Annemin hep bir nasihati vardı " sana zoru oynayanların, kolay olduğu hep biri vardır.. insanların dengesizliği ile uğraşırken kılavuzun hep bu cümle olsun... O kadar doğru ki...

Annemin hep bir nasihati vardı " sana zoru oynayanların, kolay olduğu hep biri vardır.. insanların dengesizliği ile uğraşırken kılavuzun hep bu cümle olsun... O kadar doğru ki...

Evladım, fedakarlığı öğrenmemiş insana sende fedakarlık yapma çünkü kendini bişey sanır acayip havalara girer senin yaptığın şeyinde ne kadar kıymetli olduğunu bilemez, üstelik sende fedakarlık yaptıkça yorulursun ve kendinden vazgeçersin👍hem diyolarya iyilik yap denize at falan hikaye👉çünkü gereksiz yaptığın iyiliği atacak öyle bi deniz yok gereksiz iyiliğin sonu psikolojik tedavidir, net😂 şaka şaka şu anda ben uydurdum🤭
Annem hep azarlar yahu 😄Bir yandan temizlisen bir yandan saçların dökisen , ne anladım ben o temüzlükten." gibi.. Annem Van şivesi ile söyler bunları, tabiki 😄 amaaa canım babamın çok sevdiğim bir nasihati var onu seninle paylaşmak isterim 😌
Bak güzel kızım. Dünyayı tanımaya devam ediyoruz. Bugün sıcak ve soğuğu öğreneceğiz. Her şeyin fazlası zarar tabi; ama soğuk havadan korkma, soğuk yüreklerden kork. Hayatın boyunca karşına binlerce insan çıkacak belki. Sen sadece yüreklerine bakacaksın. Kimin ki sıcak kimin ki soğuk olacak. Soğumuş yüreklerin kaybedecek birşeyleri olmaz kızım. Çünkü duygular kaynatır kalbi. Yanında ki insanlar üzgün olabilir, sevinçli olabilir, kırgın olabilir, bu duygular sıcak tutar kalplerini. Duygulu insanlardan korkma kızım. Duyguları alınmış insanlara da yaklaşma. Çünkü en çok onlar üzer, onlar yorar seni 😌 böyle işte 🥰
O kadar güzel söylemiş ki baban☺️🤗 sarraf olmuş adam.. daha çok şey öğrenilir babacığından iyi ki var ☺️🤗🌷
😬😀
Ben ailem ile konuşmuyorum ve aram da iyi değil zaten. ve kimseden de nasihat almıyorum. çünkü sonuç olarak bu benim hayatım yani her insanın yaşadığı veya yaşayacakları aynı olmaz tabi ki de ayrıca kendim karar aldığım için de bir karar veriyorsam bunun sonuçlarını ben yaşamak isterim sadece hata bile yapacak olsaydım bu benim verdiğim karar ile olması gerekiyor. ama değer verdiğim kişilerin hakkımda ki tavsiyelerini her zaman dikkate alırım. yani benimle ilgili olan düşüncelerini değerlendirirdim tabi ki de..
Cevap
16Cevap
Kılavuzu karga olanın burnu b.. ktan çıkmaz derdi :D ahah işin şakası ama hakikaten hayatımıza aldığımız insanlara özen göstermek en önemlisi sanırım :D
Klavuz karga değil Allah'tan 😀😂
Kılavuz sevmiyorum ben zaten 😂 kendi kendimi yönlendiriyorum ✨️ Mutlu günler.. 🍀🙃
Kitabın ortasından söylemiş👏
Elden gelenle öğün olmaz olsada vaktinde bulunmaz aklıma ilk bu geldi
Dipnot annemin değil değer verdiğim birinin sözüydü bu 🙂
Tşkler
Rica ederim
Güzel sözmüş. Matematikçi bir arkadaşım evet haklısın olması gereken bu ama insan davranışlarında mantık arama demişti 🤣
Haklı 😀
Bunu işi mantık olan bir adamdan duymak garip gelmişti 🤣
Merhaba,
Aileden hiçbir nasihat yok. Nasihatleri sevmem, kimseye göre yaşamam hayatı içimden geldiği gibi yaşarım. Küçükken Ömer Seyfettin üç nasihat kitabı vardı. Bilmediğin yoldan gitme, gitmem, emanete ihanet etme etmem, üçüncüyü unuttum! 😅
Hiçbirini hatırlamıyorum desem. Çünkü bi kulağımdan girip ötekinden çıkıyor😄
😀😂😂
Ölüm var nasihatı her şeyi anlatmaya yetiyor yakın zamanda büyük deprem oldu kimi küskünler kırgınlar para mal mülk hepsi yalan onlardan geriye tanıdıklarına sadece güzel ya da kötü anılar kaldı o yüzden takmayacaksın
İnsanlarla münasebetin ateş ile münasebetin gibi olsun, ne uzak dur arayı soğut, ne yakın dur yüz göz olma.
Daha ergenlik çağlarında rahmetli babam demişti artık gencsiniz asla kızların beduasini almayın ciddi dusunmediginiz insana boşa umut vermeyin
Bir gün baba olunca beni anlayacaksın
demişti babam olunca evet anladım rahmetlimi
Ailemin nasihatleri genelde hep bencilce olduğundan çok kulak asmıyorum.
Genelde annem der ki sen doğru ol eğri belasını bulur
Ben tüm genlerimi annemden almışım bana en büyük nasihati bu
Anne babamla çok aram iyi değil ya.. Ne deseler tersini yaparım genelde.
і̇m𝗍іһᥲᥒ ძᥙ̈ᥒᥡᥲsı kızım, sᥲᑲrᥱ𝗍 ᥲᥣᥣᥲһ sᥲᑲrᥱძᥱᥒᥣᥱrᥣᥱ ᑲᥱrᥲᑲᥱrძіr 🤌
Annem genelde kimseye fazla güvenmemen gerektiğini vurgular
Kimseye güvenip sırrını verme 😕derdi Annem rahmetli 🤧
Maddi olarak sadece.
Kendi işini kendin yap derdi
Sakın ol oğlum...🤭
Çok şey var
Hic hirisi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?