Merak ettim sorayım dedim.
Ailenizi ikna mi edersiniz? Sevgilinizden ayrılır mısınız? Boş verir misiniz? ...
Merak ettim sorayım dedim.
Ailenizi ikna mi edersiniz? Sevgilinizden ayrılır mısınız? Boş verir misiniz? ...
Benzer bir durum başıma gelmişti.
Hoşlandığım (platonik) kişiyle ailemi tanıştırmıştım, ailem iş yerime gelince otomatikman onu da görmüş oldu. Ve ailem (annem ve kardeşim) bu kişiye gerçekten antipati duymuşlar. Hiç sevmediler onu, anlayacağınız...
Gerçekten zor bir durum yani. Tercih edeceğim durum, ailemin de hoşlandığım veya ilişki yaşadığım kişiyi sevmeleri. Zira zor bir durum karşısında aileden destek bulmak daha da kolaylaşır. Veya bir hata yapıldığında hatayı düzeltmek, doğru yolu göstermek açısından aile arkanızda durur.
Aksi durumda aileniz hep size "zaten biz sana demiştik onunla olmayacağını, senin hatan, şimdi de çekeceksin hatanın bedelini" der. Bir hatanın bedelini bir ömür ödersiniz. Üstüne üstlük ailenizin ağzına sakız olursunuz. Her ne kadar sizi koşulsuz sevseler de, o kişi yüzünden aranıza soğukluk girer.
(Bana ve durumuma gelince, o kişiyi halen az da olsa seviyorum, lakin ailem biraz gözümü açtı, desem yeridir.)
Bazen aşıkken bizim göremediklerimizi ailemiz görüyor. İlişkinizde kültür farkı hele ki üslup farkı varsa onaylamamaları normal. Ailem bana bundan olmaz dediği kim varsa olmadı. Neden söylediklerini düşün ve ona göre karar ver.
Ben hoşlanmışsam sıkıntı yok bir ömür ailem onunla olmayacak ben olacam kalbimin hesabını aileme veremem. Hoşlanmamaları benim sorunum değil. Fikirlerine saygı duyarım lakin sevdiğim adam ile ilgili son karar bana aittir.
Acaba ailem neyden dolayı hoşlanmadı amaçlarına ya da niye böyle davranıyorlar öncelikle onu sorardım belki bir bildikleri var çünkü bazen bizim göremediğimiz şeyleri aileler görebiliyor, bizlerin aklı genelde böyle bir karış havada oluyor seviyorum ölüyorum bitiyorum gözlerine aşığım saçını başını aşığım diyerek hayatımıza giren kadını merkezimize koyuyoruz ya da erkeği merkezimize koyuyoruz ama ailelerin tecrübeleri ve onların yaşanmış şeyleri bizden fazla olduğu için bazen bizim göremediğimiz şeyleri görüyor, ben gerçekten şunu gördüm ki anne babanın onay vermediği ya da ailenin onay vermediği bir ilişki evlilik dahi olsa belli bir zaman sonra bir çatışma bir kırgınlık bir anlaşmazlık durumları söz konusu olabiliyor.
Yani benim için sebebi önemli eğer bir geçerli sebepleri varsa onları dinlerim yani ilerleyen dönemlerde benim evlilik hayatıma ilişki hayatımı etkileyecek beni mutlu edecek bir şey olduğunu söylüyorlarsa onları dinleyebilirim.
Cevap
7Cevap
Benim düşüncelerim ve sevmem önemli
Çok ultra bi sebep söylemeleri lazım ayrılmam için. Öyle mesleğini falan beğenmeyip istemiyolarsa yaş o iş bırakmam
beni ilgilendirmez valla sevgilimden hoşlanıp hoşlanmamaları.21 yaşıma gelmişim. aşık ve seviyorsam banada iyi geliyorsa gerisini umursamam
Ailem saygı duyardı. Ben sevmişim kime ne?
Ha Aksi durumda da ikna etmeye çalışırdım.
Ben hoşlanıyor muyum, efendi bi insan mı bu önemli ailemde zamanla alışır zaten
Bazen ailelerin dediği çıkıyor tecrübeyle sabit. Annem beni uyarmıştı cidden haklı da çıktı keşke lafına önceden baksaymışım
ailemin hoşlanmayacağı bir erkeği tercih etmemeye çalışırım
Ailem hoşlandığım kişiye karışamaz karışsada dinlemem yani
Neden hoşlanmadıklarına bağlı
Neden hoşlanmadıklarını sorarım
Ailemi ilgilendirmez
Ayrılırım
İkna ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?