Ben yurtdışında yasiyorum
Bugün tanidik bir amca bana selamın aleykum dedi bende merhaba dedim
bana kizarak ayip sana ayip allahın selamini verdim
bende merhaba dedim duymadiniz galiba dedim kafa saladi genclik ne halde diye gitti
Neyi yanlis yaptim
Ben yurtdışında yasiyorum
Bugün tanidik bir amca bana selamın aleykum dedi bende merhaba dedim
bana kizarak ayip sana ayip allahın selamini verdim
bende merhaba dedim duymadiniz galiba dedim kafa saladi genclik ne halde diye gitti
Neyi yanlis yaptim
Aleykümselam demen gerekir. Allah’ın selamı esenliği üzerine olsun diye bir duadır selam. Aynı şekilde sende Aleykümselam diyerek karşılık verirsen Allah’ın selamı esenliği seninde üzerine olsun demiş olursun.
peygamberimi selama aynıyla ya da daha fazlasıyla karşılık verin diyor. Amca böyle izah edebilirdi yaşlılar bazen ters olur ✅
Anladım dikkat edeim teşekkür ederim
“Selamun Aleyküm” allahın selamk üzerine olsun demektir buna karşık “ Aleyküm selam” demek gerekir çünkü bunun anlamı da “Allahın selamı seninde üzerine olsun demektir” bu yüzden sitem etmiş merhaba dinimizde bir selam olarak geçmez modern topluluğun uydurduğu selamlaşma şekilleridir ve ingilizceden gelir bildiğin üzere sitem sebebi kendince haklı ama abartmış biraz saygı duymak gerek herkesin uslubuna
Anladım teşekkür ederim
Cevap
2Cevap
Merhabada aslında dinen kullanılabilir o selamün aleyküm demiş selam diyene selam dersin merhabaya merhaba selamün aleyküms aleyküm selam :)
Bilmediği için saçmalamış bişe yapmamışsın
İslam dinine göre selam karşılığı beklemiş merhaba ya da selam dersen dinine saygısızlık sayarlar
hm anladım yani o oyle selam verince aleykum selamdan baska selam sekli verilmiyor yani?
Evet, bende merhaba ya da selam diyorum beni tersliyorlar dinine küfretmiş gibi algılanıyor
Yaşlılar ve gençler asdgh
Adam ve Aleykümselam cevabına aşılmış yıllarca tabii senden öyle cevap alamayınca dellenmiş 😄 dönem farkı…
Ben o öyle kizinca tuhaf oldum biraz yanlis mi diye merak ettim
İslami açıdan yanlış tabii de sen o açıdan bakmıyorsan selamlaşma farkı. Yaşlılar kendi ezberleri dışına çıkılınca abartı tepkiler verebiliyor. Yıllarca saygıdan bahsederker ama farklılıklara saygı pek duyamazlar…
aleykum selam cevabını bekliyordu heralde yaşlılar böyledir boş ver
anladim sormak istedigim selamun aleykum diyen olursa merhaba demek yanlis mi yani
neden yanlış olsun istediğini diyebilirsin ama genelde karşı cevap olarak aleykum selama alışık çoğu insan yani bence yanlış değil ama müslümansan aleykum selam diyebilirdin gönlü hoş olurdu adamın 😅
anladim teşekkür ederim sana
rica ederim
Doğru dio selamın aleyküm diyene aleyküm selam denir cahillik
Cevap olarak aleyküm selam denir farzdır ondan demiştir
Z1ktir git diyecektin
gercek soruyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?