Bu sorunlu miras meselesinden nasıl kurtulurum?

Dedemden bir miras kaldı, babam da 10 yıl önce öldüğünden miras şu an bana devretmiş durumda. Mirasta bir köy evi ve bir arsa söz konusu. Kadastro hatasından kaynaklı olarak ev resmi olarak bizim arsada değil, yan komşunun arsasında bulunuyor. Bizim arsa ise boş görünüyor. Arsanın mirasçısı uzun yıllar sonra ortaya çıkarak arsasında bulunan evi yıktırıp apartman yaptırmak istiyor. Bu evde ise yıllardır kan bağım olmayan dedemin 2. eşi ve öz olmayan amcam yaşamakta.

Yıllardır arayıp sormayan amcam işi düşünce beni aradı. Durumu anlatıp bu evde ve arsada senin de hakkın var, belediyeye karşı evin yıkımını durdurmak için dava açıyoruz dedi. Kendi adına avukat için ama ev arsanın satışını da kapsacak şekilde bir vekalet istedi. Evde ve arsada gözüm olmadığından noterden çıkarttırıp yolladım ama sonra istenilen paraların haddi hesabı olmamaya başladı. Vekaletten sonra dava ve avukatlık parası dedi, yolladım. Sonra emlak vergisi çıktı dedi, döküm yolladı. Oldukça yüksek bir meblağ. Göndermek istemedim çünkü belli ki yıllarca onlar ödememiş, üstelik mükellef dede değil dedenin 2. eşi görünüyordu. Amcam bozuldu, biz bunca zamandır evin her masrafını ödedik, bir şey ödemeni istedik onu da yapmıyorsun dedi. Neymiş efendim arsa sahibi ile anlaşırlarsa evi ona verip aldıkları parayı aramızda paylaştıracaklarmış. Arsayı da müteaahide verirlerse oradan da payıma daire düşebilirmiş. Parayı vermeyince böyle ikna etmeye çalıştı.

Sonuç olarak edevlette yıkıma itiraz davası açılmış görebiliyorum ama ne veraset ilanı ne de arsa görünmüyor. Ev zaten tahminen görünmez çünkü kaçak ve resmi olarak başka birinin arsasında. Açıkçası şu noktada yıkılıp yıkılmaması da çok umrumda değil. Zaten önden verdiğim paraların üstüne soğuk su içtim ama benden daha para istenecek o belli. Benim de durumum çok iyi değil, sürekli para gönderecek halim yok. Neyi ödeyip neyi ödememem gerektiği konusunda iyice kafam karıştı. Nasıl sıyrılacağım? Fikri olan var mı? Amcam yine para için ararsa ne demeliyim?

Bu sorunlu miras meselesinden nasıl kurtulurum?