Boşanmak gerçekten bana iyi gelir mi?

4 yıllık evliyim evliliğimi kayınvalidemin oğluna aşırı düşkünlüğü ve ekstra olarak bir de kanser hastası olması dolayısıyla yaşayamadım açıkçası hemen hemen bütün kavgalarımız annesi sebepli olmuştur. Eşim aşırı sinirli bir insan inanılmaz egoist ve asla hatasını kabul etmez üstüne öyle bir konuşur ki sanki sen hatalısın. En ufakcık bir şey tartışmaya dönüyor sürekli bağırıyor kalp kırıyor. İlk başlarda susuyor sessiz kalıyordum artık ben de sessizliğe dayanamaz oldum. En basitinden diyorum ki bir şey yediğinde tabağı öylece tezgaha bırakma karınca geliyor bunu sen nasıl tartışmaya çevirip beni aşağılayabilirsin ya nasıl başarıyorsun gerçekten. Bağırıp beni kırıp incitip aradan birkaç saat geçtikten sonra hatta geçmesine bile fırsat tanımayıp hiç bir şey olmamış gibi davranmaya çalışıyor öpüyor seviyor üstüne bir de yatak hayatı bekliyor. Onca laftan sözden sonra ben bunların hiç birini yapamıyorum içimden gelmiyor. Ve yine ben suçlu oluyorum. Evlenmeden önce aşırı derecede neşeli etrafındaki herkesi güldüren hayat enerjisi yerinde bir insandım şimdi kendim bile fark ediyorum mutsuzluğumu çok kez boşanma kararı aldım ama hep geri döndüm bu kararımdan. İlk defa bu kadar ciddi düşünüyorum çok yorulmuş yıpranmış hissediyorum. Herşeye rağmen onu çok seviyorum fakat birlikteyken de olmuyor sevgime rağmen boşanmalı mıyım? Boşanmak onu hayatımdan çıkarmak bana iyi gelecek mi sonrasında yaşayacağım süreçten de korkuyorum açıkçası sonuç olarak aile evine dönücem yapabilir miyim bilemiyorum. Lütfen dalgaya almadan ciddi görüşlerinizi belirtir misiniz.

Boşanmak gerçekten bana iyi gelir mi?