Biri bana beddua mı etti büyü mü yaptı ya da korktuğum düşünceleri mi çekiyorum çözemedim
Sorun şu ki gittiğim her ortamdaki yaşlısı genci orta yaşlısı bütün sapıkları mıknatıs gibi üzerime çekiyorum. Açık saçık giyinmediğim hâlde hatta kimisi ile göz göze bile gelmediğim hâlde. Bu kötü enerjiden nasıl kurtulacağım yoksa başıma kötü bi şey gelmesinden korkuyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Çok ilginç acaba kendini fazla kaptırmış olamazmısın. Kimi insanlar bu psikolojiyle girdi mi her bakanı geçeni kendine çevirirler. Sonuçta sana laf atan var mı tahrik eden var mı eğer bunlar yoksa boşuna kendini bu psikolojiye sokma. Maşallah kendinden de emin birsisin bence boşuna tasaya giriyorsun
Laf atan olmuştu kardeşimle parktan dönerken yolda 10 kişilik erkek grubu. Keko falanlardı
Ben bu yüzden mağazada çalışmayı bıraktım
Sen çok paronayak olmuşsun. Üstelik böyle yaprak tüm dikkatleri üstüne çekiyorsun. Onlar gençlik serüvenleri normal şeyler. Arabada giderken bile adamlar laf atıyorlar. Sen kendin dedin giyimime dikkat ediyorum açık giyinmiyorum diye kendinden eminsin yani Fazla kaptırmışsın kendini
Fazla kaptırmak değil gerçekten çok fazla olmaya başladı taciz boyutunda. Ben işe başladığımda başladı bi mağazada kasiyer olunca. İlk başıma gelen taciz olayını evdekilere anlattım annem babam gerici olduğu için kadın suçludur dedi. Babam ben adamda suç aramam dedi. Daha da başıma gelen hiçbi şeyi aileme anlatmıyorum. Yani bi gün benim başıma kötü bi şey gelse destek olacak arkamda duracak bi ailem yok onu anladım. Bununda endişesi vsr üzerimde. Büyü mü yaptırmam gerekiyor bilmiyorum ama kurtulmaya çok ihtiyacım var. Daha 1 gün önce arkadaşımla kız kıza sahilde oturup sohbet ederken 60lı yaşlarda sapık bi adam gelip benimle bi yerlerde oturup yemek yemek takılmak ister misiniz dedi biz hayır dedik. Sonra hemen eve doğru yürüdük. Arkadaşım dediki gerçekten sapıkları kendine çeken bi enerji var üzerinde dedi. Çünkü o da biliyor kaçıncı bu
Beynin oynuyor. Eminim dışarıda fazla endişeli duruyorsundur bakma sebepleri de muhtemelen sürekli sağa sola bakman, sana bakana daha çok bakmanla alakalı. Sürekli endişeli Bi insan farketsem bende bakarım hayırdır? diye.
Hayır bakmakla kalsa neyse. Mesela düm değil önceki gün kız arkadaşım ile sahilde oturup sohbet ediyorduk. Bi süre sonra yaşlı bi adam 60lı yaşlarda genç gibi giyinmiş yanımıza gelip bi yerlerde benimle oturup sohbet etmek ister misiniz dedi biz hayır deyip evimize dönüp uzaklaştık. Kız arkadaşımda çok korktu başına ilk defa böyle bi şey geldi ben ise artık alışma modundaydım. O derece normalleşecek neredeyse.
Bazen endişeliyim ama belli etmediğm de oluyor. Evet dediğinle de biraz alakalı biri bana bakınca bende bakıyorum be bakıyor bu acaba tanıyor diye mi bu kadar uzun bakıyor falan diye bakıyorum. Sonra hemen çekiyorum gözlerimi
Yaşlı bireyler biraz daha böyle konularda rahat olabiliyor. Lütfen birisini terslerken böyle durumda nazik olmayın, naz yaptığınızı düşünen de olabilir. Önce uyarıp sonra kalbini kırıp, olmazsa çingenelik yapıp yüksek sesle "artık taciz etmeyi bırakır mısınız?" şekilde suçlamalar etraftaki toplumun ilgisini çekebilir. Kimseyi hanımefendiliğinizle etkileyecek değilsiniz. Nezaket güzeldir, ancak herkese ve her durumda gösterilmemesi gerekir.
Çok haklısınız gerçekten. Dediğinizi yapacağım nazik kibar durduğumuzdan yüz buluyorlar. Peki bu olay daha anlatacağım bu konuda nasıl davranmam gerekirdi mesela. Ben bi mağazada kasiyerken kasa yoğunluğundan hiç yüzünü bile görmediğim adam 25li yaşlarda falan cebimae "bu sizin" deyip hızlıca kart atıp kaçmıştı. İltifat yazmıştı numarasını instasını yazıp aramanı bekleyeceğim diye not düşmüştü. Ben cevap vermediğim hâlde mağazaya 1 gün sonra günde 2 kez geldi ben depoya gittim hep o geldiğinde. Yine gelmeye devam etti defalarca ben hep uzaklaştım
En sonda işi bıraktım zaten
Böyle şeyler normal. Sadece şansını denemiş işte. Ama kaybettiği şeyler basit. Mesela yüzleşmekten korkuyor. Yüzyüze terslenmektense bunu tercih ediyor. Bi kaç kere gelerek kendince psikolojik baskı uygulamış. Hepsi bu. Hayatınız boyunca böyle şeyler olacaktır. Susmayın, fazla da tepki vermeyin.
Hayatım boyunca başıma gelecek olması korkutuyor beni çünkü arkamda beni savunması gereken yerine tacizcileri savunan adamda suç aramam diyen gerici bir ailem var. Bu arada Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için çok sağolun.
Durumunuza üzüldüm, ancak tavsiye isterseniz lütfen aileniz bile olsa böyle kişilerden uzak durun. Uzak bir şehirde hayat kurun, kendi kurallarınızın olduğu. Baskı sadece korkularınızın katalizörü olur. Sizi kısıtlar bi süre sonra kendinizi bile unutabilirsiniz.
Çok sağolun çok teşekkür ederim. Daha 19 yaşımdayım. 3 ay çalıştım işi bıraktım kurslarım var müzik ve resim. Onlara devam edicem 1-2 ay. Daha sonra tekar işe gireceğim daha dikkatli olacağım her konuda. Şu an için aileden uzaklaşmam pek mümkün değil. Daha doğru düzgün birikimim yok. Bulacağım ilk fırsatta gideceğim. Yoksa ben zaten ortaokuldan beri bu aileden kurtulmak istiyordum
Sanatınızı ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Bu sayede daha kolay ilerlersiniz. Bi kaç fikir verebilirim bu konu hakkında. İsterseniz...
Olur tabiiki fikrinizi duymak isterim fakat ben henüz gelişme aşamasındayım. Aslında yeteneğim var fakat annem yüzünden istemediğim okulda 4 yıl okuyunca geride kaldım biraz
Yazabilirsiniz
Birine baktır