Öncelikle söze, bütün bunların hayal ürünü olduğunu ve sadece eğlence amaçlı yazıldığını söylemekle başlayayım. Hayal edin ki vampirler gerçek. Orta Asya bozkırlarında bir krallık kurmuşlar ve insanların kanlarını emmek için sürekli insanlarla savaş halindeler. Ama bir insanın, vampire dönüşmesi imkânsız. Sadece vampir olarak doğuyorsun, sonradan vampir olamıyorsun. Hatta bu vampilerin ayrı bir dinleri, dilleri ve kültürleri var. Vampir Krallığı; Çin'i, Güney ve Kuzey Kore'yi, Japonya'yı işgal etmiş. Bu üç ülke, bu sebepten dolayı Vampir Krallığı'na atom bombası fırlatmış ve vampirlerin bazıları, atom bombası yüzünden mutasyona uğrayıp daha da güçlenmişler. Onlar da kimyasal silahlar ve ileri teknoloji silahlar üretmeye başlamış ve Türk ülkelerinin sınırlarına dayanmış durumdalar. Bu sebeple bütün Türk ülkeleri birleşip bir Kağanlık kurarlar. İran'ı, Ermenistan'ı ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ni, kendi topraklarına katıp topraklarını genişletirler. Bu ülke, Macaristan'dan başlayıp Sincan'a kadar uzanan büyük bir Türk Kağanlığı'dır. Türkler, bütün güçlerini birleştirip son teknoloji silahlar üretirler. Türklerin Kağanı; Oğuz Kağan gibi mert, kağanın eşi ise Tomris Hatun gibi yiğit bir kadındır. Türk halkı da cesur ve gözükara bir halktır. Fakat vampirler bir gece vakti, gizlice Türk Ülkesi'ne sızıp kağanın eşi Türk Hatunu'nu kaçırırlar. Devamını siz getirin. Sizce; Türkler, son teknoloji silahlar ürettikten sonra Vampir Krallığı ile savaşa girince neler olur? Türkler, hatunlarını kurtarabilecek midir? Devamı, sizin hayal gücünüze kalmış.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Hikayenin devamını bilmem ama tarih konusunda bu kadar iyi olman takdir edilmeli 👏 👏
Dalga geçilecek bir yanı yok, aslında tarihe karşı çok ilgiliyimdir ve tarihi araştırmalar yapmayı severim. Hatta Osmanlı'da yaşanan vampir vakasını bile araştırmıştım. Ama mantıklı bir açıklama bulamamıştım.
Dalga geçmedim ki, takdir ettim. Hatta alkışladım bile. Sorsan ülkede Tomris hatunu bilen tarihçiler dışında bilen iki elin parmağını geçmez. Bugünün İran'ı o zamanın Perslerine meydanları dar etmiş, bu uğurda evladını bile feda etmiş yiğit bir kadındır kendisi. Pers kralı oğlunu esir edip onunla tehdit etmeye kalkınca evlat verilir vatan verilmez diye dalmış ordunun arasına. Gerçekten tarihe meraklı olman, bunları araştırman ve bilmen çok güzel. Ve gerçekten içimden çok gelerek tebrik ettim seni 😊
Önyargım için kusura bakmayın. Tomris Hatun'un hikâyesi, beni de çok etkilemiştir. Teşekkür ederim 😊
Müthiş bir kadındır gerçekten. Ve onun gibi nice savaşçı kadınlarımız varmış. Dün yaşananları ve sebeplerini bilmek bugünü ve bugün olanları anlamak için gerekli. Dün olanları bilmez ve önlem almazsak, dün olanlar yarında başımıza gelir. Tarih bu açıdan çok kıymetlidir. Bu kişisel ilişkiler için bile çok faydalıdır. Dün yaşanan ilişkilere, hangi davranışın nasıl sonuç getirdiğine bakarak bugün sağlam ve sağlıklı ilişkiler kurabiliriz. Velhasıl, dünden asla kopmamak lazım. Dün bize çok güzel dersler veriyor.
Evet, çok haklısınız gerçekten. Geçmişten ders çıkarmayan toplumlar, gelecekte hüsrana uğrarlar. Nice Nine Hatunlarımız geçmiş bu topraklardan. Hatta Giresunlu Gülpembe Hatun varmış ki orduyu komutan gibi yönetip askerlere moral verirmiş. Biz, bu yiğit kadınların torunlarıyız.
Mesela biliyosundur, Japonya'nın iki şehrine atom bombası atıldı. Şehirlere dokunmadılar, hala o haliyle durur. Adamlar ders aldı ve hiçbi zaman unutmadı, unutturmadı. Bugün ilk okula başlayan çocukları o şehirlere götürüyorlar gezdiriyorlar. Okumanın, eğitimin ne kadar önemli ve gerekli olduğunu anlatıyorlar o zamandan beri. Bu sebeple bugün okuma oranları çok yüksek, bilinçleri çok yüksek, özellikle teknoloji alanında biliyosun ki en ileride olan ülkelerden biri Japonya. Biz de arkadaş ortamında falan anlatmaya çalışsak masal gözüyle bakıyorlar, umursamıyolar. Düşün ki adamlar eğitim sistemini bile buna göre kurmuşlar. Onlara bakınca bizim düzeltmemiz gereken çok fazla şey olduğunu görmemek ve buna üzülmemek elde değil.
Evet, bizim toplumumuz, geçmişini pek umursamıyor maalesef. 6 Şubat depremleri bile çoktan unutuldu, hala çürük bina dikmeye devam ediyorlar. Aslında bu konuda Japonya'yı örnek almalıyız. Mesela depremde 1000 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi'nin enkazları kaldırılmamalı ve deprem müzesi olarak sergilenmelidir. Okullar, bu müzeye okul gezisi düzenleyip insanların çektikleri acılar anlatılmalı ve bundan ders çıkarmaları gerektiği söylenmelidir. Torpil ve rüşvet, toplumumuzun kanayan yarası. Bunların yüzünden nice mesleğini hak eden insanlar oldu ve atanamadı, nice binalar yıkıldı, nice hayaller söndü. Osmanlı'nın çökme sebeplerinin arasında, son dönemlerinde ortaya çıkan torpil ve rüşvet vakaları da varmış fakat biz, bundan ders çıkarmak yerine bunu devam ettiriyoruz maalesef.
Hatta bazı paşalar ciddi servet yapmış. Gerçekten haklısın. En büyük enkazlar kalmalı bence de. O enkazlarda vefat edenlerin adı ve yaşı yazılmalı. İnsanlara önce ahlak dersi verilmeli. Ahlak diyince bugün herkesin aklına cinsellik gelir, başka da bişe gelmez. Ama rüşvet almakta ahlaksızlıktır, bina yaparken malzemeden çalmakta ahlaksızlıktır, torpil ve rüşvette ahlaksızlıktır. Aldatmakta ahlaksızlıktır, şiddetin her türlüsü de ahlaksızlıktır. Önce iyi ve doğru biri olmayı öğrenmemiz gerek. Herkes iyi bi insan arar durur. Ama kimse iyi biri olmak için kılını bile kıpırdatmaz. Gerçekten çok ilginç ve tuhaf bi zamana denk geldik.
Çok haklısınız. Herkes, çuvaldızı önce kendine batırmalı. İnsanlar, karşı tarafı eleştiriyor ama aynı hatayı kendileri de yapıyorlar. Kendileri yapınca hiç umurlarında olmuyor ama.
Aynen öyle. İyi insan arayıp duruyorlar. Ama o iyi insanı hak ediyo muyum diye düşünmüyorlar hiç..
Evet, doğru söylüyorsunuz.
Eyvallah 😊
Rica ederim
😊🌼
Büyücüler cinler ve cadılar gibi vampirler de gerçek olabilir
Aslında üçü de gerçek. Biraz araştırma sonucu, bir cadılık tarikatı olan Wicca Tarikatı'nın varlığından haberdar oldum. İlk başta ironi zannettim ama gerçekmiş.
Evet evet cadılar var zaten aslında bir çok cadı bar ama kendilerini anlayamiyorlar güçlerini ortaya cikartamiyorlar
Bence güçlerini ortaya çıkaramamalarının sebebi, şehrin karmaşası ve gürültüsü, şehir yaşantısının artması. Mesela ben, şehirden köye taşındım ve o sakin köy ortamında telekinezi yapmayı başardım. Halbuki şehirde başaramıyordum. Üçüncü gözün açılması için doğayla iç içe olmak gerekiyor bence.
Bence çoğu insan dini inancindam dolayida çekiniyor ve kabullen! yoe bu durumları ama yeteneğimin olmasını isterdim şuanda birçok metafizik uzmanı kendini çözmüş kişilerdir
Kizçe senle aynı şeyleri araştırmış hep 😅😅
Ben de üçüncü gözümü açmayı çok isterim. Her ne kadar aynı dinden olmasak da cadıların dini inançlarına saygı duyarım. YouTube'da video çeken gerçek cadılar var. Benimle aynı konuları araştıran birinin olmasına çok sevindim 😀😀
Metafiziğe karşı çok ilgi duyarım, keşke bütün çakralarımı açıp 3. gözümün bütün yeteneklerini kullanabilsem 😂
Bizim suanki yazdıklarımizi okuyanlar deli bunlar diyecek 😅😅😅
Valla benim de aklıma o geldi ama delilik değil bu, gerçekler bu şekilde 😂😂😂
Bu arada canım doktor Ömer çelalil in videolarini falan izle ben bayılıyorum o adamın videolarına artık gözükmüyor ortada ama tavsiye ederim izlemediysen
İlk defa duydum, araştırayım bakalım, tavsiyen için teşekkür ederim 😊
Şimdi baktım da, Ömer Çelakıl'dan bahsediyorsunuz galiba. Ömer Çelali'yi bulamadım.
Ömer celakil yazdım kendi düzeltme yapmis farketmedim bende. 😅😅 Goemusmuydun daha önce
Hayır, görmemiştim, Ömer Çelali yazınca karşıma Ömer Çelakıl çıktı, o zaman anladım 😊
Zamanım oldugumda izle güzel şeyler anlatıyorlar 😅😅
İlgimi çeken konulardan bahsetmiş, videolarını izlemek hoşuma gidecek 😂 Size bir şey sormak istiyorum, oyuk dünya teorisini duydunuz mu bilmiyorum ama vampirler gerçekten var mıdır ve oyuk dünyada, güneş ışığından uzakta yaşıyor olabilirler mi, oyuk dünyada güneş ışığı yok çünkü, sizin bu konuda fikriniz nedir
Hiç duymadim hemen araştırıp gelyorum 😳😅
Tamamdır 😂
valla helal sana. ama hikayende transilvanya hiç yok.
Orayı, anlı şanlı atam Fatih Sultan Mehmet Han ve onun yiğit askerleri halletmişti.
hahaaa.. bravo ama. f. s. m dönemi..👍gittim gördüm vladın şatosunu mk braşova.
Anlamadım
😬 transilvanya. karpatların eteği. kont drakula. namı diğer kazıklı voyvoda asıl adı vlad tepeş.
Evet, bunu biliyorum. Atam Fatih Sultan Mehmet, Kazıklı Voyvoda'nın kellesini kazığa geçirip bedava İstanbul turu yaptırmış 😂
😀😀😀 yok İstanbul'a kadar getirmemiş canım yaaa, orada bırakmış.
Benim bildiğim kadarıyla kellesini, bozulmaması için bal dolu bir kavanoza koyup İstanbul'a getirmişler ve padişahın emriyle kellesini kazığa geçirip İstanbul sokaklarında dolaştırmışlar
araştıriiimm🤔