Yaz sıcakları bunaltıyor Peki siz bu sıcaklarla nasıl baş ediyorsunuz?

Yaz sıcakları bunaltıyor Peki siz bu sıcaklarla nasıl baş ediyorsunuz?
Günaydın :) ben genellikle soğuk bir şeyler içmeyi tercih ediyorum ya da soğuk duş alıyorum ama yine de çok bunaltıcı geliyor sıcaklar klima da yoksa ya da dışarıdaysak maalesef yapacak bir şey pek de olmuyor. aşırı sıcak geçiyor zaten ama yakında son bahar gelir hava da biraz toparladığı zaman daha rahat oluruz benim zaten en çok sevdiğim mevsim son bahar mevsimi kesinlikle. ben aşırı sıcak ya da aşırı soğukları hiç sevmiyorum hayatımda..
1. Serin ve gölgeli yerlerde kalmak: Sıcak günlerde, güneşin en yoğun olduğu saatlerde dışarıda fazla kalmamak ve serin, gölgeli alanlarda bulunmak vücut ısısını düşürmeye yardımcı olabilir.
2. Bol su içmek: Vücudu nemli tutmak için düzenli aralıklarla su içmek önemlidir. Sıcak havalarda terleme ile vücut daha fazla su kaybeder, bu nedenle su tüketimi artırılmalıdır.
3. Serinletici içecekler tüketmek: Limonata, buzlu çay veya soğuk meyve suları gibi serinletici içecekler, sıcaklığın etkisini azaltmaya yardımcı olabilir.
4. Hafif ve serin kıyafetler giymek: Hafif, pamuklu ve açık renkli kıyafetler giymek vücudun hava ile temasını artırarak serinlemeyi sağlayabilir.
5. Klima veya vantilatör kullanmak: İç mekanlarda klima veya vantilatör kullanmak, sıcak havadan kaçınmak ve rahat bir ortam oluşturmak için etkili bir yöntemdir.
6. Dışarı çıkarken güneş koruması: Güneş kremleri, şapka veya güneş gözlüğü gibi güneş koruması önlemleri cildi güneşin zararlı etkilerinden koruyarak rahatlatıcı bir etki sağlayabilir.
7. Serin su aktiviteleri: Plajda denize girmek veya havuzda yüzmek gibi serin su aktiviteleri, sıcak havada eğlenmek ve serinlemek için idealdir.
8. Sık duş almak: Serin suyla sık sık duş almak, vücut sıcaklığını düşürerek rahatlama sağlar.
Unutmayın ki sıcak havalarda vücudunuzun ihtiyaçlarına göre uygun önlemler almak ve kendinizi korumak önemlidir. Sıcaklık arttığında güvenliği ön planda tutmak ve vücudunuzu aşırı sıcaklık stresinden korumak önemlidir.
Cevap
18Cevap
Hiç sorma hafta sonu güneş carpti beni ya fena oldum çok sıcak çok
Geçmiş olsun
Edemiyoruz şuna burada termometre 45 drc hissedilen 55 drc
Kahveci güzeli gelmis tatilden :P Evim serin her isimi evden takip edebiliyorum.. yazlari mumkun oldukca sirket binasina gitmem. Evimin tavanlari yuksek ve ferrah..
Klima su menden suyu soğuk kahve öyle hayatta kalmaya çalışıyoruz
Klima yoksa buz dolu bi leğen hazırlıyorsun, ara ara kafayı eli kolu daldırıyorsun mis gibi oluyor:) Bir de soğuk duş tabi
Bir şekilde geçiyor 🙂 klima ve gölge esintiliyerler
Baş etmiyorum beni çok etkilemiyor. Terleyen birisi değilim sıcak hava ve yaz günlerini seviyorum.
Duşa kabinde turkiyenin altında:) yâda varsa jakuzi köy içine buzları icinde yat:) seri serin
Sigaram ve vantilatörüm eşlik ediyor :D
Evden çıkmam olur biter. Dışarı çıkarken ise başıma ıslak bir şapka takar işime bakarım 😊
Klimayı açarak.
Klima açıyorum, sıvı tüketiyorum 🙄
Klimalı ortamları seçiyorum genelde.
Klimalı yerlerde sürterek
Dışarı adım atamıyorum ki
Baş edemiyorum pes ediyorum
Ben şikayetçi değilim
Klima
baş EDEMİYORUM
kliman yok mu
Klima sağ olsun
Dışarı çıkmayarqk