Namazı bıraktım duayı azalttım yanlış yola sürüklenmekteyim yanlış olduğunu bile bile devam ediyorum nasıl düzeleceğim ben?

Çok imanlı olduğuna inandığım biriyle 6 yıl birliktelik yaşadım tam evlilik yoluna gireceğimiz zaman kötü sözler ve bahanelerle benden ayrıldı ben bu olaydan 3 ay önce namaza başlamıştım ve ilk işim hakkında olumsuz bir haber almıştım hemen yatsı namazının ardından sonrasında bu yaşandı ve aldattı ben ise uzaklaştım dinden namazı bıraktım içim hiç rahat değil bunları yazarken bile fakat ben güzel şeyler yaparken ve isterken bunların başıma grlmesi ve edenin mutlu olduğunu kendimin acılar içinde olduğunu görmem benim içimdeki yaşama olan isteği söndürdü daha çok yanlış günah olan şeylere yönelmeye başladım sabretmeye çalışıyorum ama bir yerde yine bir şey canımı sıkıyor ve yanlışa yöneliyorum tövbe ettim inşallah tutabilirim ve kabul olur ama merak ettiğim bir şey ise ben ağlayarak bile dua etmişken namazlarda ve her yerde tam doğruya yönelmişken neden başıma kötü şeyler gelmeye başladı ben ne yapmalıyım korkuyorum yanlış şeyler yapmaktan ama çok ümitsizliğe düştüm hep böyle gidecek gibi hissediyorum yanlış şeyler yapanlar mutlu mesut her işleri yolunda giderken benim gitmemesi canımı sıkıyor ne yapmalıyım bilmiyorum kendimle savaşmaktsyım

Namazı bıraktım duayı azalttım yanlış yola sürüklenmekteyim yanlış olduğunu bile bile devam ediyorum nasıl düzeleceğim ben?