Bu sitede bile çok yazı okudum ve görüyorum ki bi 30 yıl öncesi ile bugünümüz arasında çok fark var. Genelde erkekler daha atılgan, verici, çabalayan olurdu ilişkilerde. Kadın ise duygusal bağı korumak için uğraşırdı. Günümüzde bu neden değişti?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1) Erkeklerin Büyümemesi
erkekler büyümüyor artık …. Sorumluluk almak olgunluk göstergesidir… olgunlaşan veya olgunlaşmak isteyen Erkek kalmadı… Kadınlar da artık Anne olmak istemiyor eskisi kadar… Eskiden Kadınlarda çok çocuk doğurmak isteyen çok olurmuş …
Kadınlar artık ilişkide (zaten Erkek Çocuk olduğu için) Annelik hissini karşılanıyor 😂…. Ama gerçek bir erkek kadın ilişkisinden uzak bir durum bu tabi…
2) Güçlü kadın Tuzağı
Güçlü Kadın kelimesi Kadınları tuzağı çeken bir durum oldu… Kadınlar güçlü olmaya çalışırken.. Erkekler hamle olarak tamamen tüm Sorumluluktan kaçmayı seçti … Bu şekilde tüm Yük Kadınlarda….
eski şiirlerde Şu Benzetme çok olurdu:
Kadın çiçeği temsil eder ( güzel görünen kokan ama korunmaya ihtiyacı olan)
Erkek=Ağıç ( Sert ama gölgesiyle koruma alanı sağlayan)
bu kavramlar kalmadı… Kadınlar Erkekleri koruyor… Erkeklerde Erkeklik eseri kalmadı eskisi kadar zzz
Kadınlar hem Kadın hem Erkek
Erkekler Çocuk olmuş durumda esasında
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 457 cevap paylaştı.
+1 yılMaskülen erkek artık azaldı. Toplumca ezildi itelendi. Doğal hayattan uzaklaştırıldı. Doğal hayatta kalıp neden gücüyle para kazanan erkekler zaten rağbet görmüyor. Ama gerçek Maskulen güçlü, sportif, savaşçı ruha sahip, kültürlü erkek. Doğrusu budur. Eninde sonunda bu tarz erkeklere dönüş sağlayacaktır kaliteli kadınlar.
Masa başı işlerde çalışan erkekler ise bi süre sonra doğal yaşamda kalmak konusunda beceriksiz. Basit tamir, tadilat islerini dahi yapamıyor. Zengin olan parasını verir yaptırır ama ya olmayan. Nitekim erkek her daim güçlü olmak zorunda ağır işlerin altından kalkıp başarıya ulaşmak zorunda. Kalan diğer işleri hanımlar kolaylıkla halledecektir. Eril islerle uğrasmayan erkekler bir sure sonra kendi benliklerini yitirme noktasına gelecektir. Testosteron seviyesi düşük maskuleniteden uzaklastırılmıs erkek verimsiz hale gelir. Kadinlar ilk basta bu tarz erkekleri evlilik icin uygun görselerde zamanla sıkılıp onları bir yük gibi görecek ve onlardan uzaklaşacaklardır.
Diğer bir husus olarak düğün ve sonrasında, boşanmalarda ağırlık erkeğe yüklendi. Şimdi erkekte haklı olarak kendine değer veriyor ve evlenmek istemiyor.
Feminen düşünce zaten her şeyi kadının yapmasından yana. Maskulen erkeği hayatinda kabul etmiyor. Bu düşünce kadın erkeğin ev, iş konusunda yönetimde olmasını istemiyor. Tamam istemeye bilir hakkıdır kendine göre diyelim. Kadın kendisi çocuk yapıp kendi de bakabilir. O zaman bu yükümlülük altında kalıp bununla yaşamak zorunda.24 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın..
- +1 yıl
Teşekkür ederim. Kadın kendi doğasıyla güzel erkek kendi doğasıyla. Birbirine hak vermek uğruna benzeşmeye çalışmaya gerek yok. Bu iletişimsizliği doğuruyor. Tabi eğitimli erkek ve kadın bireylerden bahsediyoruz. Eğitimsiz bireye ne yapsak çare yok. Erkek ve kadın kendi doğasıyla güzel kimse birbirinin doğasına karışmamalı müdahale etmemeli. Tabiki yardımlaşma olacaktır evliliklerde özellikle. Ama herkes kendi dünyasında en iyisi olmaya çalışmalı ve birbirini sevmeli bu şekilde diye düşünüyorum. İyi Akşamlar Melike.
- +1 yıl
Zihniyetini sevdim. Ben de senin gibi düşünüyorum. Sana da iyi akşamlar dilerim.
- +1 yıl
Teşekkürler
Gizli Üye(25-29)+1 yılBirine tam 3 yılımı verdim, öbürüne 2 yılımı verdim, sonuç? Ortada hiçbir şey yokken artık ilişki çok monoton oldu, sıkıldım diyip çekip gittiler, 3 gün sonra başkasının kucağında zıplamaya başladılar. Aynı veya benzer sebeplerden aşk işlerine tamamen ara vermiş bir çok tanıdığım var. Kızların çok büyük bir çoğunluğu or*spu olmuş, kimin kucağında zıpladıkları belli değil, her gün, her hafta clublerde, barlarda farklı erkeklerle geziyorlar. Kızlar artık ilişkilerine sadık değil, kızlar artık ne yaptıklarını kendisi bile bilmiyor, kendi kendilerini objeleştirdiler ve bu duruma düşmeyi siz kendiniz istediniz çünkü doyumsuzluk seviyeniz çok yüksek, hiçbir şey size yetmiyor, her zaman daha iyisini arıyorsunuz çünkü hayatı sosyal medyada, filmlerde gördüğünüz gibi sanıyorsunuz. Daha çok ararsınız, or*spuluk yapmaya devam 40 yaşınıza gelincede evde kaldım diye ağlarsınız. Biz erkekler dünyanın yaratılışından bu yana yalnız varlıklarız, kendi başımızın çaresine her şekilde bakabiliyoruz ve yalnızlığa çok ama çok alışığız, tam tersi bundan zevk bile alıyoruz. Sizin gibi 7/24 ilgi odağı olmak gibi bir ihtiyacımız yok. Size yaranıcam diye hem paramdan, hem akıl sağlığımdan olamam, kendi b*kunuzda boğulabilirsiniz.
11 Yorumla- 6 ay
helal olsun sana. kız milletinin düştüğü rezil durum ancak bu kadar güzel anlatılırdı.
+1 yılGünümüzdeki Türk insanı, yakın geçmişten bu yana teknolojinin tesiri altında kaldı ve teknolojinin iyi yönlerinden çok kötü yönlerini benimsedi. Başka toplumlardaki hayata özendi ama onların insanı başarıya ulaştıracak ilham veren yönlerini değil daha çok çarpık ilişkileri, aldatmaları, ayak üstü yalan söylemeleri normalleştiren dizi ve filmlerini hayranlıkla izledi. Zihinler uyuştu, daha az kitap okunur hale geldi. Sosyal medya, sanki kutsal bir kaynak gibi lanse edildi. En basitinden futbol kulüpleri, eğitim kurumları, siyasetçiler bile sosyal medyanın yoğun etkisi altında kaldılar. Yalan yanlış bilgiler havada uçuştu, gerçek - yanlış birbirine karıştı. Algılar, sis gibi etrafı kapsadı. Sonunda uyuşmuş zihinler, kültürel anlamda geriledi, ahlaki anlamda geriledi. Kadın - erkek ilişkileri genel kapsamda menfaate dayandı. (Cinsellik, para, statü vs.) Reklamlarla insanlara benimsetilmek veya satın aldırılmak istenilen ürünler, bir kaç tanıdık yüzle pompalandı.
Sonuç : Bunlar daha iyi günlerimiz, 30 yıl sonra bugüne imrenilerek bakılacaktır!
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
55Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBen alıyorum her zaman için. ama maalesef beni sevecek birisi de yok bu yüzden de depresif hissediyorum zaten kızların da çoğu sorumluluk almayan erkeklerin peşinde takılıyor zaten. zaten Günümüzde birçok çift, ilişkilerini eşit bir ortaklık temelinde yönetmeyi tercih ediyor. İlişkilerde vericilik, çaba gösterme ve duygusal bağların korunması, cinsiyetle bağlantılı olmaktan çok, bireyin kişiliği, değerleri ve ilişki tercihleri ile ilgilidir. kadınların ve erkeklerin daha eşit şartlarda yaşama hakkına sahip olmaları ve kendi kimliklerini, isteklerini ve ihtiyaçlarını özgürce ifade etmelerine olanak tanınmasıdır. Bu gelişmeler, daha sağlıklı ve dengeli ilişkilerin oluşmasına katkı sağlayabilir. Her iki tarafın da karşılıklı saygı, anlayış ve duygusal bağları korumak için çaba göstermesi, güçlü ve sağlıklı bir ilişkinin temelini oluşturur.
00 Yorumla
6 aykadın duygusal bağı korumak için mi uğraşıyor? ne yapıyor tam olarak konu sahibi, bi açıkla bakalım?
ilk adımı erkek atsın, buluşmayı erkek teklif etsin, mekanı erkek seçsin bi de hanfendi hazretlerinin seveceği bir mekan olsun, hesabı erkek ödesin, erkek evinden alsın evine bıraksın (arabası yoksa bile taksiyle bıraksın binlerce tl ödesin), jest yapsın, hediye alsın, çiçek alsın, özel günleri kesinlikle unutmasın, kadının gönlünü hoş etsin, kadını her daim mutlu etsin, tribini kaprisini çeksin, alttan alsın, her şeyi halleden taraf erkek olsun...
peki bunların karşılığında kadın ne yapıyor? ben söyleyeyim, öylece bekliyor. bu saydığım şeyler sadece ve sadece erkeğin üstlenmesi beklenen sorumluluklar. hani erkek sorumluluk almıyormuş ya senin beynine göre. ilişkideki bütün yükü, sorumluluğu erkeğe yüklüyor kadınlar. peki kadın ne yapıyor? ilişkide kadınlar ne gibi bir sorumluluk alıyor? bana kadının ilişkide üstlendiği tek bir tane sorumlukuktan bahset, sadece bir tane.
erkekler ilişkide sorumluluk alan tek taraftır. kadınlar erkekleri sorumluluk almamakla suçlayacak pozisyonda değildir. çünkü kadınlar hayatları boyunca neredeyse hiçbir zaman olgunlaşmazlar ve sorumluluk almazlar. istedikleri şey, ilişkinin sefasını kadın sürsün, cefasını erkek çeksin, yok ya? kadın olarak eğer erkekten beklediğin şeylere eş değer şeyler veremiyorsan, erkekler sorumluluk almıyor çabalamıyor diye ağlar durursun.
günümüzde bu neden değişti diye boş bir soru sormuşsun, bu soruyu soran biri muhtemelen mağarada yaşayıp ikili ilişkilerin ne kadar yozlaştığını görmüyordur. hani siz kadınların kafasına göre erkek çabalayan taraf ya hani, erkek bakıyor ki çabalarının karşılığının onda birini bile görmüyor, o yüzden haklı olarak çabalamıyor. sen bir ton sorumluluk al, bir ton çabala, karşındakini mutlu etmeye çalış, karşılığında trip, kapris, kabalık, terbiyesizlik, saygısızlık ve aşağılama gör. sen böyle bir ilişkinin içinde olur musun?
artık günümüzde ilişkiler erkekler için, bir çay bardağı süt için koca ineği beslemek gibi bir şey. son zamanlarda zaten uzmanlar hep bahseder oldu erkeklerin ilişki istememesi hususundan. bunlar tesadüf değil. erkekler kadınların saçmalıklarından yıldı. kadın onca şey bekliyor, karşılığında erkeğin beklediği tek bir şey var, fakat o beklentiyi karşılamaktan fazlasıyla acizler. günümüzde ilişkilerden, evlilikten uzak duran erkek, akıllı ve takdir edilesi bir erkektir. toplum artık bu gerçekleri görmeli ve kabul etmelidir, aksi takdirde ikili ilişkiler gelecekte bugünkünden dahi fazla bozuk hale gelecek.
00 YorumlaAçık yazacağım Kadınlar orspu gibi gezip en kral paralı erkekle takılıp sonra yaşları ilerledikçe bir keriz bulurum kafasında oldukları sürece sorumluluk almaz sebeplerden biri bu, ikincisi sorumluluk alsak bile günümüz kadınlarının çoğu hiç bir şeyi beğenmiyor ne yapsanda yaranamıyorsun hep daha iyisi hep daha iyisi, hangi daha iyi kime göre iyi ve çoğu kadın şu anda çıkarcı seviyor ben sadece para için sevileceksem neden tek bu nedenden dolayı sevileyim? Paran olmasın bakalım bir kadın yüzüne bakıyor mu? Burada çok gördüm soru sevgilisi ekonomik olarak çökerken ayrılıcam diyen canım kardeşim çok gördüm
düğün ve sonrasında, boşanmalarda ağırlık erkeğe yüklendi. Şimdi erkekte haklı olarak kendine değer veriyor ve evlenmek istemiyor. Şahit olduğum birebir olay var ya 60 yaşında annemin arkadaşı eşini aldatıyor ve o adam şimdi tedbir nafakası ödüyor kadın aldattığı halde!!! Feminizm denen saçma sapan akım toplum yapısını bozdu. Erkeğine yemek yapmayı çok gören, bir olayla ilgili durumu açıkladığımızda sadece kafa yoruyorsunuz, narsizm kendini almış gitmiş. Sıkıldım diyerek ayrılabiliyorsunuz şaka gibi ve kolayca kanunlar tam size göre hazırlanmış, devlet başkanı olsam ilk kanunları değiştiririm, bir kere ailenin reisi babadır ibaresini kaldır ama tüm sorumlulukları bana yükle kusura bakma bana sorumluluk yüklüyorsan karar verme mekanizması sorumluluk alanda olması gerekir yani erkekte sen erkeğin maskülenliğinin içine et ondan sonra gel burada sızlan. Kullanılacak erkek arıyorsunuz bizde o tip durumda gerek muameleyi yapıp nextleyip geçiyoruz.
510 Yorumla- +1 yıl
NOK-TA 💯💯💯
- +1 yıl
- +1 yıl
* hipergaminin adana mersin konya yazmıştım
- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
Cidden okurken zevk alarak okudum. Tam olarakta problem bu. Artık ciddi ilişki yapmaktan korkar oldum, sağolsunlar günümüz kızları kendilerini objeleştirdikleri için kimseye güven olmuyor, çünkü çok ama çok büyük yalanları kolaylıkla söyleyip utanmadan yüzüne bakmaya devam ediyorlar. Kızlarımızın büyük bir çoğunluğu gerçek anlamda beş para etmez, tek bildikleri şey g*tlerini başlarını açıp yarı çıplak şekilde sokaklarda gezip, barlarda, clublarda or*spuluk yapmak, sonra bizden saygı bekliyorlar, hadi ordan senin kendine saygın yok daha, ben neden sana saygı duyayım. Varsa yoksa duygu sömürüsü ve suçlu oldukları halde mağdur rolünü oynamakta üstlerine yok. O yüzden en güzeli vurup, kaçacaksın, keyfine bakacaksın, ne sorumluluk alıcam elalemin or*spusu için, keriz miyim ben.
- +1 yıl
Ayynen öyleee
- +1 yıl
Akıllanmam biraz uzun zaman aldı ama o kendilerini sözde melek yerine koyan kızlarımız sağolsun artık anladım, bu dönemde evlenmeyi geç ciddi, uzun ilişki bile yapılmaz. Baş ağırısından başka bir şey değil, kızların hayatları yalan olmuş artık, sorunca sütten çıkma ak kaşıklar ama zaman geçtikçe öğrendiklerin ya da şahit oldukların karşısında insanlıktanda, aşktanda, sevgidende soğuyorsun. Vurucaksın, kaçacaksın sonra peşinden koşup ağlayacaklar (çünkü sevdikleri şey bu, kronik olarak aşağılanmak hoşlarına gidiyor, düzgün davranınca 5 günde bırakıyolar) sonra tekrar vurup tekrar kaçacaksın işte o zaman senden iyisi olmuyor bu dünyada, peşinden koşarken köpek oluyorlar, sevgili yapıyorlar, bir taraftan hala sana yazıyorlar. Böyle yapanların sevgilisini bulup direkt kanıtlarıyla nasıl tiplerle birlikte olduklarını gösteriyorum, hayat çok daha güzel oluyor. Sizde aynısını yapın, sevgilisi, kocası olan kızların sevgililerini, kocalarını bulun kanıtlarıyla gösterin. Cidden çok zevkli, en güzel böyle öğretiliyor.
+1 yılfeminenleştirdiniz otoriteyi elimize vermediniz sorumlulukta almadık kadın erkek eşitliği dediniz 1 gün evlensem senle ömür boyu nafaka ödüyeceğim nafaka ödüyenlerde de hayattan bezme oldu adaletsizlik çok yapıldı sorumluluklarını yerine getirmelerine rağmen otorite verilmeyip üstüne coğundan ayrı kalıp üstüne nafaka ödemiş binlerce insan oldu gençlerde etkilendi bundan bundan ve dedilerki madem sorumluluk almayınca kredi kartı kadında durup kadının kıçını yalayınca seviliyoruz e bizde lez gibi davranırız oldu ne oldu genetiğe ters şeyler olmya başladı yanniiiii erkekte maskülenlik bitti kadında feminenlik. feminizm idye ortaya atılan ve sosyo kültürel toplumun çöküşünü sağlayan bir grup bana göre dağdaki teröristle aynı seviyededir
10 Yorumla
+1 yılKadın duygusal bağı kurmak için uğraşırdı değil kadın yan gelip yatardı erkeğin de canına tak etti artık eskisi gibi olmuyor tabii ki nereye kadar
Adam evleniyor resmen işgal altına alınmış Vatan gibi oluyor hiçbir sosyal ve yasal hakkı da olmuyor
Hayat toz pembe değil ki muhtaçlık var geçim derdi var Bunları karşılamak için parası Yoksa gidip elaleme muhtaç olacak ve artık emeklilik bile yok
Bunları kabul etmek böyle bir devirde mantıkla ilişkisi olmayan bir şey açık konuşmak gerekirse38 Yorumla- +1 yıl
Hayir eskiden is bolumu vardi. Mesela kadin calismiyorsa ev isi yapardi ve erkek calisirdi. Simdi erkekler kadinin hem calismasini hem ev isi yapmasini isteyebiliyor. Ustelik bir erkek "hadi cocuk yapalim" diyip de cocuk olunca ilgilenmeyebiliyor. Ben zaten kadin sorumluluk almasin diyen birisi degilim.
- +1 yıl
Hayat şartları çok zorlaştı ve yasalar erkeği eziyor
Bir kadınla tanışsam severim değer veririm ama asla resmi evlilik yapmam - +1 yıl
Soyledigim seyle ne alakasi var anlayamadim ama peki
- +1 yıl
Peki beni anlamadığını anladığımı Anladın mı?
- +1 yıl
Ben ilgisiz kadinlari savunmuyorum. Erkegi sadece para kasasi olaral gorenleri de savunmuyorum. Iki kisilik gorevi sadece kadina yukleyenleri konusurken sen odak degistiriyorsun. Sen anladin mi? Bence anladin ama cevap bulamadin
- +1 yıl
Ben seni anladım ama sen beni anlamak istemiyorsun
Eğer beni anlasaydın senin beni anlamadığını anladığımı anlamaya gayret ederdin - +1 yıl
Anlamis gibi davranmiyorsun. Zaten senin isyan ettigin durumlari desteklemedigimi belirttim. Anlamasam es gecerdim, senin yaptigin gibi. Neyse iyi aksamlar..
- +1 yıl
Ben objektif olarak söylüyorum ve seni aydınlatmaya gayret ettim ama sen bu gayretimi umursamadın teşekkürler
İyi akşamlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılBundan tam 30-31 yıl önce bir kadına hayranlık duyuyordum. Ceptelefonu fazla yaygın değildi tabi o zamanlar. Sokakta önünü kesip, açılmakta ahlak dışı bir eylem olduğundan (o zamanlar öyleydi), kağıt ya da peçeteye yazılmış notlarla fark edilmeye çalışırdık. O kadına tek bir mesaj gönderebilmek sabahlara kadar penceresinin önünde beklediğim günleri hatırlarım. Ahh şimdilerde ise nekadar kolay değil mi :) dm den yaz gitsin, ne derdin varsa... Tabi sadece not yazmaklada bitmiyordu, bir şekilde kendini ıspatlaman, bir şekilde güven kazanmak da lazımdı.. Velhasıl tam 1 yıl, çabaladım ve en sonunda başardım :)
19 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Ndmb427 Valla yine kadına erkeğine göre değişiyordu ama, kesinlikle ilişkiler daha sağlam, daha sıkıydı. Şimdiki ilişkiler sanki pamuk ipliğine bağlı gibi geliyor bana. Hiç bir yanıyla güven vermiyor.
Cevap sahibi+1 yıl@Ndmb427 Kendi hayatında evliliğin fayda/zarar hesabını yap, hangisi ağır basıyorsa, tercihini o yönde yapmalısın.
Cevap sahibi+1 yıl@Ndmb427 Acele etme o vakit, Maddi olarak güçlenmeye bak :)
Cevap sahibi+1 yıl👍👍
Aile & Toplum konusunda 730 cevap paylaştı. Alıyoruz. Kendi sorumluluğumuzu alıyoruz. Başkalarınınkini değil, artık. Gelişiyoruz, üretiyoruz; yaratıyoruz, başta kendimizi sonra toplumu. Neden bize hiçbir katkısı dokunmayacağı gibi bir de maddî manevî masrafı dokunacak birileri için elimizi taşın altına koyalım ki? Neden destekleyici ve sadık bir rol üstlenmeyen bir varlık için sağlayıcı rolünü üstleneyim ki? Keyfime bakarım.
20 YorumlaErkeğin ayağını yıkayıp suyunu içen, ben bilmem beyim bilir diyen, dayak yese de erkektir döver diyen karı kalmadığı için. Erkeğin tüm erkeksi özelliklerini öldür, sonra niye sorumluluk almıyor diye sor. Eşitliğin gereği bu, hala niye askere sadece erkeğin gittiğini sorgulayacağın yerde, bunu sorgulaman komik
04 Yorumla- +1 yıl
Ha yani sorumluluk alabilmen için catala kasik da desen “sen haklisin bey” dememiz gerekiyor? Sen bu kafayla devam et
- +1 yıl
Dogruyu her zaman goremeyebilir insan. Eşin daima her dedigine tamam mi demeli? Lider erkek olman icin mantikli kararlar vermen gerekiyor. Kimse catala bicak diyen birini kendisine lider yapmaz.
+1 yılAslında bunu yapmak isteyen ve maskülen erkekler hâla var. (Varız) , benim ise asıl gözlemim bunu hak edecek dediğin gibi "Duygusal bağları korumaya uğraşan" kadınların da azaldığı , buna değecek bir kadınla karşılaştıkta biz mi sorumluluk almadık? :)
00 Yorumla
+1 yılgünümüz kadını çakal olmaya çalıştı çünkü, hem ayrın dökülmesin hemde diğeri olmasın demeye başladılar. İnsan bir uğraşır iki uğraşır, sonrasında "yeter bununlamı uğraşıcam" der ve gider.
Sence günümüzdeki anneler mi daha iyi, yoksa şuanki annelerimiz mi?
bu sorunun cevabı ve sebebi herşeyi açıklıyor.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılSebepleri cok fazla say say bitmez ki bu sebeplerin sonuçlarına katlanmak herkesin hem harcı değil hem de enayi değil millet. Bir boşanıyor bütün hayatı boyunca gorusmeyecegi insana para veriyor çok saçma. Kısaca ekonomik koşullar da dahil sorumluluk tek dişi kalmış canavardır xd
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılErkeklerde gerçekten çok büyük bir değişiklik söz konusu. Özellikle kadınların kendilerini her alanda göstermelerinden sonra (daha başarılı olarak) erkeklerde bir dişil enerji çıktı. Hiç kıpırdamasınlar ekmek sevgilisinden su gölden gelsin bol bol da pışpışlanıp dünya üzerindeki tek ve en yakışıklı erkek kendileriymiş gibi hissetmek istiyorlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKusura bakmanı istemem ama günümüz kadınlarının doyumsuzluğla alakalı. Erkek neden bir hiç uğuruna sorumluluk alsın ki.. belki o doğru kadın değil sırf seviyor diye evlenip boşanınca bir ton nafaka ödeyecek. Çocuk olsa zaten 1 çocuk bezi 3-4 bin tl aylık masrafı hani üstü başı giyimi maması sütü oyuncağı.. haklılar
530 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEskiden böyle tüketim çılgınlığı yoktu daha da öncesi insanlar vahşi ortamdaydı. Ama şu anki yaşam maalesef ilkel çağdan bile zor
Cevap sahibi+1 yılKuzuşum tatlımın gülü şu an ekonomik kriz var tek Türkiyede değil dünyada da böyle ayrıca günümüz kadınlarına bak hepsi değişik estetiğinden tut giyimi hepsi marka istiyor. Erkek ödemek zorunda değil hepsini ayrıca temel ihtiyaçlar bile pahalı bir zahmet 500 bin tl düğün yaptırtmasın. Zaten yaptırtamadığına göre bütçesi bellidir o yüzden her şeyi erkekten beklemesin
Cevap sahibi+1 yılEminim öyledir ayrıca… en bakımsız kadın bile eşinden bir ton para istiyor
Cevap sahibi+1 yılSenin üzerinden mi tüm kadınlar adına örnek verelim? İstisnalar kaideyi bozmaz derler. İnstagrama gir bak en basiti.
Cevap sahibi+1 yılZenginlik demedim. Temel ihtiyaç bile pahalı dedim.
Cevap sahibi+1 yılBak sen kendin dedin ben demedim biz kadınların geninde var gösteriş işte niye kabul etmiyorsun ben ediyorum
Cevap sahibi+1 yılEskiden de varmış ama göremiyorduk şimdi görebiliyoruz o yüzden kabullenmelisin sen değilsin ama diğer kadınlar böyleler
Cevap sahibi+1 yılHayır bak işte sen cevabını vermişsin. Eskiden kadınlar birbirini sosyal medya olmadığı için göremiyordu haliyle bu kadar yarışmıyordu. Şimdi birisi kiko ruj mu ne o almış bende alayım param yok aşkım babacım kocacım bana bundan al.
Cevap sahibi+1 yılKaldı ki erkekler bile bazen gösteriş yapıyor kadın gibi kıskançlık güdüsü olan bir canlı mı lüks meraklısı olmayacak
Cevap sahibi+1 yılAllah aşkına demin de dedim ya sana istisnalar kaideyi bozmaz. Senin yazdığın şey istisna hemcinsin diye korumak zorunda değilsin eğer öyle değilsen manasız …
Cevap sahibi+1 yılGösteriş yapmayan bakımsız kadını da söyledim ya kocasından tonlarca para istiyor
Cevap sahibi+1 yılAyrıca bu düşünceyi tek ben değil yorumlarda bir çok kişi söylüyor. Ama gelip tek bana saldırıyorsun. Zayıf falan mı gördün
Cevap sahibi+1 yılSenin dediğin gibi yok demedim. Ama sen direkt benim dediğim kesimi görmezden gelmeye çalışıyorsun işte bu algı oluşturmaktır asıl… insanların alnında yazmıyor erkekler ne bilecek
Cevap sahibi+1 yılKirada oturmak istemiyorsa çalışabilir … asıl sen mantıksız şeyler yazıyorsun. Oh kocası çalışsın o yorulmasın.. ev almak istiyorsa kadında çalışsın
Cevap sahibi+1 yılİşte sorun şu bu eskiden de vardı evsiz erkeğe kız bile vermiyorlardı. Ama nafaka vesaire boşanma yoktu.
Cevap sahibi+1 yılŞu an tamamen haklar erkeklerin aleyhine
Cevap sahibi+1 yılErkekleri savunmuyorum sadece haklılar ayrıca bu algıyı kadınlar oluşturdu. Kadın hesap öder kadın çıkma teklifi eder
Cevap sahibi+1 yılSen de maşallah erkekleri gömmeye meraklısın. Madem erkek gibi değiller o halde çıkma teklifi etmelerini bekleme
Cevap sahibi+1 yıl@Ndmb427 aynen
Cevap sahibi+1 yılYa ben daha fazla uzatmak istemiyorum.
Cevap sahibi+1 yılDişil enerjim mi düşük 😃😃😃😃 ben güçsüz erkek arıyorum mu dedim ya da zayıfım mı sadece bedensel aura ve haklar apayrı bir durum
Cevap sahibi+1 yılHer şeyi erkek yapacaksa sen ne yapacaksın
Cevap sahibi+1 yılAyrıca ben sana değil diğer görüşlere yaptım yorum.
Cevap sahibi+1 yılTamam en feminist sensin. Tüm erkekler sana tapsın. En dişil enerjisi yüksekte sensin. Ok
Kadınlar artık duygusal bağ falan korumuyor aksine erkeği kullanmaya sömürmeye çalışıyor ve erkeklerde artık ayıldı duruma kendini kullandırtmıyor aslında olay bu, yani yine kadının açgözlülüğü ilişkileri bitiriyor
17 Yorumla- +1 yıl
Aynısını yazdık seninle ama soru sahibi bana kızıyor ;/
- +1 yıl
Sadece gosteris yapan kadinlari baz alarak cevapliyorsun. Cunku diger soruma verecek cevabin yok 🙂
- +1 yıl
Bu devirdeki kadınlar genelde gösterişi zaten erkekleri kullanarak yapıyor zaten problem burada. Erkeğin düşüncesini duygularını önemsemiyor, kullanabildiği kadar kullanmaya çalışıyor, eskiden böyle değildi insanlar kafası uyuşunca elinden geleni yapardı artık kimse kimseye güvenmiyor. İkinci sorun neki zaten yeterince cevapladığımı düşünüyorum?
- +1 yıl
Kiza soyledim onu yaa 🙂 dedikodumu yapmak icin seyirci toplamaya calisti da aynisini ona yasatip engelledim.
- +1 yıl
Erkegin duygularini onemsemeyen birini zaten secme. Ben oyle kadinlari savunmuyorum. Elbette sizin duygulariniz da onemli.
Gizli Üye(36-45)+1 yılKardeşim biz erkekler hep aynıyız hakedene değer veririz, lakin kadınlar artık erkekleri daha fazla geçti olumsuz konular da o yüzden belirli emareleri taşıyan kadına kimse güvenmez ya da uğraşmak istemez (Genel yorumdur) kimse dertsiz başını ağrıtmak istemez durumun farkına varınca yavaşca kendini unutturmaya bakar biz erkekler değişmeyiz kişiye göre muamele yaparız diyelim , gerçek durum bu
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÜstüne alınma, gerçek durum bu
Cevap sahibi+1 yılUzun lafın kısası doğu kadın için her erkek elinden geleni sonuna kadar yapar doğru kadın ne demek dersen Türk geleneklerine örf, adetlerine yakın diye tanımlayabiliriz öyle kadınlar her daim baş üstündedir mesele budur.
Cevap sahibi+1 yıl"Doğru" olucak "Doğu" yazmışım
- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılKadınlar alternatif arttıkça erkekler gibi değişmeye başladı istekleri bitmez oldu bunu yanlış yorumlayanlar olabilir ancak iki taraf içinde aradaki bağ gerçek anlamda azda olsa garanti içermediği sürece kimse risk altında girmek istemiyor.
10 Yorumla Bu aslında şu an ki Z kuşağı ile alakalı. Tamam genelleme yapmak doğru değil ama birçoğu çalışmak bile istemiyor.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı. Çünkü benden daha değerli bir varlık yok bu hayatta. Aynı şekilde herkes için bu dediğim geçerli. Yani karşı cins için kendimi yıpratamam, kendimden veremem. Değmez.
10 Yorumlaerkekler eskisi kadar acı çekmiyor ve çocuk kalıyor. kadınlar ise para kazanıyor ve biraz erkekleşiyorlar.
10 Yorumla
+1 yılBu kadınlar için değmez çünkü, sorunun erkeklerde değil de kendinizde olduğunu düşündünüz mü hiç? Siz kadın mısınız da biz erkek olalım size.
10 Yorumla
+1 yılmodernlesme kentleşme eğitim seviyesi deneyim ve tecrube cagin haya felsefesi s osyalajik yapı gider böyle
00 YorumlaKisiden kişiye göre değişir. Şahsen sorumluluk almayı kabul ediyorum ama hanimefendi kaçiyor...
00 Yorumla
+1 yıl30 yıl öncesi dediğine göre 18 yaşında olmaman gerekir. Bu arada senin tanıdığın insanlar değişmiş olabilir bizimkiler çok şükür hep aynı.
00 Yorumla
+1 yılKötü örneklere kolay şahit olunabiyor artık, risk almak yerine akışına bırakıyorlar
20 Yorumla
+1 yılKadınlar mükemmeli arıyor çunku.. Eften puften sebep reddedıyorlar. Erkekler akıllandı.
11 Yorumla- +1 yıl
Henüz değil ya
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılOnlar da artık bıktı yeni nesil çoğu kadının bencilliğinden😅
10 Yorumla
+1 yılKadinlarda erkeklerde kolaylaşti bence kimse caba harcamiyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılSecenek cogaldı Kimse bir ömür yasamıyor Emek verdiginden ilk kazıgı yiyorsun Daha çok şey var Sosyal medya çok bozdu ülişkileri karakterleri
00 Yorumla
+1 yılKadınların yükünü hayat şartları maddi olarak yetmiyor diye iki kat arttırdılar maalesef.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı. Hayatın yükü arttı. Altından kalkamıyorlar.
00 Yorumlaher şey kolay elde edilir oldu buda erkeği pasif hale getirdi
00 Yorumla
+1 yılDevir bencillesti herkes artik hemen olsun bitsin ugrasmadan yasayalim moduna dondu
00 Yorumla
+1 yılDevir bireysellik devri. Herkes kendini kurtarma derdinde.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılBencillik ön plana çıkartıldı algı operasyonlarıyla
00 Yorumla
+1 yılDeğdiğini düşünmüyorum zamanında şu saydıklarını çok yaptım ama bana zarardan başka getirisi olmadı
00 YorumlaGünümüzde herşeyin kimyası değişti onun aynı kalmasını beklemiyorduk zaten
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Artık internetle birlikte her şeye erişim kolaylaştı ondan
Biri olmazsa diğeri olur iğrençliğindeler00 Yorumla
+1 yılAmerikan sapığı popüler olduktan sonra bunlar yaşanıyor
00 Yorumla
+1 yılsiz kızların gereksiz kompleksleri ne bilim gerkesiz istekleri kendinzii barbie sanmanızdan olabilir mi bizler artık hayatımızı yasıyoruz kızdan çok ne var dünyada hele hele para tip vs varsa birde:P
04 Yorumla- +1 yıl
Erkekler de cok sonucta ama sorunun cevabi bu degil bence
- +1 yıl
yaw çokta demek istediğim bıktırdınız bizi bizde sorumluluk vs almıyoruz eskiden böylemiydi evlilik yuva cocuk hersey vardı şimdi hem parasızlık hem bu gereksiz dırdırlardan kimse yanaşmıyor ya tek gecelik takılıyor ya da başka şeyler vs vs
- +1 yıl
Haklı
- +1 yıl
Ben erkek olsam ben de evlenmem
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇünkü kadınlar çok değişti.2 yillik sevgilim beni terketti. sebeb daha iyi olduğunu düşündüğü birine gitti. yani değmiyor bu çabaya.
20 Yorumla
+1 yılÇünkü erkekler eskisi gibi kadınlar üzerinde söz sahibi değiller.
15 Yorumla- +1 yıl
Bazi erkekler bunu kotuye kullaniyor cunku. Ben aldatayim ama sen aldatma, ben oyuna para yatirabileyim ama sen ruj bile alama gibi.. Erkegin liderlik etmesini kabul etmemiz icin erkegin lider olabilecek potansiyelde olmasi gerekmez mi?
- +1 yıl
Lider erkeği seçecek olan sizsiniz.
Söz sahibi olmadığım, fikrimi önemsemeyen kadın için de olsa başkası için de olsa sorumluluk almam. - +1 yıl
Zamanla degismesinler de biz basta lider ruhluyu secelim bak o dogru 😅
- +1 yıl
Erkek yönetmek ister, kadınlar özgürlük istiyor. İstekler değişiyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇünkü evkenmeden kızlar istediklerini verdikleri için
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇoğu kızın niyeti sadece cinsellik olduğu için (herkes için söylemiyorum)
00 YorumlaÇünkü insanlar kendi hayatlarıyla uğraşıyor. İlişkilerden daha önemli şeyler var.
115 Yorumla- +1 yıl
En iyisini yapıyorsun dostum
- +1 yıl
Boş ver dostum.. sakin kal
- +1 yıl
Ben değil flörtüm
- +1 yıl
Pick me olmamak? @ndmb427
- +1 yıl
Bir sey yaptigim yok. Beni prenses yapani ben prens yaparim 🙂
- +1 yıl
Sizinle tartismaktan diger yorumlari okuyamadim 😀 kafa yapimiz asla ayni da degil. Daha fazla sorumsuz erkekligi savunmayin. Kizi engelledim zaten. Kendini kandirmaya devam etsin. Kiz gibi davranan erkegi sanki cekici bulacak.
- +1 yıl
Almazsan yalniz kalma ihtimalin dusuk. Feminen erkek olmak istiyorsan buyur ol. Allaha emanetsin 🦋
+1 yılEkonomi durumu orta da özgürlük gidiyor sorumluluk artıyor yaşam standartları düşük haliyle almaz tabi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. Baktık size o kadar değerli değilsiniz
24 Yorumla- +1 yıl
Sadece mizmizlastiniz. Degmeyen kadini zaten bas taci yapmayin ama degenlere de yapmiyorsunuz.
- +1 yıl
Dedigin gibi olur umarim🙂
+1 yılKimse kimseye tahammül etmek istemiyor.
10 YorumlaKültür değişimi...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 383 cevap paylaştı. Çokta umrumuzda sanki keyifleri bilir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 635 cevap paylaştı. Herkes tembel. Bencil, pislik
00 YorumlaBenim için değişmedi halen aynı ve öylede kalir
00 Yorumla
+1 yılSorumluluk alacak kadın yok belki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılGünümüz kadınları buna degmedigi için olabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBizde tam aynı şeyi kadınlar için düşünüyorduk
01 Yorumla- +1 yıl
Ikisi de alsin o zaman. Kadinlar da erkekler de eskisi gibi yuvasina bagli olsun.
+1 yılNiye alalım
04 Yorumla- +1 yıl
Tamam sen alma
- +1 yıl
Şimdiki kadınlar hak etmiyor
- +1 yıl
Hak edenlere de yapmayanlar var
- +1 yıl
Hak eden yok
Kızlar alıyor mu?
01 Yorumla- +1 yıl
Alan kizlara karsi olunmamasini kast ettim