Paranormal işlere, olaylara, varlıklara inanırmısınız sizi etkiler mi?

Benim canlı canlı dinlediğim hikayeler olaylar var aslında, çocukken çok korkardım herşeyden karanlıktan bile, büyüdüğümde o kadar değil ama.. ama gerçek korkunç olaylar dinledim mesela bizim orada mezardan kaçan bir hortlak tekrar ağzına falan kazık çakılarak tekrar gömülmüş, bizimkiler ailem yani amcamlar falan öyle hararetli falan bu konulara girdiler onlar anlattılar, gece eve geldik, baya korkmuştum oldu baya sene, annem babama; ne korkan insanların yanında anlatıyorlar diye baya sinirlenmişti, gündüz neyse yine gece olunca ürkerdim, ama meraklıyımdır araştırır gibi bakarım da, şöyle bir şey daha var ki, babamı daha delikanlı olurken (16-17 yaşında) evlendirmişler, ama babam istemiyormuş, hacı hocalara nuskalara bulaşmışlar babannemler istesin diye.. babamı gece yatarken tuhaf sesde aynı babaannemin sesinde sesliyormuşlar, böyle kadın sesinde evin dışından, babam kendi anlatmıştı, annemde genç kız iken yaşadığı bazı şeyleri anlatıyor, anneme sen hortlak görsen korkarmısın dedim korkarım yaptı.. aslında bu işler insanların hayatını ve sağlığını etkiliyor, mesela benim o evlilikten doğan abim hasta ve şizofren.. geceleri hasta olduğunda yatmıyor korkuyordu, ben yanında yatıyordum ama emindim bu işlerden olduğuna, bir sürü doktora götürdü babam ölene kadar, hiç iyileşmedi, işin garip tarafı köy yerinde ve civarında böyle şeyler daha çok yaşanıyor, hani derler ya bunlar şehir efsanesi, ama şehirde efsane köyde gerçek, siz bu işler hakkıda ne düşünüyorsunuz?

Paranormal işlere, olaylara, varlıklara inanırmısınız sizi etkiler mi?