Kayinvalideme memleketten geldiginde yemek vs pisirmelimiyim?

6 aylik evliyiz. Esimin ailesi biraz cahil ve gelin tarz roller falan ön planda oldu hep iste gelin hizmet eder gelin söyle olur böyle olur vs. Bende bastan beri tavrimi koydum cunku calisan insanim ve her hafta kv falan gitmek istemedim cubku ilk 2 ay öyle gecti ve Sadece sorun yaratti.

Kayinvalideme gelince, dengesiz biri bir gun asiri suratini asar mesela misafiri geldiginde gelmesem ya da Görumcemle Aram iyi degil onun doldurusuna gelir öyle surat asar. Hep diger iki cocugnuna yemek ekmek pisirir ekmek yapar torunlarina bize geldiginde fazla yapmaz ki yapmasin umrumda degil. Gittigimde saygili olurum okadar. Dogum gunum oldu Hic umursamadi sadece aksam bir mesaj atti. Sonrada heralde esim dedi diye eski pusku biseyler hediye Verdi ki bunu kendi kizina bile almaz, resim assagda.
Tatile gittik bi hafta döndugmizde Yine ayni ertesi gun is basiydi Yine hic öyle yemek ekmek Hic arama falan yok.

Sorum su, yakinda Kendiside geliyor memleketten ve ev hanimi evde yatiyor. Bende biaeyler hazirlamalimiyim Esimin gözune girmek icin? Esimle bir suru sorun yasadim ailesi icin ama esim onlara tavir koymayi bilmiyor. Gururumada yediremiyorum pek oblara hizmet falan. Hic biri kardeslerin benim birseyimi kutlamadilar. Onlarinda geliyor dogum gunleri bende sosysl medyada görup Hic bisey yapmicam. Haksizmiyim?

not. Esimle mutluyum oda benim aileme eksik davraniyo bilemiyo ya da isine gelmiyor öyle ekstra ilgilenmek falan ama görustugundede guleryuz saygi gösteriuo fazlasiyla. Bendd kendisine kac kere dedim sen yapmazsan bende yapmam diye

Kayinvalideme memleketten geldiginde yemek vs pisirmelimiyim?