- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAynı kafadayım. Size hak veriyorum.
Bende bu yüzden Türk bir kadınla FB ötesinde bir ilişki yaşamak istemiyorum.
Çünkü ilişkilerde emeğe, saygıya ve sevgiye verilen değerden çok ilişki evresinde iken sürekli olarak evlilik ve maddesel konular çok daha fazla ön planda oluyor.
Sadece şunu belirtmek istiyorum.
Sadece türk erkeklerini eleştirmeniz saçma geliyor.
Çünkü kadınlarında samimiyeti dürüstlüğü güveni saygınlığı kalmadı ki
Sorumluluk alınmıyor. Herkeste bir lüks hayat manyaklığı başladı.
Herkes lüks ev lüks araba maddi olanaklar peşinde. Ama gercekler asgari ücret ya da bir tık üstü olmuş durumda.
Bunların dışında konuşmak gerekirse eğer.
Bence olay kendini yetiştirmiş insanla alakalı gibi oluyor.
Cinsiyete olayı baglamak çok yalnış !
Herkesin ilişkilerinde belli bir zaman sonra cografyadaki sıkıntılarında etkisiyle insanı ilişki yasamaktan sogutan nedenler olabilir.
Son olarak Kadın Ve Erkek olmaktan önce düşünen anlayışlı konuşmasını bilen insan olmak çok daha önemli.
Bol Şanslar😉
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende 2 kez nişan attım. Ikisi de türktü. Ve artik erkeklere inancim o kadar azalmisti ki. Bu iki turk yuzunden bir ara terapiye bile basladim oyle diyeyim, devam da edemedim maddiyattan dolayi. Pahali geldi o donem. Ve gercekten bu ulkede evlenilmeyecegine net olarak karar verdim.
Bir sure sonra tesadufen Şu an beraber oldugum adamla tanistim. Avrupa da dogmus buyumus biri. Babasi yabanci, annesi turk. O kadar iyi geldi ki bana. O 2 turk nisanlimdan o kadar farkli ki. Kültür, ulke farkini bu sevgilimde gördüm. Psikologa devam etsem beni bu kadar iyilestiremezdi belki. Ruhuma, kalbime o kadar iyi geldi ve geliyor ki.
Hayata döndüm resmen. Gercek iliski, gercek beraberlik, gercek hayati paylasma buymus dedim. Annesi de bosuna babasini almamış. Akilli bir turk kadini işte. Turk erkegiyle evlenseydi kimbilir ne haldeydi şimdi.
Her konuda destekcim sevgilim. Adamin kafasinda eşitiz zaten ben cirpinmiyorum bir seyler icin. Ve bu adam beni digerleri gibi arkami toplasin, bana cinsellik sunsun, ev isleri yapsin, önüme yemek koysun diye beraber degil. Benimle evlenirse de bu sebeplerle evlenmez. Adam kendi isini kendi halledebilen bir tip zaten. Oyle ütüye, yemege, temizliğe falan kadina ihtiyaci yok. Cinsellikte zaten ac oldugu bir konu degil. Bu adam benimle gercekten duygulari oldugu icin beraber.
Ama turk olanlar oyle degildi. Ozellikle biri nişan doneminde bunu baya hissettirir olmustu zaten ve rahatsiz olup bitirdim zaten.
Madem yabanci dilin var, burada vakit kaybetme derim. Yabanci erkekle evlenen turk kadinlarinin turk erkegiyle evlenenlere gore daha da genc ve dinc oluyorlar yaslari artsa bile.
Turk erkekleri bence kadinlari her anlamda cok yıpratıyor. Fiziksel olsun, psikolojik olsun. Bu da yaşama, fizige, enerjine falan yansiyor zaten. Bende artik olayi farkedip kendimi psikolog ararken bulup seanslara baslarken buldum zaten dedigim gibi.
Iyi birini bulursan cok daha iyi ve rahat bir iliski yaşarsın diye dusunuyorum. Bende yani simdikinden ayrılırsam bir daha zor turk erkegiyle olurum gibi geliyor. Onceki yasadigim tecrubeler olsun, bana buyuk olcude biraktiklari hasarlar olsun.
Bir daha turk erkeginin yanina oyle kolay yaklasamam hepsi ayni olmasa bile. Zihniyet ayni bir kere. Degisende pek bir sey olmuyor ayni cografyanin icinde , yetiştikleri ortak havuz belli.
Ben bizim turk kadinlarina kızıyordum bazen yetiştirdikleri erkek evlatlara bak diye ama hata etmisim. Sevgilimin annesi turk dedigim gibi. Cokta guzel, babasiyla ortak bir sekilde cokta guzel, bir evlat yetistirmisler. Bir birey yetistirmisler. Her isini kendi gorebilen bir birey. Olay annede de bitmiyor yani sadece. Cocugun yasadigi cevre, ulke, takildigi arkadaslar, babasi hepsi bir butun ve cocugun gelisiminde etken. Ailesiyle de tanistim. Anne babasinin birbirlerine olan saygi, sevgisine de hayran oldum. Kadin cok mutlu edilmis bunu da görüyorum.
Ben bizim burada bu kadinin mutlulugunu, gozlerindeki ışıltıyı genc yasli hicbiri kadinimizda bugune kadar goremedim ne yazik ki. Gercekten kadinlarimizin bir cogu sevilmeyi dahi yasayamiyor bu ulkede.
31 Yorumla
Soran+1 yılAynı duyguları paylaşıyorum canım
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. En büyük hata birbirinizi tanımadan evlenmek.
En büyük hata da daha evlenmeden birbirinizle özel hayatı yaşamak ve geriye bir şey bırakmamak. Sonrada evlenince de çok monoton bir evliliği var demek oluyor. Evliliğe dair hiç bir yaşanmışlık kalmıyor.
Bu sözlerim sana dair değil sadece genelleme bunlar. İnsan her yerde insandır. Mesele ne aradığını bilmek. Kriterin önemli.
Bir kişide güzel ahlâk, merhamet, vicdan, sadâkat ve gönül muhabbeti yoksa istediği kadar ağa babası olsun, para babası olsun yakışıklı olsun, mevki makam sahibi olsun. Bunlar yoksa kaliteli insan bulamazsın.
Mutluluk senin için nedir onu bir düşün. Bence seçimlerinde bir hata var.
Her zaman 2+2 = 4 etmez. İlla ki kendi dengin olması gerekmez. Evvela kişi güzel ahlaklı ve saydıkları olmalıdır. Bu kadın ve erkek için de geçerlidir.
00 Yorumla
12000 yurt dışı için yetersiz bir miktar. En azından 1 yıllık masraflarını karşılayacak kadar para ile gitmezsen sürünürsün. yurtdışında evlenince kuş konmayacak nihayetinde orada da farklı sorunlarla uğraşmak zorunda kalacaksın.
Evlenmedim ama arada istiyor insan hele ki çocuk görünce acaba diyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılDirekt işe girerim ilk etapta iş seçmem ayrıca ailemin durumu çok iyi en kötü yardım ederler
Soran+1 yılEvimde var aylık 20 bin lira getirir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılBen de türk kızlarında göremiyorum herhalti yiyip sonra erkekler öylemis demeleri kafasini kopart dertiyor zaten o. buliktaa zirveyi aşmıslar ama erkekler oluyor kendine sahip cikamayan kizdan hayir gelmez gel s.. kk git s... kk sadece turk kizlari zaten ben seks objesiyim vucudumla varim ben diyor öyle bir hale geldi ki erkeklerden beter hale geldi zaten erkekler bir sey yapmiyor artik kizlar kendileri yapiyor önceden erkek kizi yataga atardi simdi kiz erkegi yataga atiyor para icin bedenini veriyor zaten hic bir sey kalmadi artik adam insanlik bitti karakter kisilik yok kanlari mayalari bozuk her s.. kiii yerizz sonra meydana cikariz biz bir şey yapmadik deriz olur biter duruma geldiler bu kizlarin g... tuuu iyicene kalkti kimse indiremiyor ama lafa gelince erkekler oluyor erkek kalmadi artik o... buular begenirse bacak aralari hemen aciliyor begenmezse sapik abaza deniyor o.. bularr o.. bukugunu yapiyor ama erkekler abaza sapik oluyor iste artik turk kizlarinin soyunun tukenmesi gerekiyor önceden yabancilara konusurken onlar simdi melekkk oldu daha zaman var bir kac sene sonra tamamen gidecek turk kizlari daha da bozulacak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla canım yabancı birini bulsam bir dakika durmam sen şu an bu ülkede evlilik istemiyorsun çünkü burada kadına hayvan gözüyle bakılıyor değer verilmiyor bunu biliyorsun merak etme yabancı bir adamla yasicagin şey bu olmaz yurt dışına cikabiliyorsanda bir dakika durma :) yolun açık olsun
43 Yorumla- +1 yıl
Yurt disinda birsey yok
Soran+1 yılAynen canım yabancı olursa evlilik düşünürüm ancak
- +1 yıl
Alman vatandasiyim düsünürmüsün 😅
- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yıl%52 lik kısmı çöpe at😂 Kalan %48 içinden yaşlıları ve senden gençleri elesen, senin yaşıtın veya yakının % kaç kişi kalıyorki geriye 🤔 Onlarında bir kısmı evli olsa % git gide azalıyor 🤔 yani medeni ahlaklı bir insan evladı bulmak türkiyede çok zor 😂 yurt dışı diyorum.
39 Yorumla- +1 yıl
Yurt disi derken yabancı mı yoksa yurt disinda yasayan türkmü 😅
- +1 yıl
yurt dışında yaşayan türkler yurdum türkünden daha beter 🥺 gevur diyorum gevur 😂😂
- +1 yıl
Hayda ne ilgisi var küfür etti ya bana 😅
- +1 yıl
genelleme yapmıyorum gördüğümü bildiğimi söylüyorum tüm dünyadaki türkleri tanımadığıma göre öyle bir ihtimal söz konusu bile olamayacağına göre gördüklerim üzerinden konuştuğum bariz belli diye düşünüyorum ve daha krolar. Görgüsüzler yurdu türkü onlara nazaran daha iyi 😂
- +1 yıl
Kisisel düsüncen birsey söyleyemem de neyimizi gördün merak ettim dogrusu
- +1 yıl
Kro dedigin ordada var burdada var tabikide yasadigin bölgeyede bagli burada. Bende almanyada dogdum büyüdüm ama allaha sükür hic böyle bir yorum almadim 😅
- +1 yıl
@ilham_ümit kendini bahsettiğim insanlarrla bir tutuyosan o senin sorunun 🤔 Sen böyle yorum almadın demekki değilsin ama sen değilsin diye herkesi kendin gibi sanma 🤔
- +1 yıl
Genelleme yapınca bende siz türkiyedeki yasayan türkler böyle desem sende yorum yaparsin 😊🤚
- +1 yıl
ne zırvalıyosun bee? anlama kapasiten yetmiyorsa cevabıma yorum yapmak gibi zorunluluğun yok. Genelleme yapmadığımı açıklamışım zaten demek krosun ki kendini bahsettiğim tiplerle eş değer görüp üzeirne alındın. Yaran beni hiç alaka etmez çekilip ötede gocunabilirsin. Yallah köyüne
+1 yıl27 yaşındayım evliliğin erkeklere göre olmadığı çok belli ben neden kendimi böyle bir şeyle mutsuz edeyim ki. Akla mantığa uymuyor. Çocuğa bakmaz temizliğe yemeğe yardım etmez karı kızda gözü kalır üstelik her şey kadının sorumluluğunda ve en çok kadın yargılanıp kısıtlanıyor. 20 li yaşlarda o toz pembe hayaller erkekleri tanıdıkça kabusa dönüyor üstelik aşkın da süresi bitince.. Çoğu erkek saygo bile duymuyor çünkü kadını çiftleşme aracı sanıyor felan. Akıl mantık işi değil. Sevgililik bile tırt.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenme boş ver mesleğin varsa devirde insanlar bozuk gidişat hiçte iyi değil
34 Yorumla
Soran+1 yılAynen
- +1 yıl
İnsanlar cinsellik için yaklaşıyo ciddi olan yok
Soran+1 yılAynen öyle kesinlikle çok yalan dolan var ayrıca
- +1 yıl
Yalan dolanla ilişki yürüyor işte
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu tercih meselesi ya. Ama şunu kesinlikle söyleyebilirim ki Türk toplumu çok cahil ve köylü kafsdi var zengininden fakirine. Bu konuda zorbalanabilirsin, dışlanabilirsin vs. Ve maalesef Türk erkeklerinin birçoğu ee bu kadının yaşı geçmiş kesin bakire değildir, evlilik dışı cinselliğe açıktır, evlenmek de istemiyor oh 0 sorumluluk %100 s.. mantığıyla seni rahatsız edebilir.
21 Yorumla
Soran+1 yılO yüzden istemiyorum canim
Aile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı. Evlenme ablacım evlilik sana göre değil nişan atmışsın. Git Amerika'ya yerleş.
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın canım
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende istemiyom yaslaninca kendime huzur evinde baktiririm evliligin aw ben. yeter ya
21 Yorumla
Soran+1 yılEn mantıklısı
Senin gibi birini bulursun hiç Bi sıkıntı çıkmaz. Evlenmeyeceğim demek yerine uyumlu olacağın birini bekle ya da bul. Evlenmek güzeldir yuva güzeldir anne olmak harikadır.
İnsan evlenmeli...00 YorumlaBende evliliği gereksiz buluyorum fakat iş hayatında parmağında bi yüzük olmadı mı yaşına başına bakmadan o kadar yürüyen oluyor ki. İmkanın varsa yurt dışında çalış orada yaşa
03 Yorumla- +1 yıl
Okadar kötümü ya türkiyede calismak gercekten
- +1 yıl
@ilham_ümit bekar bi kadın olarak çalışmak çok zor. Laf arasında sevgilimden bahsettiğimde dahi limoniysen beni değerlendirmeye almalısın diyen çıkıyor. Sürekli kırmadan dökmeden niyetinin iş harici olmadığını ifade etmen gerekiyor. Zor zanaat vesselam
- +1 yıl
Ne iş yapıyorsun ya cidden merak ettim, bu kadar sapığın olduğu bir yer neresiymiş
Aile & Toplum konusunda 968 cevap paylaştı. Yurtdışına çık madem iyi dercede ingilizcen var 1 dakka bile durma evlenme heleki bu ülke şartlarında
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen
burdaki erkekler anca ömür tüketir yaşlandırır zaten
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet ya yabancı olursa düşünürüm belki
+1 yılEvlilik olabilirde çocuk sahibi olmamak daha mantıklı. Çocuk getirip bu dünyada imtihan mı çekeceğiz hele bu devirde aman Allahım.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 306 cevap paylaştı. Yurt dışında pek bi para değil 12bin $ bilgin olsun
03 Yorumla
Soran+1 yılÇalışacağım herhalde birde ailemin durumu çok iyi
Gidip yatacak değilim hemen iş bulup başlayacağım ilk etapta iş seçmem
Soran+1 yılZengin değil durumu iyi sadece
+1 yılSevmek sevilmek ihtiyac. Bir de yalnız kalmaktan korkuyorum açıkcası. Evet ailem arkadaşlarım var ama hayat arkadaşı olayı cok farklı
03 Yorumla- +1 yıl
Güzelllerin aşkta şansı yok boşuna umutlanma
- +1 yıl
Teşekkürler 😅 aşık olmayı geçtim zaten
- +1 yıl
😀 bende geçtim nefes alsın yeter modundayım
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılDaha ne duruyorsun?
Hatta bizden birinden elinden tut da terk edelim burayı. 😃010 Yorumla
Soran+1 yılSevgili istemiyorum tek gideceğim 😃 özgür takılmak gibisi yok
- +1 yıl
Ben sevgili mi dedim?
Soran+1 yılErkekler bir kızla arkadaş olamıyor sinir oluyorum kanka modunda takilacaksak gel 😃
- +1 yıl
Açık konuşmak gerekirse bir kızla bir erkeğin arkadaş olarak kalabileceğini düşünmüyorum. Çünkü iki taraftan biri mutlaka duygu besler. Ama ben asistanınız olabilirim. 😃
Soran+1 yılSevgili net istemiyorum isterse kıvanç Tatlıtuğ gelsin
Yabancılar ile takılmak istiyorum artık 😃- +1 yıl
O senin görüşün. Doğal seçilim gereği evlenmememiz, neslimizin devam etmemesi gerekiyordur belki. 😃
Soran+1 yılNesil umrumda değil beğendiklerimle aynı evdede yaşarım canım sıkılır ayrılır başkasıyla yaşarım özgür takılmak istiyorum
Tercihim Alman erkekleri 😃 çok ta güzelim istediğim gelir zaten- +1 yıl
En kötü çeteresini tutarım sen beni de götür. 😃😃
Soran+1 yılTamam benim koruyucum olursun 😃
- +1 yıl
Haydar ve biber gazı mevcut zaten. 😃😃
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılGördüğüm en doğru soru, bu kadar olur... Sakın vazgeçme bu fikrinden...
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 569 cevap paylaştı. Mantıklı olan bu. Geldim 36’ya hâlâ istemiyorum.
010 Yorumla
Soran+1 yılÖzgürlük gibisi yok
Soran+1 yılYataktan istediğim saatte uyanıyorum yurt dışına çıkacağım evli ve çocuğum olsaydı yanmistim
25 yaşımda nikaha 15 gün kala ayrıldım ne güzel bir karar vermişim ya 😃
Soran+1 yılAllah yüzüme bakmış ya Allah'ın sevdiği kuluyum
Soran+1 yılAşk işte. 😂 25 yaşında cahillik
Soran+1 yılKadıköy de 5 evi var 2 arabası var Zengi yani
Haklısın ama 20 bin lira artı kenardaki paran 12 bin dolar ise biraz geçinmek zor değil mi sence
00 YorumlaMantıklı gibi gelsede Bekarlığın sonu Yok yalnızlık çöküyor
00 Yorumla
+1 yılKendi ayaklarının üstünde duruyorsan çok da sart değil bence de
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen de evlilik istemiyorum. Hemen hemen tüm Avrupa'yı gezdim. Benimki insanla alakalı değil, kişisel. Kendime tahammülüm yok başkasına nasıl olsun?
06 Yorumla
Soran+1 yılBen rahatıma çok düşkünüm
Cevap sahibi+1 yılBen pek öyle değil de daha çok bağımsızım. Mesela gece uyku tutmadıysa sırt çantamı alıp ilk uçakla nereye gidiyorsa giderim. Yanımda biri olmayacak ama 🙃
Soran+1 yılOhhh misss
Bende yurtdışına yerleşmek istiyorum artık yeni hayat
Cevap sahibi+1 yılMesleğine bağlı biraz. Ben 3 ay kaldım, çok sıkıcıydı. Ülkemi seviyorum. Bu biraz da maddi durumla alakalı.
Soran+1 yılBen gideceğim ya
burada Arap çok artık tam anlamıyla özgürlük istiyorum bunun yolu yurt dışı
Cevap sahibi+1 yılSorma ya, ülkemde Türk kalmadı. Antalya'da yaşıyorum ben. Deniz kenarı full Rus ve Arap. Ruslar bile rahatsız bu Araplardan.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence bazı şeyleri kafanda büyütüyosun doğru kişiyi bulursan çok güzelbi hayatın olur, bide dominant sen olırsan oh misss gibi evlilik
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu geldi gözümün önüne
https://www.youtube.com/embed/Ixf6Va5j0Mo00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlilik istememenin nesi mantıklı? Tercih meselesi işte
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen seni ikna ederim evliliğede sonra pişman olup ben vazgeçersem diye korkuyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılHer dk ömürden gidiyor, mutlu olduğun gibi yaşa
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer milletin iyisi kötüsü olduğu gibi bizlerde de iyi insanlar kadınının değerini bilen erkekler var…
07 Yorumla- +1 yıl
Kadınların değerini bilen erkekler yok
Cevap sahibi+1 yıl@Melissskedim bu kadar ön yargılı olmayın illa ki var
- +1 yıl
Yaaaa 10 tanede 1 adetcik Türkiye'de böyle
Cevap sahibi+1 yıl@Melissskedim o adamın da kıymeti bilinir işte dimi ama
- +1 yıl
Yaaa bulursak bilirix
Cevap sahibi+1 yıl@Melissskedim hadi inşallah bakalım
- +1 yıl
Aminns
+1 yılEn mantıklısını düşünüyorsun.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Evlenme gez toz eğlen
10 Yorumla
+1 yılAynen evlilik aptallık işi bu devirde
10 Yorumla
+1 yılİstemiyorsan evlenme boş ver bekar yasa keyfine bak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek zorunda değilsin
07 Yorumla
Soran+1 yılÇok korkunç geliyor evlilik :(
- +1 yıl
Çocuk sahibi olmak zorunda da değilsin
- +1 yıl
Kötü bir evlilik yapmaktansa evlenmemek daha iyi
Soran+1 yılAynen öyle belki bir yabancı ile evlenirim yeni kültür falan değişiklik olur
- +1 yıl
İnan bana uyum sağlamak çok zor
Soran+1 yılBir heyecan veriyor 😃 olmazsa boşanırim yurtdışına yerleşeceğim sevgili olacağım önce tabi
- +1 yıl
Umarım istediğin gibi bir hayatın olur
+1 yılTercih meselesi. Bir şey diyemem.
10 Yorumla
+1 yılHerkes boşanıyor
10 Yorumla
+1 yılAynı kafadanız
10 Yorumla
+1 yılÇok mantıklı çok haklı bir seçim.
10 Yorumla
+1 yılDeğil bence iki kişi daha iyi geçinilir
00 Yorumla
+1 yılEvlilik guzel yürütebilirsen
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Evet cok mantikli bende düşünmüyorum
00 Yorumla
+1 yılBen evlenme tarftariyim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 899 cevap paylaştı.
+1 yılDaha ne olsun. Seni çulsuz alamaz zaten
00 Yorumla
+1 yılSizin kararınız
00 YorumlaNasıl mutluysan öyle yaşa 🤓
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bencede evlenme
10 Yorumla
+1 yılDevir kötü evlilik zor biraz
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok zor
- +1 yıl
Midem yanıyor başım dönüyor terliyorum sence neyin belirtisi
Çok mantıklı bence
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet ya dertsiz başıma dert mi alayım
Gayet mantıklı
10 Yorumla
+1 yılEvlenmek iyidir.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Koş hans seni bekler
00 Yorumla
+1 yılDoguma büyüme yurt disindayim gel evlenelim 😅
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. mantıklı
00 YorumlaKararsızım bu konuda
00 YorumlaEvet ama insan dayanamazsın
00 Yorumla
+1 yılKendi kararın sen bilirsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılevet hiç istemiyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılRahatıma inanılmaz düşkünüm
- +1 yıl
hele ki düzenime daha çok düşkünüm
Soran+1 yılYurtdışına çıkmak kendime yeni düzen kurmak istiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılKeyfin bilir
00 Yorumla
+1 yılUçuyorsun
00 YorumlaMantıklı
00 Yorumla
Detaylı bilgi