Merhaba Hanımlar&Beyler.
Elveda demek. Ne kadar zor olabilir?
Ya da bunu demek ne kadar kolaydır.
Veda etmek, koca dünya içerisinde bir anda hiç olmak. Kimin için kolay/kimin için zordur?

Pek uzun bir suâl yahut mevzu olmadığı için sorum bu kadar.
Merhaba Hanımlar&Beyler.
Elveda demek. Ne kadar zor olabilir?
Ya da bunu demek ne kadar kolaydır.
Veda etmek, koca dünya içerisinde bir anda hiç olmak. Kimin için kolay/kimin için zordur?

Pek uzun bir suâl yahut mevzu olmadığı için sorum bu kadar.
Bazen dünya hayatını ne kadar abarttığımı düşünüyorum. Ne kadar gereksiz mevzu varsa gönlüme yük ettiğimi, yerimi daralttığımı, kendime dert aradığımı düşünüyorum. Bir ezan, bir sela arasındaki ömrümün bazı noktalarında elbette vedalarım oldu. Kimini içimden gele gele yaptım, kimini içim acıya acıya.
Lakin en zoru hangisiydi biliyor musunuz?
En sevdiğini kefenlerlerken, öpüp kokladıktan sonra yüzüne son defa bakmak, üzerine toprak atmak var ya! Asıl veda oydu.
Elbette ki kavuşmak için vedalaştık, kavuşmak için ayrıldık, kavuşmak için dualar edip gözyaşı döktük.
En acı elveda bu bence.
Gerisi biraz edebiyat.🌿
Selamlar olsun.
Günün son sorusunu cevaplayıp uyumaya gitsem benim için en hayırlısı olacak sanırım.
Cevaba gelince...
Kim için, ne için olduğuna göre değişiklik gösterebileceği gibi şöyle bir ortak paydada bağlayabilirim sanırım ;
Bir şeye ne kadar bağlanırsan ve o şey ile ilgili kendini her ne kadar beklentiye sokmuş isen, o şeyden kopman da aynı doğrultuda zor ya da kolay olacaktır. Yani iş tamamen beklentiye dayanıyor. Bir şey üzerinden ne kadar beklentimiz yüksek idiyse, o kadar da bizi incitme ve üzme hakkı vermiş oluruz aynı zamanda o şeye.
Dilim döndüğünce ifade etmeye çabaladım, lakin ne kadar olduğunu idrak edemiyorum şu an, kontrol amaçlı tekrar gözden geçirsem dahi algılarım kapanmak üzere. 💁🏼♀️
Selam ve dua ile. Geceniz mübarek olsun.
Selam efendim.
Gayet tutarlı bir Tasvir-i tespit ile durumu hülasaya bağlamışsınız yine.
Lâkin bir başka açıyı da hesaba katmakta fayda var.
O da; Bazen bir sürahiyi içini göremediğimiz vakit. Dolu dahi olsa boş sanıp, bir an evvel kaldırmaya çalışır, afallarız.
Nitekim bazı durunlar da vardır ki;
Anlam yahut değer yüklemediğimizi sandığımız. Lâkin kaybederken bir parçamızın da kopuşu ile canımızı yakan vedalar hasıl olur.
Kıymetli görüş ve yorumunuz için teşekkür ederim.
Mutlu ve güzel bir gün geçirmenizi dilerim✨
Selâmetle.
Ben teşekkür ederim.
Aslında ortak paydada buluştuğumuzu varsayabilirim bu cevabınızla sanırım.
Öyle ya da böyle de olsa, vedalardan çoğu kişi hoşlanmaz, ve ne kadar kabul görülmese bile her veda, en duygusuz insan için bile zordur.
Selam ve dua ile kalın. 🐱☺️
Cevap
1Cevap
Benim için kolaydır beni sevmeyene elveda derim.
Teşekkürler hocam ✨
Kime veda ettiğine bağlı
Çok sevdiğin biriyse veda zordur. Pek sevmediğin biriyse veya daha az sevdiğin biriyse veda daha kolaydır. Çok da karmaşık değil aslında :)
Sizin için yani kişisel baktığınız hâli ile bir kaç örnek istemiştim. Lâkin bu yorumunuzu da öyle sayabilirim sanırım.
Şahsen veda kim ile yahut kimden olursa olsun. Zordur kanaatindeyim. Zira insanın oluşturduğu boşluğu doldurmak kim olursa olsun zordur.
Teşekkür ederim azizim ✨
Rica ederim 👍🏻
Seven insan icin zordur
Yo zor değil elveda bak dedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?