Yeni edindiğim arkadaşlarımla aram açıldı, sohbeti kestim. Arkamdan konuşuyorlar ne yapmalıyım?

Pandemi + okul değişikliği sebebiyle yeni bir üni ortamı edindim ortamdan kastım 2 kişi o günler için samimiydik ve ben çok insan diye uğraşmam 2 3 tane arkadaş ım olur hatta 1 2 tane gerisini salarım sadece karşılaşınca muhabbet ederim çok yakın olmam. Amma velakin nalet birine denk geldim kız resmen yılan çıktı arkasında konuşmadığı Bi uçan kuş var kızın ve yüzlerine karşı Bi görün nasıl güzel sözler pastalar börekler getiriyor filan. Neyse dediğim gibi insanlarda pek kusur aramam o an konuştuğum biri olsun yeter diye baktım zaten yeni ortamdayım boş ver dedim kendime ama tabi kızla ilerletemiyorum Bi türlü güven kuramadığımdan
Bu arada kızda hafif iftiracılık bolca laf taşıma hazımsızlık gıybet baya şey var vallahi kötülediğimden değil böyle biri çok şeye şahit oldum
Neyse ben zamanla artık dayanamadım çünkü yavaştan başka insanlar da girdi hayatıma ama kız iyice cozuttu alttan alttan yeni arkadaşlarıma laf etmeler burun kıvırmalar filan sonra bunun başka sınıftan arkadaşı daha oldu, bu slk orada burada ben grubun liderim filan demeye başladı ama kimse tınlamıyor bunu sonra ben bundan Bi anda gittim zaten kavga gürültü sevmem direkt ilişkiyi kesen biriyim
Ama sanırım benim yaptığıma ghost lu bişi diyorlarmış :( neyse ben bunun arkamdan baya let dediğine eminim ki aha önce de arkadaşken şahit oldum
Ve hiç alakam olmayan biri filan ters ters bakıyor bana anladım sallaıyor arkamdan

Ve dediğim gibi ben daha önce lisedeyken bile böyle varoşluğun içine düşmemiştim bilendim tabi ki ama napmak lazım Bi fikir verin ya orada burada sallıyor arkamdan
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada sevgili kız arkadaşlarım mümkünse benden büyükler (tecrübeden dolayı) lütfen mesaj atar mısınız olay yazdığım kadar yüzeysel değil sormak istediğim bir şeyler var
Yeni edindiğim arkadaşlarımla aram açıldı, sohbeti kestim. Arkamdan konuşuyorlar ne yapmalıyım?