimiz olarak görmek yani kendimizle eşit görmek lazım. Terazi gibi düşünelim bir taraf ağır basarsa ilişki kontrolden çıkar. Ayrılık veya mutsuzlukla sonuçlanabilir ilişki.
Beraber konuşup ortak kararlar alınmalı. Bunda kötü bir şey yok fikiralışverişi güzel bir şeydir hata yanlış görmemizi sağlayabilir veya fikrimizin daha da iyileşmesini sağlayabilir. Günümüzde çok gördüğüm bir şey var kadında da gördüm erkekte de gördüm. Eşlerinin adına konuşmaması lazım. Kadına sorulan bir soru varsa ya da sohbet esnasında onun cevaplaması gerekiyorsa erkek susmalıdır bu hanımcılık ya da beycilik değildir. Eşine duyduğu saygıdır. Eşini es geçip kendi cevaplarsa eğer burada saygısızlık olur ve eşi herkesin içinde küçük düşebilir.
Demek istediğim ne hanımcı ne beyci ortası olmalı eş kavramı unutulmamalı ve saygı sevgi empati hoşgörü sadakat gibi şeyler varsa zaten mutlu bir ilişki süreceğine inanıyorum.
Hanımcılık kesinlikle kaybettirir. Tecrübeyle sabittir. Eniştem, hanımcı bir zero erkekti. Ablamla evliliği 10 yıl sürdü ancak.
Ben yeterli maddi gücü elde etmeden evlilik düşünmüyorum. Eğer bir gün evliliğin şartlarını olgunlaştırdığımı düşünürsem şartlarım şu,
Kesinlikle çalışmak zorunda değilsin, yemek zorunda bile değilsin yan gel yat evde. Her pazar ben seni yemeğe götürürüm en kral yere.
Senden tek bir şartım var. Menfaatine ve iffetine ters düşmeyen her konuda bana itaat edeceksin. Nerede ve kimin yanında olursak olalım bana saygıda kusur etmeyeceksin.
Bu kadın bu şartlarımı kabul eder ve seve seve yerine getirirse bu evliliğin temelleri ömür boyu sarsılmaz.
Son tahlilde, HANIMCILIK DEĞİL BEYCİLİK KAZANDIRIR.
@pnkbaby34 Varlığı/konforu gören akıllı bir kadın, yolun başında bu şartları kabul eder ve böyle bir erkeği asla reddetmez.
Size her türlü rahatı sunabilecek imkanları olan bir erkeğin gölgesinde olan bir kadın asla terlemez, böyle bir erkeğin ateşiyle ısınan bir kadın asla üşümez. Böyle bir erkeğe güvenen bir kadın asla ihanet görmez. Böyle bir erkeğin önünde saygıyla eğilen bir kadın, bütün dünyaya karşı dik durabilecek gücü bulur kendisinde. Asla boynu bükülmez. Böyle bir erkeği duygusal/cinsel her konuda memnun etmeyi başarabilen bir kadın, mutsuzluğun kabusunu bile göremez.
@QWXQ0 Evet. Evimizin içinde baş başa iken çırılçıplak gezebilir. Dışarıdayken de çarşaf giysin, başörtüsü taksın demiyorum. Usturuplu giyinsin memleketin b. rzolarına 31 malzemesi yapmasın kendini.
Bence yerine göre değişir bazen kadının dediği bazen erkeğin dediği olmalı sürekli dediğim dedik olmak kendi düşüncesini kabul ettirmek kötü bir durum zamanla saygıyı azaltır ve bıktırır her şey iki taraf içinde dozunda ve saygı çerçevesinde oldukça güzel o yüzden bu konuyu cinsiyetleştirmek yerine göre sevdiğim kişinin sözü önemli yerine göre benim sözüm onda önemli doğru olanda bu bence
Cevap
90Cevap
Hanımcılık kazanması lazım ama bu ülkede de ki kızlar maalesef hanımca ve eşine değer veren erkeği sevmezler bunun yerine kava ve sert erkeği tercih ederler.
Merhaba,
Erkeğin hanımcı, kadının da beyci olması, müthiş olur, daha güzel olur, daha mutlu olacağımızı düşünüyorum! 😅
Nereye gidelim hatunum? Neeye istersen herifim, ne güzel anlaşırız işte... 😅
Erkeklerin en hayırlıları hanımlarına karşı en iyi davrananlarıdır...
Karısına en iyi davranandır diyor. Kadının uydusu olandır demiyor.
Başka bir söz de şöyle der,
"""İradesini bir kadına ipotek etmiş birey ve toplum, yozlaşmaya ve tükenmeye mahkumdur."""""
Ben demiyorum hadisi şerif..
Üstüne söz kabul etmiyorum..
Ben uydusu da olurum 😅
Önceliğim aşkımdır gerisi önemsiz 😅
Toplumu da önemsemiyorum
"""İradesini bir kadına ipotek etmiş birey ve toplum, yozlaşmaya ve tükenmeye mahkumdur.""""" ne tesadüf. Bu da bir hadis.
Ben toplumu hala önemsemiyorum. 😅
Toplum beni ilgilendirmez ilgilendirmiyor 😅
Bana ne toplumdan 😅
Ben irademi aşkıma bırakırım 😅önce onun mutluluğu çünkü ben her şeyden mutlu olurum küçücük şeylerden mutlu olurum
Senin yazdığın hadisi bulamadım abi googlede 😅nerede geçiyor bu hadis
Her hadisi Google'da bulamazsın. Ben sana kaynağını da bulur getiririm emin ol.
Sadece toplum diğer birey için de geçerli bu.
Toplum değil birey için de geçerli.
Sen hiç kadın peygamber, sahabe duydun mu?
EyvAllah abi peki öyle olsun. Benim ki küçükken ezberlediğim kırk hadis kartelasından..
Toplumu umursamıyorum abi her koyun kendi bacağından asılır
Ben sevdiğime sevdiklerime göz kulak oluyorum
Ahir zamanda yaşıyoruz
On sene evvele baktığımız zaman fazlası ile tükendik bence😅
Ben duymadım hiç şimdi hafız arkadaşıma sordum o da yok diyor ve kadın bir hafız 😅
Sahabeleri biliyorum abi çokça duydum izledim
Kadın bir hafızın böyle bir hadisi inkâr etmesinden doğal ne olabilir.😏😀😆😆🤣21 yy da en sert feministler dinci kadınlar arasından çıkıyor.
Kadın peygamber yok dedi inkar yok. Yanlış anladın abi😅
Ben de hadisleri inkar etmem öyle bir lüksüm yoktur
@TEVFİK_FİKRET600527 kadın bir hafızın hadisi inkar etmesinden doğal ne olabilirmi? Bir senin doğrun mu doğru arkadaşım peygamberimiz eşinin sözünü dinlemiştir bir. İkincisi Hz Hatice de ticaretle uğraşıyordu yani çalışıyordu derdin ne acaba
Teşekkür ederim desteğin için. Bence de olabilir inkar çünkü herkes bir söz söylüyor ve namık kemal demiş Atatürk demiş ya da hadis diyor
Kaynak önemli
Bende dinlerim evet dinlemiştir uğraşmıştır
🌸
@Fearlesgirll
Rica ederim 🌺 bende teşekkür ederim hassasiyetine :) hadisler de kaça ayrılıyor sahih hadis mi değil mi belli değil. Her şey dozunda güzel ona lafımız yok a da ayrı mesele..
@fearlesgirll Arkadaşım, eşine fikir danışmak, istişare yapmak başka bir şey. Peygamberimiz şahsi kararlarında eşlerine fikir danışmış olabilir. Bu demek değil ki onların uydusu. Peygamberimizin karakteri şimdiki zero erkeklerle bir olsaydı Allah, ona asla peygamberlik vermezdi.
İkincisi, bir kadının namusuyla para kazanabileceği bir işte çalışmasında bir kötülük yok. Lakin benim gibi genç ruhlu, dinamik, kanı cayır cayır yanan bir erkekle evlenecek kadının kesinlikle çalışmaya ihtiyacı yok. Çalışmadığı için de pişman olmaz emin ol. Ben ona ihtiyacı olan rahatlığı konforu yattığı yerde sunarım.
Bana yemek bile yapmasın. Her pazar ben onu yemeğe görtüreyim. Ondan tek isteğim şu. Menfaatine ve iffetine ters düşmeyen her konuda bana biat etsin. Hiçbir yerde de saygıda kusur etmesin bana.
@TEVFİK_FİKRET600527 saygıda kusur olursa ilişki olmaz zaten bu senin içinde geçerli olmalı. :) peygamber efendimiz eşine bakamaz mıydı sence? Ya da pişman mı olurdu karısı çalışmasa? Cevabını ben veriyim kesinlikle hayır. Zaten kulu kölesi olsun demedik. Kralın eşi kraliçedir.
@Fearlesgirll eyvAllah, çok var bir sürü hadis var hepsine inanmıyorum tabi ki sahih olması lazım
Bence de her şey dozunda güzeldir
🌸🌸🌸
Bakardı tabi ki bakabilirdi güzel örnek oldu 😅 Süper hatta
@TEVFİK_FİKRER600527
O nasıl benzetme öyle zero erkek peygamberlik vermesezdi filan bunlar çok yanlış şeyler terbiyesizlik hatta
Olmayan şey söylenmez
Doğmamış çocuğa don biçilmez
Olanı konuşalım konuşmalıyız
Kadın kocasına koca kadınına karşılıklı biat olmalı diye düşünüyorum
Saygı da karşılıklı olacak
Ancak sen saygısız bir insansın abi defalarca görüşlerime sataşıp hakaretler ettin 😅
Saygısız bir insanın saygı beklemesi mantıklı değil 😅
İşine gelene saygılı olan işine gelmeyene olmayan da saygılı değildir menfaatçidir😅
@Kim-Bilir-Belkidee 1. Karşılıklı biat olmaz. Biat tek taraflıdır.
2. Sana saygısızlık falan eden yok. Buluttan nem kapıyorsan başka.
Buluttan nem kapmam ancak çok kötü sözler sarf etmiştin önceki görüşte ileri geri atıp tuttun hatta ağzını da bozdun ben bir kere görüşünü kaldırdım 😅
Ben karşılıklı biata varım 😅bana göre olur 😅
En sonki görüşü ikinci hesabı farklı hesap olunca birden fazla hesap zaten biliyorsun :D
Şikayet etme bak ben etmedim 😅
İkisini birden fazla hesaptan şikayet etme ben tartışmayı seviyorum filan 😅
Şikayet şikayettir :D hesap gitti yav
Yeni mod oldum da öğrenmiş oldum 😅 Teşekkürler süper modum 😅
Rica ederim modum :D evet birini birden fazla hesapla gördüğünde, bir üyenin çokça kaba saldırgan paylaşımı olduğunda ya da iletişim amaçlı görüşleri varsa hesabı dondurulur adminler ya uyarı verir ya kapatırlar :) şikayet edip birine atabilirsin
Heheeh 😅🤣Ne güzel açıklayıcı oldu 😅Her şeyi şey etmiyorum şikayet puanım düşmesin filan 😅
Emeğine sağlık 😅Soru bulunca atarım atacaktım ama atamadım süperim modum 😅Az önce soru vardı AKP'li gebermek caiz mi filan demiş 😅
Provaktif olar mı 😅
Tabii ki olarr oranı görünce risk alamıyosun dimi😂
He valla düşmüş sanki biraccık 90.50 filan daha yüksekti 😅nasıl atcam soru şikayeti kapılar kapalı filan 😅
Genelde hanımcılık kazanıyor yani gerçekten bazı erkekler var ya öyle karakteri bürünüyorlar ki tamam evlendikten sonra eşinizi sevebilirsiniz eşinize değer verebilirsiniz asla öyle hakaret şiddet ve benzeri şeylere karşı birisiyim ama bazı erkekler dengeyi çok kötü kuruyor hatta dengeyi kuramıyor bile, yani şöyle bir gerçek var ki bazen ailesini bile bir kenara atan erkekler var o yüzden dengeyi çok iyi korumak gerek bunu başaramazsanız belli bir zaman sonra ortada kalırsınız.
Kesinlikle haklısın :)
Anlamadım neden?
Teşekkür ederim :)
Hanımcılık denen şey tamamen bağımlılık gibi itici bir şey. Bir kadının her istediğini yapmak ve sonuçta o insanın himayesinde olmak gibi.
Nikah masasında bile kadının erkeğin ayağına basması bile erkeğe karşı saygıyı bozan bir şey toplumda. Kaldı ki kadının her istediğini yerine getirmek mantıklı olsun.
Erkek de kadın da yeri geldiği zaman resti cekebilmeli.
Anaerkil bir ailede büyüdüm ben beycilik falan bana göre değil. Annem, anneannem, ninem, onun anası dıdısının dıdısı hep güçlü, baskın karakterli ve aileyi ayakta tutan kadınlardı. Erkek de mutlu olmak istiyorsa itaat edecek rahat edecek. Bir erkeğin antidepresanı karısıdır o kadar.
Değer görmek isteyen beyler kırgızistan azer kazak gibi yerlere gidip evlenmelisiniz kesinlikle.. Gerçek bir Türk kültürü var.. Kadınlsr tam bir Türk kadını. Evine baglı erkeği için herşeyi yaparlar işten gelince ayagını bile yıkarlar gerisini siiz düşünün. Bu güzellikleri görünce sizde tabi kıyamıyorsunuz ve onlar size daha da baglı oluyor. erkeğini mutlu etmeyi bilen agır baslı kafın buralarda bulsmazsınız maalesef o yüzden yuvalar dağılıyor artık. Kimse kimseye tahammül edemiyor. Artık özgür kadınlarımız var. Evde çocuguna annelik yapmayı ev hanımı olmayı asagılık görüp asgari ücrete 12 saat amelelik yapan özgür kadınlar. Kocasına bir bardak su vermeyi çok görüp, iş yerinde herkese yemek çay çorba v. S seyler tasıyan özgür kadınlar.. Yazık yazık yazık..
valla sizde bi ingiliz değilsiniz onlar hem yakışıklı, bakımlı düzgün, saygılı, doğru düzgün işi olan, kibar, romantik, koruyucu, eşini ezdirmeyen... Türk erkeğinde hiçbiri yok
@hastagSUSAMAM yaaa öyle mi? Rus kadınları, Türk erkeklerine niye bayılıyor o zaman?
@hastagSUSAMAM Çık çarşıyı gez toz. Göreceğin erkeklerin en az yüzde 60'ı bu senin saydığın niteliklerin hepsine de sahip erkekler. Tek kaldıramadığınız nokta hanımcı erkekler olmamaları.
hee hee ondan hep cinayet haberleri var
rus kızları da Türk erkeklerini sevmiyor ayrıca uydurmayın röportajlarda İtalyan erkeklerini sevdiklerini Türk erkeklerinden korktuklarını söylüyorlar hatta birisinin annesi Türk erkeklerini küçüklüğünden beri ona kötülüyormuş
ona bakarsak yüzde 26 ile en çok alman erkekleri Türk kızlarıyla evleniyor
Türk erkekleri ise en çok Suriyeden gelin alıyor
@hastagSUSAMAM Al o zaman Rus kızların kendi ağzından dinle. https://youtu.be/bS0RD2jftrA
@hastagSUSAMAM Hepsi de bir Türk erkeğiyle ilişkisi olduğunu söylüyor gönderdiğin videoda. Bir kadın sevmediği birisiyle en başından ilişki kurmaz. Ayrıca şu da var. Bu kadınların sevdiği Türk erkeği senin saydığın niteliklerin birçoğuna sahip de değil. Memleketin en b. rzo adamları.
biride Türk erkeği tarafından aldatılmış bazısı da evlenmem diyor
gerçek yüzünü saklayan çok erkek var değişiyor
bi tane Türk rus karısını öldürmüştü
@hastagSUSAMAM İngilizler mi yakışıklı puahahahahahhahaahhahahahahahahahahaha zort, Avrupa çirkinlikleri ile dalga geçer , iki tane İngiliz dizisi izlemiş yakışıklı zannediyor, kendine bak paçoz karı
ya bi z. git
en çirkin ingiliz bile senden daha iyi
Hele boş özgüven kavanozuna bak adını yakışıklı koymuş dkfjfjcjckfksnfkfkdjdlfl
@hastagSUSAMAM ya ne bu iffetimizi yabancılara satma isteği gidin kendi ırkınızla sexleşin , sonra etraf oc kaynıyo
siz rus diye ağlarken iyi ama biz ingiliz diyince mi sıkıntı oluyor
Ya bu konu cok uzadi hanimcilikta degil beycilikte degil 2 bir arada ve en onemlisi birbirine karsi saygili olmak bir tarafin ezik olmadi diger tarafin herseyi ben bilirim havalari hos degil.
Hanımcılık kazansin be. Erkeklere Hanım köylü olmak yakışıyor 😀
Hanımcılık kazanır, hanımcı olan erkekler kazanır. Tüm erkekleri hanımcı olmaya davet ediyorum :D
Hanımcılığa da, beyciliğe de gerek yok. İki tarafın da anlayışlı ve fedakar olmak yükümlülüğü var.
Kendine yetmekten aciz geri kafalıların ahmakların ve avanakların adetlerini eylemlerini hareketlerini falan ciddiye alacak üzerine konuşacak değilim.
zeki adam hanımcıdır mutluluğun formülünü çoktan keşfetmiştir
Zeki erkek hanımcı olur, 1 milyon lirayı dolara yatiracagina hanımcı ol; hiçbir zaman kaybetmez, aksine daha çok kazanırsın 😂
@spadess
Hanımcılık veya beycilik diye bir şey yoktur. Birbirini seven iki insanın birlikte hayatı daha güzel bir hale getirme çabası vardır.
Genelde hanımcılık son örneği umut nayir eşi Fenerbahçeli olduğu için transfer oldu ötesi var mı 💛💙😊😂
Hanımcılıktan da beycilikten de nefret ederim. İkisi de birbirine saygılı sevgili ve sadık olsun yeter.
Ne hanimci ne beyci saygı çerçevesinde ortak karar ilişkiyi dengede tutar
Hanımcılık asla kaybetmez. Akıllı adam hanımına yatırım yapar.
bu konu neden tartışmaya açık anlamam ki. hanımcılık her zaman her yerde kazanır. kısa ve net :D
Aslında gerektiğinde insiyatifi erkek alacak gerektiğinde kadın dengeli bir yol izlenmesi düşüncesindeyim
İkiside cok abartilili olmamali herseyde denge onemlk
Daima beycilik kazanacak. Hanımcı erkek mi olur lan?
İkiside değil seversin ama aşırı da belli etme derim
Kaybede kaybede bi hal oldu millet kazanılan bişey yok 😂
Hanımcılık değil kılıbıklıktır onun adı bir kere.
Beyci olasım var bu sıralar😄 ama hanımcılık kazansın ya
İkiside birbirini dinlesin, anlasın, ortak paydada buluşsun. 🌸
Evlilikte rakipcilik yoktur. Evlenmek "biz olmak" demektir.
Beycilik ne zaman kazandı ki tabiki hanımcılık kazanacak
ikiside zarar. hangi olursa olsun kişiliksiz insanla evlenmek aptallıktır.
Yerine göre insanım ancak genel olarak hanımcılık kazanır yuvayı dişi kuş yapıyor sonuçta
Yerine göre. Bazan hanımcılık, bazan beycilik kazanır...
her şey zehirdir, önemli olan dozdur... bu işin fazlası cuckoldluğa kadar gider :))))
Çiftlerin birbirlerini ve fikirlerini önemsemesi bir ilişkide ki en önemli temellerdendir.
beyci olan kadın daima kazanıyor da, hanımcı olan erkek çoğu zaman kaybediyor
Sana öyle geliyor hanımcı olan erkeğin huzuru vardır
Bende yaşadım hanımcı olmayan erkekle yasanilmaz
Eve misafir cagirirsin eşine sorarsın bir yere gidince gidebilir miyim diyebilmek işte kadın herşeyi eşine soruyor erkek tek başına karar veriyor hep kahvelerde oturuyor Ufak tefek şeyler
😥😥😥
Hiç eşim haber vermezde demek ki haber veren erkek varmış
Aynen öyle
Kim kazanıyor bilmem. İnsanlık kaybediyor ama.
Tabikide hanımcılık hanımcı erkekler kalp ben xsfxrgftyg
Tek taraflı kazanılan ilişkiye ilişki demem iki tarafta eşit olmalı bence
kesinlikle mıç mıç ilişkileri gördüğümde midem bulanıyo
Örnek, Bir insanı sevmek ona değer vermek hanımcılık mı oluyor.
Hanımcılık 1 😍
İki tarafında birbirini sevdiği, değer verdiği, saygı duyduğu, önemsediği, sadık olduğu, artık bir ilişkinin içinde olduğunun farkına varıp buna uygun davrandığı, dengeli bir biçimde ilerleyen ilişkiler kazanıyor.
İki kişi birbiriyle nasıl mutluysa o kazanıyor. Kimi erkek egemen ilişki sever. Kimi hanım ne derse o diyen ilişkiyi sever. Bize ise sadece mutluluklar demek düşer.
Orantıları dozların ayarını iyi yönetmeli kişiler sonuç ta her ne olursa olsun da, ama hanımıcılık kazanacak diyenlerdenim
Hanımcılık
İkisine de gerek yok. İki taraf da birbirine saygılı, anlayışlı olacak.
Insanlik kazanmali artik sacma sapan seyler degil
Kesinlikle beycilik
Kadınlar erkeklerin değerini bilmeli
Hanımcılik inanin kazansa hiçbir erkek pişman olmaz bu hayatta hem mutlu huzurlu olur bunun binlerce kez kanıtı var😊
Nasıl oluyor o
Valla hanimci olmam için hanım hanımcık biri olmalı önce
Her türlü hanimcilik eninde sonunda gene hanıma muhtaç oluyoruz beyler illaki yani boşuna sallamayın dirkekt net cevap hanimcilik...
Keşke hanımcılığa ihtiyaç kalmasa 🤢
Neden
Yani beycilik de olmayacak o zaman güzel :)
Ne hanimcilik nede beycilik en güzeli kendimcilik 😅
Her ikisi de olursa mükemmel bir evlilik olur bence
21. yy da maalesef hep hanimcilik kazaniyor. Öncesinde hep beycilik kazanırdı.
hanımcılığı kadınlar istiyormuş gibi görünse de o kıvama gelen erkeğinden sonra soğumaya başlarlar. erkeklere sesleniyorum; masküleniteyi kaybetmeyin
Bana kimse hanımcıljk yaptıramaz bana ters bir mevzu erkek ne derse o
Kadının beyci erkeğin hanımcı olduğu ilişki kazanir
İki tarafta üzerine ne düşüyorsa yapmalı bence
Hanımcılık kazanıyor. Kadın dünyasının güzelleştiren erkeğe cenneti yaşatır
Aynen kanka çok yasationuz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?