Parmaklarımda dövmeler var, aşırı islamcı dedemin yanına gideceğim. Nasıl bir strateji izleyebilirim?

Kendi ailem benim bu halimi biliyor ve kabul etmiş durumda. Hatta akrabalarımın çoğunluğu da öyle. Herkes kendi işine bakıyor. Ama bu iş baba tarafımdaki az sayıdaki akrabam için geçerli değil. Çoğunluğu umurumda değil hatta dedem ve babaannem dışındaki kimse umurumda değil. Doğduğum günden beri benim, bizim iyiliğimiz için her gün aksatmadan dua eden dedem ve babaannem... Yanlarında kelimelerime bile dikkat ederek konuştuğum, ateist halimle yanlarında inşallahlı maşallahlı olduğum hafız, hacı ve eski imam olan ve neredeyse gördüğü her hadise inanarak her şeye dikkat eden dedemin yanına tek başıma birkaç günlüğüne gideceğim. Sorun şu ki artık parmaklarımda da dövme var. Eskiden kolumdaki dövmeleri gizlemek için uzunkollu gömlekler giyip giderdim olur biterdi. Çok sinirli veya çok hüzünlü tepkiler alabilirim dedem çok sinirli biridir. Rüyalarıma bile giren bir olay örgüsü bu dövmelerle dedeme yakalanmak. Nasıl bir strateji izlemeliyim?

Parmaklarımda dövmeler var, aşırı islamcı dedemin yanına gideceğim. Nasıl bir strateji izleyebilirim?