Güncellemeler
+1 yıl
Çeyiz Alışverişi ne alakaysa
İstanbuldan iş için taşındım bin pişmanım sokakta küfür eden insanlar argo konuşmalar iş arkadaşlarım var karı kızdan ortamdan başka bir şey düşündükleri yok bizde düşünuyoruz ama bu kadar dillendirmiyoruz vallahi İstanbulu deli gibi özledim özellikle karşıyaka tarafları iyice berbat neden seviye bu kadar düşük İzmirde güya medeni insanlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Öğrenci olarak gidip yaşamıştım ve emin ol üniversite için gelen öğrenciler böyle takılıyor. Genelde 20-35 yaş arası insanlar öğrenci. İzmir'e geldikleri için (İzmir'in LAİK Havası) kendilerini özgür sanıyorlar ve ellerinde alkoller biralarla sokaklarda serbest takılıyorlar. Gelen turistler yabancı insanlarda öyle takılıyor onlardan örnek alıyorlar. Ve İzmir'e has ırkçılık var. İzmirli olmayan her şeye ırkçılar. Kibirliler.
İzmir'in insanı bunlara nazaran daha sakin fakat tanıdığım çoğu İzmir'li zinaya bir şey demiyor. Adam bana alınma ama senin yaşıtların pansiyon tutuyor kızlarla geliyor dedi. Alkol falan iç diyor. Büyükşehirler metropolitan olduğu için diğer şehirlerden çok fazla göç alıyor ve bu şehrin sosyo-kültürel durumunuda etkiliyor. Ek olarak şunu söyliyim yoğun bir uy*şturucu kullanımı söz konusu. Metrolarda tutunma yerlerine vurup metroda koşturanları yerde sürünenleri bağıranları çok görüyorum. Bu arada diğer illere nazaran en çok yobazın olduğu illerden biri İzmir'dir. Otobüslerde ayetleri bağıra bağıra okuyan sakallı adamlar görüyorum. Otobüsten inince de küpeli adamlar gülüşe gülüşe geziyor. Garip bir şehir.
Fakat ben İstanbul'da da kalite olduğunu sanmıyorum. İstanbul'a her gittiğimde korku basıyor. Suç oranı çok fazla. Bir İstanbul'lu olarak bu konu hakkında ne düşünüyorsun? Ne tavsiye edersin?
Gayet güzel özetlemişsin lakin İstanbul nispeten büyük şehirlere göre daha güvenli bir şehir eğet gerçek bir İstanbulluya denk gelirsen gerçekten bunu fark edersin, kibarlığıyla, centilmenliğiyle ve saygısıyla ön plana çıkar bunu asla kendimizi övmek için söylemiyorum. Ben aslen Büyükadalıyım ama Üsküdar'da doğdum. Üsküdar muhafazakar bir yerdir ama isteyen herkes istediği gibi giyinir eder dekolteliler de var çarşaflılar da ama daha çevremde kimsenin Üsküdar'da rahatsız edildiğini duymadım. Nispeten İstanbul yine de çok daha iyidir ama iç ilçeleri çok karışıj orası ayrı🙏
Genişliği batılılık sandıkları için öyleler
İstanbul Üsküdarlıyım bizim ilçemiz muhafazakârdır yeminle bunlardan 1000 kat daha medeniyiz
Boşuna dememişler İzmir gavur şehri diye