Menzil Şeyhinin torunuymuş. Dini kullanarak zenginlik, ihtişam içinde yaşıyorlar. Suç kimin? Suç senin kardeşim. Bunlara inandığın için.. Evladına; Bana yük olma, git, çalış, kazan, ekmeğini taştan çıkart deyip kazık kadar adamlara sırf dini saçmalıkların yüzünden aynı şeyi diyemeyip evladının rızkını bu namussuzlara yedirdiğin için sen suçlusun, kendine dindar diyen kardeşim. Bunlar ne iş yapıyor bu kadar zenginler
Bana göre bunlar bir tür örgüt yani ve dini sömüren din ile alakası olmayan kimseler. Dinden para ile dua okumak yok. Ama bunu normalleştirdiler. Peygamberden sonra diğer hadisciler yani rivayetciler şeyhler vs. tamamen dini kullanıyor ve insanların duygusal yönden vaatler ile beyinlerini yıkıyorlar. Asırlardır geçim kaynakları bu olmuş bunların. Nesillerinde kanlarında var bunların.
İslamı bu kadar sevseler di böyle şatafat ve kendilerini temiz hiç günahsız sayıp kibir ile insanları kınama ve yargılama gibi şeylere de bulaşmazlardı. Her güç bir tiranlığa dönüsüyor. İyi tarikatlar varsa da onu yoldan çıkaracak da çok dini istismarcı dolu dünyada.
Altından kaplama Buda heykeleri yapanların bir başka versiyonu. Hac da parayla taş satanlar gibi. Kura nı kerimi parayla satan internette bile. Öyle ki tüm ayetleri halka paylaşmayıp kendi tercümeleri ile insanları yanıltanlar ile dolu bu ülke.
Allah diyerek çalanlar hep zengindir. Tarikatlarin en büyük setmayesi Allah'tır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Dini kullanarak neden dedin? Benim fikrim yok ama bilmediğim birşeyle ilgili yorum yapmayı sevmiyorum. Sen nasıl bu kadar kesin diyebildin, açıklar mısın?