Semra Özden ve Ahmet Karaca / Feride ve Mehmet Keskinoğlu
Yakında düğünüm var ama annemle babam ayrı, davetiyede aile kısmını nasıl yazdırmalıyız?
Semra Özden ve Ahmet Karaca / Feride ve Mehmet Keskinoğlu
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşlar selam, hayırlısıyla yakın zamanda düğünüm var davetiye tasarlamaya çalışıyoruz ama bir sorunumuz var. Annemle babam ayrı ve annem başkasıyla evli.
Davetiyeye anne-baba soyisim şeklinde yazmak istemiyorum. X ve X aileleri şeklinde yazmaya da pek emin değilim ama olabilir de. Ama acaba aileleri vs hiç karıştırmayıp direkt eşimle kendi ad-soyadlarımızı mı yazsak diyoruz?
Ailesi ayrı olup bu yollardan geçenler varsa veya beni kurtaracak fikirleriniz varsa merakla bekliyorum. <3

Ya sonuçta ayrı olsalar bile senin bu özel gününde bir araya gelebilirler, her ikisiyle de görüyormuşsun. Karı-koca gibi değil de iki medeni insan gibi yapabilirler bunu yani. İstemeye geldiklerinde kimden istediler seni?
Temmuzda benim de düğünüm var ve aynı durumdayım şu an.. Babam annemle adı birlikte yazılsın istemiyor annem evli olduğu için ama zaten soyadları farklı olacak ve ailem onlar ne yapabilirim ki ikisinin de adı olması lazım elbette.. Babam ve babaannemin yanında büyüdüm ama ara ara annemin de yanına gidiyordum tabi annemle aramız süperdir. Babam davetiyede Babannesi&Babası daha sonra ayrı olarak Annesi yazılmasını istiyor. Aşşşşırı saçma sünnet davetiyesi gibi ama orta yol bu oldu en sonunda 😔
Benim de bu ay düğünüm var nişanlım in anne babası ayrı nişanlım babasıyla annesini merhum diye yazdırdı ölmeyen insanı öyle geçirdi onun için ölmüs ondan
Bira saçma olmuş sanki
O kendi bilir benim için sıkıntı yok
Evet ama saçma
Cevap
19Cevap
Anenin soyismini yaz bisi olmaz ayrılmak ayıp değil
ama işte ikisiyle de görüşüyorum ben düzenli olarak ötekine ayıp olacak falan, diğer tarafla görüşmüyor olsam sorun değil sdklajf
O zaman anne baba ismi yazma hiç o islere girme
Ya da diğer bir alternatif olarak sayad yazmayacaksin
Annesi - Babası
Ayşe FATMA
Ali VELİ
Şeklinde yazabilirsiniz. Anne babanın ayrı olması utanılacak ya da saklanılacak bir şey değil sonuçta. Davetiyeye yazılması iyi olur.
Anne ad soyadı - baba ad soyad şeklinde yazmak bence yeterli olacaktır. Aileleri katmadan sadece sizin adınız olursa ailelerinizin tanıdıkları bu kim acaba diyip kafasında soru işareti kalır.
Bunu davetiyeyi bastıracağınız yere sorun onlar bunun gibi yüzlerce durumla karşılaşmışlardır
Teşekkür ederiz, biz kararımızı verdik ama yine de matbacımızla da görüşeceğiz
Kesinlikle aynı durumdayız ne yapacaksın bende örnek alayım
çok yüksek ihtimalle direkt X ve X aileleri şeklinde yazarız zaten düğün eşimin memleketinde olacak benim tarafımdan pek katılan olmaz gibi en azından göstermelik soy isim yazılır diye düşünüyoruz
Merhaba Ayşe hanım 🙂
Ya karttaki gibi yaz ya da isimlerinin yani da hanım ve efendi kelimsei koy osmanlida ki gibi
Ben olsam sadece kendimin ve eşimin adını yazarım. Ailelere hiç girmem
ay değil mi ben de öyle düşünüyorum :)
Bir yazdırın, ayrı gayrı olmaz davetiyede ayrılar diye
Davetiyenin çok şık bu arada. Ömür boyu mutluluklar
Gizlisin kimsin bilmiyorum ama hayırlı olsun
Anneni ve babanı ikisini de yazdirmakisin. Sonuçta ikiside gelecek ve tebrikleri kabul edecek.
kendi soyadını yazacaksın anne soyadı nee alacak misal gölbasi ailesi
Senden ayrılmadılarsa yan yana yazdıracaksın😄
İkisininde sadece ismini yazıp Babana yakın olacak şekilde de altına soyadını yazdır.
Tabii ki anne babanın adını yazacaksın. Ayrı olsalar bile..
Annenin adını soy adını (kızlık) sonra babanın adını soy adını yazdır
anası : Zeynep keskin
babası : Mehmet özen
şeklinde olabilir
Bize gelen davetiyelerde hep ayrı iseler soy isimleri ile yazılıyor garipte durmuyor üstelik.
Sonuçta onların evladısın. Annenin soy adı şu an zaten başka, yaz gitsin ikisini de
Birini başlığın altına yaz diğerini son cümlenin yanına yaz
Anne baba adı neden yazılır onu da anlamış değilim
Köy kasaba uzak eş dost falan kimin çocuğu falan anlaşılsın diye
Sen bu işin içinden nasıl çıkacaksın
davetiye tasarımını kendim yapıyorum hangi türlüsü daha güzel görünürse onu yazacağım dsljfjfdsk
Şimdiden mutluluklar dilerim
teşekkür ederiz
Yan yana yazdır soyadları farklı olarak
Soy isim yazma sadece anne baba adı yaz istersen
Valla bunu belirtmek zorunda değilsin hani bence
Offf mecbur yazdiracan
anne ado bana adı ailesi
soyisimlerini yazmayın
Aynı şekilde beraber gibi
Ikisinin siyadini yazdirmalisin
Soyiaimleeini ayrı yaz nolacak ki
İkisinin ismi de yazılır